-
Ναι θεωρω πως συμφέρει να περιμένεις το mild hybrid 48v .
Θα έχει κοντά στο 15% λιγότερους ρύπους. Δηλαδή μικρότερα τέλη, και έως και 20% μικροτερη κατανάλωση μέσα στον αστικό ιστό.
-
Ναι θεωρω πως συμφέρει να περιμένεις το mild hybrid 48v .
Θα έχει κοντά στο 15% λιγότερους ρύπους. Δηλαδή μικρότερα τέλη, και έως και 20% μικροτερη κατανάλωση μέσα στον αστικό ιστό.
Έχεις εμπειρία με το θέμα ανάρτησης του vitara , γιατί έχω μπερδευτεί με τα reviews. Στο κρατικό κανάλι που το είχε τεστ έλεγε ότι καταπίνει για πρωινό τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων . Σε άλλο review στο youtube μιλούσε για ενοχλητικούς χτύπους κλπ. Το έχεις οδηγήσει?
-
Οχι....
Ο γατος το ξερει ισως καλυτερα απο ολους. Και απο τους ιδιους τους ιαπωνες.
Ποια δοκιμη;;; εχει λινκ;;;
Υ.γ και ο τζαπανιζ αλλα και ο tkin73 (για το s cross). Αυτοι απο οσο θυμαμι τα γνωριζουν απ εξω τα crossover suzuki
-
Κι εγώ που δεν τα οδήγησα, με την εμπειρία που έχω από τα Suzuki, θα περίμενα να έχουν την γνωστή σφιχτή σπορτίβικη αίσθηση που εμπνέει για σβέλτη οδήγηση σε στροφές αλλά και συμπαγή αίσθηση χωρίς πλεύσεις στον αυτοκινητόδρομο, και συνεπάγεται τη ξερή αντίδραση του ημιάκαμπτου άξονα στις ανωμαλίες και λακούβες των πόλεων και επαρχιακών ασυντήρητων δρόμων.
-
Είναι το μόνο SUV που έχω οδηγήσει κ αισθάνομαι σα να είμαι σε χαμηλό αυτοκίνητο.
-
Κι εγώ που δεν τα οδήγησα, με την εμπειρία που έχω από τα Suzuki, θα περίμενα να έχουν την γνωστή σφιχτή σπορτίβικη αίσθηση που εμπνέει για σβέλτη οδήγηση σε στροφές αλλά και συμπαγή αίσθηση χωρίς πλεύσεις στον αυτοκινητόδρομο, και συνεπάγεται τη ξερή αντίδραση του ημιάκαμπτου άξονα στις ανωμαλίες και λακούβες των πόλεων και επαρχιακών ασυντήρητων δρόμων.
+1
Έχω το scross 1.4 allgrip λίγο παραπάνω από 2μησι χρόνια κι είναι κατά πολύ μεγάλη προσέγγιση όπως το περιγράφεις.Τις ξερές αντιδράσεις του ημιάκαμπτου μπορείς κατά ένα ~30% να τις μετριάσεις κατεβάζοντας τις πιέσεις των πίσω ελαστικών (στα κατώτατα όρια του κατασκευαστή),αλλά δεν εξαφανίζονται εντελώς.Κατά τα υπόλοιπα,όντως για την κατηγορία του σε ανοιχτό δρόμο και σε στροφές στέκεται απρόσμενα καλά κι ευχάριστα (λίγο καλύτερο κιβώτιο να είχε..)
-
#pragmati ο γατος μπορει να σας τα πει καλυτερα απο τους σχιστοματηδες.
λοιπον τα βιτ εχουν πεντε παραλλαγαι
το μαζουτ, δικουνα, ειναι το μαλακοτερο ολων. μιλαμε σαν τον πορτοκαλι ηλιο στα μεθανα. δεν κοπαναει αλλα γερνει. πολυ
μετα ειναι το μαζουτ τετρακουνα. μαλακουλι μεχρι μαλακιας. σε γρηγορη βλεπεις τη λωριδα στη μεση απο το παραθυρο του οδηγου
επειτα το ατμομπενζιν. εδω τα πραματα ειναι οπως τα λετε. σκληρουτσικο, καλουλι σε στροφουλαι αλλα το γκουπ το νοιωθεις στο κωλομερ. ιδιο και το τετρα και το δυο.
το πιο χαρντ ειναι το ες. σκληρο παντου σε σημειο που διαβαζεις ποια αλφα εψιλον εφταξε το φρεατιο. μπαινει ομως με οσα.
στη συχρονη την εποχη του φου λου υπαρχει το χιλια που ειναι ακριβως ιδιο με το μπενζι το ενα κομμα εξι και το ενα κομμα τεσσερο που εχει δικο του σεταπ. ειναι πιο ενδοτικο απο το ες και πιο μπαλανσε αναμεσα σε ανεσις και αντι νταιβ.
προφανως ολα καπου χανουν. για τουτο υπαρχει η βελτιωσις. σχετικα φθηνη.
στο ες και τις βενζινες, βαζεις έιμπαχ ψηλωματος συν τριο, οχι για το αψηλωμα, για την συμπεριφορα, και καγιαμπες ομπρος και πισω. μετα δειχνει και υπεροπλο στο στροφιλικι και δεν κοπαναει. εχεις φαει ομως ενα παλουκακι 6 κατοσταρικα.
στα μαζουτ βαζεις μαντ συν τριο να σκληρηνει λιγο και βητα τριο μπιλστάιν μπροστα και καγιαμπες πισω. οποτε αρχιζει να στριβει και κοβει και τα χλαπα χλουπα του κωλου. με χιλιαρικακι, τα μπλιστάιν ειναι εκατον πενηντα το τεμ.
γενικα ομως, ειναι μια χαρα απο εργοστασιο, για περιπτερο παντα, και τα κανει ουλα καλα σε μεσο ορο και απαν.
-
Κύριε @lap εσείς που παρακολουθείτε ολα τα νεα της σουζουκι, γνωριζετε ποτε θα ερθει το ανανεωμένο swift sport? Σκεφτομουν για φιεστα στ, αλλα αλλα και το μικρο σουζουκι εινι αρκετα ενδιαφέρον.
-
Σας ευχαριστω πολυ για τον πληθυντικο ευγενειας...αλλα σας επιτρεπω να μου μιλατε πολυ απλα και τελειως στον ενικο....και με ενα μαγκαμ', γυριζω εγω
Οχι δεν γνωριζω... δυστυχως.
Πρεπει γενικα να ειναι πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση, λογω του υβριδικου συστηματος και της χαμηλης καταναλωσης μεσα στην πολη.
Δεν εχει οπως λενε οσοι το οδηγησαν τον γδουπο που κανουν τα πιο απλα στις εντονες εγκαρσιες ανωμαλιες του οδοστρωματος στην πισω αναρητηση, δηλαδη ειναι αρκετα μελετημενο σε λεπτομερειες και κορυφαιο σε σπορτιφ αισθηση.
Το fiesta st ειναι και αυτο εξαιρετικο...το θεμα ομως της καταναλωσης στην πολη και σε καθημερινες συνθηκες θα το κοιτουσα.
-
Καλησπέρα,
Σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησής μου για αγορά νέου VITARA, μου μπήκε ο πειρασμός για αγορά αυτοκινήτου αντιπροσωπείας από test drive με 10.000 ΚΜ. Έχω ακούσει ότι τα αυτοκίνητα αυτά ταλαιπωρούνται πολύ από κάθε είδους οδογούς και η αγορά τους είναι ρίσκο. Τι λέτε γι' αυτό?
Ευχαριστώ
-
Μέχρι Μάιο θα έχουν έρθει όλα ανανεωμένα. Έτσι λένε τα διάφορα φορα..
-
Στην Ιταλία ο υπεύθυνος σήμερα είπε πως οι τιμές λανσαρίσματος -μέχρι 31/3/2020- των υβριδικών 1.4 Scross, Vitara θα είναι 20990 το 1ο και 20950 το 2ο, (+2200 ευρώ τα 4κίνητα). Με αυτόματο αναμένονται περίπου ένα μήνα αργότερα.
Επίσης ισχυρίζονται ότι αν κι η συνολική ιπποδύναμη έχει πέσει κατά 11 ίππους (129 από 140) κι έχει αυξηθεί το βάρος κατά ~40kg λόγω μπαταρίας, λόγω του υβριδικού κερδίζει λίγο στις χαμηλομεσαίες και μειώθηκε ελαφρώς η κατανάλωση (σ'αυτό παραδέχονται πως συνέβαλε επιπλέον κι η μείωση της ιπποδύναμης).
Προσωπικά,αν υπάρχει μια καλή προσφορά σε στοκαρισμένα υπάρχοντα Scross,Vitara με 140hp κι ήμουν σε φάση αγοράς τους,πιθανά το προχωρούσα.
-
S cross 4κινητο δεν νομιζω να υπαρχει,vitara πιο ευκολα βρισκει καποιος.
-
Tα S-cross & Vitara πότε άρχισαν να διατίθενται με το αυτόματο Aisin κιβώτιο με μετατροπέα ροπής και όχι το διπλού συμπλέκτη; Σε Ευρώπη και Ελλάδα αν γνωρίζετε;
-
Tα S-cross & Vitara πότε άρχισαν να διατίθενται με το αυτόματο Aisin κιβώτιο με μετατροπέα ροπής και όχι το διπλού συμπλέκτη; Σε Ευρώπη και Ελλάδα αν γνωρίζετε;
Από την αρχή που λανσαρίστηκαν. Τα βενζίνης (τουλάχιστον με τον 1.4) ήταν με μετατροπέα (ASIN) και τα diesel με DCT (της Fiat).
-
piliourits wrote:
Από την αρχή που λανσαρίστηκαν. Τα βενζίνης (τουλάχιστον με τον 1.4) ήταν με μετατροπέα (ASIN) και τα diesel με DCT (της Fiat).
ποσα ξερεις, ποσα ξερεις...
παρε ενα τωρα πριν τις μαλακιες με τις γιουκαρ και τις μπερεκ, ξερω οτι ξυπνας με βιολογικο υλικο στο σεντονι οταν περνας το λασποχιονο στα τεσσερο
ΑρΕς
παντα με αισιν οι βενζινες, μονο η ιταλομαζουτ ειχανε δισυμπ
-
παρε ενα τωρα πριν τις μαλακιες με τις γιουκαρ και τις μπερεκ, ξερω οτι ξυπνας με βιολογικο υλικο στο σεντονι οταν περνας το λασποχιονο στα τεσσερο
Αχαχαχα....!!!
-
Ισχύει ότι πλέον δεν έρχεται στην Ελλάδα το swift 1.0T 112PS??
Με τι σκεπτικό? Έχουν απόθεμα προς πώληση? -
Όχι μόνο Ελλάδα, Ευρώπη γενικά.
-
Λογω ρυπων το σταματησαν επειδη ειχαν στην γκαμα το τζιμνυ.
Τωρα σουταρουν το τζιμνυ και ισως μεινει χωρος ξανα για το τουρμπο 1.0 swift. Αμην και ποτε.
Οι κανονισμοι αναφερουν πως ο μεσος ορος πρεπει να ναι τα 95grCo2/km.
Στα μικρα σημερα η suzuki ειναι σε μςσο ορο στα 90gr CO2/km, οποτε ισως μεινει χωρος για υβριδικο τουρμπατο.
Για αυτον τον λογο βγαζουν ολες οι εταιριες πληρως ηλεκτρικα αυτοκινητα...για να ριξουν τον μεσο ορο των Co2 και οποιος τα παρει.
Γενικα ολα τα μοντελα της suzuki θα ναι μονο mild υβριδικα, απο εδω και περα.
Τα μικρα και φθηνα με ηλεκτρικο μοτερ των 5 κιλων ροπης και της μικρης μπαταριας των 12v και στα πιο μεγαλα των (δεν ξερουμε ακομα ισως και 10 κιλα ροπης) και 48v μπαταριας.
Θα υπαρξει στο αμεσο μελλον και εκδοση plug in του vitara οπου στην πολη θα κινηται ΜΟΝΟ ηλεκτρικα για αρκετουτσικα (λογικα) χιλιομετρα.
Επισης η στρατηγικη των δυο αυτοκινητων ανα κατηγορια σταματα. Θα εχει μονο ενα (το πιο θελκτικο σχεδιαστικα) και θα προστεθουν plug in και πληρως υβριδικα στο μελλον.
SUZUKI FORUM