-
Να τα μας, το βρήκα τώρα μόλις ξανά στο facebook.
-
Λίγο κρασί Λίγο θάλασσα και ό,τι επιθυμεί τόσο η στρεητ όσο και η λοατκι κοινότητα.
Ελάτε όπως είστε, μόνο τα πορτοφόλια σας πάρτε...
Κι άλλες 20-30 χιλιάδες αποθαμενοι το 22, οσες ψυχές που ναι να βγουν, ας βγουν κάποια χρόνια αρχιτερα
Κατά τα άλλα θα πλακωνόμαστε με τους "ψεκασμενους" 9 μήνες το χρόνο, τους υπόλοιπους 3 διακοπές...
-
Ξέρει κανείς απ τους γιατρούς της παρέας τι παίζει με τον "προσωπικό γιατρό" ;
Σε όποιον είπαμε εδώ στο Βόλο, του προέδρου τους συμπεριλαμβανομένου, προτρέπει να το ...αγνοήσουμε.
Τι τρέχει; -
Μαλακίες, θα σου πονάει το αυτί και για να σε καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει πρώτα να πας στον προσωπικό παθολόγο να σου γράψει παραπεμπτικό κλπ κλπ.
Ένας έξτρα τρόπος για πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας (σόρρυ που το πάω εκεί, αλλά όταν παίζουν αλλαγές στις συμμετοχές σε φάρμακα και εξετάσεις πάει μόνο του)
Καλά λένε οι γιατροί, ακόμα και οι νδγιατροι θα το κάνουν drop -
Θέλει να εξαναγκάσει τους ιδιώτες παθολόγους και γεν.ιατρούς να εγγραφούν για να τους έχει και με το νόμο (κι όχι με την επίταξη που ακούγεται άσχημα),να επανδρώνουν το ΕΣΥ (νοσοκ.,Κ.Υ.) με το ζόρι για εφημερίες,πρωινές βάρδιες κ.τ.λ. Τους πετάει ένα τυράκι δήθεν max. 60.000 ευρώ/έτος (που πρέπει να εγγράφουν 2.000 στον ΠΙ),αλλά αυτή είναι η μεσοσταθμική αμοιβή κατά κεφαλή κι όχι κατά επίσκεψη (δηλ. 30 ευρώ κατ'ατομο ανά έτος,για ΟΣΕΣ φορές θέλει να πάει ο ασφαλισμένος,για π.χ. 5-6 επισκέψεις/έτος είναι 5-6ευρώ την επίσκεψη,μικτά!!).Δεν θέλει-δεν έχει χρήμα για μόνιμες προσλήψεις (ή δεν βρίσκει και γιατρούς αφού οι περισσότεροι έφυγαν έξω) και ψάχνει
"δούλους".Γι αυτό οι γιατροί έχουν ξεσηκωθεί..
Για τους ασφαλισμένους ισχύουν "πέναλτι" αν δεν εγγραφούν μέχρι 1/9/22 ή 1/10/22 στον ΠΙ (ο οποίος μπορεί να είναι κι ένας γιατρός παθολόγος ή ΓΙ του ΕΣΥ,ΠΕΔΥ,ΤΟΜΥ,Κ.Υ. κ.ά.). 10-20% περισσότερη συμμετοχή σε φάρμακα κι εξετάσεις,αδυναμία παραπομπής σε δημόσια δομή ή σε γιατρό άλλης ειδικότητας συμβεβλημένου με ΕΟΠΥΥ κ.α.
Πάντως απ'ότι προς το παρόν ειπώθηκε, δε θα έχεις τα πέναλτι,αν εγγραφείς σε ΠΙ και μπορείς μετά να έχεις τον ιδιώτη μη συμβεβλημένο ιατρό σου και να σου συνταγογραφεί κι αυτός χωρίς ποινές.
Δηλαδή, θα φαίνεται ότι εγγράφηκαν στον ΠΙ,αλλά θα συνεχίσουν ως έχει.
Απ'ότι έχω καταλάβει, είναι μια ευρωπαϊκή υποχρέωση ο ΠΙ κι απλώς θα φαίνεται ότι την διεκπεραίωσαν για να μην τους την πουν οι έξω.Παίζει κι αυτό που λέει ο nick,ψάχνουν να μειώσουν με κάθε τρόπο τις δημόσιες δαπάνες υγείας και στην ουσία να ιδιωτικοποιηθεί μέσω των μεγάλων ομίλων η υγεία. -
Εχω ενοχληση στον λαιμο, ελαχιστο βηχα και σχεδον 38 θερμοκρασια. Απο το μεσημερι ξεκινησε. Λετε να ειναι κοβιντ?
-
Ακριβώς ότι και ο γιος μου την προηγούμενη εβδομάδα….Πέμπτη πρωί θετικός….πιθανότατα ναι….
-
Σε ποσες μερες να περιμενω να κανω αρνητικο τεστ? 10?
-
Κάνε πρώτα τεστ να δεις αν είσαι θετικός…μετά 6 μέρες καραντίνα και ξανά τεστ…
Σχετικό…μας κάλεσαν από τον ΕΟΔΥΥ σήμερα για ιχνηλάτηση…μιλάμε για 10 λεπτά ερωτήσεων και παροχή συμβουλών….είχα βέβαια ήδη μιλήσει με τον γιατρό μας αλλά μου έκανε εντύπωση που η έρευνα ήταν ενδελεχής και όχι ξεπέτα… -
Να κανω τεστ αυριο η την Τεταρτη?
-
Θα πρότεινα αύριο για να καταχωρηθείς ως κρούσμα και να τρέξει η 6ήμερη καραντίνα.
-
5νθήμερη δεν είναι η καραντίνα;
Το πότε θα αρνητικοποιηθείς -αν βγεις θετικός- δεν είναι στάνταρ. Η αδερφή μου που κόλλησε τέλη Μαρτίου,πέρασαν 12 μέρες για να βγει αρνητική, παρά του ότι τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει πλήρως στο 4ημερο. -
Χωρίς προφανώς να είμαι ειδικός, σύμφωνα με τις συμβουλές που έλαβα σήμερα, πρέπει να περάσουν 6 μέρες για να βγεις από το σπίτι και να κανείς rapid και εφόσον είσαι αρνητικός όλα καλά. Αυτονόητο ότι αν βγαίνει ακόμα θετικό το τεστ δεν κυκλοφορείς. Τα συμπτώματα του γιου μου υποχώρησαν σε 48 ώρες και του έχει μείνει ένας ξερόβηχας.
Επίσης αυτονόητο ότι κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά, έχει λάβει συγκεκριμένο ιικό φορτίο κλπ. Σήμερα βγήκε και η γυναίκα μου θετική αλλά χωρίς συμπτώματα. -
Κι εγώ παρόμοια συμπτώματα έχω, ένα ραπιντ στο σπίτι το πρωί αρνητικό, το μεσημέρι στον ΕΟΔΥ πάλι αρνητικό, πήγα ΩΡΛ το απόγευμα και είδε με την κάμερα και μου έγραψε 3μερη αντιβίωση και από κανένα αντιφλεγμονωδες.
Περαστικά μας
Αν δεν επιβεβαιώσεις με τεστ, μην θεωρείς κόβιντ σίγουρο -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ξέρει κανείς απ τους γιατρούς της παρέας τι παίζει με τον "προσωπικό γιατρό" ;
Σε όποιον είπαμε εδώ στο Βόλο, του προέδρου τους συμπεριλαμβανομένου, προτρέπει να το ...αγνοήσουμε.
Τι τρέχει;Ξέρω. Έκανα όλη την διαδικασία και έχω "οικογενειακό/προσωπικό γιατρό" στην περιοχή που μένω. Είναι ένας Γενικός Ιατρός με ιδιωτικό ιατρείο και έχω πάει ήδη 4 φορές.
Οπότε σε αυτό το θέμα έχω καλυφθεί. Έχω εντοπίσει πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά. Δεν ξέρω κατά πόσο το φόρουμ θέλει να τα αναφέρω. -
@storm , θα θέλαμε την άποψη/εμπειρία σου
-
@mastoras78 , καλά έκανα και στόκαρα εμπόρευμα χααχαχαχ!
-
@yem είσαι πολύ μπροστά man. Με 6% η με 24% φπα τα πήρες. Δώσε τα μαύρη αγορά να κονομήσεις!
-
Μιλάμε για ξεφτίλα τιμή , νομίζω 1,15? όπως και οι μάσκες ffp2 0,12/τμχ !
Τώρα σηκωθείτε από κρεβάτια / καναπέδες / ντιβάνια και τρέξτε να στοκάρετε , ο καιρός γαρ εγγύς -
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Μιλάμε για ξεφτίλα τιμή , νομίζω 1,15? όπως και οι μάσκες ffp2 0,12/τμχ !
Τώρα σηκωθείτε από κρεβάτια / καναπέδες / ντιβάνια και τρέξτε να στοκάρετε , ο καιρός γαρ εγγύςΟι ffp2 μάσκες παίζουν σε αυτό το εύρος τιμής εδώ και καιρό. Εγώ πουλάω 5,6 της 50
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες