-
Καλά για μεταχ. στην Ελλάδα η ανταλλαγή με εμπορία ή αντιπροσωπία είναι τραγική..
Συγγενικό πρόσωπο με Porsche Cayman fl 2009 αγορασμένη ~60.000 ευρώ,με 16000χλμ. (που τους ξέμεινε λόγω κληρονομιάς μετά από θάνατο του ιδιοκτήτη), προσπαθούσε να την δώσει με ανταλλαγή τέλη 2011-αρχές 2012 σε Merc,BMW και Audi και του έδιναν από 18000-24000 ευρώ.Τελικά την πούλησε ιδιωτικά 34.000 -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το 'μιση τιμη' ερχεται πολυ πιο γρηγορα απο τη δεκαετια.
Σωστός
Στη δεκαετία πας για το 1/3 με 1/4 της αρχικηςΣτα 15ετιας, σου δινουν και λεφτα απο πανω για να τα παρεις
Έχει μεγάλη σημασία και το αυτοκίνητο (όχι μόνο σε τι κατάσταση είναι αλλά και μάρκα / μοντέλο). Εφόσον μιλάμε για σωστά συντηρημένα οχήματα, τείνω να συμφωνήσω με Σπύρο και Χρήστο. Από προσωπική μου εμπειρία:
-
BMW 325ti (πολύ ειδικό αυτοκίνητο και άσχημο για πολλούς): Αρχική τιμή με τον εξοπλισμό που είχε €49.000, το αγόρασα με €6.000χλμ μετά από 1 χρόνο που έγραφε η άδεια, στις €27.000 από τον Σπανό.
-
BMW Z4 2.5si, τιμή αγοράς το 2007 €52.000, το πήρα μετά από 2 χρόνια και €34.000χλμ στις €26.000
-
Mini Cooper S R56, το αγόρασα καινούργιο το 2007 στις €31.000 και το πούλησα μετά από 2 χρόνια και €30.000χλμ στις €22.000 (ανταλλαγή στον Σπανό, ιδιωτικά έπιανε λίγο παραπάνω).
-
BMW 116i f20 αγορασμένη το 2011 €31.500, πουλήθηκε μετά από 5 χρόνια και 75.000χλμ στα €16.500.
Όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο (σε %) χάνει στην μεταπώληση.
Αλλο καινουριο αλλο το μεταχειρο. Καινουριο εχει και 2 χρονια εγγυηση που εχει αρκετη αξια. Οι τιμες στην Ελλαδα ειναι στρεβλωμενες λογω τεκμηριων και φορου πολυτελειας/ακριβων τελων κυκλοφοριας για πανω απο 1800 κυβικα.
Επισης γενικα ισχυει οτι οσο ποιο ακριβο ειναι να συντηρησεις ενα αμαξι τοσο περισσοτερο θα χασει αξια εφοσων υπαρχει προσφορα απο τα συγκεκριμενα. Ετσι δεν ειναι παραξενο μια 316 να πωλειται παραπανω ή το ιδιο με 320.
Επισης να σημειωσω οτι στην αρχη της κρισης πολυς κοσμος πιαστηκε στον υπνο και με πανικο σκοτωσε πολλα ωραια μεγαλα κυβικα τα οποια πηγαν εξαγωγη σε εξεφτελιστικες τιμες. Αυτο εγινε για 2 χρονια, μια φορα μονο, περασε, εφυγαν τα αμαξια, δεν ξαναγινεται. Μελλοντικα τα μεταχειρα θα κρατησουν καλυτερες αξιες αφου πωλουνται λιγα καινουρια πια.
-
-
Αυτά που ανέφερα για την Ζ4 ήταν πρό κρίσης . Και η αγορά και η πώληση . Τότε που δεν είχαν τεκμήρια . Μιλάμε για αμάξι με 20000 χλμ .
-
Citroën C3 1.6 diesel 100 ps
Το αμάξι το έχει εδώ και 8 μήνες (15.000 χλμ ήδη...) στενός συγγενής. Άρα έχει 'στρωθεί' αρκετά...Η σχεδίασή του μου αρέσει, είναι ιδιαίτερο, ξεχωρίζει αμέσως από τα υπόλοιπα τόσο μπροστά όσο και πίσω.
Η καμπίνα μου φάνηκε πολύ άνετη, ιδίως για αμάξι της κατηγορίας αυτής. 4 και ίσως και ένας 5ος με στρίμωγμα μπορούν να χωρέσουν. Πάντως δεν κάθισα πίσω για να δω πόσο άνετα χωρά κάποιος μεγαλόσωμος. Ο χώρος αποσκευών επίσης με βάση αυτά τα δεδομένα είναι ικανοποιητικός. Συμπαθητική η σχεδίαση και στο εσωτερικό, η συναρμολόγηση φαίνεται πολύ καλή, αν και τα υλικά είναι αρκετά σκληρά σε όλες τις επιφάνειες. Τα καθίσματα άνετα, χωρίς όμως ιδιαίτερη πλευρική στήριξη.Σε αστικό περιβάλλον κινείται άνετα και εύκολα. Δεν κοπανάει ιδιαίτερα, η κύλιση είναι καλή και το αμάξι πατάει αρκετά καλά στον δρόμο. Έχει μια μαλακή αίσθηση για να αποσβένει τις ανωμαλίες και είναι προσανατολισμένο στην άνεση. Ο κινητήρας με τα 100 άλογα έχει καλό τράβηγμα και θα έλεγα ότι αφήνει ικανοποιημένο τον μέσο οδηγό και ίσως και κάτι παραπάνω, αρκεί να κατεβάζεις ταχύτητα όταν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις... Το κιβώτιο είναι 5άρι, το οποίο είναι σίγουρα ένα μείον και έχει την κλασική αίσθηση της citroen με μια μικρή ασάφεια στις αλλαγές. Ωστόσο, είναι καλά ρυθμισμένο και δεν σε 'κρεμάει' κατά τις προσπεράσεις οι οποίες γίνονται άνετα, τηρουμένων των αναλογιών.
Σε μεγαλύτερες ταχύτητες και σε ευθείες το αμάξι διακρίνεται από σταθερότητα και εμπνέει ασφάλεια. Δεν είχα τη δυνατότητα να το πιέσω πολύ σε στροφές, αλλά ομολογώ ότι η αίσθηση που μου άφησε δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και αυτό θα έλεγα ότι με χάλασε περισσότερο στο αμάξι χωρίς όμως να έχω ασφαλές κριτήριο (δλδ το να το πάω στα όριά του...). Τα φρένα του μου φάνηκαν καλά και αξιόπιστα!
Το τιμόνι είναι ελαφρύ και με μέτρια πληροφόρηση, διακρίνεται επίσης από έναν μικρό 'τζόγο', αλλά δεν μου φαίνεται ότι υστερεί απέναντι στο μέσο όρο της κατηγορίας.
Γενικά το αμάξι μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Οκ μπορεί να μην είναι σε κάτι κορυφαίο, αλλά έχει ξεχωριστό στυλ και αρέσει, σίγουρα τραβά τα βλέμματα και προσφέρει τα περισσότερα πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Η έκδοση ήταν από τις κορυφαίες και δεν θυμάμαι πόσο μου είπε ότι κόστιζε (πάντως πάνω από 15k και ίσως στα 16+). Σε αυτά τα λεφτά και diesel δεν έχω ψάξει τις άλλες επιλογές, αλλά σίγουρα υπάρχουν στην κατηγορία άλλα αυτοκίνητα που θα κοιτούσα προτού πάρω την τελική απόφασή μου...Το αμάξι πάντως πουλάει καλά και θα συνεχίσει να το κάνει...
-
Κάθισα πίσω σε ένα μικρό τέστ ντράιβ και μπροστά κάθονταν ο φίλος μου που έκανε το τέστ και ο πωλητής , ύψους και οι δύο περί τα 1,85 .
Μπορώ να πω ότι ήταν σχετικά άνετα , όσο άνετα βέβαια μπορούμε να κάτσουμε πίσω άτομα του δικού μας ύψους .
Για τα άλλα που λες , είναι όπως τα λες . Το αμάξι είναι καλό παντού και βέβαια προσανατολισμένο στην άνεση .
Για τον κινητήρα και το 5άρι κιβώτιο , να πω ότι διάβασα ότι από τον Ιούνιο ο Κάκτος θα έχει τον νέο 1.5 ντίζελ με 100 άλογα και 6άρι κιβώτιο , οπότε από το φθινόπωρο το βλέπω να μπαίνει και στα υπόλοιπα .
-
Iδου η συντροφια μου για το 5ο Athens Rally Sprint (Αγ. Μερκούριος):
-Μη το βλέπετε ετσι, πετρελαιακι είναι, 120ps-. Το ξενερωμα καποιων θεατων του αγωνα μολις πηρε μπρος ηταν όλα τα λεφτα...Η αληθεια είναι ότι ουσιαστικα ΔΕΝ εχω οδηγησει αυτοκινητο αυτης της δεκαετιας (!!!), περα από μια MiTo QV στα Μεγαρα (με κορυνες όμως) ή το προηγουμενο Astra 1.4 Turbo όμως μιλαμε για ευκαιριακες μετακινήσεις και όχι περιπου 200km όπως με το Fiesta. Παρολα αυτά δεν θα παρασυρθώ με υπερ το δεον ενθουσιώδεις χαρακτηρισμους. Από όλα αυτά τα gadgetακια λοιπον μακραν το πιο σημαντικο είναι η καμερα οπισθοπορειας η οποια μεταμορφωνει τη διαδικασια παρκαρίσματος. Χωρις όλα τα υπολοιπα ζεις μια χαρα, ειδικα αν αρχιζεις πλεον να 'παλιωνεις' και ο γραφων πλησιαζει σιγά-σιγά τα δευτερα 'αντα'. Ασε που λογω της γυαλινης οροφης ειδα στον καθρεπτη με τρομο ότι το μαλλι αρχιζει να την κοπανάει σιγουλια-σιγουλια...
Και όπως ειδατε, ξεκινησα με τα στοιχεια του εξοπλισμου. Αυτή είναι η διαφορα από τα αυτοκίνητα του όχι και τοσο μακρινου παρελθοντος. Το ενσωματωμενο GPS, τα συστηματα αποφυγης σύγκρουσης/αλλαγης λωρίδας κλπ κλπ είναι που κανουν τη διαφορα από πριν περιπου 10 χρονια.
Oντας πρωην κατοχος Ford (SportKA) ξαναθυμηθηκα την 'πληροτητα' που σου εβγαζαν τα αυτοκίνητα της εταιρειας. Ενιωθες ειδικα αν ειχες καποιο σπορτιφ ότι δεν θελει τιποτα απολυτως, μεσα/εξω. Επισης θυμηθηκα με χαρα το ποσο μεστα είναι τα χειριστήρια. Τιμονι-επιλογεας είναι από τα καλυτερα ζευγάρια σε αυτοκίνητα λογικου κοστους και χαρηκα που αυτό παραμενει, όπως και η ολη οδικη συμπεριφορα, αν και βεβαια το κινησα σε ρυθμους 'σβολτας' και τιποτε παραπανω Παρασκευη-Σαββατο, ενώ σημερα που τελειώσαμε φυσικα ξεκουραζεται για να παραδωθει αυριο το πρωι στην Car Center, που μας παραχωρησε 5 αυτοκίνητα -ευχαριστούμε πολύ- μεταξυ των οποιων και αυτό:
post images το οποιο είναι επι της ουσιας ένα cupισιο διχως cage και προκαλουσε αρκετο χαμουλη αμα τη εμφανισει του, ειδικα εντος Αθηνας.
Αυτό που παραμενει αναλλοιωτο ομως είναι η -αναλογικα- αυξημενη καταναλωση καυσιμου, το οποιο είναι διαχρονικο θεμα των Ford, αλλα βεβαια και η υστερηση των κινητηρων σε σχεση με το υπολοιπο συνολο. Ελπιζω πανω απ' όλα να μην συνεχιζεται και το φαινομενο των βλαβων σε στανταρ χιλιόμετρα που αντιμετωπισαν τα αυτοκίνητα της εταιρειας την περασμενη δεκαετια -εγω πχ δεν θα ξαναπαρω γι' αυτό το λογο- ασχέτως του οδηγικου στυλ των κατοχων τους και τα παραδείγματα από εκεινη την εποχη πολλα.Συνολικο συμπερασμα: Ένα 'γεματο' σε όλα του αυτοκινητο, που συνδιαζει το στυλ (ως ST-Line παντα), τον εξοπλισμο, την οικονομια του Diesel και αξιοπρεπείς επιδοσεις -ΟΚ, δεν εχει και πολυ νοημα να περνατε τις 3000 στροφες...-με πολύ καλη οδικη συμπεριφορα που δεν θα δυσκολεψει ποτε οποιον δεν το κυνηγαει στο οριο. All-rounder δλδ...
YΓ: Εν τω μεταξυ, καπου μεσα στο Service Park:
image ru- Καλυτερα παντως που δεν εκανα τα τοσα πανω κατω του διημερου με το δικο μου γιατι αντε να με συμμαζεψεις. Θα περασω όμως πρωι Τριτης ανεβαίνοντας για τη δουλεια... -
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
σβολταςΑυτό το έχω κατοχυρώσει εδώ και χρόνια στο παρόν φόρουμ!
Ενιωθες ειδικα αν ειχες καποιο σπορτιφ ότι δεν θελει τιποτα απολυτως, μεσα/εξω. Επισης θυμηθηκα με χαρα το ποσο μεστα είναι τα χειριστήρια. Τιμονι-επιλογεας είναι από τα καλυτερα ζευγάρια σε αυτοκίνητα λογικου κοστους και χαρηκα που αυτό παραμενει, όπως και η ολη οδικη συμπεριφορα
Είναι Ford!
Πάντως το τελευταίο Fiesta, έφτασε σχεδόν σε μέγεθος και 'ωριμότητα' συμπεριφοράς το πρώτο Focus. Το τωρινό Focus έχει φτάσει σχεδόν το πρώτο Mondeo.Όσο για τις βλάβες, πλην Ιαπωνικών, όλα τα ίδια βγάζουν πάνω κάτω και στα ίδια χλμ μάλιστα. Αλλά να έχεις MG και να παραπονιέσαι για τα Ford, πάει πολύ!!!
-
Το 'σβολτα' Δια το πρωτοακουσα χθες στο flying του Μερκουρη από έναν παλιο φορουμα (διαβαζεις Ταυρε;) και μου καλαρεσε. Ασε που είμαι καργα αγωνιαρης οποτε σπανίως διαβαζω/ποσταρω για ΙΧ.
Οσο για τις βλαβες, εννοείται ότι αν ειχα αγορασει το ZR καινουργιο θα ειχα πεσει από το London Eye στο πρωτο 3-4μηνο, οποτε τωρα που το πηρα πιο χωμα και από λατομειο πουλαω τρελιτσα και λεω 'ελα μωρε, όλα στα ιδια km τα βγαζουν'...
Το παραπονο ηταν με βαση το ότι ηταν καινουργιο, εβλεπα αλλα (fiesta/focus κτλ) να βγαζουν τα ιδια πραγματα στα ιδια km ειτε οδηγουσα εγω (που πραγματικα το ειχα ξεσκισει αλλα και το ειχα συντηρησει αψογα) ειτε πχ μια συμφοιτητρια πιο ασχετη απ' ο,τι εμεις με το κεντημα.
Το αμαξι εννοεται ΓΑΖΩΝΕ σε ο,τι αφορα αισθηση, fun to drive (μακραν το καλυτερο με διψηφια ιπποδυναμη και σκεψου οτι από το πολύ pureιστιλικι μετα πηγα σε 13αρι Rallye αγωνιστικο) αλλα το μοτερ ηταν πολύ πισω και το εσωνε το θεοκοντο κιβωτιο. Το αντιστοιχο Fiesta ST που τοσο κραξιμο (δικαιως) εφαγε για το διλιτρο ηταν τοσο φιλικο που μου επετρεψε νταλα καλοκαιρι με μονο 3 γυρους να παω 0,3sec πιο αργα από τον χρονο που ειχε κανει ο πρωταθλητης ενιαιου με τα fabia για τους 4Τ σε τοτε τεστ. Και αυτό φυσικα το λεω για να εκθειασω το αυτοκινητο και όχι εμενα που τωρα από την απραξια πρεπει να περασω επιτροπή μπας και παρω κανενα επιδομα...Κατά τα αλλα προβληματάκια που ξαναλεω τα βλέπεις αλλιως όταν το εχεις παρει καινουργιο, εκαναν τον φιλο μου που το ειχε να το σπρωξει -ευτυχως- εγκαίρως...Τωρα με τον Αγγλο που είναι oldschool AF αλλα 18αρης βρήκαμε με την μια το μοτερ και την ευθυβολια στα πατημενα και ψαχνουμε όλα τα υπολοιπα αλλα θα φαει σουβλισμα μολις ξεκουλαθω, ερχεται και η coilover στο τελος τουτουνου του μηνου. Παντως οι κωλοσυμπτωσεις ( οργανωτικα αγωνων/βλαβες και άλλες υποχρεώσεις -οικογενεια- ) με εχουν κανει να χασω ένα σκασμο trackdays...Πχ σημερα ειχε παλι TD στο Μεγαρο ομως εγω μπηκα σπιτι 1 το βραδυ χθες από το Μερκουρη.
YΓ: Πρεπει παντως να εκανα κινηση-ματ που πηρα το diesel, τους αλλους με τα Eco-ΟΥΣΤ* πρεπει να τους εφαγε το μαυρο σκοταδι μου...
*Με αγαπη παντα η κριτικη και μιλαμε μονο για οικονομια. Το να παρεις καινουργιο αυτοκινητο τα τελευταια χρονια είναι κατορθωμα από μονο του για τους περισσοτερους τουλάχιστον και σιγουρα 'αλλαζεις πιστα' σε ότι αφορα τον εξοπλισμο αν μη τι αλλο.
YΓ2: Αυτή η ατιμη η μυρωδια της καινουργιλας την οποια προσωπικα αμφιβαλλω πολύ ότι θα ξανανιωσω...ολοϊδια με το 2004 και του SportKA. Και μου θυμισε την υπερ-τρολ στιγμη που 1000αρισα τα Κm στην μεγαλη ευθεια των Σερρων. 'Ενταξει τωρα, στρωθηκε.' -
Ο Ταυράκος, ο Κώστας, το είπε; Ε ρε τον μπαγάσα... Ήταν και η Ιωάννα μαζί, ή την άφησε σπίτι να προσέχει τα παιδιά;
Με το καλό να το ξαναβγάλεις στην μάχη. Προσωπικά το σπορ το έχω παρατήσει, όχι επειδή το βαρέθηκα, απλά επειδή είναι 'πολλά τα λεφτά Άρη'!!! Πλέον καμιά σβόλτα με την 330i σε κανένα Χολομώντα και κανένα 250άρισμα στην ΕΟ για την αδρεναλίνη.
-
Χαιρετω την παρεα.
Χτες εκανα test drive το dacia sandero stepway 1.5 dci στην πλουσια εκδοση style.
Καταρχην να πω οτι εξεπλαγην ευχαριστα με το αυτοκινητο και ειδικοτερα με τον dci. Σχετικα αθορυβος για diesel τοσο στο ρελαντι οσο και κατα την κινηση συγκρινομενος με τον 1.3 cdti που ειχα στο opel combo και στο corsa d της κουνιαδας μου. Πολυ καλο τραβηγμα απο τις 1800 σαλ και πανω (χαμηλοτερα υστερει λιγο),καλα φρενα με αρκετα καλη αισθηση παρολο που εχει ταμπουρα πισω,κιβωτιο ταχυτητων με σφιχτο κουμπωμα στις αλλαγες ταχυτητων που δεν του αρεσουν οι γρηγορες αλλαγες και εχει μια καποια ασαφεια. Ανετα καθισματα και μαλακη αναρτηση που περναει ομορφα απο λακουβες και σαμαρακια αισθηση που ειχα ξεχασει απο το ibiza με τα ημισκληρα koni και που μου αρεσε παρα πολυ ( μαλλον μεγαλωνω... ). Βεβαια ειναι αναμενομενο οτι γερνει και δεν ειναι για μπασιματα στις στροφες με οσα αφου σαν crossover εχει αρκετη αποσταση απο το εδαφος και ειναι και ψηλο σαν αυτοκινητο. Το τιμονι του ομως δεν με ενθουσιασε σαν αισθηση και δεν ειναι πλουσιο σε πληροφορηση. Απο ηχομονωση ικανοποιητικο θα ελεγα,δεν μπορεσα να το ζορισω και ιδιαιτερα να το δουλεψω ψηλα,θα μπορουσε να ηταν και καλυτερο ενω καποια στιγμη που εφτασα τα 120 χλμ σαν να ακουστηκαν και καποιοι αεροδυναμικοι απο τους καθρεφτες (βεβαια φυσουσε αρκετα χτες).
Στα του εσωτερικου τωρα η θεση οδηγησης με βολεψε λογω ρυθμισης καθισματος σε υψος και τιμονιου πανω-κατω,αισθανθηκα πολυ ανετα. Πλαστικα βεβαια σκληρα παντου χωρις βεβαια να τριζει η να χτυπαει κατι και λιτος διακοσμος αλλα με πολυ καλο εξοπλισμο και 7αρα οθονη που δεινει αλλο αερα στο εσωτερικο. Απο χωρους παρα πολυ καλο με μεγαλη διαφορα απο το ibiza του 2007 που εχω τωρα. Εφτιαξα το καθισμα του οδηγου στα μετρα μου και μπηκα ακριβως απο πισω και ειχα αρκετο χωρο μπροστα απο τα γονατα ενω στο δικο μου ακουμπουν στην πλατη. Πορτπαγκαζ επισης αρκετα μεγαλο παρολο την υπαρξη ρεζερβας.
Δεν θυμαμαι κατι αλλο αυτη τη στιγμη,θα ηθελα περοσσοτερη ωρα διαρκειας του td αλλα οπως ειπα και στην αρχη εξεπλαγην ευχαριστα. Το θεωρω τιμιο αυτοκινητο για αυτα που προσφερει στη τιμη που πωλειται,εχει vfm χαρακτηρα κατα την γνωμη μου και θα μπορουσα ανετα να κανω τις παραχωρησεις που απαιτει μια τετοια αγορα χωρις να δυσανασχετω και να μου λειπει κατι ιδιαιτερα στην καθημερινη συμβιωση μαζι του.
Καλο σας βραδυ! -
ΒΜW 216d Active Tourer αυτόματο νοικιάρικο με 60.000χλμ περίπου στην Κρήτη. Το οδήγησα για περίπου 30χλμ και σαν συνοδηγός πάνω από 100χλμ.
Ξεκινώντας με το εσωτερικό και την ποιότητα υλικών μου άρεσαν τα μαλακά και ποιοτικά πλαστικά του ταμπλό και των θυρών ενώ και τα υπόλοιπα πλαστικά της κονσόλας ήταν πολύ καλά με εξαίρεση ένα κομμάτι στο ταμπλό, στο μέρος του συνοδηγού που ήταν μετριότατο. Δε μου άρεσαν επίσης οι γρύλοι για την ανύψωση του καθίσματος, ήταν πολύ λεπτοί σε σημείο να λές ότι κάποια στιγμή θα σπάσουν ενώ τα δέρματα των καθισμάτων ήταν πολύ καλά.Η θέση οδήγησης απλά εξαιρετική. Ξεκούρασητ , ανυψωμένη, το τιμόνι χαμηλά και πλήρης ορατότητα παντού. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η ψιλή καμπίνα. Τα καθίσματα εξίσου καλά καθώς στις πλευρικές μετατοπίσεις ( ) δεν σε άφηναν να φύγεις από τη θέση σου. Η ηχομόνωση επίσης εξαιρετική, στα 160χλμ δεν άκουγες ούτε κύλιση, ούτε αεροδυναμικούς θορύβους, ίσως λίγο το μοτέρ.
Οδηγικά κάπως αδιάφορο. Ωραίο και σαφές το τιμόνι, ούτε βαρύ ούτε ελαφρύ. Η ανάρτηση επίσης καλή, δεν κοπανούσε στις ανωμαλίες του δρόμου αλλά δεν ήταν και πολύ μαλακή στις στροφές. Ωστόσο μάλλον λόγω του ύψους έδινε μια αίσθηση ανασφάλειας στις καμπές ενώ είχε και μια ελαφριά ταλάντωση το πίσω μέρος. Ωστόσο δε γλιστρούσε καθόλου ούτε επενέβαινε το ''επιθετικό'' ESP. Όσον αφορά τα φρένα δεν έδειξαν κάποιο κακό σημάδι, ήταν μια χαρά. Το αυτόματο κιβώτιο απλά εξαιρετικό. Οι αλλαγές γίνονταν απολύτως σωστά χωρίς να γίνονται αισθητές. Στο χειροκίνητο η αλήθεια είναι ότι δε το δοκιμάσαμε καθόλου.
Το μοτέρ απλά ικανοποιητικό, γενικά δε φάνηκε να έχει δύναμη και νεύρο. Είτε στο ECO Mode είτε στο Sport. H κατανάλωση ήταν περίπου 7.5l/100χλμ αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείς γιατί είτε που θα πηγαίναμε με 40-50χλμ στους στενούς δρόμους είτε με 160χλμ στους μεγάλους. το αυτοκίνητο έγραψε γύρω στα 600χλμ.
Τέλος οι χώροι του ήταν ικανοποιητικοί, τόσο για τους πίσω επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Μια μεγάλη βαλίτσα και 2 χειραποσκευής χώρεσαν άνετα.
Συνολικά δεν είχε κάτι κακό το αυτοκίνητο, ένας ανθρωπομεταφορέας που μπορεί να σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β με άνεση και ασφάλεια.
-
A Sad Story
aka skoda oktavia tsi 2014
Εφυγα τρεχοντας απο τη κηδεια να προλαβω τη πτηση.
Το ροζακι το χαρτινο το βιβλιαρακι σε κινδυνο μεγαλυτερο απο τοτε που βουτηξα μαζι του στα νερα της ταξιμ με το 2ο μπαλακι του σαμαρα στους bbc
Τραγανη η υπαρξη που μου κολλησε τα πλαστικα στη βαλιτσα. και η συνοδινα με τα αψηλα καπουλια. την καραμελα ομως μου την εδωκε ο τυπακος ο αξουριστος. αργησαμε, κιολας, τον επιασε χεσιμο ενανε της μπουζινες, κατεβηκε. και ρωτουσανε κανα μισαωρο τινος ειναι η βαλιτσα στο ντουλαπ. κεφαλαιο, καπιταλισμος, αλλος χεζει, αλλον τσεκαρουν, δεν εχω και χρονο να παρω δια να με κερασει. τσαγακι.
κατεβασμα στο σχεδον σκοταδι.
λαθραιο στο ματσεντονια έρπορτ το νοικιαρικο. για να εχει τη καλη τη τιμή. για να πας στο ιλιντεν οι κυριλε διεθνεις αυτοκινητοτσατσαδες θελουν λεει ενα πεντακοσαρικο, οχι απο τα πρασινα. οι αλλες, οι λαθραιαι, οσο τα σιτι τουρ με διπλη εκτονωση. δυο.
στις αναχωρησεις ο πιτσιρικας.
που? τι αμαξι?
ενα ητανε.
δεν θυμαμαι καν το χρωμα.
απο αυτα που παιρνουν πολλες βαλιτσες. απο το λιμανι για σπιτι.
μεγαλο το ειχε. το μπαγκαζ. ολα μεσα. σιτιτουρ. ή φέικ τάξι.
συμβουλαι προς ναυτικούς μπάι πιτσιρίκ:
πάει, ειναι τσι. οχι μικτη πανω απο ευζωνια. πρασινα αλογα και λοιπα κωλοχαρτα στη πορτα. η εχτη γρατζουναει. αναμενο λαμπακι το δινω, αναμενο το παιρνω.
μια φορα ειχα μπει απο τα αριστερα. απο την προελευσις. σε εκθεση. ολες τις αλλες απο δεξια. απο εκει που καταντησαμε. ή πισω. χειροτερα.
καλυμα στο τιμονι. να ειναι παχυ. μια μερακλια τη βγαζουν οι βορειοι. και στα νοικιαρικα.
σηκωμα καθισμα, κοντος ο πιτσιρικας. εγω κοντοτερος. να φυγουμε γρηγορα μη μας δουνε. μιζα με κλειδι. χαμενες πολιτειες. συμπλεκτης απο αρο-ρουμανα. εξαρι. οταν ημουνα πιτσιρικας στο μεγαλοχώρι τροιζηνιας, βάζαμε μια κληματοβεργα στο βαρελι με τον ασβεστη και αλλαζαμε ταχυτητες. σαν του κοτζια το ταξι μεθανα-καμμενη, το σεβρολε. το αυτον και εδω.
συμπλεκτης αντρικος. φρενο απο αυτα που κανει παρελασεις ο μπουταρης. γκαζακι παστα σερανο απο τον πετρακη στη πετρουπολη του 70. και με μια κουταλια, λιγωνεις.
παμε για νικοπολις, που ενα μυστηριο πραμα, μου θυμιζει πεθαμενους το ονομα. με το σκοντα το οχτώ. με τη βια.
πρατηριο, κουνουπια. πολλα. γεμισε το.- κατοσταρα?
- οχι, μπουγατσα
άι ρε που εμαθανε και τη κατοσταρα στη πραγα.
ενα εξηντα οχτω κανανε και τελος. εδω καναμε ογδοντα τον λογαριασμο.
εξω απο το πεθαμενατζηδικο το χανι.
κυριλα, αζ γιουζουαλ.
δινω το κλειδι στο μπαοκι. πιανω τη κινηση. σαν να επιανε καποτα χρησιμοποιημενη.
ερχεται βιζιτα ενας συνεργατης μπιμερ, ρεμβη, τσιπουρα, δευτεροβαθμιοι, επιστροφη στη θλιψη. εχουνε καλο πρωινο.
οχτω το πρωι. μεγαλες οι γαριδες χθες. πιο μεγαλα τα επιρριπτομενα. αιμα με πηγε, τους εστειλα και επηραν ιμοντιουμ.
εχει παει εντεκα, εχει παει και το πρωινο, κατι θα κανουμε στο δρομο.
δινω το νουμερακι στο παιδι να φερει το ταξι. αλλο μπαοκι αυτο. μπορει και αρειανος. ισως ακουσε το ιμοντιουμ, ισως ειδε το πρασινο στο κλειδι, το επιασε και αυτος σαν να ηταν η τελευταια μου λυση να σηκωθω απο τη χεστρα.
ξεκινημα για το ιλυντεν.
περιφερειακος με κινησουλα. κουνάω το ραβδι στον ασβεστη.
οκ παει, το ξερω το στορι απο τα ουνικα αδερφια.
ερχεται γρηγορα η εξοδος. παμε στα φρενα. δεν βοηθαει και το αρο κλατς. στεγνωσε και ο ασβεστης. κλιση, μεγαλη. μαγκιρους αεροψυκτο στον αχλαδοκαμπο. εβγηκαμε τελικα.
βασικα κωλοδρομος. λακουβαι, φαναρια. και εργολαβος ακτωρ. ακους ολη τη φτηνια που εστρωσε και μετα μπαλωσε. και μετα ξαναμπαλωσε. ας βαλουμε μιουζικ. λιγο καρρα ρε συ.
ουπς, κουμπακια γιοκ. μονο στο κεντρο αψηλα. ενα τρανζιστορακι. που δεν πιανει και τιποτα. και ακουγεται οπως το γουοκμαν. που ομως το εχει στα αφτια του ο αλλος. και μονο ξενα, αν δεν ακουσω εδω αυγερινο που?
λακουβιτσαι. οπως το γκομενακι χθες στις αποσκευαι. και γλυκαι. εις αποσβεσης. ας εξυσουμε το δεξι. πως? λειπει? αντι λέιζυ γκάι, μια τρουπα τεραστια, σαν λεκανη που εβαζα μικρος καραβακια.
εχτη. και εκατο και εικοσι. ερ κον? ον. σγχριτς-σγχριτς. και δεν επαει πλεον, εψοφησεν. πεμπτη - ασβεστης σφιχτος.
τοπιον απλον: περιξ της συνπρωτευουσης (το συν πονα τους ενδοπιους οσο το πρωταθλημα που εχουν να δουν απο τοτε του εβαζα τα παραπανω καραβακια) υπαρχουν απειρα και απειρως πολλαπλασιαζομενα μεγαλα χτιρια. βλεπεις κατι ατομικες και εχουν μια κτιραρα να. ποτες δεν το καταλαβα...
διοδια, ακτορ λεμε. συνορα. ουτε το κοιτανε το χρεπι το ανατολιαρικο. ολο προπελοαστερια στην ουρα.
παω να δωκω τη πρασινη. ουτε καν τη πηρε, που πας ρε με δαύτο?
ιλυντεν. σταρτ.
καζινο. στο αυτο το στυλ με τα κτιρια των ατομικων της συνπρωτ. φουντωνει μεσα μου το παραπονο, μονο εγω πλερωνω φπα?
και οδοντιατρος. σε φωτεινη ταμπελα 5 επι 10 μετρα. γουάου.
δρομαρα. το οκτάβια σε τοπους προσφιλεις του. 130-140 και.
που ειναι ρε το κρουζ? ουχι τετοια βλεγδυμια. αντι αυτου, η αιτια κατασκευης του, κατεβασμα παραθυρι, κρεμασμα αριστερης χειρος ινα προκαλεσει μελανινη δωσει ακριβην χαρακτηριστικον εις οδηγον.
φευ, ηλιος βεργινης εις καθε γιοφυρι. μαζι και ζασταβα. κλαιω οταν θυμαμαι τον κιτ μου, το επτακομιση.
και ωιμε, τραγωδια. ακτορ πινακιδαι παντου. στον μυελο του γατος η εικονα: μπομπολαιοι και σια διπλα απο πισινα, μπαρμπεκιου αμερικανικο. και καπου να τελειωνει ο δρομος με νεα εργα.
γκες γουάτ. τελειωνει ο δρομος ο καλος και εχει εργα.
σερμπιαν ροαντς.
το ταξι-κο εργαλειο αρχιζει και ζοριζεται. στεναι αι στροφαι, παλαια τα ελαστικα, χλαπατσωτο και το αναρτησιακο. βαρεθηκα και τον ασβεστη.
ξανα καλος ο ρόαντ, σκόπιγιε, συνεργασια με τους ομιλωντας καλυτερα ελληνικα ήβεν και απο αποφοιτο γελ. καμμια αναφορα σε τσιπρα, ενα παραπονο μονο εβγαλανε, γιατι να εχομε συνορα, δεν με λενε σταυρο και κυρ-σταυρο και αφεντη τσουτσουλομητη, μον' σταύρο με λενε.
επιστροφη. με ταμπελαι να σε στελνουν Atina. χρονια πολλα να νοιωσω τετοια τιμη. αν ειχε και το ητα. οχι μονο ήττα.
ο δρομος ο ακτωρ ξεκινα νωρις. σταση για κατουρημα και ανεφοδιασμο. ουχι καυσιμου, ειπαμε το κάρο αυτον εχει κοινο, κιτρινον εις νοτον.
ομορφα γκομενακια, ομιλουν επισης την ελληνικην. και χρεωνουν εις ευρον.
τριγυρω ζασταβα, παντου ομως. και μπεμβε. παγκοσμοιοποιησις. θα ηθελα ενα μπιμερ τωρα. κλαιω για τον κιτ, αλλα ο μπιμερ εχει έι μπι ες.
το παλιν ον δε ρόαντ.
ειχα το ογδοντα πεντε ενα συγκατοικο πολ.μηχ. αγαπουσε τοτε τον αρισταρχον τον οικονομου. γουγλαριστε. που τους εκανε και ενα φεγγαρι οδοποιεια. πηγα λοιπον, για τον αρισταρχον αλλα και την μικραν ορμώμενην εξ αγρινιου που εκυκλωνα. στο μαθημα που επαρακολουθησα ηταν σαφης, οταν δεν βγαινουν τα φραγκα για την ορθη την ακτινα της στροφης, υπαρχει η ελληνικη ή πατεντα, οι πινακιδες. επικινδυναι στροφαι, γλιστραει ρε κλπ.
ακτορ χάι γουέι λοιπον. πολυ πινακιδα κυριοι, πολυ. εις την επιστοφην, οπου η χαραξις ειναι εντελως αλλη.
το ταξι δεν ενοιθει τοσο ομορφα. επιασε και μια βροχα, ανοιξα ερ κον - σγριτσ,σγριτς. και αισθημα οπως η πρωτη φορα στο πετροπολιταν σπορτς του εβδομηντα εννια, δεν εχεις ξαναδει πατινια ρε?
γενικως καταλαβα την συμπαθη την ταξη των κιτρινων, μια πανω, αξελερέιτορ ισα να ακουμπαει το ψαροκοκκαλο του πατου της ελβιελας.
μετα εσταματησε η βροχη, ηταν και φθηνες οι απολλοτριωσεις, οκ, φτασαμε στον οδοντιατρο και μετα ματσεντονια έρπορτ.
παραδοση στη μεση, με επιασε κοτσο ο πιτσιρικας με τα λαμπακια που λεγε. ειπαμε, λογος υπαρχει, δεν σπαει δεν χαλαει, δεν καίει.
Αισθημα με το οκτώ και βια δεν μας προέκυψε.
δεν μπορω να θυμηθω ουτε τι χρωμα ητανε. κιτρινο?
-
Θοδωρή, πρεπει να ηταν η ειδικη εκδοση Skoderia, γιατι εχεις παθει Σημιτη. Ξερεις πολλες γλωσσες, αλλα τις μιλας ταυτόχρονα...
-
μασουλήθρες not
[spoiler=:46b1l505]http://manivoice.gr/content/τα-φαγητά-στη-μάνη-του-κυριάκου-κάσση[/spoiler:46b1l505] -
Θοδωρή , ο Ζεράρ ντε Βιλιέ πέθανε . Η θέση είναι άδεια . Μήπως να την κοίταγες ?
-
Εγω παντως criuser ηδη τον φανταζομαι με τη διεστραμενη σκεψη μου να αφηγείται οδηγικη του εμπειρια -μπορει να το εχει κανει ηδη βεβαια- με την Delta Diturbo που ειχε. Τιτλος: 'Ο Εραστης της Λαϊδης Τσατερλυ' οπου ο ηρωας μας καταφερνει να εξωτερικευσει ολο τον υφερποντα ερωτισμο μιας καταπιεσμένης αριστοκράτισσας...
-
Γάτος ο λογοτέχνης!
Από το αμάξι δεν κατάλαβα πολλά, πέραν του ότι ήταν ένα μάλλον ταλαιπωρημένο SKoda (νομίζω), αλλά με συνεπήρε ο λυρισμός του λογοτέχνη... -
Οδήγησα για λίγα χιλιόμετρα στην Αγγλία το Nissan Leaf.
Το αμάξι είναι επανασταση . Με λιγο περισσότερο από 20.000 λίρες παίρνει πραγματικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, εξαιρετικής ποιότητας.
Μάλλον πρόκειται για το νεο qaqshai της Nissan από άποψη επιτυχίας.
-
Οδηγησα ενα polo 6N με 75000km απο πρωτο χερι απο το '97! Πρωτο χερι, book service κτλπ. Αν και προτιμω τα saxo-106 ηταν απο αξιοπρεπες εως καλο αμαξακι και με τον αθλιο ακομα και με τα μετρα της εποχης 1.4 πηγαινε μια χαρα. Πολυ μεγαλη διαδρομη η 1η επισης,θυμηθηκα το vento mk1 που καβαλαγα καποτε στη Πατρα Αρκουδισιο και αεροσακος οδηγου Πάντως είχε καταρρευσει μεσα. Τριμμενο καθισμα οδηγου, τρυπες και πεσμενη η ταπετσαρια οροφης αν και το χω ξαναδει σε αλλα 6N, σπασμενο το περιγραμμα κεντρικής κονσολας,δεν ανοιγε απο μεσα η πορτα του συνοδηγου Γερμανικη πχιοτητα vw '90s, οτι επιασα στα χέρια μου επασχαν στα ίδια σημεια πανω κατω μεσα.
-
Καταπληκτικες διαπιστωσεις...
Μετα απο οδηγηση αυτοκινητου 20ετιας(?) , οπου καθοριστικο ρολο(?) για τα πλαστικα, ταπετσαριες οροφης-καθισματων και ηλεκτρικα, παιζουν ρολο ο ΕΝΑΣ οδηγος και τα 75κ χλμ, (οχι αν το παραταγε μια ζωη οπου να ναι, οπως να ναι. αν το συντηρουσε προβλεπομενα κτλ) και φυσικα το συμπερασμα ηταν, αλλο ενα αυτοκινητο με...'Γερμανικη πχιοτητα vw '90s, οτι επιασα στα χέρια μου επασχαν στα ίδια σημεια πανω κατω μεσα'.Τα Saxo της εποχης με τα ταμπλω που συντονιζονταν στις ρεπριζ της 3ης, τα ηλεκτρικα που χαλαγαν στην 2ετια-3ετια, (απο ανεμιστηρα καλοριφερ, μεχρι παραθυρα) τα τριξιματα του εσωτερικου απο...παντου, τα εφιαλτικα ταξιδια, με τασεις αποσταθεροποιησης εαν φυσαγε λιγο, μαλλον ηταν ανευ σημασιας(?) αρκει που οποιοδηποτε κυβισμου και δυναμης Saxo -οντως- εστριβε οπως ερχοταν, ειχε πιο ανταγωνιστικα μοτερ (ισχυει και λογω χαμηλοτερου συνολικου βαρους) και χαμηλοτερη καταναλωση, απο το μικρο VW...
Αλλα ειπαμε...Μενουμε σταθερα στα περασμενα μεγαλεια, των DS, GS, Χanthia, αντε και ZX δειχνοντας για αλλη μια φορα οτι τα οπαδικα γυαλια, οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στην...τυφλωση.
Οδήγησα....