-
@dimitriscsd, συμπυκνώνοντας πολλά από τα λεγόμενα του γάτου και του piliourits που είναι και δικές μου σκέψεις,αν ήταν να αγοράσω το Vit. θα έβαζα κάποιο βασικό στοιχείο που το θεωρώ απαραίτητο και θα "έπαιζα" τιμολογιακά με τα υπόλοιπα.
Τι θέλω να πω; Π.χ. uπάρχουν 3 προϋποθέσεις για να πάρω ένα Vit. με x ποσό διαθέσιμο. 4κίνηση,αυτόματο,εξοπλισμός. Οριοθετώντας σαν μη διαπραγματεύσιμο την 4κίνηση για ένα Vit. που είναι κι αυτό που το διαφοροποιεί κι αξίζει περισσότερο,"παίζω" με τα άλλα δύο. Δηλαδή Vit. 4x4 GL+ αυτόματο ή 4x4 GLX χειροκίνητο με βάση το x ποσό που διαθέτω;
Αν δεν θέτω βασικό την 4κίνηση τότε σίγουρα μπορείς να πάς και σε άλλες μάρκες που μπορεί να έχουν μισό 1 ή 1μησι εκατοστό λιγότερη απόσταση από το έδαφος,αλλά δεν αξίζει μόνο γι αυτό να δώσεις τα ίδια ή περισσότερα χρήματα για το Vit.To έγραψα με ειλικρινή προσπάθεια να βοηθήσω.
-
Μετά αναρωτιέται το forum γιατί πουλάει το vitara.
Διαβάζει ο κόσμος τον γάτο. -
@panormus772 παρόμοια σκέφτομαι και εγώ. Απλά ψάχνω ακόμα τις εναλλακτικές. Αν βρω κάτι που μου αρέσει (και της αρέσει) πολύ ως εναλλακτική (φθηνότερη) όπως π.χ. fiesta active, θα σκεφτώ σοβαρά αν αξίζει τα περισσότερα χρήματα το Vitara.
Ακόμα και το Stonic με τα 120 άλογα, 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν σέρβις φαντάζει καλή πρόταση αλλά κι αυτό δυστυχώς έχει DCT... Ίσως αξίζει να πάμε να το δούμε τουλάχιστον.
Αν πάμε τελικα για Vitara, έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θα κερδίσουμε λίγα χρήματα από το χρώμα και ενδεχομένως να κάνουμε άλλον ένα συμβιβασμό όπως είπες. Απλά δεν ξέρω σε τι προτιμώ να συμβιβαστώ μεταξύ GL+ και αυτόματου... Είναι πάνω κάτω τα ίδια λεφτά. Θεωρώ αρκετά καλύτερο τον εξοπλισμό της GLX, αλλά επίσης σημαντικό είναι και το αυτόματο...
Ίσως αξίζει να περιμένω λίγο να δω αν θα υπάρξει και καμιά προωθητική ενέργεια στο άμεσο μέλλον...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους πάντως για τις παρατηρήσεις και τις ιδέες. Τα λαμβάνω όλα υπ' όψιν!
-
@dimitriscsd Το Ignis το οδηγήσατε ? μου έδωσε ακριβώς την αντίθετη εντύπωση από το Vitara.. Το δεύτερο μου έκανε over-deliver και το πρώτο under...
Στα περί εξοπλισμού-αυτόματο-χρώμα έχουμε αντίθετες απόψεις ως προς ιεραρχία τους
Στο είχα ξαναγράψει αλλά νομίζω πρέπει να βάλεις ένα ταβάνι στο πόσα να δώσεις για το vit και να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί.. μόνο και μόνο λόγω της παλαιότητας του
-
4x4 , αυτόματο, GL+ σε "λογική" τιμή.
Εναλλακτικά, εφόσον κοιτάς κάτι σαν το Fiesta Active ή το Stonic, σημαίνει πως για τη χρήση σας ή 4κινηση είναι μια έξτρα πολυτέλεια που θα σας άρεσε αλλά μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτή.
Οπότε και το δικινητο αυτόματο GL+ σε ακόμη πιο λογικά χρήματα.Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω πως υπάρχει εξοπλισμός που να υπερτερεί ενός καλού αυτόματου κιβωτίου.
Τι το τόσο σπουδαίο παραπάνω έχει το GLX? -
Fiesta Active και Stonic σκέφτομαι γιατί κοστίζουν αρκετά λιγότερο και έχουν συμπεριφορά αυτοκινήτου.
Η 4κίνηση εννοείται ότι είναι πολυτέλεια. Μια πολυτέλεια που θα μας επιτρέψει να πάμε σε περισσότερα μέρη. Αν την θυσιάσουμε μάλλον δε θα πάμε εκεί με δικό μας αμάξι ποτέ...
Δικίνητο vitara δε παίρνω με τίποτα. Το θεωρώ οξύμωρο.
ignis δεν οδηγήσαμε αλλά κυριολεκτικά έκατσα μέσα, το γόνατό μου ακουμπούσε σχεδόν στην κονσόλα και πίσω μου δε χωρούσε ούτε βρέφος.
-
Η έκδοση GLX σε σχέση με την GL+ έχει παραπάνω:
- Navi (για το οποίο, όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, μπορεί να γίνει αγορά μέσω Ebay με 30-40 €)
- Suede καθίσματα (όχι πλήρως δερμάτινα)
- Αισθητήρες παρκαρίσματος
- Εκκίνηση χωρίς κλειδί
Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν αξίζει με τίποτα να δοθεί το ποσό των 3.260 €, που κοστίζει επιπλέον η "πλούσια" έκδοση.
Ιδανικά GL+ και αυτόματο.
Πάντα με τετρακίνηση. -
@antoniokon said in SUZUKI FORUM:
Η έκδοση GLX σε σχέση με την GL+ έχει παραπάνω:
- Navi (για το οποίο, όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, μπορεί να γίνει αγορά μέσω Ebay με 30-40 €)
- Suede καθίσματα (όχι πλήρως δερμάτινα)
- Αισθητήρες παρκαρίσματος
- Εκκίνηση χωρίς κλειδί
Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν αξίζει με τίποτα να δοθεί το ποσό των 3.260 €, που κοστίζει επιπλέον η "πλούσια" έκδοση.
Ιδανικά GL+ και αυτόματο.
Πάντα με τετρακίνηση.Θα συμπληρώσω και τις παρακάτω διαφορές:
5. Tweeters στο ηχοσύστημα
6. Ρολόι στην κεντρική κονσόλα (τοποθετείται εύκολα και είναι φθηνό αξεσουάρ, άνετα το ζητάς δώρο)
7. Διακοσμητική λωρίδα διαφορετικού χρώματος στο ταμπλό
8. Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
9. Δίχρωμες ζάντες (ίδιες κατά τα άλλα)Το σαλόνι είναι full δερμάτινο με suede σε διάφορα σημεία.
Σημαντικό: Το Keyless Start στο αυτόματο υπάρχει και στη GL+ ! Δεν υπάρχει στο χειροκίνητο GL+.Έχοντας δοκιμάσει το χειροκίνητο Allgrip και όντας κάτοχος του αυτόματου GL+ Allgrip εδώ και ενάμισι μήνα, δε θα έμπαινα ούτε μια στο στιγμή στο δίλημμα GLX manual ή GL+ auto.
Το αυτόματο κιβώτιο του Vitara είναι Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο! -
@ged said in SUZUKI FORUM:
Έχοντας δοκιμάσει το χειροκίνητο Allgrip και όντας κάτοχος του αυτόματου GL+ Allgrip εδώ και ενάμισι μήνα, δε θα έμπαινα ούτε μια στο στιγμή στο δίλημμα GLX manual ή GL+ auto.
Το αυτόματο κιβώτιο του Vitara είναι Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!Ε Ν Ν Ο Ε Ι Τ Α Ι...!!! Μονο αυτόματο....no brainer!
-
Σωστός ο ged. Ξεκίνησα να γράφω απάντηση αλλά χτύπησε το τηλ και την άφησα στη μέση.
Αν δε κάνω λάθος το GLX έχει και keyless entry με κουμπί στις πόρτες οδηγού συνοδηγού; Τουλάχιστον στο εξωτερικό στις τοπ εκδόσεις αυτό υπάρχει.
Όντως το αυτόματο αξίζει. Απλά και το χειροκίνητό του είναι αξιοπρεπέστατο. Μάλλον όμως έχετε δίκιο για την χρήση που θέλω να κάνω το αυτόματο θα βοηθήσει σε διάφορους τομείς. Την έκανα και με γάτο αυτή τη κουβέντα.
-
@dimitriscsd said in SUZUKI FORUM:
Αν δε κάνω λάθος το GLX έχει και keyless entry με κουμπί στις πόρτες οδηγού συνοδηγού; Τουλάχιστον στο εξωτερικό στις τοπ εκδόσεις αυτό υπάρχει.
Κουμπί υπάρχει σε οδηγό, συνοδηγό και πόρτα αποσκευών (GLX και GL+ auto).
-
Κουμπί υπάρχει σε οδηγό, συνοδηγό και πόρτα αποσκευών (GLX και GL+ auto).
Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομέρεια του GL+ auto. Δεν το γνώριζα! Πολύ σημαντικό διότι πρόκειται για ένα από τα πράγματα που με ενδιέφεραν περισσότερο στον έξτρα εξοπλισμό. Στο Focus το έχω λατρέψει.
-
Νομίζω πως σωστή αγορά είναι αυτή που έκανε ο ged και πρότεινα κι εγώ πριν:
GL+ Auto 4x4Πόσο το πήρες φίλε;
-
@piliourits said in SUZUKI FORUM:
Στα 24800 μαζί με τέλη-έξοδα κλπ, με μεταλικό χρώμα (όχι διχρωμία).
-
Μάλλον πρόλαβες κάποια έκπτωση έτσι; Αν δεν έχεις πρόβλημα πες μας πως προέκυψε η τιμή.
Φαντάζομαι είναι με την κλασσική οθόνη;
-
Μάλλον πρόλαβες κάποια έκπτωση έτσι; Αν δεν έχεις πρόβλημα πες μας πως προέκυψε η τιμή.
Φαντάζομαι είναι με την κλασσική οθόνη;
Υπήρχε μια έκπτωση γύρω στα 650 ευρώ το Μάιο που το παρήγγειλα. Η οθόνη είναι η κλασική 7άρα.
-
Μια χαρά. Σαν να σου κάνανε δώρο το χρώμα ουσιαστικά.
Πάντως οι τιμές τους στα χρώματα είναι ανεξήγητα ακριβές. Πάρα πολλά χρήματα. Ακόμα και του Focus το μεταλλικό πιο φθηνό ήταν (κατά πολύ καλύτερη ποιότητα).
Επίσης δε με ενθουσίασε η διχρωμία (παρ' ότι στο μάτι δείχνει όμορφη) στο σημείο που γίνεται το ένωμα από το ένα χρώμα στο άλλο, υπάρχει "σκαλάκι" που το νιώθεις με το δάχτυλο ενώ θα μπορούσαν να το έχουν κάνει ομοιόμορφο. Σαν να ρίξαν δηλαδή δεύτερη στρώση χρώμα πάνω από το πρώτο και πάλι βερνίκι...
Τουλάχιστον δεν είναι σαν τις διχρωμίες του C3 (του απλού) που ήταν... Αυτοκόλλητο!!!
-
Το αυτόματο του vit είναι διπλού συμπλέκτη ή όχι?
Υπάρχει κανένα review που να το αναγράφει? -
@polistas said in SUZUKI FORUM:
Το αυτόματο του vit είναι διπλού συμπλέκτη ή όχι?
Υπάρχει κανένα review που να το αναγράφει?Είναι της Aisin με μετατροπέα ροπής.
-
Διπλού συμπλέκτη είχαν τα τελευταία πετρέλαια
SUZUKI FORUM