-
Το εγραψες και αλλου το περι παραδοσης σε 6-8 μηνες και να σου πω το θεωρω πολυ φθηνο κολπο μπας και δεν χασουν καποια πωληση!
Αν το στηριζει η εταιρεια πραγματικα αυτό ας το γράφει στα επισημα συμφωνητικα..
Αχαρακτηριστο εντελώς να λεει επισήμως 12-14 μηνες και να κλείνει το ματι στο 6-8....
Πρακτικές μαυρογιαλούρου!Δεν συμφωνώ! Προτιμώ να μου λέει 12 και να μου το δίνει σε 8, παρά να μου λεει 6 και μετά να με τρενάρει στους 12.
Επίσης, επισήμως το σύστημα βγάζει παράδοση σε 12 μήνες. Αυτό είναι το επίσημο. Από εκεί και πέρα επειδή γίνονται προσπάθειες (Ιάπωνες γαρ) και κάθε μήνα αλλάζουν τα πράγματα, σήμερα ξέρουμε πρακτικά ότι τα αυτοκίνητα παραδίδονται σε 8 μήνες περίπου. Σε 1 μήνα μπορεί να έχει αλλάξει και να έχουν γίνει 6 μήνες ή 10 μήνες.
Ουτε το τρεναρισμα ειναι σωστό ουτε ομως και το κλεισιμο του ματιου!
Απορώ πως τοσες και τόσες κακες εμπορικές πρακτικές τις δικαιολογουμε στο χώρο του αυτοκινήτου και ειδικά από μεγάλες εταιρίες!Βεβαια προσωπικά ειτε 14 είτε 8 μου πεις παλι του Αγ. Π... ανήμερα ειναι ... και δεν θα μπω καν στον κόπο να ψαχτω και παραγγείλω, γιατι τετοια αμαξια οπως εχω ξαναγράψει πρέπει να ειναι διαθεσιμα αυθημερον σαν ενα ακομα προιον από το σουπερ μαρκετ!
+1
-
γιατι τετοια αμαξια οπως εχω ξαναγράψει πρέπει να ειναι διαθεσιμα αυθημερον σαν ενα ακομα προιον από το σουπερ μαρκετ!
Το βλέπουμε τελείως διαφορετικά!! Εγώ σκέψου παλαιότερα, αρνιόμουνα να πάρω ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο...ήθελα παραγγελία πάντα στα μέτρα μου! Τους 3-4 μήνες αναμονή τους θεωρώ στάνταρ και ελέω κατάστασης τώρα, ξέρω ότι φτάνουν και 1 χρόνο. Και δεν είναι θέμα ανοχής αλλά κατανόησης της τρέχουσας κατάστασης. Δεν θέλει η εταιρεία να σε κοροϊδέψει, απλά σου λέει το μέγιστο (για να μην τους τα πρήζουμε) και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραδώσει νωρίτερα.
-
γιατι τετοια αμαξια οπως εχω ξαναγράψει πρέπει να ειναι διαθεσιμα αυθημερον σαν ενα ακομα προιον από το σουπερ μαρκετ!
Το βλέπουμε τελείως διαφορετικά!! Εγώ σκέψου παλαιότερα, αρνιόμουνα να πάρω ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο...ήθελα παραγγελία πάντα στα μέτρα μου! Τους 3-4 μήνες αναμονή τους θεωρώ στάνταρ και ελέω κατάστασης τώρα, ξέρω ότι φτάνουν και 1 χρόνο. Και δεν είναι θέμα ανοχής αλλά κατανόησης της τρέχουσας κατάστασης. Δεν θέλει η εταιρεία να σε κοροϊδέψει, απλά σου λέει το μέγιστο (για να μην τους τα πρήζουμε) και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραδώσει νωρίτερα.
Μαζι σου αλλά δεν εχουν ολες οι εταιριες δυνατότητα παραμετροποίησης, οπως η BMW πχ.
Τα τογιοτακια ερχονται καλώς κακώς σε στανταρ πακέτα!Τωρα για το αλλο που λες ναι διαβάζεται στην καλοπιστη εκδοχή του και όπως το λες!
Απλά τιποτα δεν αποκλείει να ειδαν οτι χανουν κοσμό λογω των τεράστιων αναμονών και να φροντισαν να κυκλοφορήσει το "παραμυθι" της μειωσης μπας και ψηθεί καποιος! -
Απλά τιποτα δεν αποκλείει να ειδαν οτι χανουν κοσμό λογω των τεράστιων αναμονών και να φροντισαν να κυκλοφορήσει το "παραμυθι" της μειωσης μπας και ψηθεί καποιος!
Δίκιο έχεις σε αυτό. Για αυτό δεν πιστεύω πωλητές, αλλά βλέπω πρακτικά πότε γίνοτναι οι παραδόσεις. Από όσους ξέρω (και έχουν γράψει και αρκετοί στό φόρουμ) κανείς δεν παρέλαβε την ημερομηνία που του είχαν πει, αλλά όλοι παρέλαβαν νωρίτερα.
-
Απλά τιποτα δεν αποκλείει να ειδαν οτι χανουν κοσμό λογω των τεράστιων αναμονών και να φροντισαν να κυκλοφορήσει το "παραμυθι" της μειωσης μπας και ψηθεί καποιος!
Δίκιο έχεις σε αυτό. Για αυτό δεν πιστεύω πωλητές, αλλά βλέπω πρακτικά πότε γίνοτναι οι παραδόσεις. Από όσους ξέρω (και έχουν γράψει και αρκετοί στό φόρουμ) κανείς δεν παρέλαβε την ημερομηνία που του είχαν πει, αλλά όλοι παρέλαβαν νωρίτερα.
Δεν μπορεις να αποκλείσεις ομως οτι οσοι παραλαβάνουν νωρίτερα δεν ειναι οι τυχεροι από ακυρώσεις ή τα "βυσματα" που ειδικα στην Ελλάδα παίζουν ανηλεως (εμένα πχ μου εδωσαν το τηλεφωνο διευθυντή πωλήσεων μεγάλης μαρκας να παρω να με φτιαξει, αλλά μη εχοντας πιεστική αναγκη δεν μπήκα καν στον κόπο)
Ορθότερο θα ήταν να μην δεχονται παραγγελίες για Χ μηνες μεχρι να μπορουν να επανελθουν σε φυσιολογικούς χρονους και μεχρι τότε να πουλάνε μόνο σε όσους μπορουν να αποδείξουν καταστροφή, ολική βλάβη ή κλοπή από τυχόν στοκ!
Βεβαια μια τέτοια παραδοχή θα ήταν βομβα στα θεμέλια του καπιταλισμού γιατι θα μας γυριζε στην εποχή τραμπαντ της ΛΔΓ αλλά οταν τα κάνεις μουτι με το forecast των παραγγελιών σου ως βιομηχανία και κανείς δεν στοκάρει πια, αυτα παθαίνεις! -
Δεν θέλουμε αλλα Yaris Cross θέλουμε iQ!
-
ΔΕΝ θέλω 1 χρόνο αναμονή !
-
iQ είπαμε
μ'αρέσει αυτός ο χρωματικός συνδυασμός και αυτή την (αρχαία) οθόνη είχε το τελευταίο που είδα -
-
και αυτό ωραίο είναι
αλλα το καφέ πιο aston martin
-
Ορθότερο θα ήταν να μην δεχονται παραγγελίες για Χ μηνες μεχρι να μπορουν να επανελθουν σε φυσιολογικούς χρονους και μεχρι τότε να πουλάνε μόνο σε όσους μπορουν να αποδείξουν καταστροφή, ολική βλάβη ή κλοπή από τυχόν στοκ!
Βεβαια μια τέτοια παραδοχή θα ήταν βομβα στα θεμέλια του καπιταλισμού γιατι θα μας γυριζε στην εποχή τραμπαντ της ΛΔΓ αλλά οταν τα κάνεις μουτι με το forecast των παραγγελιών σου ως βιομηχανία και κανείς δεν στοκάρει πια, αυτα παθαίνεις!Όσο υπάρχει πελατολόγιο που μπορεί να περιμένει επί μήνες ή και πάνω από ένα χρόνο για να παραλάβει ένα προϊόν δεν τους καίγεται καρφάκι. Πουλάνε αέρα για μία προκαταβολή και όλα μια χαρά.
Όλοι αυτοί που παραγγέλνουν ξέρουν άραγε σε τι κατάσταση θα είναι μετά από 6 ή 8 ή 10 ή 12 ή 14 μήνες στην ζωή τους;
Εγώ πάντως ούτε για τον άλλο μήνα δεν υπόσχομαι για την κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκομαι. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, τόσο που η ατάκα "τι είναι ο άνθρωπος; ένα τίποτα είναι ο άνθρωπος" να είναι διαχρονική όσο ποτέ...
-
Όλοι αυτοί που παραγγέλνουν ξέρουν άραγε σε τι κατάσταση θα είναι μετά από 6 ή 8 ή 10 ή 12 ή 14 μήνες στην ζωή τους;
Σωστό! Αλλά αυτό συμβαίνει για όλα τα πράγματα στην ζωή μας! Για διακοπές, σχέδια, σπουδές, δουλειά κλπ. Και αυτό ισχύει είτε μιλάμε για 2 μήνες είτε για 12. Και εγώ όταν παράγγειλα δεν είχα ιδέα εαν θα μπορώ να το αγοράσω σε 3-4 μήνες (υπήρχαν διάφορες εκκρεμότητες).
Οπότε παραγγέλνεις τώρα και όταν φτάσει Ελλάδα, εαν κάτι έχει αλλάξει, απλά ακυρώνεις και δεν τρέχει κάστανο.
-
http://www.microchips-tuning.com/el/carellcars/toyota-iq-1-4l-d4d-stage1-remap-112ps/
δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αλλα ο σωστός προγραμματιστής φαίνεται οταν ξέρει οτι ο συμπλέκτης του iQ diesel είναι μικρότερης διαμέτρου απο το yaris diesel
ίδιος κινητήρας
23,3 ροπή το iQ
25 το yaris μουκαλά είναι και έτσι ...
-
Σωστό! Αλλά αυτό συμβαίνει για όλα τα πράγματα στην ζωή μας! Για διακοπές, σχέδια, σπουδές, δουλειά κλπ. Και αυτό ισχύει είτε μιλάμε για 2 μήνες είτε για 12. Και εγώ όταν παράγγειλα δεν είχα ιδέα εαν θα μπορώ να το αγοράσω σε 3-4 μήνες (υπήρχαν διάφορες εκκρεμότητες).
Οπότε παραγγέλνεις τώρα και όταν φτάσει Ελλάδα, εαν κάτι έχει αλλάξει, απλά ακυρώνεις και δεν τρέχει κάστανο.
Δεν κάνω χρήση 1ου πληθυντικού. Δεν ξέρω πως ζει ο κάθε άνθρωπος και τι ανάγκες έχει.
Ξέρω όμως ότι συνήθως όταν κάποιος παραγγέλνει αυτοκίνητο το κάνει επειδή χρειάζεται ένα μεταφορικό μέσο. Εκτός αν έχει μεταφορικό μέσο και δεν έχει πρόβλημα να περιμένει όσο χρειάζεται.
-
Ξέρω όμως ότι συνήθως όταν κάποιος παραγγέλνει αυτοκίνητο το κάνει επειδή χρειάζεται ένα μεταφορικό μέσο. Εκτός αν έχει μεταφορικό μέσο και δεν έχει πρόβλημα να περιμένει όσο χρειάζεται.
Σωστά. Αλλά μπορεί και να είναι αλλαγή αυτοκινήτου οπότε να μην βιάζεται. Και εαν δεν είναι 1ο αυτοκίνητο ενός νέου συνήθως είναι αλλαγή αυτοκινήτου. Έχεις ένα δίκιο όμως...απλά είπα για το θέμα του ότι δεν ξέρουμε σε 12 μήνες που θα είμαστε, τι θα κάνουμε, εαν θα έχουμε κλπ.
Κουβέντα να γίνεται!! -
Καλησπέρα παιδιά! Κάτοχος του IQ με τον 1000αρη κινητήρα μοντέλο 11’. Για να διευκολύνω τον φίλο που ψάχνει θα αναφέρω κάποια + και κάποια - του αυτοκινήτου.
1)ΜΟΝΟ χειροκίνητο κιβώτιο, είναι απόλαυση! Πολύ καλύτερο σε σχέση και με πολύ ακριβότερα αμάξια που έχω οδηγήσει της ιαπωνικής σχολής. Μακριά από το αυτόματο, είναι τραγικά αργό και σπαστικό.
-
Πάτημα πολύ καλύτερο από τα μικρά 108/c1/aygo, σμαρτ δεν το συζητάω καν ακόμα και το καινούριο. Μπορείς να ταξιδεύεις με 120-130χλμ και να πηγαίνει άνετα «μόνο του» που λέμε χωρίς τρελούς αεροδυναμικούς θορύβους.
-
Ευελιξία καλύτερη από σμαρτ καθώς το τιμόνι έχει αρκετά μικρότερο κύκλο στροφής. Στέκομαι στο γεγονός ότι μπροστά κάθονται άνετα άτομα μέχρι 1.90μ (εγώ είμαι 1.85μ). Πίσω προφανώς 1 άτομο μέχρι 1.80μ κάθεται άνετα.
-
Ποιότητα άνευ προηγούμενου για Toyota. Δεν κάνει τσικ το παραμικρό και ειδικά οι πόρτες έχουν και επένδυση, μόνο ένα άνοιγμα-κλείσιμο θα σε πείσει.
-
Κινητήρας αν είναι ο 1.0 να έχει γίνει ανάκληση της πολλαπλής εξαγωγής. Από το 11’ και μετά το έλυσαν το θέμα, όμως πριν κάποια μοντέλα είχαν πρόβλημα. Επίσης ο 1.33 είχε θέματα από ένα σημείο και μετά έκαιγε λάδια. Το ντίζελ τρομερό με 6ταχυτο κιόλας, αλλά πρέπει να γράφεις χλμ σε ανοιχτό δρόμο .
-
-
-
θεωρείται πως είναι καλή η αγορά ενός iQ σήμερα?
Κοιτάζω πολλά μικρά αμαξάκια και μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον αλλά φοβάμαι τα 1000cc επειδή θέλω πολύ να έχω το ερκοντίσιον μου το καλοκαίρι και την ζέστη τον χειμώνα και βλέποντας από αμάξια φίλων πολλά 1000cc δεν σηκώνουν πολύ ερκοντίσιον και ανηφόρες κλπ. Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ το toyota starlet που έχω καθώς είναι παλιό και δεν έχει την ασφάλεια (αερόσακους , abs κλπ) που χρειάζομαι και σκεφτόμουν την αγορά ενός 1300cc Αυτόματου iQ. Διαβάζω αρκετά κάτι προβληματάκια που έβγαζε ο 1.3 και ψιλοαγχώνομαι. Υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης που μπορεί να με βοηθήσει με την σκέψη μου? Σας ευχαριστώ. -
θεωρείται πως είναι καλή η αγορά ενός iQ σήμερα?
Κοιτάζω πολλά μικρά αμαξάκια και μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον αλλά φοβάμαι τα 1000cc επειδή θέλω πολύ να έχω το ερκοντίσιον μου το καλοκαίρι και την ζέστη τον χειμώνα και βλέποντας από αμάξια φίλων πολλά 1000cc δεν σηκώνουν πολύ ερκοντίσιον και ανηφόρες κλπ. Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ το toyota starlet που έχω καθώς είναι παλιό και δεν έχει την ασφάλεια (αερόσακους , abs κλπ) που χρειάζομαι και σκεφτόμουν την αγορά ενός 1300cc Αυτόματου iQ. Διαβάζω αρκετά κάτι προβληματάκια που έβγαζε ο 1.3 και ψιλοαγχώνομαι. Υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης που μπορεί να με βοηθήσει με την σκέψη μου? Σας ευχαριστώ.Το 1000άρι με το μηχανικό 5αρι είναι η επιλογή μου , παρα πολύ ευκολοδήγητο γιατί σασμάν / συμπλέκτης είναι εξαιρετικά . Το δικό μου το αγόρασε ενας που πριν είχε smart , κάποια στιγμή που επικοινωνήσαμε μου είπε ακριβώς αυτό δεν το περίμενε να είναι τόσο καλό και εύκολο το κιβώτιο ταχυτήτων και φυσικά ουτε οτι κόβει τόσο το τιμόνι .
-
Πόσο πάνε τώρα τα iQ ρε παιδιά...? Μου ζήταγε η γυναίκα ένα πριν κανά δυο χρόνια (πριν πάρει ο διάολος την αγορά), λέω ε πόσο να χει, πόρτα-ρόδα-πόρτα είναι... είδα κάτι 8-9 χιλιάρικα και έμεινα στον τόπο...
Το χιλιάρι δεν είναι το ίδιο μοτέρ που φοράνε τα Aygo? Πολύ καλό για τα κιλά και εντός πόλης.
Toyota IQ