-
γυναικοκτονια υπαρχει και ορθα γινεται χρηση, οταν μιλαμε για τετοιο εγκλημα.
οπως η παιδοκτονια που αναφερει ο σπάι παραπανω και εχει να κανει με σχεσεις εξαρτησης και η συγκεκριμενη πραξη οφειλεται γενικα στην διαφορα φυσικης σωματικης ρωμης η οποια και υποτιθεται οτι δεν πρεπει να αφορα την κοινωνια μας που η βια ειναι επικηρυγμενη, παρα μονο το ζωικο βασιλειο. Με απλα λογια το θυμα ειναι η γυναικα γιατι ο δολοφονος ΜΠΟΡΕΙ να τη δολοφονησει λογω σωματικης δυναμης. Καλως να τονιζεται αυτο για αποφυγη διασπορας.
Τωρα αν καποιος σκοτωσει θηλυκο ανθρωπο επειδη εκανε ενοπλη ληστεια, ειναι ανθρωποκτονια. -
@gatoz said in Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες:
γυναικοκτονια υπαρχει και ορθα γινεται χρηση, οταν μιλαμε για τετοιο εγκλημα.
οπως η παιδοκτονια που αναφερει ο σπάι παραπανω και εχει να κανει με σχεσεις εξαρτησης και η συγκεκριμενη πραξη οφειλεται γενικα στην διαφορα φυσικης σωματικης ρωμης η οποια και υποτιθεται οτι δεν πρεπει να αφορα την κοινωνια μας που η βια ειναι επικηρυγμενη, παρα μονο το ζωικο βασιλειο. Με απλα λογια το θυμα ειναι η γυναικα γιατι ο δολοφονος ΜΠΟΡΕΙ να τη δολοφονησει λογω σωματικης δυναμης. Καλως να τονιζεται αυτο για αποφυγη διασπορας.
Τωρα αν καποιος σκοτωσει θηλυκο ανθρωπο επειδη εκανε ενοπλη ληστεια, ειναι ανθρωποκτονια.Ρε γάτε δηλαδή λες ότι γυναικοκτονία είναι όταν ο δολοφόνος είναι σωματώδης και δολοφονήσει χωρις οπλο με φυσική δύναμη και ανθρωποκτονία αν σκοτώσει την ίδια γυναίκα με όπλο, μαχαίρι κτλ?????
Δεν μου φαίνεται λογικό και αν είναι έτσι γιατι χρησιμοποιείται ενα χρόνο (αντε 2 χρόνια τώρα) και πιο πριν όχι? σόρυ δεν μου κάνει η απαντηση σου.
εμενα μου φαίνεται ότι απλά πουλάει να κολλησουν τα ΜΜΕ τον όρο γυναίκα και στις ανθρωποκτονίες και υποσυνείδητα να περνανε ότι είναι πιο ειδεχθές εγκλημα από να είχαν σκοτώσει έναν αλλο άνθρωπο διαφορετικού φύλου. κοινώς πουλάει. ασχημο γιατι αναφερόμαστε σε ζωες ανθρώπων αλλα αυτός ειναι ο λόγος νομίζω. πουλάει σαν είδηση περισσότερο.
και αν είναι όντως ο πραγματικός λόγος και όχι κατι άλλο εμενα πολύ με πειράζει και με εκνευρίζει
-
Γι αυτό ακριβώς είναι όντως κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό η κακοποιηση & δολοφονία μιας γυναίκας από τον άντρα εραστή/σύζυγο της, απ ότι είναι μια ληστεία, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κακοποιών, αντεκδικησης για το σύνορο ή τα κληρονομικα, κλπ.
Είναι κάτι πολύ πιο ειδεχθες από το να πιαστούν δυο στα χέρια γιατί τρακαραν, επειδή πουλούσαν μαγκιά στο μπαρ, ή μαλωσαν για τα πολιτικά ή την ομάδα.
Ακόμη δεν έχω ακούσει κάποια σοβαρή αιτιολογία ή επιχείρημα, ΓΙΑΤΙ να μην αναφερόμαστε με ξεχωριστό όρο σε κάτι που είναι διαφορετικό; -
Γιατι δεν είναι διαφορετικό είναι η απάντηση. Οταν μιλαμε για δολοφονία ανθρώπων δεν εχει σημασία αν δολοφονήθηκαν με οπλο ή με ανθρωπινη δύναμη ούτε τι φύλο είχαν. Η ανθρωποκτονία είναι ανθρωποκτονία.
ο μονος λόγος που γίνεται είναι για εντυπωσιασμό στα ΜΜΕ. παλιά δεν τον χρησιμοποιούσαν τον όρο
βεβαια από ότι κατάλαβα δεν είναι σοβαρη η άποψη μου αλλά οκ αυτή είναι τι να κάνουμε
Αν είναι μετά να βάλουμε καινούργιους όρους να περιγράφουν περισσότερο την κατάσταση:
μαχαιροχηρογυναικοκτονία, πνιγνοελευθεροφοιτιτογυναικοκτονια, αντροοχικαιτοσοπαντρεμενομεδυοπαιδιακτονία -
Η γυναικοκτονία ως όρος προτείνεται και καλά για να δείξει ότι η ζωή αφαιρέθηκε, επειδή ο άντρας θεωρούσε τη γυναίκα "κατώτερη¨ ή "ιδιοκτησία του".
Άρα του ζήτησε να χωρίσει και τη σκότωσε. Πήρε τα παιδιά και έφυγε και τη σκότωσε και πάει λέγοντας.
Άρα εκτός από ανθρωποκτονία, θα πρέπει να έχει έξτρα τιμωρία. (εγώ αυτό καταλαβαίνω ότι θέλουν να περάσουν). -
@cirus said in Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες:
Γιατι δεν είναι διαφορετικό είναι η απάντηση. Οταν μιλαμε για δολοφονία ανθρώπων δεν εχει σημασία αν δολοφονήθηκαν με οπλο ή με ανθρωπινη δύναμη ούτε τι φύλο είχαν. Η ανθρωποκτονία είναι ανθρωποκτονία.
ο μονος λόγος που γίνεται είναι για εντυπωσιασμό στα ΜΜΕ. παλιά δεν τον χρησιμοποιούσαν τον όρο
βεβαια από ότι κατάλαβα δεν είναι σοβαρη η άποψη μου αλλά οκ αυτή είναι τι να κάνουμε
Αν είναι μετά να βάλουμε καινούργιους όρους να περιγράφουν περισσότερο την κατάσταση:
μαχαιροχηρογυναικοκτονία, πνιγνοελευθεροφοιτιτογυναικοκτονια, αντροοχικαιτοσοπαντρεμενομεδυοπαιδιακτονίαΗ άποψη σου στηρίζεται σε κάτι λογικό. Η δολοφονία μιας γυναίκας είναι κι αυτή ανθρωποκτονία, όπως ανθρωποκτονία είναι π.χ. και η εκτέλεση ενός βαρυποινήτη στις φυλακές απ την αντίπαλη συμμορία.
Αν αντί για γυναικοκτονία τη λέμε "δολοφονία γυναίκας" ή κάπως αλλιώς, συμφωνείς;
Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι όμως (εσύ και άλλοι) για τον όρο "Ξεκαθάρισμα Λογαριασμών" ;
Δεν είναι άνθρωποι και οι μαφιόζοι;
Δεν έχουν τα ίδια πάθη με μας αυτοί που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές; -
@piliourits said in Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες:
μαχαιροχηρογυναικοκτονία, πνιγνοελευθεροφοιτιτογυναικοκτονια, αντροοχικαιτοσοπαντρεμενομεδυοπαιδιακτονίαΗ άποψη σου στηρίζεται σε κάτι λογικό. Η δολοφονία μιας γυναίκας είναι κι αυτή ανθρωποκτονία, όπως ανθρωποκτονία είναι π.χ. και η εκτέλεση ενός βαρυποινήτη στις φυλακές απ την αντίπαλη συμμορία.
Αν αντί για γυναικοκτονία τη λέμε "δολοφονία γυναίκας" ή κάπως αλλιώς, συμφωνείς;
Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι όμως (εσύ και άλλοι) για τον όρο "Ξεκαθάρισμα Λογαριασμών" ;
Δεν έχουν τα ίδια πάθη με μας αυτοί που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές;Δεν με ενοχλεί η δολοφονία γυναίκας ουτε το ξεκαθαρισμά λογαριασμών. Ειναι περιγραφές
με ενοχλει να φαίνεται και να προβάλεται ένας όρος "γυναικοκτονία" πιο σημαντικός από έναν άλλο όρο "ανθρωποκτονία" ενώ έχουν την ίδια βαρύτητα
ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι λέω γιατι δεν έχει καμια σχέση με αυτό που περιγράφεις. Δεν διαφωνούμε απλά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα εχω την εντύπωση
-
Δεν έχουν τα ίδια πάθη με μας αυτοί που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές;Δεν με ενοχλεί η δολοφονία γυναίκας ουτε το ξεκαθαρισμά λογαριασμών. Ειναι περιγραφές
με ενοχλει να φαίνεται και να προβάλεται ένας όρος "γυναικοκτονία" πιο σημαντικός από έναν άλλο όρο "ανθρωποκτονία" ενώ έχουν την ίδια βαρύτητα
ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι λέω γιατι δεν έχει καμια σχέση με αυτό που περιγράφεις. Δεν διαφωνούμε απλά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.
Όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν, μπορούμε να πούμε, την ίδια αξία.
Αλλά δεν έχουν όλα τα εγκλήματα την ίδια βαρύτητα.
Από που προκύπτει αυτό;
Το ότι το αποτέλεσμα είναι ένα πτώμα, δεν σημαίνει πως το έγκλημα έχει την ίδια βαρύτητα. Αν αυτό πιστεύεις, έχεις κάνει λάθος και πρέπει να το σκεφτείς και να το ψάξεις περισσότερο.Στη μέχρι τώρα ζωή μας διαβάζαμε όρους που είχαν καθιερωθεί όπως "έγκλημα τιμής", "την σκότωσε γιατί την αγαπούσε" και άλλα τέτοια γραφικά που χρησιμοποιούνταν από μας τους άντρες για να ελαφρύνουμε τις εντυπώσεις για άλλους άντρες.
Επιννοήθηκε ένας όρος που επιχειρεί να επανορθώσει και να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, να καταδείξει πόσο επαχθές έγκλημα και χειρότερο από πολλά άλλα είναι αυτό της γυναικοκτονίας. -
Θα συμφωνήσω οτι ορθώς αναφέρεται σαν γυναικοκτονία ( είναι πολύ ξεκάθαρο τι είναι και τι εννοεί κάποιος) για να τονίζεται το γεγονός οτι η πράξη οφείλεται και στην διαφορά δύναμης.
Επίσης καλό είναι να αναφερέται έτσι, μήπως και επιτέλους κάποιοι σταματήσουν να μεγαλώνουν τους κανακάρηδες τους με τη νοοτροπία 'εσύ είσαι άντρας'.Υ.Γ. Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο... ποσω μάλλον να τις σκοτώνουμε
-
Εγώ λέω άντε κα καθιερωθεί ο όρος. Για να γίνει τι; Να φάει ας πούμε ο δράστης +10 χρόνια; Και να τα εκτίσει μετά στο 1/3 της ποινής;
Και η μεγάλη πλάκα, άμα μιλήσεις στον "προοδευτισμό" για αυστηρότερες ποινές, "να λιώσει ο δράστης στην φυλακή" αρχίζουν τα "ναι, αλλά¨...
Οπότε ας το πουν όπως θέλουν. Αν νομίζετε ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο σωφρονισμού αυτό θα κάνει διαφορά και θα αποτρέψει διάφορους επίδοξους, οκ, εγώ λέω όχι. -
@fiverg said in Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες:
Εγώ λέω άντε κα καθιερωθεί ο όρος. Για να γίνει τι; Να φάει ας πούμε ο δράστης +10 χρόνια; Και να τα εκτίσει μετά στο 1/3 της ποινής;
Και η μεγάλη πλάκα, άμα μιλήσεις στον "προοδευτισμό" για αυστηρότερες ποινές, "να λιώσει ο δράστης στην φυλακή" αρχίζουν τα "ναι, αλλά¨...
Οπότε ας το πουν όπως θέλουν. Αν νομίζετε ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο σωφρονισμού αυτό θα κάνει διαφορά και θα αποτρέψει διάφορους επίδοξους, οκ, εγώ λέω όχι.Εφόσον υπάρχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ (ακρο)Δεξία Κυβέρνηση, θα έπρεπε να κάνει το σωστό και να αυστηροποιήσει τις ποινές και να λιώνουν στη μπουζού όσοι διαπράττουν επαχθή εγκλήματα, όπως παιδοβιαστές, γυναικοκτόνοι και διάφοροι άλλοι τέτοιοι μάγκες.
Εκτός κι αν είναι ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τους Συριζαίους, να μας το πούνε να το ξέρουμε. -
ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι λέω γιατι δεν έχει καμια σχέση με αυτό που περιγράφεις. Δεν διαφωνούμε απλά μιλάμε για διαφορετικά πράγματα
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ.
Όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν, μπορούμε να πούμε, την ίδια αξία.
Αλλά δεν έχουν όλα τα εγκλήματα την ίδια βαρύτητα.
Από που προκύπτει αυτό;
Το ότι το αποτέλεσμα είναι ένα πτώμα, δεν σημαίνει πως το έγκλημα έχει την ίδια βαρύτητα. Αν αυτό πιστεύεις, έχεις κάνει λάθος και πρέπει να το σκεφτείς και να το ψάξεις περισσότερο.Στη μέχρι τώρα ζωή μας διαβάζαμε όρους που είχαν καθιερωθεί όπως "έγκλημα τιμής", "την σκότωσε γιατί την αγαπούσε" και άλλα τέτοια γραφικά που χρησιμοποιούνταν από μας τους άντρες για να ελαφρύνουμε τις εντυπώσεις για άλλους άντρες.
Επιννοήθηκε ένας όρος που επιχειρεί να επανορθώσει και να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, να καταδείξει πόσο επαχθές έγκλημα και χειρότερο από πολλά άλλα είναι αυτό της γυναικοκτονίας.Όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν, μπορούμε να πούμε, την ίδια αξία.
γιαυτο και θελω να χρησιμοποείται ο ίδιος όρος αν είναι άνδρας ή γυναικα το θύμα
Δεν είπα ότι όλα τα εγκλήματα έχουν την ιδια βαρύτητα. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ αυτό. δεν βαζω ίσα και όμοια την κλοπή με την δολοφονία ή παραβιαση με κόκκινο και αποτέλεσμα θάνατο . Δεν ξέρω πως έβγαλες αυτο το συμπέρασμα από τα γραφόμενα μου!!!!!!!!!!!!
Είπα ότι αν η διαφοροποίηση είναι ΜΟΝΟ στο αν είναι ανδρας ή γυναικα είναι ανθρωποκτονία δεν έχει λόγο υπάρξης το γυναικοκτονία ή το ανδροκτονία. οπως δεν βρίσκω και νόημα να υπάρχει στον ορο μέσα περιγραφή αν είναι απο φυσική δύναμη του ανδρα ή από οπλο. Μπορεί να περιγραφτει με εξτρα λέξεις.
Βαζοντας το μέσα στον ορο έχω την εντύπωση ότι για λόγους εντυπώσεων και ΜΜΕ να φαίνεται σαν κάτι ποιο σημαντικο μια δολοφονία γυναίκας από ενός ανδρος και διαφωνώ με αυτό. Με ενοχλεί
-
@fiverg said in Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες:
Οπότε ας το πουν όπως θέλουν. Αν νομίζετε ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο σωφρονισμού αυτό θα κάνει διαφορά και θα αποτρέψει διάφορους επίδοξους, οκ, εγώ λέω όχι.Εφόσον υπάρχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ (ακρο)Δεξία Κυβέρνηση, θα έπρεπε να κάνει το σωστό και να αυστηροποιήσει τις ποινές και να λιώνουν στη μπουζού όσοι διαπράττουν επαχθή εγκλήματα, όπως παιδοβιαστές, γυναικοκτόνοι και διάφοροι άλλοι τέτοιοι μάγκες.
Εκτός κι αν είναι ούνα φάτσα ούνα ράτσα με τους Συριζαίους, να μας το πούνε να το ξέρουμε.Και ποιος σου λέει ότι δεν το κάνει;
https://gr.euronews.com/2021/07/26/ellada-allages-ston-poiniko-kodika -
Κινεζικό νομικό δίκαιο. Νομίζω είναι εκ των καλυτέρων.
Κι αν το θεωρείται υπερβολικά κομμουνιστικό,υπάρχει και το ιαπωνικό σωφρονιστικό σύστημα,σε μια χώρα που είναι πιο δυτικής σκέψης πολίτευμα. -
Αυτοί πιάνουν το χταπόδι βιαστή και το μαγειρεύουν...
-
-
@piliourits said in [Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς,
Εφόσον υπάρχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ (ακρο)Δεξία Κυβέρνηση,
Θεωρεις οτι η κυβερνηση που εχουμε τωρα, ειναι ακροδεξια?
-
@alexandros-k said in Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες:
@piliourits said in [Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς,
Εφόσον υπάρχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ (ακρο)Δεξία Κυβέρνηση,
Θεωρεις οτι η κυβερνηση που εχουμε τωρα, ειναι ακροδεξια?
Είναι θέμα οπτικής γωνίας....
Αμα κοιτάς από τις 0 άντε 5 μοίρες στις 120-130, πόσο να τις ξεχωρίσεις από τις 170 ?
Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες