-
Μακαρι να μπορουσαμε να δωσουμε τπυς s300 αντικαθιστωντας τους με patriot. Οχι γιατι οι patriot ειναι υποχρεωτικα καλυτεροι αλλα για μια σειρα λογων.
Οι ρωσοι φωναζουν, αλλα προφανως ο καθεις θα επρεπε να βλεπει το συμφερον του. Φαινεται ομως οτι προς το παρον δεν εχουμε μπει σε τετοια συζητηση. Δεν γνωριζω αν ειναι δικοι μας καν οι s300 η των κυπριων.
Δυστυχως χασαμε την ευκαιρια να ανταλλαξουμε τα παλια μας SA8 με τα γερμανικα iris t, το πουλακι πεταξε και τα iris t πηγαν απ ευθειας στην ουκρανια. Κυβερνητικη ολιγωρια 100%. -
Οι s300 εκει που βρισκονται μας προστατευουν απο πιθανες αεροπορικες επιθεσεις προερχομενες απο Μαλτα, Λιβυη και Αιγυπτο. Ας επιστρεψει με το καλο η συστοιχια των Πατριοτ που δανεισαμε στη Σ.Αραβια και βλεπουμε. Οι s300 μας ηρθαν μεσω Κυπρου και πλεον χρειαζονται ποσα για συντηρηση και αναβαθμιση των. Σε συνδυασμο με γαιοπολιτικες της εποχης και της περιοχης καλυτερα να συσκευαζονταν και να επαιρναν θεση σε καποιο σιλο.
-
...καμία μα καμία σχέση με τον καιρό της θητείας μου και ας μην έχουν αλλάξει τα μέσα πλην των OH-58 και των Kornet -αν έπεσε καποιο-. Αιώνες καλύτερο στον όγκο πυρός. Δεν ξέρω αν έφταιγε το σενάριο αλλά ούτε ΠΕΠ, ούτε Επιθετικά Ελικόπτερα τον καιρό μου στην Κατταβια. Ενδεικτικά η άσκηση ξεκινούσε με φουσκωτό να έρχεται και εγώ μόνος να τρέχω προς τα πισω από το σημείο παρατήρησης στην ομάδα μου.
Νομίζω Αλέξανδρε μου έχεις πει ότι έχεις κάνει εκεί. Ήσουν σε κατι τόσο "καλό";
-
Καλησπέρα Γιόχαν μου και χρόνια πολλά!
Ναι, έχω περάσει και από την Ρόδο και έχω κάνει πολλές τέτοιες ασκήσεις. Αυτό που βλέπεις είναι άσκηση μεσαίας κλίμακας.Που να δεις τελική φάση ΤΑΜΣ Χαλύβδινου Θώρακα, στα πλαίσια του Παρμενίωνα, στο ΠΒ Ψηλού Στάλου. Περνάνε πρώτα τα F16 (παλιότερα και F4) και ισοπεδώνουν την περιοχή με βόμβες 1000 και 500 λιβρών, μετά επιθετικά ε/π με στοχευμένα πυρά, το ΠΒ με βολές ανασχέσεως και στην τελική φάση προέλαση των αρμάτων. Η νύχτα γίνεται μέρα...
-
Σαν λίγο παλαιότερος έχω προλάβει και Corsair πλήρως φορτωμένα να αδειάζουν σε τελική φάση Παρμενίωνα στο Τριφύλλι…όλο αυτό να το δείτε βράδυ…2007 Χαλύβδινος στον Ψηλό Στάλο….τι 4η Ιουλίου και χαζομάρες…
-
Α μεσαίας ήταν αυτή, ΟΚ.
-
Ουσιαστικά εξάλειψη προγεφυρώματος ήταν, ποσό μεγάλη να είναι? Φαντάσου 1-2 μεραρχίες με όλες τις οργανικές τους μονάδες να βάλουν συνεχώς…
-
@kkostask said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Φαντάσου 1-2 μεραρχίες με όλες τις οργανικές τους μονάδες να βάλουν συνεχώς…
Συν τους ΑΕΛΑ να δίνουν στόχους στην ΠΑ και να πέφτει η φωτιά από τον ουρανό. Αφού σε μερικά σημεία, απλά δεν βλέπεις τίποτα στα θερμικά περισκόπια, γιατί η λάμψη τυφλώνει τα όργανα. Όπως είπες κι εσύ, σιγά την 4η Ιουλίου. Συν ότι σε πραγματικές επιχειρήσεις, θα υπάρχουν και πυρά από το ΠΝ, αν το πεδίο είναι εντός της εμβέλειας των όπλων τους.
-
@kkostask said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Σαν λίγο παλαιότερος έχω προλάβει και Corsair πλήρως φορτωμένα να αδειάζουν σε τελική φάση Παρμενίωνα στο Τριφύλλι…
Εγγύς υποστήριξη από F-5, προσβολές από τα Pontiac των 20mm σε μια άλλη χιλιετία.
-
Tα Patriot θα αναβαθμιστούν από τους κελεμπίες, και μετά θα μας τους στείλουν.
-
Ομολογώ πως η δική μας Αριστεία δεν έχει παράγει ακόμη κάτι τέτοιου επιπέδου, αλλά δεν το αποκλείω...
-
@piliourits said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Ομολογώ πως η δική μας Αριστεία δεν έχει παράγει ακόμη κάτι τέτοιου επιπέδου, αλλά δεν το αποκλείω...
Δεν άντεξα, το σχολίασα το βρωμοβίντεό τους.
-
-
https://youtu.be/xM81Qh0SoXE
Στο Αζερμπαϊτζάν έχουν έντονη παρουσία, παραδοσιακά και έχουν αποκτήσει εμπειρία στο πεδίο,και με PKK ,αλλά και σε Συρία,κτλ. -
-
Σόου κατ δε βερι βερι εντ φάιαρ δε μισλ γκαντΕμιτ!
-
Έχουμε εδώ FEMA?
-
Το σχέδιο του Ι. Μεταξά για προληπτικό στρατηγικό χτύπημα στο ανατολικό Αιγαίο χωρίς κήρυξη πολέμου
Πολυ ενδιαφερον αναγνωσμα,με σημεια τα οποια ειναι επικαιρα ακομα και σημερα.
-
Το ίδιο σχέδιο δεν απέτυχε παταγωδώς μόλις ένα χρόνο αργότερα;
Μόλις ένα χρόνο αργότερα , δεν αρνήθηκε να επεξεργαστεί το ίδιο σχέδιο ο Μεταξάς ( κατ΄ εντολή Βασιλέα ) και παραιτήθηκε , υποστηρίζοντας ότι είχε χαθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού; Τα οχυρά των Τούρκων ( που θέρισαν ) τους συμμάχους ήταν ήδη κατασκευασμένα από εκείνη την περίοδο, από την άποψη των υποδομών , δεν άλλαξε κάτι. Ένα μόλις χρόνο αργότερα ο Μεταξάς , σκέφτονταν την αντίδραση της Βουλγαρίας, όταν του ζητήθηκε να σχεδιάσει το χερσαίο εκστρατευτικό σώμα προς τα στενά ( θα εκκινούσε από το μέτωπο της Μακεδονίας , όχι αποβατικά ) . Γιατί ένα χρόνο πριν , στο σχέδιο που αναφέρει το σάϊτ , δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στη Βουλγαρία;
Τέλος, η Οθ. Αυτοκρατορία μπήκε σε συμμαχία με τη Γερμανία μόλις 2 μήνες μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ( αύγουστος 1914 ) , αν και ο κόσμος το 'χε τούμπανο ότι ήταν πλέον στρατιωτικό προτεκτοράτο των Γερμανών η χώρα. Ουδεμία αναφορά στο εν λόγω σχέδιο.Όλο το σχέδιο δηλαδή στηρίζεται στον αιφνιδιασμό ( το προσπάθησαν και οι σύμμαχοι, έφεραν στρατεύματα στη Λήμνο, προφασιζόμενοι ότι θα διατεθούν αλλού, έκαναν επίθεση αντιπερισπασμού, αλλά δεν....) και στο ότι δεν θα είχαμε κηρύξει ήδη τον πόλεμο στην Τουρκία και υποθέτω στο γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι ( Γερμανοί , Αυστριακοί και Βούλγαροι) , θα παρακολουθούσαν αμέτοχοι , τη στρατηγική της σύμμαχο να ηττάται . Σε μία περιοχή που ήταν μαζεμένα σύσσωμο το ( υποχωρούν, αλλά αξιόμαχο ακόμα ) βαλκανικό στράτευμα των Τούρκων και πλήθος βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής ,δίπλα στην τούρκικη μεγαλούπολη, στην πιο ανεπτυγμένη από άποψη συγκοινωνιών περιοχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τώρα τι αιφνιδιασμός θα ήταν αυτός και πως θα μεταφέραμε τρείς μεραρχίες στη Λήμνο και από εκεί στα στενά χωρίς να καταλάβουν τίποτα οι Τούρκοι , και εδώ έχω μία απορία.
Ενδεικτικά , οι Σύμμαχοι , από άποψης στόλου , στην προσπάθεια να σιγήσουν τα οχυρά , απώλεσαν πέντε θωρηκτά και οκτώ υποβρύχια!
Δεν αντιλέγω , πολλές φορές ο τολμών νικά, απλά αντιπαραθέτω και κάποια άλλα γεγονότα, μερικά από τα οποία κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος.
Κουβέντα να γίνεται απλά, άλλωστε, δεν έχω γνώσεις εξειδικευμένες επί του θέματος ( απλά από την ιστορική σκοπιά των πραγμάτων) .
-
Αλλο σχέδιο είχαν οι Σύμμαχοι που απέτυχε σε κάθε σημείο του, από θέμα σχεδιασμού και ποιότητας και εμπειρίας μαχητών.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)