-
@antonakis said in Toyota IQ:
Πόσο πάνε τώρα τα iQ ρε παιδιά...? Μου ζήταγε η γυναίκα ένα πριν κανά δυο χρόνια (πριν πάρει ο διάολος την αγορά), λέω ε πόσο να χει, πόρτα-ρόδα-πόρτα είναι... είδα κάτι 8-9 χιλιάρικα και έμεινα στον τόπο...
Το χιλιάρι δεν είναι το ίδιο μοτέρ που φοράνε τα Aygo? Πολύ καλό για τα κιλά και εντός πόλης.
Το δικό μου το έδωσα 6500 € ,εισαγωγής 145000 χλμ πλούσια έκδοση . Περίμενα να με ειδοποιήσουν για να εξοφλήσω το YC , με πήραν απο Αθήνα 2-3 μέχρι να κτυπήσει τηλ απο Θεσσαλονίκη .
Το χιλιάρι εχει τον 1KR-FE του aygo στα 5 χρόνια που το είχα πήγα μερικές φορές προς Λάρισα Βόλο Τρίκαλα , ακόμα και στην ΕΟ εύθυβολο και αθόρυβο μου έκανε εντύπωση .
-
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την απάντηση σας. Με το 1000cc θα έχω πρόβλημα με ερκοντίσιον απότομες ανηφόρες κλπ? δεν ξέρω γιατί τρομάζω τόσο με αυτό , ίσως φταίει που δεν έχω μεγάλη εμπειρία αφού το μόνο αμάξι που έχω οδηγήσει όπως προανέφερα ήτανε το στάρλετ 1300cc. Και μια τελευταία ερώτηση, σε τι τιμή θεωρείται ότι μπορώ να βρω ένα καλό iQ και μέχρι πόσα χιλιόμετρα να κοιτάξω?
-
. Με το 1000cc θα έχω πρόβλημα με ερκοντίσιον απότομες ανηφόρες κλπ?
Οχι κανένα πρόβλημα, αποδοτικότατος ο κλιματισμός , το μόνο που θα προσέξεις στα εισαγωγής είναι η κατάσταση του κομπρέσορα του A/C , λόγω θέσης είναι εκτεθειμένος στα αλάτια και μην πιστέψεις αν δεν δουλεύει οτι θα συμπληρώσεις φρέον ... σε δουλεύουν, κομπρέσορα θα θέλεις!
Και μια τελευταία ερώτηση, σε τι τιμή θεωρείται ότι μπορώ να βρω ένα καλό iQ και μέχρι πόσα χιλιόμετρα να κοιτάξω?
Να πάρεις το πιο φθηνό και μην κοιτάς χλμ , έτσι είχα κάνει πριν 5 χρόνια πήρα το φθηνότερο μετα πιο πολλά χλμ που υπήρχε στο car .
To έλεγξα σε αντιπροσωπεία της Toyota μου είπαν οτι εχει αλλάξει εμπρός προφυλακτήρα αλλα δεν είδαν γερό κτύπημα και αυτό μετράει όπως και το πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο συντήρησης που είχε στην Αυστρία. Η πολύ καλή τιμή που πέτυχα στην μεταπώληση οφείλεται σε αυτήν την κίνηση και τα 35€ που έδωσα για έλεγχο στο επίσημο δίκτυο έγιναν 1000 € κέρδος !
Να προσέξεις επίσης εναν συντονισμό που κάνουν σχεδόν όλα στις 2000 στροφές , ρίξε την τιμή 350 € και πάρτο , κανε 500 χλμ για την εμπειρία και δώσε τα € και βάλε το σετ δίσκο πλατό της aisin δεν θα πιστεύεις την διαφορά που κάνει αυτή η αλλαγή!
ΥΓ για τις απότομες ανηφόρες 1η φτάνει σχεδόν τα 60 χλμ
-
Είστε πάρα πολύ βοηθητικός σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
-
To IQ είναι ενα πιο τα ασφαλέστερα μικρά που φτιάχτηκαν επιβεβαιωμένο σε δυο ηπείρους και απο δυο οργανισμούς ασφαλείας , πουλήθηκε και στις ΗΠΑ απο την Scion.
Euro NCAP
Youtube VideoNHTSA
Youtube Video -
Τι λάδι μηχανής θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στο IQ, δεδομένου ότι στα 1000 χλμ καίει ~400ml ?
Βάζω της toyota genuine motor oil 5w-30 fuel economy API: SL, ACEA: A5
Μου πρότειναν να κοιτάξω 10-40 semi synthetic, ακόμη και 15-40 συμβατικά!
-
Δεν θα άλλαζα ρευστότητα λαδιού για την ώρα . Πόσα χιλιόμετρα εχεις? Επίσης καπνίζει από πίσω?δες λίγο στο manual πόσο λάδι δίκαιολογει ο κατασκευαστής? Τι μοτέρ έχεις?
-
Ένα ποστ ακόμα για να αυξηθούν στα... 667
-
Ο evolander αν θυμάμαι εχει το 1.33 με cvt ...
@evolander με καθαρισμό των ελατηρίων των εμβόλων με το xado δεν ασχολήθηκες;
υπάρχει ολόκληρο θέμα για το μοτερ σου και αν το προλάβεις το έσωσες !
https://forum.4troxoi.gr/topic/90795/node-90795?_=1707373457916 -
Ο evolander αν θυμάμαι εχει το 1.33 με cvt ...
@evolander με καθαρισμό των ελατηρίων των εμβόλων με το xado δεν ασχολήθηκες;
υπάρχει ολόκληρο θέμα για το μοτερ σου και αν το προλάβεις το έσωσες !
https://forum.4troxoi.gr/topic/90795/node-90795?_=1707373457916Δε το είχα διαβάζει το θέμα αυτό, δυστυχώς έχω το θεικό μοτέρ κι εγώ NGJ10L-BGXNGW 1NR-FE.
Υπάρχει κάποιος να έχει κάνει τη διαδικασία με το συγκεκριμένο καθαριστικό, ή κάποιο συνεργείο με εμπειρία που αναλαμβάνει να το κάνει Αττική δυτικά, Χαιδάρι, Αιγάλεω, ώστε να απευθυνθώ?Και διαβάζοντας δυστυχώς καταλαβαίνω πως η υπόδειξη να αλλάξω ρευστότητα σε ποιό χοντρά λάδια, είναι εντελώς λάθος!
-
Παλιό βίντεο αλλα belle η κυρία υπουργός και το iQ της
Youtube Video
Toyota IQ