-
Θεωρώ πως η θεώρησή σου είναι λάθος.
Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις, την θεωρούμενη από εσένα, γνώμη του κόσμου.
Αυτά είναι θεωρίες... -
Σήμερα έγινε παραγγελία από το νοσοκομείο. Καλύπτει περίπου το 50% των μηνιαίων δαπανών.
https://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/28088/marketing
https://www.insider.gr/epiheiriseis/113820/adeia-gia-pio-akribo-farmako-ston-kosmo-pire-i-novartis -
@famas said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Σήμερα έγινε παραγγελία από το νοσοκομείο. Καλύπτει περίπου το 50% των μηνιαίων δαπανών.
https://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/28088/marketing
https://www.insider.gr/epiheiriseis/113820/adeia-gia-pio-akribo-farmako-ston-kosmo-pire-i-novartisτσαμπα ειναι για αυτο που προσφερει!
μακαρι να υπαρχουν θεραπειες και ας πληρωνουμε οσο-οσο
αντι να πανε σε τσεπες μαφιοζωνΑρΕς
να τα βλεπετε εσεις με τα μαυρα. ενα παιδι να σωθει απο το φπα σας αξιζει καθε γιουρο που δεν θα ριξετε στη μαιζωνετ και στο πριμιο. και ας παει το περισσοτερο στους λαμογιους που ψηφιζετε -
Μπράβο ρε gatoz,
φχαρστούμε για τα καλά σου λόγια! -
Το 2014 μου είχε σπάσει ένα δόντι...έγινε απονεύρωση και στη θέση του μπήκε θήκη...η θήκη ξεκόλλησε το 2018 2 φορές(!)με διαφορά μερικών μηνών και κολλήθηκε και τις 2 φορές,ξαναξεκόλλησε το 2019 και κολλήθηκε πάλι,ξαναξεκόλλησε το 2020 και κολλήθηκε πάλι,ξαναξεκόλλήσε τέλη του 2021 και κολλήθηκε αρχές του 2022...πριν λίγους μήνες έκανε απόστημα πάνω από την θήκη αλλά δεν ενοχλούσε λόγω του ότι είναι απονευρωμένο.Ο οδοντίατρος άνοιξε και το καθάρισε αλλά μετά από λίγες μέρες ξαναεμφανίστηκε.Μόνο πλύσεις με χαμομήλι μου είπε να κάνω.Τελικά,μετά από κανα μήνα ξεκόλλησε αλλά ταυτόχρονα έφυγε και το απόστημα.Το άφησα έτσι,μόνο με τη ρίζα.Η θήκη βρίσκεται σε μια χαρτοπετσέτα.Πριν λίγες μέρες έκανε πάλι απόστημα αλλά και πάλι χωρίς να ενοχλεί επειδή είναι απονευρωμένο.Μίλησα με οδοντίατρο και μου είπε ότι έχει κενό μόνο την Τρίτη για να πάω.Προς το παρόν κάνω πλύσεις με χαμομήλι.Αν πάρω για 2-3 μέρες κάποιο αντιφλεγμονώδες πχ Algofren 600(το είχα πάρει μετά από παλιότερη εξαγωγή,πολύ καλό)ανά 12ωρο,το απόστημα θα υποχωρήσει ή τσάμπα θα το πάρω?Η ρίζα μάλλον θα πάει για εξαγωγή...Τα δόντια τα πλένω καθημερινά 2 φορές....
-
Amoxil δεν δίνουν για αποστήματα ή θυμάμαι λάθος.
Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητάμε ιατρικές συμβουλές στα φόρουμ... -
@bassstarlet said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Amoxil δεν δίνουν για αποστήματα ή θυμάμαι λάθος.
Σε κάθε περίπτωση, δεν ζητάμε ιατρικές συμβουλές στα φόρουμ...ΟΚ.My bad!Απλώς μια ερώτηση έκανα,έτσι για να είμαστε σίγουροι!
Amoxil δίνουν συνήθως,ναι.Τελικώς πήγα και το είδε ο γιατρός.Πάμε για εξαγωγή την άλλη εβδομάδα! -
«O Kωρονοϊός δεν ήταν τίποτα ήταν μια ήπια κατάσταση...»:
Youtube Video – [02:31..] -
Καταλληλοτητα Παραλιών για Κολύμβηση
https://www.newsbomb.gr/media/com_news/attachments/1602/thalases_2023-1.pdf?_gl=11yykelt_ga*WTMwdFNXUW9YNmptSS1IbF90S2l1R29lNVdkYl9PUnoxMF9qc0hCYm9LNnZObmROUUM2NXMwZ1NMUVp6Sk1Cbg..
-
Eκεί που γκούγκλαρα για κορονοιό, συμπτώματα και θεραπεία, πέφτω σε ένα αυστραλιανό σάιτ, κρατικά χρηματοδοτούμενο, να τα λέει όλα χαρτί και καλαμάρι σε ελληνικά, και ένα σωρό άλλες γλώσσες.
Εντυπωσιακό!https://www.healthdirect.gov.au/grk/covid-clarity/recovering
-
Εντυπωσιακά ευρήματα θα έλεγα….
-
@kkostask said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εντυπωσιακά ευρήματα θα έλεγα….
Aναμενόμενο, κυρίως λόγω της διατροφής.
-
Και ότι κατέβασα δύο πίτες χοιρινές.
-
Περνάω ένα θέμα , εδώ και 2-3 μήνες, με τον δεξιό μου ώμο.
Να πω ότι δεν θυμάμαι να χτύπησα ή να τον ζόρισα καν, αλλά με έπιασαν φρικτοί πόνοι σε οποιαδήποτε κίνηση έχει να κάνει προς τα πίσω. Δεν μπορούσα να γυρίσω το χέρι μου να ξυσω την πλάτη μου, δεν μπορούσα να τρίψω την πλάτη μου. Δεν πήγαινε το χέρι πίσω. Τις πρώτες μέρες δε, πονούσα ήπια και σε όλες τις άλλες κινήσεις, οδήγηση, στο φαγητό κλπ. Αυτά όμως σταμάτησαν και μου έμεινε αυτο το είδος της αγκύλωσης.
Στην αρχή βέβαια κλασσικά προσπάθησα να το φτιάξω μόνος μου. Πήρα 2-3 είδη χαπιών, μάταια όμως. Έκλεισα ραντεβού τελικά, με είδε ορθοπεδικός. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο πράγμα που του είπα είναι γιατρέ κάνε μου μια κορτιζόνη κουράστηκα να πονάω. Τελικά μου έγραψε μαγνητική στην οποία φαίνονται "ζημιές" στον υπερακάνθιο και στον χόνδρο. Αυτό είναι το ρεζουμέ, γράφει πολλά που είναι εντελώς ακατανόητα. Πήγα πάλι στον ίδιο γιατρό προχθες. Μου έγραψε 10 φυσιοθεραπείες, μου έγραψε να παίρνω ένα αρκόξια πριν τον ύπνο για να με χαλαρώνει και μου έγραψε και μια κορτιζόνη.
Και κάπου εδώ αρχίζουν να με ζώνουν οι συνήγοροι του διαβόλου. Η κορτιζόνη, μου είπε θα με βοηθήσει μόνο στον υπερακάνθιο, όχι στον χόνδρο. Όμως η Pfizer για κάποιους λόγους δεν φέρνει μεγάλες ποσότητες και κάποιες άλλες λέει, ελληνικές κορτιζόνες, δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές/ καλές. Μου σύστησε ένα συγκεκριμένο φαρμακείο όπου του έχουν λέει πει ότι έχει. Στα υπόλοιπα, λέει, δεν υπάρχουν αποθέματα.
Είναι λίγο κουφό τώρα αυτό?
Πήγα πραγματικά και πήρα την κορτιζόνη και στο καπάκι πήγα για φυσιοθεραπείες. Πήγα σήμερα το πρωί και έκανα την πρώτη θεραπεία. Καθόμαστε στο γραφείο και μου λέει...
"Εδώ σου έχουν γράψει 10 συνεδρίες αλλά αυτά που δικαιούσε δεν θα σε βοηθήσουν. Αν θέλεις με επιπλέον 15 ευρώ σε κάθε συνεδρία, αντί να καθίσεις εδώ μισή ώρα, θα κάτσεις 1 ώρα και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα"
"Ε να κάνουμε το καλύτερο" είπα.
Έτσι λοιπόν μου έβαλε ένα στρογγυλό μηχάνημα στον ώμο και μου είπε ότι θα νοιώσω ένα μικρό κάψιμο για λίγο αλλά να μην φοβηθώ. Εγώ δεν ένιωσα απολύτως τίποτα είναι η αλήθεια. Ήταν κάποιο είδος υπέρυθρου μασάζ? Δεν ξέρω. Μετά μου έβαλε το αγαπημένο μου μηχάνημα. Ηλεκτρισμό. Εκεί ναι κάτι κατάλαβα. Μετά έβαλε ένα άλλο μηχάνημα που είχε ένα κόκκινο μάτι σαν λέιζερ το οποίο έκανα διάφορες κινήσεις στον ώμο μου. Έτσι πέρασε η ώρα. Στο τέλος σηκώθηκα και με έβαλε σε ένα δωμάτιο όπου είχε διάφορα όργανα. Μου ζήτησε σταθώ κοντά στον τοίχο σε ένα μακρόστενο κομμάτι ξύλο σκαλισμένο σε σκαλοπάτια και μου είπες να αρχίσω να ανεβαίνω προς τα πάνω με τα 2 δάχτυλα του χεριού μου όσο μπορώ και μετά να κατέβω κάτω με τον ίδιο τρόπο. 15 φορές. Το έκανα κι αυτό.
Τέλος μου έβαλε ένα μεγάλο κομμάτι πάγο/ τζελ για λιγότερο από ένα λεπτό.
Όταν τον ρώτησα αν θέλει να τον πληρώσω σε μετρητά ή με κάρτα μου είπε ότι δέχεται κάρτα ευχαρίστως αλλά είναι συν το ΦΠΑ .
Δηλαδή αν κάναμε τα προβλεπόμενα, τα δωρεάν τι θα μου έκανε?
Άσε δηλαδή που μια ώρα γεμάτη, δεν ήταν...Αμ το άλλο? Ποιος θα μου κάνει την κορτιζόνη? Στο φαρμακείο αρνήθηκαν. Πρέπει να ξανακλείσω ραντεβού με τον ορθοπεδικό ξανά μανά στο περίμενε.
-
Επειδή έχω ανάλογο πρόβλημα, την κορτιζόνη μου την έκανε ο ορθοπεδικός την ίδια μέρα της επίσκεψης…δεν πήρε κάτι παραπάνω πέρα από το κόστος της κορτιζόνης. Οι φυσιοθεραπείες είναι πιθανόν να μην κάνουν τίποτα. Μετά από δυο μέρες ηρέμησε ο ωμός, απλά από τότε τον προσέχω. Κανονικά θέλει άνοιγμα ο ώμος και «λιμάρισμα».
-
@kkostask said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Επειδή έχω ανάλογο πρόβλημα, την κορτιζόνη μου την έκανε ο ορθοπεδικός την ίδια μέρα της επίσκεψης…δεν πήρε κάτι παραπάνω πέρα από το κόστος της κορτιζόνης. Οι φυσιοθεραπείες είναι πιθανόν να μην κάνουν τίποτα. Μετά από δυο μέρες ηρέμησε ο ωμός, απλά από τότε τον προσέχω. Κανονικά θέλει άνοιγμα ο ώμος και «λιμάρισμα».
Εμένα δεν είχε κορτιζόνη να μου κάνει γι αυτό με έστειλε να την αγοράσω. Πρέπει να κλείσω ραντεβού πάλι γμτ
-
Πόσο πάει το φακελάκι, για εγχείρηση κήλης;
-
Κατάντια......
Όχι για εσένα.
Βρες έναν καλό και σωστό γιατρό.
-
Δεν έχω βρει ακόμα.
Ψάχνω, τρόπον τινά.... -
Σε αυτά τα θέματα εσύ θα αποφασίσεις. Κακώς εκ του ασφαλούς λέω τι πρέπει να κάνεις.
Αλλά πολλοί γιατροί τελευταία φοβούνται και δεν ζητούν φακελάκι.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες