-
Jeep Renegade από Χανιά για Ηράκλειο. Αρκετά μεγάλη και απολαυστική διαδρομή. Δεν άνοιξα το καπώ να δω τι μοτέρ φορούσε αλλά κρίνοντας από το αυτόματο κιβώτιο και τη δύναμη, μάλλον το 1,3 ήταν. Μάλλον ξανά λέω.
Πολύ άνετη οδήγηση, σταθερό στο δρόμο και στις στροφές. Πολύ καλή η απόκριση του γκαζιού, ήπιες οι αλλαγές ταχυτήτων ακόμα κι όταν πατούσα το γκάζι να επιταχύνω. Δεν είχα ξανα οδηγήσει κάτι παρόμοιο βέβαια για να έχω μέτρο σύγκρισης αλλά με εντυπωσίασε στις αλλαγές τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.
Έχοντας οδηγήσει στο παρελθόν ένα δίλιτρο πετρέλαιο μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η προσπέραση γίνεται εξίσου "άνετα" και γρήγορα τόσο με το χειροκίνητο πετρέλαιο οσο και με το 1,3 βενζίνη αυτόματο.
Πάμε τώρα στα... νέα. Σε αυτά που δεν είχα ξαναζήσει. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με το σύστημα, δεν ξέρω πως το λένε, που όχι απλά σε ενημερώνει αν πας να βγείς έξω από τις γραμμές αλλά το τιμόνι το ίδιο διορθώνει μόνο του. WTF μου έφυγε η μαγκιά, ένιωσα σαν τον Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη. Ε ρε τι έχει φτιάξει ο άνθρωπος. Η πλάκα είναι ότι δεν ήξερα ότι είχε αυτό το σύστημα. Κάποια στιγμή σε μια στροφή πλησίασα την γραμμή έκτακτης ανάγκης και ένιωσα το τιμόνι να "κόβει" αντίθετα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι έχει κάποιο πρόβλημα το τιμόνι.
Όταν κατάλαβα τι γίνεται έπαιξα λίγο με το αυτοκίνητο. Ανακάλυψα ότι το τιμόνι κάνει διόρθωση όταν πλησιάζω τη γραμμή ήπια. Δεν κάνει διόρθωση ή τουλάχιστον εγώ δεν την κατάλαβα αν πάρω μια στροφή με "σχετικά" πολλά και με τον τρόπο της formula 1. Εκεί πατώντας τις γραμμές δεν καταλάβαινα κάποια διόρθωση. Διόρθωση επίσης δεν γινόταν σε καμία περίπτωση που θα πατούσα γραμμή (είτε διπλή είτε διακεκομμένη) έχοντας ανάψει φλας.
Ένα μεγάλο και τολμώ να πω επικίνδυνο, αρνητικό ήταν όταν μπαίνοντας σε μια μεγάλη ευθεία με σχετικά μεγάλη ταχύτητα βλέπω από απέναντι ένα Ναβάρα να επιχειρεί προσπέραση σε μεγάλη νταλίκα/ τράκτορα. Ήταν βέβαια μεγάλη η ευθεία αλλά ασυναίσθητα επειδή ο τύπος όσο να ναι βρέθηκε μπροστά μου πήρα το πόδι μου από το γκάζι και έκοψα το τιμόνι λίγο δεξιά για να είμαι σίγουρος. Τότε λοιπόν το τιμόνι αντέδρασε και έκανε διορθωτική κίνηση αριστερά επειδή πάτησα τη γραμμή κι εκεί λίγο ένιωσα "κάπως"Σε γενικές γραμμές το σίγουρο είναι ότι αυτό το σύστημα θέλει εξοικείωση στο δρόμο και έχω την εντύπωση ότι στη γρήγορη οδήγηση θέλει... απενεργοποίηση στανταράκι!!!
-
Λοιπόν προχθές οδήγησα Βέροια Άρτα βράδυ το πεζω 2008 βενζινη 100ps χειροκίνητο. Τελικά έχουν δίκιο που λένε πως με ένα τεστ ντραϊβ δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά. Γενικά μου φάνηκε πολύ ψηλό μπροστά και με δυσκόλεψε λίγο σε κάτι στενά (ίσως επειδή ήταν ξένο να αγχώθηκα), το τιμόνι όμορφο αλλά πρέπει να οδηγείς με τα 2 χέρια γιατί με το ένα δεν με βόλεψε όταν ήθελα να στριψω σαν να έβρισκε το χέρι μου στα γόνατα, στο δρόμο από τα 130 άρχισε να κουνάει ελάχιστα αλλα κουνουσε σε στροφές, κιβώτιο ταχυτητων έχω οδηγήσει καλύτερα.
Ανετα καθίσματα κατέβηκα και ήταν σαν να οδηγούσα 5 λεπτά, αθόρυβος για μένα ο κινητήρας, ωραία άρπαγματα, κατανάλωση σε Εγνατία και Ιόνια οδό με ταχητυτες μέσο όρο 110 και 148(μετα μου έβαλε χέρι ο ιδιοκτήτης και δεν το πήγα παραπανω) είχα 7λιτρα.Φωτα παααααρα πολύ καλα -
Φαίνεται ότι σου άρεσε πολύ , αφού έγραψες το παίζω 2008...
-
@criuser said in Οδήγησα....:
Φαίνεται ότι σου άρεσε πολύ , αφού έγραψες το παίζω 2008...
Χαχα crui τώρα το είδα. Δεν φταίω εγώ το t9.
Επίσης ξέχασα να γράψω πριν πως όντως το κενό που αφήνει η οθονη με τον καθρέπτη είναι πολύ μικρο -
Θα το αγόραζες;
-
@lap said in Οδήγησα....:
Θα το αγόραζες;
Να σου πω την αλήθεια Lap δεν ξέρω, αυτό που ξέρω να σου πω με σιγουριά είναι πως κατέβηκε κάποια σκαλοπατια από εκεί που το είχα.
-
@alex-mix said in Οδήγησα....:
Να σου πω την αλήθεια Lap δεν ξέρω, αυτό που ξέρω να σου πω με σιγουριά είναι πως κατέβηκε κάποια σκαλοπατια από εκεί που το είχα.
Εννοείται και αναμενόμενο!
-
Η ενοικίαση αυτοκινήτου μου επιφύλαξε ένα Ηyundai ι30 με 80000 στο κοντέρ, υποθέτω ότι ήταν περίπου 3 με 4 ετών το αυτοκίνητο.
Όταν έψαχνα αυτοκίνητο τον Αύγουστο πέρασε σαν σκέψη να πάω να δω το ι30 αλλά όταν είδα ότι σε αυτόματο η τιμή του έφτανε πολύ κοντά στο golf δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ.
Όσον αφορά το κομμάτι οδήγηση στέκεται καλά σε δρόμους χωρίς ανωμαλίες, αλλά μέχρι εκεί. Κοπανάει αρκετά σε ανωμαλίες και στην καμπίνα περνά αρκετός θόρυβος από την ανάρτηση.
Πάσχει πολύ στο κομμάτι ηχομόνωση και σε τραχύ οδόστρωμα ειδικά στην άνοδο στο ποτάμι ο ήχος ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αυτόματα φώτα και όταν το διαπίστωσα το άφησα εκεί, η διαφορά με την λειτουργία τους σε σχέση με το golf ήταν απελπιστικά αργή όμως.
Με ξίνισε πολύ η οθόνη του ραδιοφώνου γιατί όπως οδηγούσα ένιωθα οτι ήταν τοποθετημένη λοξά προς την μεριά του συνοδηγού.
Η εντύπωση που μου άφησε ήταν πως πρόκειται για ένα μετριότατο αυτοκίνητο.Edit : Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όλοι θέλουν να απενεργοποιούν το start & stop. Οδηγώντας το i30 κατάλαβα το γιατί.
-
@limited_one said in Οδήγησα....:
Η ενοικίαση αυτοκινήτου μου επιφύλαξε ένα Ηyundai ι30 με 80000 στο κοντέρ, υποθέτω ότι ήταν περίπου 3 με 4 ετών το αυτοκίνητο.
Όταν έψαχνα αυτοκίνητο τον Αύγουστο πέρασε σαν σκέψη να πάω να δω το ι30 αλλά όταν είδα ότι σε αυτόματο η τιμή του έφτανε πολύ κοντά στο golf δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ.
Όσον αφορά το κομμάτι οδήγηση στέκεται καλά σε δρόμους χωρίς ανωμαλίες, αλλά μέχρι εκεί. Κοπανάει αρκετά σε ανωμαλίες και στην καμπίνα περνά αρκετός θόρυβος από την ανάρτηση.
Πάσχει πολύ στο κομμάτι ηχομόνωση και σε τραχύ οδόστρωμα ειδικά στην άνοδο στο ποτάμι ο ήχος ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αυτόματα φώτα και όταν το διαπίστωσα το άφησα εκεί, η διαφορά με την λειτουργία τους σε σχέση με το golf ήταν απελπιστικά αργή όμως.
Με ξίνισε πολύ η οθόνη του ραδιοφώνου γιατί όπως οδηγούσα ένιωθα οτι ήταν τοποθετημένη λοξά προς την μεριά του συνοδηγού.
Η εντύπωση που μου άφησε ήταν πως πρόκειται για ένα μετριότατο αυτοκίνητο.Edit : Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όλοι θέλουν να απενεργοποιούν το start & stop. Οδηγώντας το i30 κατάλαβα το γιατί.
Πολύ καιρό θέλω να οδηγήσω το i30 και δεν έχω βρει χρόνο. Το i20 πάντως δεν μου άρεσε καθόλου, π.χ. το clio μπροστά του ήταν λιμουζίνα.
Έχεις το νέο Golf απ' ότι θυμάμαι και οδήγησες τώρα και το i30, άρα έχεις μέτρο σύγκρισης για την ερώτηση που θέλω να κάνω. Τo Golf είναι αρκετά ακριβότερο από το i30 κατά κάποιες χιλιάδες €. Την αξίζει τη διαφορά, ή με κάποιους συμβιβασμούς μπορείς να πεις οκ, μιά χαρά παέι και το i30. Σχετικό είναι βέβαια το ερώτημα, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή σου.
Το ρωτάω κυρίως γιατί το Golf το 1,0 mild hybrid έχει περίπου ίδια τιμή με το i30 το Nline 1.5, 48V 160ps DCT και τα πάντα από εξοπλισμό. Εσύ μπορεί να οδήγησες άλλη έκδοση του i30, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν νομίζω να αλλάζουν και πολύ. -
Εγώ που οδηγώ το Huyndai i30 του 18 με 1.0 turbo του πατέρα μου βλέπω ότι είναι αρκετά καλό ως κινητήρα για κάποιον που δεν θέλει πολλά πολλά και έχει φυσικά μικρή κατανάλωση.
Ο θόρυβος στα πολλά χλμ είναι κυρίως από τα λάστιχα και ένα καλό μέρος από τον αέρα.Ως προς κρατήματα βλέπω μεγαλύτερες κλίσεις από αυτά που έχω οδηγήσει.
Μπορεί να είναι καλό σε κρατήματα, αλλά δεν σου βγάζει ασφάλεια. -
Πολύ άσχημο να μη σου βγάζει αίσθημα ασφάλειας το αυτοκίνητο. Ακόμα και να ξέρεις ότι πρακτικά δε θα σε πουλήσει, να σε πετάξει σε καμιά στροφή κλπ., ψυχολογικά σε κρατάει σε απόσταση, δε σ' αφήνει να δεθείς μαζί του και να το χαρείς.
-
Έτσι ήταν όλα τα α3 πριν τουλάχιστον το τελευταίο (?) Στο τελευταίο το βελτίωσαν όπως λένε οι δοκιμαστες. Δεν το έχω οδηγήσει εγώ.
Στα προηγούμενα, έστριβες και ένιωθες το τιμόνι πως δεν είχε καμία επαφη με το μπροστινό σύστημα και τον δρόμο.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Έτσι ήταν όλα τα α3 πριν τουλάχιστον το τελευταίο (?) Στο τελευταίο το βελτίωσαν όπως λένε οι δοκιμαστες. Δεν το έχω οδηγήσει εγώ.
Στα προηγούμενα, έστριβες και ένιωθες το τιμόνι πως δεν είχε καμία επαφη με το μπροστινό σύστημα και τον δρόμο.
Τι λες βρε lap. Έχεις πιεί τίποτα βραδιάτικα?
-
Νεράκι...
Γιατί στα παλαιότερα α3 έστριβες και ένιωθες σιγουριά για το μπροστινό τμήμα και την πρόσφυση, ασχέτως αν τελικά ήταν διεκπεραιωτικά;;;;
-
Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να σε παρακολουθήσω έτσι όπως τα λες. Έχω πει ότι το Α3 στρίβει σαν τρένο, είναι τελείως ουδέτερο, σε πάει όπως στρίβεις το τιμόνι και σου αφήνει και περιθώρια μικροδιορθώσεων πάνω στη στροφή αν δεν την πήρες καλά εξ' αρχής.
Τώρα τι εννοείς με το διεκπεραιωτικά και τα άλλα δεν καταλαβαίνω. -
Τρένο στρίβουν όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.
Τα μέχρι προσφαρα audi ήταν ξακουστά για την κακή πληροφόρηση του συστήματος διεύθυνσης. Πολύ μέτριο έως κακό πριν δύο γενιές.
Εάν δεν πιστεύεις εμένα, ρωτα τριγύρω σου ή διάβασε άρθα του ειδικού τύπου.
-
Μ' έχεις πιάσει με διάθεση για χιούμορ σήμερα, είμαι χαλαρός. Τώρα βγαίνω στο δρόμο να βρω ιδιοκτήτες Α3 να ρωτήσω.
Ουπς, άσε δε χρειάζεται, είμαι κι εγώ ιδοκτήτης Α3! -
Προφανώς δεν έχεις εμπειρίες από καλά αυτοκίνητα με πληροφοριακά τιμόνια στο εύρος τιμής και όχι μόνο (λιγότερο, όπως ένα focus) ενός α3.
Ένα Α3 ( τουλάχιστον τα παλαιότερα) δεν δίνουν πληροφόρηση για την πρόσφυση στον μπροστινό άξονα. Η ικανότητα να στρίβουν ως τρένο έχει να κάνει με την ψυχολογική σιγουριά που έχει ο οδηγός παρά από την πληροφόρηση του τιμονιού για το τι κάνουν οι μπροστινοί τροχοι όταν πιέζονται, κάτι σαν το hyundai που αναφέραμε πιο πάνω.
-
@andya3 said in Οδήγησα....:
Μ' έχεις πιάσει με διάθεση για χιούμορ σήμερα, είμαι χαλαρός. Τώρα βγαίνω στο δρόμο να βρω ιδιοκτήτες Α3 να ρωτήσω.
Ουπς, άσε δε χρειάζεται, είμαι κι εγώ ιδοκτήτης Α3!Οκ. Δεν έχω οδηγήσει focus, είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου, αλλά έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα. Και σου λέω υπέυθυνα ότι το Α3 είναι "βιδωμένο" στις στροφές. Και για να είμαι και δίκαιος, και εγώ νόμιζα ότι το Α3 είναι από τα κορυφαία στο στρίψιμο, ώσπου οδήγησα το Α4. Εκεί μου πέσανε τα μούτρα... Μάλλον το μεγαλύτερο μεταξόνιο παίζει το ρόλο του.
-
Εμ είδες;
Έχεις μπερδέψει τα περιθώρια πρόσφυσης κατα την στροφή και την αίσθηση και ενημέρωση του οδηγού κατά την στροφή.Απλά εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητο για τα υψηλά περιθώρια πρόσφυσης που σου προσφέρει. Δεν σε ενημερώνει για το πότε αυτά θα σπάσουν ή για το τι συμβαίνει στην άσφαλτο από κάτω σου.
Έτσι κάνει και ένα απλό i30. Με πολύ λιγότερα χρήματα.
Αυτή είναι η διαφορά της audi από τις πιο οδηγοκεντρικες εταιρείες. Πάντως, το τελευταίο είναι αρκετά βελτιωμένο, οπως λένε οι ειδικοί.Έχω προσωπική εμπειρία από α4. Όντως πολύ διεκπεραιωτικο στις στροφές αλλά όπως περιγράφεις και στο α3 σου , ένιωθα σαν να είχε χαλασμένο τιμόνι. Σαν να οδηγείς σε αυτά τα λεία τσιμέντα σε κάποια γκαράζ.
Οδήγησα....