-
Που ξεπεσες ρε συ Βασίλη;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Που ξεπεσες ρε συ Βασίλη;Σαν αστείο το παίρνω το σχόλιό σου Στέφανέ μου!
Πρώτον γιατί το αμάξι είναι ένα τίμιο οικονομικό αυτοκίνητο που απευθύνεται στον μέσο αγοραστή προσφέροντάς του αξιοπρεπείς μετακινήσεις κυρίως αστικές αλλά και μεγαλύτερες, πάντα φυσικά γνωρίζοντας τι οδηγεί κανείς.
Δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν μόνο τα SUV ή τα ακριβά αυτοκίνητα που έχουμε την ευκαιρία να οδηγησουμε σε events των αντιπροσωπειών αλλά και τα πιο μικρά και καθημερινά που εξυπηρετούν πολύ περισσότερο κόσμο! Όσες περισσότερες εμπειρίες έχουμε τόσο το καλύτερο.
Πάντως το αμάξι μου άφησε θετικό πρόσημο, ιδίως μετά από ένα atos που είχα τεστάρει πριν δυο χρόνια και νόμιζα ότι μπήκα σε Lego με ρόδες και κινδυνευε να χάνει 'τουβλάκια' καθ' οδόν!! -
Όπως τα λες είναι Βασίλη. Μια χαρά είναι τα Hyundai ειδικά τα πιο καινούργια μοντέλα. Κι αν προσθέσουμε και το θέμα αξιοπιστίας κάτι premium Γερμανοί (BMW Audi κλπ) είναι μάλλον για γέλια, ενώ το χέρι είναι συνεχεια στη τσέπη. Συχνές βλάβες, ακριβά ανταλλακτικά (εγώ για παράδειγμα χθες ξανα άλλαξα το γρύλο του παραθύρου του ιδιου για δεύτερη φορά σε 4 χρόνια κα πολλα...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Όπως τα λες είναι Βασίλη. Μια χαρά είναι τα Hyundai ειδικά τα πιο καινούργια μοντέλα. Κι αν προσθέσουμε και το θέμα αξιοπιστίας κάτι premium Γερμανοί (BMW Audi κλπ) είναι μάλλον για γέλια, ενώ το χέρι είναι συνεχεια στη τσέπη. Συχνές βλάβες, ακριβά ανταλλακτικά (εγώ για παράδειγμα χθες ξανα άλλαξα το γρύλο του παραθύρου του ιδιου για δεύτερη φορά σε 4 χρόνια κα πολλα...)Sent from my iPhone using Tapatalk
Επειδή εχω συγγενή μηχανικό σε συνεργείο Hyundai -Kia ξέρω ότι βλάβες βγάζουν και αυτά. Και μάλιστα συχνά βλάβες όχι μηχανικές αλλά άλλες χαζές όπως αστοχίες υλικού. Βέβαια οι διαφορές είναι στο κόστος, το οποίο είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα πανακριβα ανταλλακτικά της BMW.
Και προφανώς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το ότι προχθες διάβασα σε ειδικό φορουμ της Χ1 ότι σε αμάξι διετίας (!!!) με 24.000 χλμ παρουσιάστηκε πρόβλημα με την αντλία νερού με κόστος εκατοντάδες ευρώ!
Κανείς δεν αμφιβάλλει για το πόσο απολαυστικό είναι το αμάξι στο δρόμο και το έχουμε επαινέσει όλοι για τα πολλά χαρίσματά του, αλλά αν βγάζει τέτοια θέματα τότε η μισή χαρά γίνεται ξυνίλα και τσαντίλα. Ελπίζω - αν και απιθανο μου φαινεται να είναι μεμονωμένο περιστατικό, γιατί η BMW έχει ιστορικό σε τέτοιες μαλακίες - να μην ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος... -
Πάντως οι f series της bmw έχουν αποδειχτεί μέχρι τώρα αρκετά αξιόπιστες. Στα 90.000 χλμ με μια 116d μετράω μια καμμένη λάμπα στα φώτα θέσης και μια σπασμένη κλειδαριά πορτ μπαγκάζ. Κατά τα λοιπά το αμάξι δεν κάνει τσικ. Και το ίδιο διαβάζω και στα διάφορα forum της μάρκας. Βλάβες μπορούν να βγάλουν όλα τα αυτοκίνητα αλλά προφανώς όσο περισσότερα χρήματα έχει δαπανήσει κάποιος τόσο μεγαλύτερες προσδοκίες έχει (και είναι απόλυτα λογικό).
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Όπως τα λες είναι Βασίλη. Μια χαρά είναι τα Hyundai ειδικά τα πιο καινούργια μοντέλα. Κι αν προσθέσουμε και το θέμα αξιοπιστίας κάτι premium Γερμανοί (BMW Audi κλπ) είναι μάλλον για γέλια, ενώ το χέρι είναι συνεχεια στη τσέπη. Συχνές βλάβες, ακριβά ανταλλακτικά (εγώ για παράδειγμα χθες ξανα άλλαξα το γρύλο του παραθύρου του ιδιου για δεύτερη φορά σε 4 χρόνια κα πολλα...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Επειδή εχω συγγενή μηχανικό σε συνεργείο Hyundai -Kia ξέρω ότι βλάβες βγάζουν και αυτά. Και μάλιστα συχνά βλάβες όχι μηχανικές αλλά άλλες χαζές όπως αστοχίες υλικού. Βέβαια οι διαφορές είναι στο κόστος, το οποίο είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα πανακριβα ανταλλακτικά της BMW.
Και προφανώς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το ότι προχθες διάβασα σε ειδικό φορουμ της Χ1 ότι σε αμάξι διετίας (!!!) με 24.000 χλμ παρουσιάστηκε πρόβλημα με την αντλία νερού με κόστος εκατοντάδες ευρώ!
Κανείς δεν αμφιβάλλει για το πόσο απολαυστικό είναι το αμάξι στο δρόμο και το έχουμε επαινέσει όλοι για τα πολλά χαρίσματά του, αλλά αν βγάζει τέτοια θέματα τότε η μισή χαρά γίνεται ξυνίλα και τσαντίλα. Ελπίζω - αν και απιθανο μου φαινεται να είναι μεμονωμένο περιστατικό, γιατί η BMW έχει ιστορικό σε τέτοιες μαλακίες - να μην ταλαιπωρηθεί πολύς κόσμος...Μιλάμε για την προηγούμενη Χ1 και το αμάξι δεν είναι διετίας ακριβώς (2 χρόνια το έχει ο συγκεκριμένος κάτοχος καθότι μτχ)
Επίσης έχει άλλο κινητήρα από το τρέχον μοντέλο. (1,6)
Απλά για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και αρχίσουν και γράφονται πάλι σεντόνια! -
Απολογούμαι! Νομισα οτι επειδή εγραψε διετίας ηταν η τελευταία!
Αν και πάλι δεν δικαιολογειται!!! -
Εδώ και 2 μήνες σχεδόν οδηγάω στην εταιρία που δουλεύω το Citroen Nemo, το οποίο είναι απαίσιο οδηγικά και καίει τον κώλο του παρ' όλο που είναι πετρέλαιο και 1300 κυβικά. Δεν πάει βήμα και οι χώροι του είναι αρκετά περιορισμένοι σε σχέση με αυτά που χρειαζόμαστε. Με κρέμασε προχτές και από σασμάν (απ' την αρχή που το οδηγούσα είχε μεγάλο θέμα) και φανταστείτε ούτε πολλά χλμ έχει (163.000) και ούτε πολύ παλιό είναι (2012). Το μόνο καλό του είναι ότι έχει πολύ καλά φρένα και δεν σε κρεμάει ποτέ σε αυτό το θέμα
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Απολογούμαι! Νομισα οτι επειδή εγραψε διετίας ηταν η τελευταία!
Αν και πάλι δεν δικαιολογειται!!!Προφανώς δεν δικαιολογείται όταν έχεις δαπάνησει ένα σεβαστό ποσό και υποτίθεται ότι αγοράζεις premium μάρκα. Είτε είναι δυο ή περισσότερα χρόνια μιλάμε για αστοχία στο συγκεκριμένο εξαρτημα και σε πολλα άλλα που γνωρίζω, γεγονός το οποίο με κάνει να λέω μετά λόγου γνώσεος ότι παρά την οδηγική απόλαυση που σου δίνει δύσκολα θα ξανα έπαιρνα BMW ακόμα κι αν οι τιμές της ήταν σε επίπεδα ας πουμε Hyundai.
Μακάρι οι σειρές F να αποδειχτούν σε βάθος χρόνου πιο αξιόπιστες όπως λέει και ο mrclouzo γιατί θα βλέπω αναθέματα στο forum -
Οδήγησα στην Σόφια το Infinity q30.
Aπό χώρους είναι η γιαπωνέζικη εκδοχή της GLA. Εμφανίσιμο άλλα όχι πολύ πρακτικό.
Κινητήρας 2.2 (2.1) diesel, πολυ καλός όμως το κιβώτιο μέτριο.
Μέσα στην πόλη ήταν το ακριβώς αντίθετο από το CRV, κακή ορατότητα σε δυσκόλευε αρκετά.
Το εσωτερικό premium, όμως το NX300 της Lexus είναι σαφώς ανώτερο.
Ανεβαίνοντας προς Βίτοσα το αυτοκίνητο έδειξε καλύτερες αρετές, δεν είναι κορυφή στο κράτημα όμως είναι φοβερά ξεκούραστο για τον οδηγό. Η ποιότητα κύλισης είναι ανώτερη από την Χ1 και το lexus, με άνεση και κανένα θόρυβο να διαταράσσει την ησυχία του οδηγού. Από την άλλη Kuga, CX5, NX300 & X1 είναι πιο sport.Ωραίο αυτοκίνητο αλλά εγώ σε αυτά τα λεφτά θα προτιμούσα το Lexus NX300.( λέμε τώρα).
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Όπως τα λες είναι Βασίλη. Μια χαρά είναι τα Hyundai ειδικά τα πιο καινούργια μοντέλα. Κι αν προσθέσουμε και το θέμα αξιοπιστίας κάτι premium Γερμανοί (BMW Audi κλπ) είναι μάλλον για γέλια, ενώ το χέρι είναι συνεχεια στη τσέπη. Συχνές βλάβες, ακριβά ανταλλακτικά (εγώ για παράδειγμα χθες ξανα άλλαξα το γρύλο του παραθύρου του ιδιου για δεύτερη φορά σε 4 χρόνια κα πολλα...)Sent from my iPhone using Tapatalk
Σου έχει βγάλει το λάδι η μπέμπα Σπύρο.
Στο γκολφ μέσα σε δυο χρόνια είχα αλλάξει πέντε γρύλλους. 14 Αυγούστου ειχε πιάσει απο τον λαιμό ένα τεχνικό σύμβουλο που με ρώτησε έαν χτυπάω δυνατά την πόρτα. -
ΒΜW 118i βενζίνη, προφανώς, για 2 εβδομάδες στη Γερμανία. Όπως και με τη ντίζελ που είχα οδηγήσει πριν 2 χρόνια στην Κύπρο, έχουμε μια από τα ίδια, περίπου: απαράδεκτοι χώροι, βαρύ τιμόνι χωρίς λόγο, τριζάτο, περίεργα αυτή τη φορά φρένα και φλύαρο εσωτερικό (και 'γερασμένο') χωρίς λόγο. Το μοτέρ δεν με ενθουσίασε ούτε με την απόκριση ούτε με τη δύναμη του (ίσως λόγω πολύ μακρυών σχέσεων), ενώ στο Eco Pro ήταν εκνευριστικά 'αργό'. Τώρα οδηγώ ένα ολοκαίνουριο Golf 1.6 Diesel, το οποίο προς το παρόν με έχει εντυπωσιάσει σε όλους τους τομείς. Καλύτερο αυτοκίνητο από την αντίστοιχη BMW 1 , χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Πραγματικά είναι σχεδόν αστείο να επιμένει κανείς στις αρετές της πίσω κίνησης για ένα απλό ή και και πολύ γρήγορο αυτοκίνητο (δίλιτρα υπερτροφοδοτούμενα hatch) που δεν οδηγειται στο όριο ή κοντά στο όριο, σχεδόν ΠΟΤΕ.
-
Ποσα χμ ειχε το 118; αν δεν ειχε τουλαχιστον 10 χιλ δεν εχει ανοιξει το μοτερ. Για ολα τα αλλα που γραφεις διαφωνω μονο στους χωρους που ομως ειναι δεδομενο λογω πισωκινησης. Εν τελη θα συμφωνησω οτι ενα μπροστοκινητο χαρσμπακ εχει περισσοτερο νοημα για καθημερινο αλλα οχι γιατι ειναι καλυτερο απο το 118 γιατι δεν ειναι απλα εχει καλυτερη εκμεταλλευση χωρων. Το τιμονι βαρυ δεν ειναι νορμαλ ειναι αλλα εχεις συνηθησει στα τελευταια Βαγκπροιοντα που ειναι αστεια ελαφρυ.
-
Συμφωνώ με το μοτέρ, το 116d μου τώρα μετά από 10 χιλιαδες χλμ ανοίγει. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρει ο φίλος, πολλούς τριγμούς δεν έχω παρατηρήσει και οι χώροι στο premium segment είναι καλύτεροι και από το V40 και από την A class , ιδιαίτερα δε αν συμπεριλάβεις το γεγονός ότι είναι πισωκίνητο αμάξι με κινητήρα κατά τον διαμήκη άξονα (όποτε μεγάλο μέρος του μήκους χάνεται στο μήκος του χώρου για τον κινητήρα ). Σαν εσωτερικό δεν είναι τόσο ότι έχει γεράσει αλλά περισσότερο το γεγονός ότι η BMW δεν κάνει αλλαγές στον σχεδιασμό , τα ίδια πορτοκαλί όργανα με την ίδια κονσόλα από τα mid 90s. Από την άλλη εγώ που έχω αλλάξει τρία αμάξια στις γενιές αυτές όλα καινούργια , αυτό ακριβώς αποτελεί λόγο για να συνεχίσω, καταλαβαίνω με αυτόν τον τρόπο ότι είμαι απλά σε μια νεότερη BMW . Το idrive πάντως είναι κλάσεις ανώτερο από το αντίστοιχο VW και ελπίζω η οδική συμπεριφορά σε σχέση με την άχρωμη του VW να σε αποζημίωσε .
Το τιμόνι έχει μεγάλη διαφορά από προγράμμα σε προγραμμα και αν το έβαλες σε sport η ακόμη καλύτερα σε sport plus αν το έχει το αμάξι σου η διαφορά είναι τεράστια σε αίσθηση , όπως και στις αναρτήσεις αλλά και στον κινητήρα . Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η BMW ήταν πολύ γενναία παρουσιάζοντας ένα πισωκίνητο αμάξι σε μια κατηγορία που δεν θα το έκανε ποτέ κανείς . Κερασάκι στην τούρτα , μετά από αρκετά χιλιόμετρα σε τριάρα και στον άσο μου κατάλαβα ότι τα δυο αμάξια είναι ακριβώς ίδια με το μόνο να αλλάζει να είναι ο τρίτος όγκος πίσω .Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πολύ σωστές και οι εύστοχες οι παρατηρήσεις του dasimo. Μπορεί το golf να είναι για τον περισσότερο κόσμο καλύτερο για daily driving αλλά δεν έχει καμία σχέση σε τιμόνι, ανάρτηση, στρίψιμο. Αυτό που δεν μου αρέσει στον άσο είναι το κιβώτιο, έχει λίγο σκληρή-λαστιχένια αίσθηση και ο συμπλέκτης είναι σχετικά βαρύς. Κατά τα λοιπά το αμάξι χαίρεσαι να το οδηγείς και με μια πιο σφιχτή ανάρτηση μπορεί να γίνει όπλο. Η ανάρτηση της giulietta είναι αρκετά πιο σφιχτή οπότε το body roll είναι ελάχιστο αλλά με το αντίστοιχο τίμημα σε άνεση-ποιότητα κύλισης. Φαντάζομαι ότι του φίλου από πάνω θα του φαινόταν κουραστική και το τιμόνι υπερφλύαρο
-
Εχω οδηγησει το Α3 TDI 1.6. Περα απο το οτι στα μπροστοκινητο μπαινεις ποιο ευκολα λογω σχεδιασης σαν αμαξι ειναι δυναμικα κατωτερο (και ημιακαμπτος πισω). Βεβαια και αυτο ειναι ενα πολυ καλο αμαξι αλλα δεν εχει το σασσι της 118. Και ο κινητηρας τιποτα το ιδιαιτερο και σαφεστατα πολυ κατω σε επιδοσεις απο τον βενζινης 1.5. Το κιβωτιο της BMW εχει θεμα με λιγο λαστιχενια αισθηση και ειναι και αργο στις αλλαγες αλλα καλουτσικο ειναι τελικα. Βεβαια η εταιρεια παιζει πολυ με τα αυτοματα και δεν ενδιαφερεται τοσο με τα χειροκινητα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πολύ σωστές και οι εύστοχες οι παρατηρήσεις του dasimo. Μπορεί το golf να είναι για τον περισσότερο κόσμο καλύτερο για daily driving αλλά δεν έχει καμία σχέση σε τιμόνι, ανάρτηση, στρίψιμο. Αυτό που δεν μου αρέσει στον άσο είναι το κιβώτιο, έχει λίγο σκληρή-λαστιχένια αίσθηση και ο συμπλέκτης είναι σχετικά βαρύς. Κατά τα λοιπά το αμάξι χαίρεσαι να το οδηγείς και με μια πιο σφιχτή ανάρτηση μπορεί να γίνει όπλο. Η ανάρτηση της giulietta είναι αρκετά πιο σφιχτή οπότε το body roll είναι ελάχιστο αλλά με το αντίστοιχο τίμημα σε άνεση-ποιότητα κύλισης. Φαντάζομαι ότι του φίλου από πάνω θα του φαινόταν κουραστική και το τιμόνι υπερφλύαροΕίχα Άλφα 166 για 11 χρόνια. Της είχα φτιάξει τα αμορτισέρ (χειροποίητα) και είχα υπερσυμπιέσει το μοτέρ της. Έχω 205 παλιό αγωνιστικό το οποίο το φτιάχνω μόνος μου. Είχα Λεόν 2.0TDi FR για 2 χρόνια και μέχρι πριν ένα μήνα Volvo V60 D4 R Design. Για κάμποσο καιρό οδηγούσα μια C180 (....). Έχω πολλά μέτρα σύγκρισης και επιμένω ότι η ΒΜW 1 έχει πολλά μειονεκτήματα με μόνο πλεονέκτημα την αίσθηση της ανάρτησης/οδικής συμπεριφοράς οδηγώντας στο όριο σε κλειστές στροφές. Για αυτό επιμένω ότι οι όποιες αρετές της 1 δεν έχουν νόημα στο 95% των περιπτώσεων για το 99% των οδηγών και πάνω από όλα, το τρίξιμο της είναι απαράδεκτο... Το δε Λεόν που είχα (ίδια πλατφόρμα με το Γκόλφ) απλά δεν παιζόταν για τα λεφτά του αλλά και για ένα +30%. Η G καλή αλλά δυστυχώς σε σχέση με το Λεόν (σε δίλιτρες ντίζελ εκδόσεις) έχανε παντού ΕΚΤΟΣ από εμφάνιση μέσα έξω.
-
Η πίσω κίνηση έχει πολλά πλεονεκτήματα, δεν είναι μόνο για παντιλίκια σε πλατείες. Από εκεί και πέρα χωρίς να θεωρώ τον Άσσο το κορυφαίο στην κατηγορία από άποψη συμπεριφοράς (αυτή η τιμή πάει στην Giulietta) αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί να χάνει από ένα άχρωμο Golf. Για το τιμόνι θα συμφωνήσω ότι είναι αχρείαστα βαρύ σε όλες τις BMW. Πολύς κόσμος δυστυχώς μπερδεύει το βάρος με την πληροφόρηση.
ΥΓ: Δίλιτρο ντίζελ Leon υπερέχει μόνο σε κινητήρα σε σχέση με ντίζελ Giulietta.
-
Οχι και βαρυ το τιμονι στην σειρα 1 f20. Ναι στην 3αρα e46 (αλλα και στην e81) ηταν πολυ βαρυ το υδραυλικο. Αλλα απο τοτε που εγιναν ηλεκτρικα και στις bmw, τα βρισκω απο πολυ καλα μεχρι και ελαφρια (πχ Ζ4).
-
Ε46 εχω οδηγησει διαφορα βαρυ τιμονι ποτε δεν θυμαμαι.
Οδήγησα....