-
@lap said in Μονόλογοι ...:
Φανημ αυτό το επιχείρημα ειναι άτοπο. Δεν είναι μόνο το κόστος. Ειδάλλως θα μας πωλούσαν αυτοκίνητα με πλατίνες και τσοκ ως φθηνότερα.
Εγραψα εγώ πουθενά για κόστος?!?!
-
Το νιώθω στην ατμόσφαιρα. Κοστ ιζ ιν δι ερ.
Αλλά πέρα απο το κόστος,γιατί να δεν μας προσφέρουν εδώ και 30 έτη πλατίνες ενώ μας προσφέρουν χειροκίνητα. Μάλλον διότι τα χειροκίνητα είναι άλλης τάξεως θέμα -
Αλλά πέρα απο το κόστος,γιατί να δεν μας προσφέρουν εδώ και 30 έτη πλατίνες
Γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται...οπως δεν προσφέρουν και χεριοκίνητο αβάνς και καρμπυρατέρ και χειροκίνητα παράθυρα και μηχανικό τιμόνι και φρένα χωρίς σέρβο κλπ.
-
Ναι αλλά προσφέρουν χειροκίνητο ενώ στα άλλα προοδευσαν. Άρα το κιβώτιο δεν είναι σαν τα άλλα που τα ανέπτυξαν και εξέλιξαν. Είναι κάτι άλλο.
Δηλαδή τι; Βρέχει παντού τεχνολογία και εξέλιξη και στο χειροκίνητο λιακάδα; -
Ναι αλλά προσφέρουν χειροκίνητο ενώ στα άλλα προοδευσαν. Άρα το κιβώτιο δεν είναι σαν τα άλλα που τα ανέπτυξαν και εξέλιξαν. Είναι κάτι άλλο.
Δηλαδή τι; Βρέχει παντού τεχνολογία και εξέλιξη και στο χειροκίνητο λιακάδα;Και στα κιβώτια έχει εξέλιξη....άλλο εαν ορσιμένοι δεν την θέλουν. Ας είχαν όλες οι εταρίες μόνο αυτόματο, αλλά δεν τους βγαίνει στην τιμή. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τις θες να πεις...κατάφερες να με μπερδέψεις!
-
Θέλω να πω πως το να αλλάζεις χειροκίνητα σχέσεις στο κιβώτιο για πολλούς προσφέρει συμμετοχή στην οδήγηση συνεπώς, παρά την μεγάλη εξέλιξη των αυτοκινήτων, ένα μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων προσφέρονται με χειροκίνητο. Μάλιστα στα σπορτίφ αυτοκίνητα είναι συνήθης επιλογή των πελατών τους.
Άρα, το επιχείρημα ότι είναι παλαιά τεχνολογία είναι λανθασμένο. Είναι μια διαφορετική τεχνολογία που προσφέρει κάποια οδηγική απόλαυση οπότε λάθος το επιχείρημα και η σύγκριση με τις πλατίνες.Πιο απλά; Δεν ζητά ο κόσμος πλατίνες, χειροκίνητα όμως κάποιοι ναι ζητούν.
Ακόμα πιο απλά, σαν να λες τα ποδήλατα πως είναι παλαιά τεχνολογία από την στιγμή που υπάρχουν τα παπάκια
-
Η αρχική "μονολογία" μου, αφορά: αυτόματο κιβώτιο vs θέλω να πληρώσω τα λιγότερα δυνατά και να κάνω την ελάχιστη κατανάλωση.
Οχι άλλη μια φορά τι αρέσει σε ποιόν...
-
Θέλω να πω πως το να αλλάζεις χειροκίνητα σχέσεις στο κιβώτιο για πολλούς προσφέρει συμμετοχή στην οδήγηση συνεπώς, παρά την μεγάλη εξέλιξη των αυτοκινήτων, ένα μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων προσφέρονται με χειροκίνητο. Μάλιστα στα σπορτίφ αυτοκίνητα είναι συνήθης επιλογή των πελατών τους.
-
Και το να ρυθμίζεις χειροκίνητα το αβάνς σε κάποιους πρσέφερε συμμετοχή στην οδήγηση...εεε και? Το έκαναν καλύτερα από ότι γίνεται ηλεκτρονικά?
-
Το 90% που οδηγούν δεν έχουν ιδέα από σχέσεις, σωστές αλλαγές κλπ. Είναι καθαρά ψυχολογικό το ότι νομίζουν ότι συμμετέχουν...αφού δεν συμμετέχουν και όταν το κάνουν το κάνουν λάθος (πόσες φορές ακούς ακόμα και σήμερα πειράκια επειδή ο άλλος κινείται με 50χαω και 5η ή 6η?). Μια καραμέλα είναι που την λένε όλοι αλλά ουσία έχει για το 5% (και πολύ λέω) των οδηγών.
-
Κανένα σπορ δεν προσφέρεται με χειροκίνητο...όλα με DSG πλέον. Εαν προσπαθήσεις δεν χειροκίνητο σε τέτοιες κατασκευές είναι τελείως δύσχρηστο και σκληρό.
@manast said in Μονόλογοι ...:
Η αρχική "μονολογία" μου, αφορά: αυτόματο κιβώτιο vs θέλω να πληρώσω τα λιγότερα δυνατά και να κάνω τη ελάχιστη κατανάλωση.
Πολλές απαντήσεις: εαν ειναι υβριδικό ειναι αυτόματο και πιο οικονομικό. Εαν είναι DSG είναι πιο οικονομικό από το χειροκίνητο. Εαν είναι κλασσικό είναι πιο ενεργοβόρο και ακριβό. Και τέλος είναι θέμα ευκολίας και κόστους....άλλοι πληρώνουν για την ευκολία και άλλοι όχι.
-
-
Ένα καλό αυτόματο με αυτάκια εγώ θα το προτιμούσα από ένα χειροκίνητο πάντως, για να λέμε την αλήθεια.
Οδήγησα μερικά αυτόματα υβριδικά (όχι μόνο Toyota) και ένιωθα μια αποσύνδεση από το δρόμο. Μπορεί ιδέα μου να μου πείτε, αλλά π.χ. να αφήνεις γκάζι πλησιάζοντας στροφή και να σβήνει το μοτέρ, είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Αλλά γω είμαι παράξενος.Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω με τα αυτόματα είναι ότι υποτίθεται ότι είναι καλύτερα σε όλα, αλλά δεν έχω βρει κατασκευαστή που να δίνει αυτόματο με χαμηλότερη κατανάλωση/ρύπους από το αντίστοιχο χειροκίνητο.
Άλλοι λένε ότι βολεύει τους κατασκευαστές να παραμετροποιούν καλύτερα τα ADAS συστήματα με αυτόματο, γιατί έχουν καλύτερο έλεγχο. Τι να πεις.Θα μείνω στην καινούργια κουτάλα μου, μέχρι να έχει νοήμα η ηλεκτροκίνηση.
-
Χαρακτηριστικο είναι το νέο νισσαν Ζ του 2022 όπου οι παραγγελίες είναι αν θυμάμαι καλά για το χειροκίνητο το 40% του συνόλου!!!!
Τα περισσότερα σπορτίφ αυτοκίνητα βγάζουν αυτόματα κιβώτια dsg διότι είναι πιο γρήγορα στις επιταγχυνσεις με σκοπό να κερδίσουν κάποια δέκατα του δευτερολέπτου παραπάνω όπου θα τα χρησιμοποιήσουν ως διαφήμιση. Άλλο το να λες 0-100 σε περίπου 8,5 και άλλο σε 7,8"
Το 70% των οδηγούν κατ εμε δεν ξέρουν να οδηγούν γενικά! Όχι μονο τα χειροκίνητα, Οπότε και αυτό δεν είναι επιχείρημα για την ανώτερη συμμετοχική εμπειρία που ζητούν κάποιοι πελάτες.
Αντίθετα πλατίνες δεν ζητά κανείς. Ούτε το 0,00000000001% των οδηγών.
Άρα το να συσχετίσεις τα δύο ποσοστά για να πεις πως τα χειροκίνητα είναι άχρηστα είναι άτοπο. Βρες άλλο επιχείρημα.
-
@manast said in Μονόλογοι ...:
Η αρχική "μονολογία" μου, αφορά: αυτόματο κιβώτιο vs θέλω να πληρώσω τα λιγότερα δυνατά και να κάνω τη ελάχιστη κατανάλωση.
Οχι άλλη μια φορά τι αρέσει σε ποιόν...
μια και εχω μια καποια σχετικη εμπειρια απο βιτ ντηζελ, χερατο βιες άουτο.
το διπλοσυμπλεχτο ειναι λιγο καλυτερο σε καταναλωση!
υποθετω γιατι σε αντιθεση με την ορεξη του οδηγου, δεν βαριεται ποτες. -
@antonakis said in Μονόλογοι ...:
Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω με τα αυτόματα είναι ότι υποτίθεται ότι είναι καλύτερα σε όλα, αλλά δεν έχω βρει κατασκευαστή που να δίνει αυτόματο με χαμηλότερη κατανάλωση/ρύπους από το αντίστοιχο χειροκίνητο.
Τα περισσότερα VAG με το DSG.
-
οταν έψαχνα giulietta ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα σοβαρά το tct vs manual...από όλες τις δοκιμές διάβαζα πως το tct δεν ήταν τόσο άμεσο...
τα έβαλα κάτω λοιπόν και θεώρησα καλύτερη επιλογή το manual ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...θέλω να πω πως έχει σημασία και τι αυτοκίνητο είναι...για πόλης ok θα ήταν άλλα τα δεδομένα... -
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
@antonakis said in Μονόλογοι ...:
Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνω με τα αυτόματα είναι ότι υποτίθεται ότι είναι καλύτερα σε όλα, αλλά δεν έχω βρει κατασκευαστή που να δίνει αυτόματο με χαμηλότερη κατανάλωση/ρύπους από το αντίστοιχο χειροκίνητο.
Τα περισσότερα VAG με το DSG.
δε θυμάμαι κάτι τέτοιο... τουλάχιστον όχι σε αυτά που κοίταζα εγώ 1.0 / 1.5 μοτέρ
Αλλά επειδή vag έχω εταιρικό, ευχαριστώ ΔΕΝ παίρνω.
-
Αϊ στο καλό για φ.α λέει. Ήμουν έτοιμος να γράψω ύβρεις.
-
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
Κανένα σπορ δεν προσφέρεται με χειροκίνητο...όλα με DSG πλέον. Εαν προσπαθήσεις δεν χειροκίνητο σε τέτοιες κατασκευές είναι τελείως δύσχρηστο και σκληρό.
Κι εγώ σε αυτά τα αυτοκίνητα διπλοσύμπλεκτο θα προτιμούσα, αλλά πολλά προσφέρονται και χειροκίνητα (911 GT3 π.χ.). Επίσης είναι υπερβολή να λέμε ότι το 90% δεν ξέρει να οδηγεί σωστά χειροκίνητο.
-
@realzeus said in Μονόλογοι ...:
Επίσης είναι υπερβολή να λέμε ότι το 90% δεν ξέρει να οδηγεί σωστά χειροκίνητο.
Έχεις δίκιο., το διορθώνω...95%! Χρόνια έχω να μπω σε άνθρωπο που οδηγεί σωστά ένα χειροκίνητο....άσε που το 99% ειναι διεκπαιρεωτικά, αρα για πια απόλαυση και συμμετοχή μιλάμε? Υπάρχει και το 1% με κάτι πισωκούνες και χοτ χατσ που κάνει αναβάσεις και τα χαίρεται.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πόλη μέσα συμφωνώ πως δεν υπάρχει αντίπαλος στο αυτόματο.Στο χειροκίνητο σε ανοιχτό δρόμο και επαρχιακό ακόμα και βαριεστημενος να μπεις σου ανεβάζει την διάθεση όταν αλλάζεις σχέσεις.
Απαραίτητο όμως ένα καλό χειροκίνητο. Αν είναι δύσκολο, οντως δεν αξίζει
-
Στο χειροκίνητο σε ανοιχτό δρόμο και επαρχιακό ακόμα και βαριεστημενος να μπεις σου ανεβάζει την διάθεση όταν αλλάζεις σχέσεις.
Που να δείς το καλό αυτόματο πως στην ανεβάζει!!
ΥΓ: Τα περισσότερα γρήγορα αμάξια που είχα τα είχα πάρει αυτόματα...και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Ένα χειροκίνητο πήρα γρήγορο και το πούλησα στον χρόνο...δεν παλευόταν με τίποτα!
-
Πφφφ κρατάς το τιμόνι δεν κάνεις κάτι άλλο. Στο άλλο παίζεις και εμ τον κινητήρα και τις στροφές.
Μονόλογοι ...