-
Ως σύμβουλος πωλήσεων και έχοντας τακτικούς πελάτες συμβαίνει το εξής.. τα επαγγελματικά μου ραντεβού περιλαμβάνουν 90% συζήτηση επι προσωπικών θεμάτων και 10% για.. δουλειά!
Κάθε μέρα λοιπόν ως ακατάρτιστος συνομιλητής ακούω αυτά που μου λένε οι άνθρωποι που τους θεωρώ κάτι παραπάνω από συνεργάτες και τους πονώ. Με θεωρώ ακατάλληλο να δώσω συμβουλές σε τόσο λεπτά ζητήματα αλλά νομίζω ότι είναι καλό κάποιος να εκφράζει τα σώψυχα του και να τα βγάζει από μέσα του. Οι περισσότεροι λοιπόν έχουν-έχουμε τέτοια ζητήματα που μας απασχολούν και με το να τα κουβεντιάζουμε μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.
Φιλοσοφία μου είναι να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο..
Εγώ θα σου πώ στην λογική του criuser ότι είναι δύσκολο να πάμε κόντρα στην φύση των πραγμάτων. Δύσκολο να συμβιώνεις με μια γυναίκα 12 ολόκληρα χρόνια και να την λαχταράς όπως ήσασταν στην αρχή ακόμα και να μην είχε πάρει ούτε μισό γραμμάριο.
Εσύ γνωρίζεις τον άνθρωπο σου καλύτερα από όλους.. ξέρεις τα κουμπιά του. Μπορεί να κάνεις κάτι απλό όπως να αλλάξετε συνήθειες διατροφής ή και να γυμνάζεστε παρέα. Ακόμα και να τα ξεκινήσεις μόνος σου αυτά και δια του παραδείγματος σου εκείνη να σε ακολουθήσει και ας δείχνει αρνητική στην αρχή. Κάποια πράγματα γίνονται με πράξεις χωρίς πίεση αντί με διάλογο φθοράς που είναι και λογικό μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης.
Χωρίς αλλαγές στην καθημερινότητα σας μη περιμένεις και αλλαγές σε οτιδήποτε άλλο επιθυμείς. Θέλει δουλίτσα! Ένα ταξίδι έκπληξη, στοργή, να την κάνεις να νιώθει καλά με τον εαυτό της και να έχει αυτοπεποίθηση.. Τότε και η ίδια αντί να αποφεύγει ή να νιώθει άβολα ακόμα και να μιλήσει για αυτό στο τέλος να θελήσει να αλλάξει αυτό που σε ενοχλεί.
Τις δύο παραπάνω παραγράφους αγνόησε τες αν δε σου κάνουνε. Γράφω απλά τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στην θέση σου.. Ειλικρινά μόνο εσύ ξέρεις, έχω όμως το προαίσθημα ότι όλα καλά θα πάνε και θα την βρείς την άκρη
ΥΓ Αυτά λέγονται πολύ καλύτερα παρέα με Jack..
-
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παιδιά. Δεν θέλω να το σκέφτομαι καθόλου το διαζύγιο, γιατί δεν μπορώ καν να φανταστώ την ζωη μου χωρίς εκείνη. Γνωριζόμαστε απο παιδιά και είναι τόσο πολλά αυτά που μας ενώνουν, τα αγόρια μας, οι αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής που ακόμα κι αν χρειαζοταν να θυσιάσω τις οποίες ανάγκες μου, θα το έκανα. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι είναι εντελώς αρνητική σε ολα. Έχει ξεκάθαρα κατάθλιψη, αλλά αρνείται να δει ψυχολόγο λέγοντας οτι αυτά είναι βλακείες , παρα τις προτροπές και τις δικές μου και των γονιών της. Είναι σαν να την έχει πιάσει ταση αυτοκαταστροφής. Ηταν 45 κιλα σαν μοντέλο, έκανε χορό, κλπ και τώρα είναι 85 κιλα και γενικά αδιαφορεί για την εμφάνιση και την υγεία της.. Εγω προσπαθώ να είμαι οσο μπορώ υποστηρικτικός αλλα είναι δύσκολο να αντεξεις εναν άνθρωπο που συνεχώς έχει νεύρα και σου μιλάει απότομα ή σε αντιμετωπίζει με αδιαφορία. Σκέφτομαι τι έκανα λάθος και έφτασε κατάσταση εδω και το μόνο που βρίσκω είναι ο πολύς χρόνος που αφιέρωνα στη δουλειά μου. Πρόσφατα παρήγγειλα εναν διάδρομο και κάποια όργανα γυμναστικής δηθεν για εμένα και αμέσως κατάλαβε τον λόγο και δεν τα πλησιάζει καν. Απο την αλλη και εγω τσαντιζομαι μερικές φορές και σκέφτομαι μήπως εχει δίκιο ο κολλητός μου που με θεωρεί μ....α που δεν κάνω κάτι με κάποια αλλη...
-
Απαγορευεται να σβηνεις μηνυματα Λαπ. Θα φας μπαν
Οσο για τον φιλο, κανεις δεν ειπε να χωρισει. Απλα και κανενα ξενοπηδημα , δεν κανει κακο (αρκει να μην το μαθει η γυναικα)
-
Είμαστε 12 χρόνια παντρεμένοι, αγαπιόμαστε
είναι δύσκολο να αντεξεις εναν άνθρωπο που συνεχώς έχει νεύρα και σου μιλάει απότομα ή σε αντιμετωπίζει με αδιαφορία.
Does not compute
διάλεξε
-
Ακόμη και οι μακροχρόνιες γκομενικες σχέσεις έχουν λιγότερο σεξ κάποιες περιόδους, και ποτέ δεν είναι σαν τον πρώτο καιρό. Αν το σκεφτεί όμως κάποιος, θα δει πως κι όταν στη ζωή του έζησε περιόδους με πολύ πηδημα, ήταν όντως 'ικανοποίηση' αυτό που αποκομιζε ή τον έκανε ακόμη πιο 'πεινασμένο'; Μήπως δηλαδή το σεξ ήταν ένα σχετικά αποτυχημένο αγχολυτικό μέσο, ένα φαΐ που δε σε χορταίνει αλλά σε πεινάει περισσότερο;
Οι άντρες πιτσιρικάδες βλέπουμε το σεξ σαν επιβεβαίωση του ρόλου ως Κοκόρια που μας έχει αναθέσει η κοινωνία. Οι γυναίκες έχουν πολλούς τρόπους επιβεβαίωσης της θηλυκότητας τους, συν τη μητρότητα, εμείς στην ανάγκη να αποδείχνουμε στον εαυτό μας τον ανδρισμό μας, μόνο το μπήξιμο...
Εφόσον ρωτάς τί μπορείς να κάνεις, ενδιαφέρεσαι δηλαδή πραγματικά γι αυτόν τον άνθρωπο και θέλεις να του προσφέρεις κάτι (το ότι εκτίθεσαι σε αγνώστους αυτό δείχνει), κι όχι απλά να επαναφέρεις το 'επίπεδο τελειότητας' που νομίζεις πως η καθημερινότητα σου ΠΡΕΠΕΙ να έχει, δεν είναι λύση να αποξενωθείς τελείως, πληγώνοντας παράλληλα και μια πιο νέα κοπέλα. Αυτός είναι δρόμος που έχει πολύ φθορά για γονείς, παιδιά, εραστές, για όλους, με αντάλλαγμα ικανοποίηση του ΕΓΩ μερικών ωρών... Όταν κάποιος είναι πιτσιρικάς, το πηδημα αναψυχής είναι ανέξοδο, όταν υποτίθεται είναι η κολώνα του σπιτιού και μεγαλώνει παιδιά, το πληρώνει ακριβά. Οπότε λοιπόν, εγώ θα έλεγα να δεις τη περίπτωση να χρειάζεται να σπάσεις αυτή τη 'τελειότητα' που νομίζεις ότι έχεις, σπιτάκι δουλίτσα φίλοι κλπ. και λείπει μόνο η ανταπόκριση της γυναίκας σου. Γιατί προφανώς, Αυτή δεν αισθάνεται και τόσο τέλεια μέσα στην όλη κατάσταση. Καλά το βράδυ στη κρεβατάρα σου, άλλες ώρες βρίσκεστε καθόλου μόνοι σας; Μια ειλικρινή αγκαλιά την έχεις πάρει, τη χοντρούλα σου; Έχετε περπατήσει χέρι χέρι, μια ανέμελη βόλτα; Της λες κάνα κοπλιμέντο, ακόμη και ψεύτικο;
Όλα αυτά είμαστε διατεθειμένοι να τα κάνουμε εντατικά και ως πρώτη προτεραιότητα, ακόμη και με μεγάλο κόστος, για κάποια που βλέπουμε ως 'μ@υνί'. Αλλά η ίδια συνταγή ισχύει και για το γυναικάκι σου, αν όντως την αγαπάς. Δηλαδή η αποδοχή σου, είναι όρος για εκείνη να ξαναγαπήσει τον εαυτό της και να θέλει πάλι να είναι όμορφη και να θέλει σεξ κλπ. Αν πρέπει να αδυνατίσει και να χει όρεξη στο κρεβάτι, με ανταμοιβή την αποδοχή σου, μπαίνει σε λούπα απ την οποία δύσκολα θα βγει...
-
Οσο για τον φιλο, κανεις δεν ειπε να χωρισει. Απλα και κανενα ξενοπηδημα , δεν κανει κακο (αρκει να μην το μαθει η γυναικα)
Aν το μαθει ομως και ζητησει διαζυγιο? Αυτο σημαινει κηδεμονια των παιδιων και σε ακραια περιπτωση απαγορευει και την επικοινωνια με τον πρωην συζηγο και επισης διατροφη οποτε ο μισος μισθος του συζηγου πηγαινει καθε μηνα αλλου. (σε αλλες χωρες με αυστηρους νομους υπερ της μητερας δεν θελετε να μαθετε ποσος κοσμος καταστραφηκε με τα διαζυγια). Κερασακι στην τουρτα αδυνατιζει και γινεται παλι ελκυστικη (γιατι εχει την αναγκη τωρα να βρει αλλον συντροφο) και βρισκει καποιον μικροτερο της (τραβηγμενο βεβαια αλλα μπορει να γινει).
Ειναι λιγο ρισκο αυτα ειδικα τωρα που τα διαζυγια αυξανονται στην Ελλαδα. Πριν 40 χρονια που οι γυναικες δεν τολμουσαν να ζητησουν διαζυγια ηταν αλλη κατασταση.
-
Azmo κάτι ή κάποια πράγματα την έχουν ρίξει ψυχολογικά και έχει παραιτηθεί. Δουλειά, οικονομικά, μία κορούλα που δεν έκανε (μην το γελάτε στις γυναίκες παίζουν και τέτοια), άγχος να τα προλάβει όλα στην καθημερινότητα, ταξίδια που δεν πάτε γιατί δεν έχετε που να αφήσετε τα παιδιά κλπ. Τα περιττά κιλά είναι θέμα σωστής διατροφής πρωτίστως που με τη σειρά της είναι θέμα διαθέσιμου χρόνου για να μαγειρεύεις και χρημάτων για να αγοράζεις κατάλληλες τροφές. Μετά έρχεται η άσκηση που είναι θέμα θέλησης και πόσο διασκεδάζεις κάνοντάς την. Το πιο εύκολο για γυναίκες κολυμβητήριο ή χορός. Σεξ στο γάμο αθόρυβα και στα γρήγορα με δύο παιδιά στο διπλανό δωμάτιο είναι πολύ δύσκολο άθλημα και δεν το ευχαριστιέται κανείς μην κρυβόμαστε αλλά τι να κάνουμε δεν είμαστε πλέον εργένηδες, ούτε μένουμε σε δι/τρίπατες μεζονέτες με κρεβατοκάμαρες/μπάνια σε ξεχωριστούς ορόφους. Μην νομίζεις ότι εμείς είμαστε τίποτα πορνοστάρ στην καθημερινότητά μας. Μόνη λύση εκδρομές για εμάς το ΣΚ σε εξοχικά ή ξενοδοχεία σε ταξιδιωτικούς προορισμούς. Όσο για τις ασκούμενες που συναντώ και εγώ κυρίως στο εφετείο πρέπει να έχεις πολύ χοντρό πορτοφόλι για διαζύγιο σήμερα. Σε παρόμοια περίπτωση φίλου στην ίδια ηλικία με πολλούς μήνες αποχής έφταιγε η αβεβαιότητα στη δουλειά και οι δυσκολίες στα οικονομικά, που λύθηκαν αμφότερα όταν διορίστηκε μόνιμη στο δημόσιο στην εφορία.
-
alexandros.K wrote:
Aν το μαθει ομως και ζητησει διαζυγιο? Αυτο σημαινει κηδεμονια των παιδιων και σε ακραια περιπτωση απαγορευει και την επικοινωνια με τον πρωην συζηγο και επισης διατροφη οποτε ο μισος μισθος του συζηγου πηγαινει καθε μηνα αλλου. (σε αλλες χωρες με αυστηρους νομους υπερ της μητερας δεν θελετε να μαθετε ποσος κοσμος καταστραφηκε με τα διαζυγια). Κερασακι στην τουρτα αδυνατιζει και γινεται παλι ελκυστικη (γιατι εχει την αναγκη τωρα να βρει αλλον συντροφο) και βρισκει καποιον μικροτερο της (τραβηγμενο βεβαια αλλα μπορει να γινει).
Ειναι λιγο ρισκο αυτα ειδικα τωρα που τα διαζυγια αυξανονται στην Ελλαδα. Πριν 40 χρονια που οι γυναικες δεν τολμουσαν να ζητησουν διαζυγια ηταν αλλη κατασταση.
1ον αν ξερεις να προσεχεις, δεν θα το μαθει.
2ον και να το μαθει, πρεπει να εχει αποδειξεις στο δικαστηριο οτι την κερατωσε
3ον οποιος φοβαται , πεφτει και κοιμαται
-
Azmo κάτι ή κάποια πράγματα την έχουν ρίξει ψυχολογικά και έχει παραιτηθεί. Δουλειά, οικονομικά, μία κορούλα που δεν έκανε (μην το γελάτε στις γυναίκες παίζουν και τέτοια), άγχος να τα προλάβει όλα στην καθημερινότητα, ταξίδια που δεν πάτε γιατί δεν έχετε που να αφήσετε τα παιδιά κλπ. Τα περιττά κιλά είναι θέμα σωστής διατροφής πρωτίστως που με τη σειρά της είναι θέμα διαθέσιμου χρόνου για να μαγειρεύεις και χρημάτων για να αγοράζεις κατάλληλες τροφές. Μετά έρχεται η άσκηση που είναι θέμα θέλησης και πόσο διασκεδάζεις κάνοντάς την. Το πιο εύκολο για γυναίκες κολυμβητήριο ή χορός. Σεξ στο γάμο αθόρυβα και στα γρήγορα με δύο παιδιά στο διπλανό δωμάτιο είναι πολύ δύσκολο άθλημα και δεν το ευχαριστιέται κανείς μην κρυβόμαστε αλλά τι να κάνουμε δεν είμαστε πλέον εργένηδες, ούτε μένουμε σε δι/τρίπατες μεζονέτες με κρεβατοκάμαρες/μπάνια σε ξεχωριστούς ορόφους. Μην νομίζεις ότι εμείς είμαστε τίποτα πορνοστάρ στην καθημερινότητά μας. Μόνη λύση εκδρομές για εμάς το ΣΚ σε εξοχικά ή ξενοδοχεία σε ταξιδιωτικούς προορισμούς. Όσο για τις ασκούμενες που συναντώ και εγώ κυρίως στο εφετείο πρέπει να έχεις πολύ χοντρό πορτοφόλι για διαζύγιο σήμερα. Σε παρόμοια περίπτωση φίλου στην ίδια ηλικία με πολλούς μήνες αποχής έφταιγε η αβεβαιότητα στη δουλειά και οι δυσκολίες στα οικονομικά, που λύθηκαν αμφότερα όταν διορίστηκε μόνιμη στο δημόσιο στην εφορία.
Αυτό με την κόρη δεν το είχα σκεφτεί ομολογώ, αλλά δεν νομίζω οτι ειναι σε φάση να ασχοληθεί με τρίτο παιδί. Εδώ με το ζόρι πάει στη δουλειά της, και σιγά την δουλειά.. δημόσια υπάλληλος,δασκαλα σε σχολειο για λιγες ωρες τη βδομαδα, κανενα άγχος ή πιεση. Οικονομικά είμαστε άνετοι λόγω της συνεισφοράς των γονιων μας (που το θεωρώ ξεφτιλα δυο μορφωμένοι εργαζόμενοι ανθρωποι να μην μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους μονοι τους, αλλά αυτό το αναλύουμε σε άλλη συζητηση). Ταξίδια όντως δεν πάμε πολλά τελευταία, αλλά κανουν σχεδον 3 μηνες διακοπές στην Πάρο καθε καλοκαιρι στα πεθερικά μου (εγω πηγαινοερχομαι σαν τον Βεγγο γιατί δεν εχω την τυχη να ειμαι δημοσιος υπαλληλος). Ισως οντως πρεπει να την παω καπου αλλου και να της το κανω εκπληξη. Για ψυχολογο δεν θελει με τιποτα και θυμωνει οταν το αναφερω, τους θεωρει απατεωνες. Ουτε με την γυμνναστικη και την διατροφη τα παει καλα. Μαγειρευει τα πιο παχυντικα πραγματα για τα παιδια και τρωει και αυτη τα ιδια. 2 χιλιαρικα εδωσα για διαδρομο και απλα κρεμαμε ρουχα πανω... Σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου
-
Eτσι που τα περιγραφεις φαινεται περιπτωση (προφανως δεν γνωριζω το καθε ανθρωπο αλλα μια υποθεση κανω, συγνωμη α φαινεται λιγο προσβλητικο).οτι βαριεται επηδη λογω του γαμου και των παιδιων νοιωθει γεματη την ζωη της συν πολλες φορες περα απο γενετικη προδιαθεση για το παχος παιζει ρολο οτι τα βρισκει ολα ετοιμα απο γονεις και δεν χρειαζεται να προσπαθησει στην ζωη της συν ο μισθος απο το δημοσιο (ακομα και δασκαλους ξερω πολλους που παροτι καθοντουσαν 3 μηνες το καλοκαιρι και 2 εβδομαδες Χριστουγεννα και Πασχα ηθελαν να παρουν συνταξη οσο το δυνατον ποιο γρηγορα να γλυτωσουν και απο αυτες τις λιγες ωρες που πηγαιναν στο σχολειο).
3 μηνες στην Παρο ενω αλλοι πηραν δανεια η επρεπε να δουλευουν χρονια για να παρουν με 250-500κ σπιτι στο νησι καταλαβαινεις ποσο εχει προσπαθησει καποιος στην ζωη του, οποτε γιατι να το κανει στα 40 που πολλες περνουν συνταξη λογω των παιδιων.
Μπορεις και εσυ να αραξεις και να γευτεις τις παροχες που παρεχουν τα πεθερικα. Βγαινεις στην συνταξη γρηγορα και κανεις AirBnB το σπιτι του πεθερου οταν περασει σε σενα και βγαζεις χωρις κοπο. #live your myth in Greece
Δεν πιστευω οτι εχει τιποτα ψυχιατρικο, το παχος δεν ειναι ενδειξη ψυχολογικης ασταθειας.
-
Κατά την ταπεινή μου άποψη έχεις τις εξής επιλογές:
-
Χωρίζεις. Ξέρω είπες δεν 'μπορείς' χωρίς την γυναίκα σου. Μπορείς...συνήθεια είναι δυστυχώς. Μπορούμε τα πάντα οι άνθρωποι, αλλά το πιο δύσκολο είναι να αλλάξουμε συνήθειες (resistance to change).
-
Κάνεις εξωσυζυγική σχέση ή απλά πηδάς όποτε έχεις την ευκαιρία.
-
Αποδέχεσαι ότι κόβεις το σέξ (πάρα πολύ νέος για να το κάνεις) και γενικά ζείς αρκετά ουδέτερα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου.
-
Βρίσκεις την άκρη με την γυναίκα σου. Αυτό είναι το πιο δύσκολο και το ενδεδειγμένο ταυτόχρονα. Χρειάζεται να καταλάβεις γιατί έχει 'παραιτηθεί' από την ζωή ουσιαστικά (όταν δεν την ενδιαφέρει τίποτα). Είναι ορμονικό? Ψυχολογικό? Και τα δύο? Το να το κάνεις μόνος σου είναι εξαιρετικά δύσκολο, κανονικά χρειάζεστε βοήθεια από ένα ψυχολόγο / σύμβουλο γάμου. Αλλιώς μόνος σου, μόνο με δοκιμές (όπως είπε ο tesa54), δηλαδή να είσαι πιο ρομαντικός, να σπάσεις την ρουτίνα, να πάτε κάπου οι 2 σας. Να την κάνεις να ξανανιώσει γυναίκα και επιθυμητή. Κάπως πρέπει να 'ξυπνήσει' μέσα της το ότι συνεχίζει να είναι γυναίκα, σύντροφο και ερωμένη πέρα από μητέρα και νοικοκυρά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο σε μια γυναίκα εντός γάμου και καλώς ή κακώς είναι ευθύνη του άντρα να το κάνει.
Το ποια απόφαση θα πάρεις, είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Όμως καλείσαι να αποφασίσεις εσύ (η γυναίκα σου δεν θα το κάνει) και μετά να στηρίξεις την απόφασή σου. Αυτά τα λίγα μπορώ να πω στο διαδικτυακό καφενείο μας.
-
-
Eτσι που τα περιγραφεις φαινεται περιπτωση (προφανως δεν γνωριζω το καθε ανθρωπο αλλα μια υποθεση κανω, συγνωμη α φαινεται λιγο προσβλητικο).οτι βαριεται επηδη λογω του γαμου και των παιδιων νοιωθει γεματη την ζωη της συν πολλες φορες περα απο γενετικη προδιαθεση για το παχος παιζει ρολο οτι τα βρισκει ολα ετοιμα απο γονεις και δεν χρειαζεται να προσπαθησει στην ζωη της συν ο μισθος απο το δημοσιο (ακομα και δασκαλους ξερω πολλους που παροτι καθοντουσαν 3 μηνες το καλοκαιρι και 2 εβδομαδες Χριστουγεννα και Πασχα ηθελαν να παρουν συνταξη οσο το δυνατον ποιο γρηγορα να γλυτωσουν και απο αυτες τις λιγες ωρες που πηγαιναν στο σχολειο).
3 μηνες στην Παρο ενω αλλοι πηραν δανεια η επρεπε να δουλευουν χρονια για να παρουν με 250-500κ σπιτι στο νησι καταλαβαινεις ποσο εχει προσπαθησει καποιος στην ζωη του, οποτε γιατι να το κανει στα 40 που πολλες περνουν συνταξη λογω των παιδιων.
Μπορεις και εσυ να αραξεις και να γευτεις τις παροχες που παρεχουν τα πεθερικα. Βγαινεις στην συνταξη γρηγορα και κανεις AirBnB το σπιτι του πεθερου οταν περασει σε σενα και βγαζεις χωρις κοπο. #live your myth in Greece
Δεν πιστευω οτι εχει τιποτα ψυχιατρικο, το παχος δεν ειναι ενδειξη ψυχολογικης ασταθειας.
Και τι να κάνω αν εχει βαρεθεί δηλαδή; Χέστηκα για τα λεφτά του πεθερού μου. Να τα έχει να τα χαίρεται. Εγω απλα θέλω απλά την γυναίκα μου οπως ήταν, οχι εναν θυμωμενο καταθλιπτικό τόφαλο 100 κιλών. Θα επιμείνω στον ψυχολογο και σε διατροφολόγο, και αν συνεχίσω να βλέπω αρνηση δεν ξερω... Ισως αρχισω να σκέφτομαι και το διαζυγιο. Ειμαι πολυ απογοητευμένος απο την στάση της.
-
Μια τελευταία σκέψη. Έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να βεβαιωθείς αν υπάρχει ψυχιατρικό θέμα. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια δίπλα μας. Και επειδή αρκετά χρόνια πριν ήξερα τέτοια περίπτωση να ξέρετε ότι νομικά ο σύζυγος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει γιατρό. Μόνο συγγενείς εξ αίματος η με εισαγγελική παρέμβαση που κανείς δεν θα το έκανε.
Δεύτερο σκέλος. Αν υπάρχει κολλητή φίλη της μήπως της μιλήσεις για να μιλήσει εκείνη.
Εννοείται ότι δεν σε γουστάρει η φίλη ούτε την γουστάρεις εσύ γιατί αλλιώς θα πάει αλλού το πράγμα
-
Μια τελευταία σκέψη. Έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να βεβαιωθείς αν υπάρχει ψυχιατρικό θέμα. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια δίπλα μας. Και επειδή αρκετά χρόνια πριν ήξερα τέτοια περίπτωση να ξέρετε ότι νομικά ο σύζυγος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει γιατρό. Μόνο συγγενείς εξ αίματος η με εισαγγελική παρέμβαση που κανείς δεν θα το έκανε.
Δεύτερο σκέλος. Αν υπάρχει κολλητή φίλη της μήπως της μιλήσεις για να μιλήσει εκείνη.
Εννοείται ότι δεν σε γουστάρει η φίλη ούτε την γουστάρεις εσύ γιατί αλλιώς θα πάει αλλού το πράγμα
Μιλάω με την αδερφή της και έχει την ίδια άποψη με εμένα, οτι δηλαδή εχει καποιας μορφής κατάθλιψη και οτι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που μου φέρεται, και προσπαθούμε να βρούμε εναν τροπο να την πείσουμε να δει καποιον ειδικό. Ο δε πατέρας της με θεωρεί ηρωα.... Θελει να μου πάρει καινουργιο αυτοκίνητο γιατι νιωθει ασχημα με την κατάσταση αλλά δεν το δέχομαι γιατι δεν θέλω να υποχρεωνομαι.
-
Μόνο η ειλικρίνεια ίσως φέρει αποτέλεσμα. Δηλαδή να της πεις κάτι σε αυτό το περιεχόμενο:
'σε αγαπάω και θέλω να είμαστε μαζί, όχι όμως έτσι με αυτές τις συνθήκες και όρους. Πιστεύω ότι σου συμβαίνει κάτι και ή θα το λύσουμε παρέα, κάτι το οποίο απαιτεί να μου ανοιχθείς και να είσαι ειλικρινής μαζί μου ή θα πρέπει να πάμε σε κάποιον ειδικό. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αλλιώς θα το τελειώσουμε εδώ, γιατί εγώ δεν μπορώ στα 42 μου να ζώ σαν να είμαι 82'.
Κάτι τέτοιο και φυσικά να προσφερθείς να πάτε και παρέα εαν δεν θέλει μόνη της. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Σίγουρα έχει κατάθλιψη (ίσως επιλόχειο?) και έχει παραιτηθεί ουσιαστικά από την σχέση σας (και όχι μόνο). Όσο το αφήνει και περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.
-
Παιδιά όπως λέει και ο Φάνης. Σταράτες κουβέντες και αποφάσεις. Ο καιρός περνά, τα χρόνια περνούν και εφόσον υπάρχουν διέξοδα δεν υπάρχει λόγος να λιμνάζει μία κατάσταση.
Κάνει χειρότερα τα πράγματα και κυρίως την ψυχολογία. Και όταν η ψυχολογία είναι μαύρο χάλι αυτό περνά και στα παιδιά (αν υπάρχουν).
Αλλά αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι ψυχολόγοι, όπου και θα πρέπει να απευθυνθεί αρχικά ο φίλος μας.
-
Azmo μην έρθεις άμεσα σε σύγκρουση αντιπαράθεση μαζί της αφού είναι στο στάδιο της άρνησης. Κάνε υπομονή να τελειώσουν τα σχολεία να ελαχιστοποιηθούν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις από μέρους της και περάστε ένα ΠΣΚ σε ξενοδοχείο σε κοντινό ταξιδιωτικό προορισμό νησί ή μη. Κολυμπήστε στη θάλασσα και γυμνοί άμα δεν έχει κόσμο σε ερημικές παραλίες, βγείτε βόλτες, εστιατόριο για φαγητό, κάν' της και κανένα δώρο από κάποιο μαγαζί ρούχα ή κόσμημα και μετά δες αν θα έχει διάθεση για σεξ. Αν όχι ήρεμα και πολιτισμένα χωρίς εντάσεις ζήτα της να μάθεις γιατί και τι την ενοχλεί στην ζωή της τον τελευταίο καιρό ; Είστε πολλά χρόνια μαζί και είναι κρίμα να το χαλάσετε ενώ υπάρχουν και παιδιά. Όσοι λείπουμε για μήνες λόγω δουλειάς στο εξωτερικό ή στην επαρχία μια χαρά αντέξαμε και χωρίς σεξ. Πολλές γυναίκες παθαίνουν μια υπαρξιακή κρίση ή κατάθλιψη σε αυτή την φάση ζωής και συνήθως περνάνε 1-2 χρόνια το λιγότερο για να επανέλθουν, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για υπομονή μεγάλου διαστήματος. Ο διάδρομος σαν επιλογή και αποτελέσματα είναι πεταμένα λεφτά, προτιμότερο ομαδικά προγράμματα αερόμπικ σε γυμναστήριο προσανατολισμένο σε γυναίκες ή πιλάτες/γιόγκα, χορευτικό, κολυμβητήριο, περπάτημα σε άλση, πάρκα, στίβο. Η καθημερινή διατροφή όμως είναι βασική και πρέπει να βασίζεται σε παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά χωρίς να αποκλείονται εντελώς παρασπονδίες με γλυκά, σουβλάκια, πίτσες, παγωτά 2-3 φορές την εβδομάδα.
-
Είχα βρεθεί στην ίδια θέση μετά από 5 χρόνια γάμου...
Η σύζυγος πάχυνε υπερβολικά και γενικά αδιαφόρησε πλήρως για την εμφάνιση της (σόρρυ αλλά τρίχες στη μασχάλη όσες και οι δικές μου κλπ.)
Δεν ήταν ο μόνος λόγος αλλά συνέβαλλε κι αυτό στον τελικό χωρισμό..
Εννοείται ότι χωρίσαμε τελείως συναινετικά και παραμείναμε πολύ καλοί φίλοι...
-
Σε δικη μου περιπτωση , 3 παιδια , ολο το ενδιαφερον στα παιδια και στη δουλεια , ΕΓΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ , μεχρι μια μερα που ημουν στα χωραφια απο τις 6 το πρωι και γυρισα στις 12 το βραδυ και δεν βρηκα Ενα πιατο φαγητο
Βεβαια ηδη ημουν φορτωμενος τον αλλον τον επαιρναν τηλ η γυναικα του τα παιδια του , μας φεραν φαι νερο , εμενα ουτε τηλ ειμαι ζωντανος ; ειμαι καλα ;
Ξυπνημα ολοι στο σπιτι και απαιτησα γυναικα και παιδια να φτιαξουν βαλιτσες και να εξαφανιστουν απο το σπιτι . Επειδη εγω δεν ειχα κατα νου τετοιου ειδους οικογενεια .
Απο τοτε ολα αλλαξαν.
Να μην εισαι ποτε δεδομενος . ο αντρας χρειαζεται να ειναι και λιγο αντρας καμμια φορα και οχι αυτα τα φλωρικα που πετανε οι λεσβιες και ο πουστηδοι.
Αν η γυναικα δεν ξυπνησει μετα απο τετοιο ταρακουνημα ειναι τελειωμενη υποθεση πας γιαλλα.
-
Azmo, εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσετε με μια επίσκεψη σε σύμβουλο γάμου για δύο λόγους. Πρώτα από όλα γίνεται πιο εύκολα αποδεκτός από έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο και κατά δεύτερον βοηθάει ψυχολογικά στον επιμερισμό των ευθυνών, δηλαδή ότι είστε και οι δυο συνυπεύθυνοι, ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις. Αυτός κατά πάσα περίπτωση (με βάση την περιγραφή που έκανες) θα σας παραπέμψει σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο (κανείς δεν παίζει με την κατάθλιψη).
Αν κι αυτό δεν πιάσει, ένας δρόμος μόνο σου μένει: της ειλικρίνειας! Αυτό εφόσον η γυναίκα σου δεν πάσχει τελικά από κατάθλιψη, γιατί αλλιώς δες το επόμενο post. Θα πάτε ένα ΣΚ κάπου οι δύο σας χωρίς παιδιά και θα της εκθέσεις πλήρως την κατάσταση, προσθέτοντας ότι αν δεν κάνει προσπάθειες βελτίωσης, θα σημάνει το τέλος του γάμου.
Αρπαχτές ή παράλληλες σχέσεις και θα σε κουράσουν και τελικά θα σε οδηγήσουν στο διαζύγιο. Με τη διαφορά ότι θα έχεις χάσει κάποια καλά χρόνια της ζωής σου. Και η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε...
Θεωρίες κοινωνικής συμπεριφοράς, Γυναίκες-Άντρες