-
Iceman να αποφασίσουν όμως γιατί ΠΘ και υπουργός τουρισμού λένε δύο εντελώς αντίθετα πράγματα.
Και το θέμα είναι ότι μετά από τόσο καιρό είδαμε ότι η αναμφισβήτητη πρώτη επιτυχία οφειλόταν στο timing. Και σίγουρα αν είχαμε την ίδια στάση το καλοκαίρι θα την βγάζαμε καθαρή ή τέλος πάντων με κλάσμα των κρουσματων/θανάτων σε σχέση με τώρα.
Όπως και να έχει, σχολιάζω την απόκλιση θέσεων ανάμεσα σε ΠΘ και υπουργό τουρισμού που λειτουργεί σαν Άδωνις σε ηλιοβασίλεμα ΜΕΤΑ από όλα αυτά δηλαδή την αποτυχημένη καραντίνα αλλά και την εμμονή μας να κάνουμε αυτό που μας κατέστρεψε αφού είδαμε ότι δεν ελέγξαμε (είναι αδύνατον/δεν μπορούμε) αποτελεσματικά τον κόσμο ειδικά αυτόν που ήρθε οδικώς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που λέω η Αυστραλία. Καθήλωσε τα αεροπλάνα και τέλος. Οι συγγενείς μου έχουν λαλήσει βέβαια γιατί βλέπουν ότι θα φάνε και δεύτερο καλοκαίρι μακριά από την Ελλάδα. Στον αντίποδα οι Έλληνες της Αμερικής αεροπλανακι για Γερμανία πχ και μετά εδώ με άλλη πτήση. Μην πούμε για κόσμο που πήγε Σόφια (αυτοί και αν είχαν επιτυχία στο πρώτο κύμα αλλά μας προσπέρασαν μετά αφού δούλεψαν κάργα οι low cost εκει) και μας ήρθε οδικως μετά. Έτσι έπαθε ο,τι έπαθε κυριως ο βορράς;
-
-
Όπως έχω ακούσει και αλλού, όποιος λέει 'να μην ανοίξει ο τουρισμός', 'να γίνουν σε όλους τεστ' κλπ καλό είναι να δηλώνει και την επαγγελματική του ιδιότητα. Οχι johan, την δική σου την ξέρουμε, το θέμα είναι ότι αυτές οι προτροπές ακούγονται και από πολλούς καλοταισμένους ΔΥ που θεωρούν ότι ο μισθός θα συνεχίζει να πίπτει βρέξει-χιονίσει και ότι τίποτα δεν τους ακουμπάει οπότε οι υπόλοιποι μπορούν να παν να γ@... και ας τους ταίσει όλους το κράτος (χωρίς όμως να κόψει τους δικούς 'τους' μισθούς και χωρίς να ανεβάσει φόρους...). Αυτοί θέλουν να πάνε 'χωριό/νησί' ελεύθερα το καλοκαίρι 'μετά από θυσίες 4 μηνών καραντίνας', μην τους την χαλάσουνε...
Από την άλλη, όταν ο κυριάκος μίλησε για το (επαίσχυντο κατά την άποψή μου) πιστοποιητικό εμβολιασμού που φαίνεται σιγά-σιγά να προκρίνεται πανευρωπαικά (σιγά μην και δεν...), έπεσαν (σωστά) να τον φάνε. Οπότε για να μην ματαιοπονούμε, το απόλυτο θα ήταν μοριακό με το που θα πατήσει ο τουρίστας στο αεροδρόμιο ή τα σύνορα και μετά καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. Είναι προφανές όμως ότι έτσι τουρισμός όπως τον ξέρουμε δεν περπατάει (ούτε και πέρισυ θα περπάταγε). Ας βγει λοιπόν κάποια σοβαρή αντιπολιτευόμενη πρόταση που να το στηρίζει αυτό με τις εναλλακτικές του να δούμε.
-
Εν τω μεταξύ, πέρυσι ήρθε το πολύ το 20% των τουριστών των προηγουμένων ετών, δηλαδή η 'οικονομική καταστροφή' είναι δεδομένη.
Αλλά και πέρυσι και φέτος, προκειμένου να μη χάσουν αυτό το μικρό ποσοστό εσόδων εταιρείες σαν την TUi, έχουμε μήνες οικονομικής αιμορραγίας απ' όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους με τα συνεχόμενα λοκντάουν, κι απ' την άλλη απώλεια του ελέγχου εξέλιξης της πανδημίας λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου μιας κρίσιμης μάζας τουριστών.
Καμία εναλλακτική δεν εξετάζεται, ούτε καν σκέψη πως το μπίζνες μόντελ της προηγούμενης δεκαετίας στον Τουρισμό, ίσως να μην είναι πλέον βιώσιμο και να υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανασχεδιασμού του... συμπεριφέρονται (και κάνουν σχεδιασμούς) όλοι λες κι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με το Θεό, πως μετά την έλευση κάποιων μηνών τα πράγματα θα επιστρέψουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση που ήταν το καλοκαίρι του 2019... ενώ βλέπουμε μεταλλάξεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις παγκοσμίως...
κι αν αυτό δεν συμβεί ποτέ; ή χρειάζεται μια 5ετία - 10ετία για να έχει πιθανότητες να ξανασυμβεί;
-
Αυτό λέω όμως, ποιος κάθησε να δει τι έσοδα έφερε στο κράτος αυτό το 20% και τι χασούρα; Όλοι λένε λόγια του αέρα. Και άντε, ας πούμε ότι θέλουμε γενικώς PCR σε όποιον πατήσει το πόδι του στην χώρα και καραντίνα μέχρι να βγει αποτέλεσμα. Αυτό πάλι τι επιπτώσεις θα έχει; Ποιος τα έχει μετρήσει; Οι Αυστραλοί έκλεισαν την χώρα τους. Μόνο που αφ ενός μεν δεν είναι μέλος της ΕΕ και αφ εταίρου για να έχουν τα φράγκα να το κάνουν αυτό, η ζημιά που έχουν κάνει με τις εξορύξεις στο περιβάλλον τους διδάσκεται σαν παράδειγμα προς αποφυγήν.
Εν τω μεταξύ βγάζοντας βόλτα βραδινή τον σκύλο βλέπεις την απόλυτη παράνοια. Όλος ο κόσμος είναι έξω. Μιλάμε για γελοιότητα (που θα αυξάνεται όσο καλυτερεύει ο καιρός). Μόνο τα μαγαζιά είναι κλειστά και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τους το κάνουν αυτό.
-
'Μόνο τα μαγαζιά είναι κλειστά και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τους το κάνουν αυτό.'
Αυτό είναι δείγμα της παντελους πλέον αποτυχίας διαχείρισης, και οικονομική καταστροφή και όλος ο κόσμος έξω, και αύξηση των φορέων και χατίρια κάνουν, και όλοι τους βρίζουν... πως το κατάφεραν αλήθεια; όχι ότι δεν ήταν ικανοί, αλλά πέρυσι τέτοιο καιρό τα είχαν πάει μια χαρά και τους δοξάζαμε 'διεθνώς'...
-
Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς .
Ολος ο κόσμος είναι έξω , απλά στην γειτονιά του .
Τα πάρκα , οι παραλίες , τα προαύλια σχολείων και όπου υπάρχει πρόσβαση είναι γεμάτα .
Ο μόνος στόχος είναι προλάβουμε να εμβολιαστούμε όσοι γίνεται περισσότεροι μέχρι το καλοκαίρι .
Για μένα θα πρέπει να προσπαθήσουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό άνω των 50 με γρήγορους ρυθμούς , ανοίγοντας σιγά σιγά την αγορά
-
Δεν είμαι οδοντίατριος, αλλά έχω κάτι παρόμοιο, έκανα απονεύρωση και από τότε έχω ενοχλήσεις στο ίδιο δόντι που όμως είναι νεκρό και δεν θα έπρεπε, και στο ούλο δίπλα. Πήγα σε άλλο οδοντίατρο, και μου είπε ότι η θήκη που μου έβαλαν ενοχλεί το ούλο. Ευτυχώς πλέον πέρασε, αλλά έκανε ένα χρόνο σχεδόν. Οπότε το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να πάει σε άλλο οδοντίατρο να το δει. Υπάρχει πάντα περίπτωση και κάποιο γειτονικό δόντι να έχει πρόβλημα και να ετοιμάζεται για απονεύρωση, όπως έπαθα και εγώ που είχαν χαλάσει 2 μαζί και ο πόνος χτυπούσε περίεργα σε δόντι που δεν είχε και δεν έχει πρόβλημα.
-
Λοιπόν Πέμπτη έρχεται κλιμάκιο να εμβολιαστεί ενοίκους και προσωπικο(επιτέλους). Ήταν να κάνουμε την προηγούμενη βδομάδα και μια μέρα πριν μεσημέρι μας πήραν πως δεν έχουν εμβόλια και αναβαλεται, λες να γίνει το ίδιο?
Υ. Γ. Όχι πολιτικά αλλά από θέμα οργάνωσης η απόλυτη ξεφτίλα, έχουν αφήσει τις δομές χωρίς εμβόλιο και αν κάποια δομή βγάλει κρούσμα την διασηρουν στα κανάλια.
-
Ενδεχομένως σε περιφέρεια και σε απομονωμένες δομές να υπάρχουν θέματα, αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία του πληθυσμού η κατάσταση εξελίσεται ικανοποιητικά στον εμβολιασμό.
Εδώ δλδ έχουμε στο νοσοκομείο 4 με 6 γραμμές εμβολιασμού Δευτέρα-Σαββάτο και παρόλα αυτά κατάφεραν και ανοίξανε και εξωτερικά ιατρεία έστω και περιορισμένα.Αλλά για να γίνει αυτό κάποιοι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι θα πει σπίτι.
-
Ενδεχομένως σε περιφέρεια και σε απομονωμένες δομές να υπάρχουν θέματα, αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία του πληθυσμού η κατάσταση εξελίσεται ικανοποιητικά στον εμβολιασμό.
Εδώ δλδ έχουμε στο νοσοκομείο 4 με 6 γραμμές εμβολιασμού Δευτέρα-Σαββάτο και παρόλα αυτά κατάφεραν και ανοίξανε και εξωτερικά ιατρεία έστω και περιορισμένα.Αλλά για να γίνει αυτό κάποιοι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι θα πει σπίτι.
famas το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και το σέβομαι και βγάζω και το καπέλο στους εργαζόμενους, αυτό δεν σημαίνει όμως πως Ελλάδα είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα και πως ζόρι τραβάνε μόνο οι εργαζόμενοι εκεί. Γιατί πίστεψε με φιλε(το εννοώ όχι ειρωνικά) και γω εδώ τραβάω μεγάλο λούκι. Σε αυτό που αναφέρθηκα όμως και νευριαζω ήταν ότι αν υπάρξει κρούσμα σε ιδιωτική δομή υγείας την θάβουν και δεν δίνουν βημα να δικαιολογούν. Αρρώστια είναι κάποια στιγμή κάποιος θα κολλήσει κάποιος θα είναι ασυμπτωματικος αν το κράτος σε αφήνει τελευταίο κάποια στιγμή θα συμβεί και όλη η ταλαιπωρία που τράβηξες ένα χρόνο πάει στράφι, εμείς εδώ είμαστε επίπεδο λοκνταουν από πέρυσι για να προστατέψουν τον κόσμο εδώ μέσα και μην ξεχνάμε εγώ εδώ αν υπάρξει κρούσμα δεν θα κλείσει η επιχείρηση θα κάνω απολύμανση στα προϊόντα και όλα οκ θα χαθεί κόσμος γιατί έχω πολλά άτομα σε οξυγόνο.
Υ. Γ σόρυ αν δεν έβαλα κομα πουθενα
-
Θετική στον κόβιντ 19 η πρώτη μου ξαδέρφη με όλη της την οικογένεια, άντρας και 2 παιδιά. Κατ οίκον περιορισμός προς το παρόν, έχουν πυρετό 38άρια και απίστευτες - έτσι μου είπε - διάρροιες. Ήπια συμπτώματα δλδ προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, το παλεύουν σπίτι.
-
Θετική στον κόβιντ 19 η πρώτη μου ξαδέρφη με όλη της την οικογένεια, άντρας και 2 παιδιά. Κατ οίκον περιορισμός προς το παρόν, έχουν πυρετό 38άρια και απίστευτες - έτσι μου είπε - διάρροιες. Ήπια συμπτώματα δλδ προς το παρόν δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, το παλεύουν σπίτι.
Περαστικά τους να πάνε όλα όλα καλα
-
Εκανα την πρώτη δόση χτες με το Αστρα Ζένεκα ...
Προς το παρόν όλα καλά και οι συσκευές γύρω μου φορτισμένες....
-
Περαστικά στην ξαδέρφη σου Megane.
Σιδρένιος Κρούζερ!
-
Περαστικά για τους συγγενείς σου Megane98 (εύχομαι να το ξεπεράσουν γρήγορα κι όσο πιο ανώδυνα,ειδικά τις διάρροιες) και καλή λευτεριά,υπερηχητικέ πλέον criu!
-
Σιδεροκεφαλος criu, δεύτερη ποτέ σου είπαν? Εγώ Πέμπτη κάνω αλλά μέχρι στιγμής είναι kinder εκπληξη
-
criuser wrote:
Σιδεροκεφαλος criu, δεύτερη ποτέ σου είπαν? Εγώ Πέμπτη κάνω αλλά μέχρι στιγμής είναι kinder εκπληξη
Tης AstraZeneca η 2η γίνεται από 1-3 μήνες μετά (βασικά το έχουν υιοθετήσει -νομίζω κι επίσημα- για 3μηνο επαναληπτική).
Pfizer 3 εβδομάδες μετά επαναληπτική και Moderna 4 εβδομάδες μετά.
-
Περαστικά να είναι megane.
-
Αυτό λέω όμως, ποιος κάθησε να δει τι έσοδα έφερε στο κράτος αυτό το 20% και τι χασούρα; Όλοι λένε λόγια του αέρα.
Ετσι γρηγορα,
Εσοδα τουρισμου 9μηνο 2020 : 3.5 δις - https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/ey-miosi-782-sta-esoda-apo-ton-tourismo-to-proto-dekamino-tou-2020/
Κοστος λοκ-νταουν / μηνα : 3 δις - https://www.tovima.gr/2021/01/14/finance/koronoios-3-dis-eyro-to-kostos-gia-kathe-mina-lockdown/Να ανοιξει ο τουρισμο; Η βαριά βιομηχανία;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες