-
@antonakis said in Toyota IQ:
Πόσο πάνε τώρα τα iQ ρε παιδιά...? Μου ζήταγε η γυναίκα ένα πριν κανά δυο χρόνια (πριν πάρει ο διάολος την αγορά), λέω ε πόσο να χει, πόρτα-ρόδα-πόρτα είναι... είδα κάτι 8-9 χιλιάρικα και έμεινα στον τόπο...
Το χιλιάρι δεν είναι το ίδιο μοτέρ που φοράνε τα Aygo? Πολύ καλό για τα κιλά και εντός πόλης.
Το δικό μου το έδωσα 6500 € ,εισαγωγής 145000 χλμ πλούσια έκδοση . Περίμενα να με ειδοποιήσουν για να εξοφλήσω το YC , με πήραν απο Αθήνα 2-3 μέχρι να κτυπήσει τηλ απο Θεσσαλονίκη .
Το χιλιάρι εχει τον 1KR-FE του aygo στα 5 χρόνια που το είχα πήγα μερικές φορές προς Λάρισα Βόλο Τρίκαλα , ακόμα και στην ΕΟ εύθυβολο και αθόρυβο μου έκανε εντύπωση .
-
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την απάντηση σας. Με το 1000cc θα έχω πρόβλημα με ερκοντίσιον απότομες ανηφόρες κλπ? δεν ξέρω γιατί τρομάζω τόσο με αυτό , ίσως φταίει που δεν έχω μεγάλη εμπειρία αφού το μόνο αμάξι που έχω οδηγήσει όπως προανέφερα ήτανε το στάρλετ 1300cc. Και μια τελευταία ερώτηση, σε τι τιμή θεωρείται ότι μπορώ να βρω ένα καλό iQ και μέχρι πόσα χιλιόμετρα να κοιτάξω?
-
. Με το 1000cc θα έχω πρόβλημα με ερκοντίσιον απότομες ανηφόρες κλπ?
Οχι κανένα πρόβλημα, αποδοτικότατος ο κλιματισμός , το μόνο που θα προσέξεις στα εισαγωγής είναι η κατάσταση του κομπρέσορα του A/C , λόγω θέσης είναι εκτεθειμένος στα αλάτια και μην πιστέψεις αν δεν δουλεύει οτι θα συμπληρώσεις φρέον ... σε δουλεύουν, κομπρέσορα θα θέλεις!
Και μια τελευταία ερώτηση, σε τι τιμή θεωρείται ότι μπορώ να βρω ένα καλό iQ και μέχρι πόσα χιλιόμετρα να κοιτάξω?
Να πάρεις το πιο φθηνό και μην κοιτάς χλμ , έτσι είχα κάνει πριν 5 χρόνια πήρα το φθηνότερο μετα πιο πολλά χλμ που υπήρχε στο car .
To έλεγξα σε αντιπροσωπεία της Toyota μου είπαν οτι εχει αλλάξει εμπρός προφυλακτήρα αλλα δεν είδαν γερό κτύπημα και αυτό μετράει όπως και το πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο συντήρησης που είχε στην Αυστρία. Η πολύ καλή τιμή που πέτυχα στην μεταπώληση οφείλεται σε αυτήν την κίνηση και τα 35€ που έδωσα για έλεγχο στο επίσημο δίκτυο έγιναν 1000 € κέρδος !
Να προσέξεις επίσης εναν συντονισμό που κάνουν σχεδόν όλα στις 2000 στροφές , ρίξε την τιμή 350 € και πάρτο , κανε 500 χλμ για την εμπειρία και δώσε τα € και βάλε το σετ δίσκο πλατό της aisin δεν θα πιστεύεις την διαφορά που κάνει αυτή η αλλαγή!
ΥΓ για τις απότομες ανηφόρες 1η φτάνει σχεδόν τα 60 χλμ
-
Είστε πάρα πολύ βοηθητικός σας ευχαριστώ για την βοήθεια.
-
To IQ είναι ενα πιο τα ασφαλέστερα μικρά που φτιάχτηκαν επιβεβαιωμένο σε δυο ηπείρους και απο δυο οργανισμούς ασφαλείας , πουλήθηκε και στις ΗΠΑ απο την Scion.
Euro NCAP
Youtube VideoNHTSA
Youtube Video -
Τι λάδι μηχανής θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στο IQ, δεδομένου ότι στα 1000 χλμ καίει ~400ml ?
Βάζω της toyota genuine motor oil 5w-30 fuel economy API: SL, ACEA: A5
Μου πρότειναν να κοιτάξω 10-40 semi synthetic, ακόμη και 15-40 συμβατικά!
-
Δεν θα άλλαζα ρευστότητα λαδιού για την ώρα . Πόσα χιλιόμετρα εχεις? Επίσης καπνίζει από πίσω?δες λίγο στο manual πόσο λάδι δίκαιολογει ο κατασκευαστής? Τι μοτέρ έχεις?
-
Ένα ποστ ακόμα για να αυξηθούν στα... 667
-
Ο evolander αν θυμάμαι εχει το 1.33 με cvt ...
@evolander με καθαρισμό των ελατηρίων των εμβόλων με το xado δεν ασχολήθηκες;
υπάρχει ολόκληρο θέμα για το μοτερ σου και αν το προλάβεις το έσωσες !
https://forum.4troxoi.gr/topic/90795/node-90795?_=1707373457916 -
Ο evolander αν θυμάμαι εχει το 1.33 με cvt ...
@evolander με καθαρισμό των ελατηρίων των εμβόλων με το xado δεν ασχολήθηκες;
υπάρχει ολόκληρο θέμα για το μοτερ σου και αν το προλάβεις το έσωσες !
https://forum.4troxoi.gr/topic/90795/node-90795?_=1707373457916Δε το είχα διαβάζει το θέμα αυτό, δυστυχώς έχω το θεικό μοτέρ κι εγώ NGJ10L-BGXNGW 1NR-FE.
Υπάρχει κάποιος να έχει κάνει τη διαδικασία με το συγκεκριμένο καθαριστικό, ή κάποιο συνεργείο με εμπειρία που αναλαμβάνει να το κάνει Αττική δυτικά, Χαιδάρι, Αιγάλεω, ώστε να απευθυνθώ?Και διαβάζοντας δυστυχώς καταλαβαίνω πως η υπόδειξη να αλλάξω ρευστότητα σε ποιό χοντρά λάδια, είναι εντελώς λάθος!
-
Παλιό βίντεο αλλα belle η κυρία υπουργός και το iQ της
Youtube Video -
Καλημέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω το εν λόγω μοντέλο και θα ήθελα τη βοήθεια σας, θέλω το 1.4d και επειδή δεν μπορώ να το βρω με τον αυτόματο κλιματισμό αλλά την έκδοση με τα τρία χειριστήρια, έχει κάποια ουσιαστική διαφορά πλην της αισθητικής στη κονσόλα; Ευχαριστώ
-
IQ και 1.4diesel, γιατί;;;
IQ για κίνηση σε πόλη, τέλεια!!! Αλλά με diesel κινητήρα, λόγω χαρακτηριστικών των diesel κινητήρων (θέλουν ανοιχτούς δρόμους); Θα το χαρακτήριζα και σφάλμα!
Diesel κινητήρας λόγω χαρακτηριστικών κίνησης (ανοιχτοί δρόμοι κλπ), κομπλέ! Αλλά σαν αμάξωμα το IQ; -
Υπάρχει νόημα για ντίζελ iQ στο σενάριο να έχεις την κατοικία σε δύσκολη για πάρκινγκ γειτονιά και η δουλειά σου να είναι 30-40 χλμ έξω από την πόλη.
Τότε τα τρία μέτρα μήκος και η σταθερότητα που δίνει το μεγάλο μετατρόχιο και η μπροστινή κίνηση το καθιστούν ΤΟ εργαλείο.
Επειδή έχω οδηγήσει τέτοιο στην ΕΟ είναι τρομερά οικονομικό (6η ταχύτητα) και ανέλπιστα αθόρυβο στα 120-140 , μάλλον ο αέρας ακούγεται περισσότερο στο Yaris Cross
-
@prodromos1 said in Toyota IQ:
Καλημέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω το εν λόγω μοντέλο και θα ήθελα τη βοήθεια σας, θέλω το 1.4d και επειδή δεν μπορώ να το βρω με τον αυτόματο κλιματισμό αλλά την έκδοση με τα τρία χειριστήρια, έχει κάποια ουσιαστική διαφορά πλην της αισθητικής στη κονσόλα; Ευχαριστώ
Για τον κλιματισμό ξέρεις τα πλεονεκτήματα του αυτόματου κλιματισμού οπότε ο απλός είναι κάπως.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή είναι εξοπλιστικό πακέτο χάνεις τους προβολείς ομίχλης , τους ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες τον ηλεκτροχρωματικό μεσαίο καθρέπτη και το keyless entry.Όμως πλέον μιλάμε για αυτοκίνητα 10-15 ετών οπότε Νο1 είναι η γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου και ο εξοπλισμός είναι δευτερεύων αν υπάρχει βέβαια καλοδεχούμενος.
-
@nickthetrib said in Toyota IQ:
IQ για κίνηση σε πόλη, τέλεια!!! Αλλά με diesel κινητήρα, λόγω χαρακτηριστικών των diesel κινητήρων (θέλουν ανοιχτούς δρόμους); Θα το χαρακτήριζα και σφάλμα!
Diesel κινητήρας λόγω χαρακτηριστικών κίνησης (ανοιχτοί δρόμοι κλπ), κομπλέ! Αλλά σαν αμάξωμα το IQ;Όχι εκτός πόλης μένω και κάνω αρκετά χλμ . Το βασικότερο είναι ότι θέλω το 6αρι σασμάν. Γενικά δεν θέλω βενζίνη
-
Diesel κινητήρας λόγω χαρακτηριστικών κίνησης (ανοιχτοί δρόμοι κλπ), κομπλέ! Αλλά σαν αμάξωμα το IQ;Όχι εκτός πόλης μένω και κάνω αρκετά χλμ . Το βασικότερο είναι ότι θέλω το 6αρι σασμάν. Γενικά δεν θέλω βενζίνη
Ωραίος να ξέρεις όμως το yaris diesel (2012-2017) έχει τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα -σασμάν σε πιο δημοφιλή μορφή που σημαίνει φθηνότερα ανταλλακτικά , παράδειγμα κάποτε που το είχα ψάξει αυθεντικό dpf για το yaris 600€ τοποθετημένο 1100 € για το iQ.
Η φανοποιεία επίσης φθηνότερη και άφθονη ,κάνε μια αναζήτηση για τον δύσκολο συνδυασμό αριστερό εμπρός φτερό αριστερή πόρτα και θα καταλάβεις...
-
Ωραίος να ξέρεις όμως το yaris diesel (2012-2017) έχει τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα -σασμάν σε πιο δημοφιλή μορφή που σημαίνει φθηνότερα ανταλλακτικά , παράδειγμα κάποτε που το είχα ψάξει αυθεντικό dpf για το yaris 600€ τοποθετημένο 1100 € για το iQ.
Η φανοποιεία επίσης φθηνότερη και άφθονη ,κάνε μια αναζήτηση για τον δύσκολο συνδυασμό αριστερό εμπρός φτερό αριστερή πόρτα και θα καταλάβεις...
Καλημέρα δεν έχω θέμα χρημάτων. Απλά δεν μου αρέσουν τα 4θυρα αυτοκίνητα καθόλου. Γιαρις η επαγγελματικα μόνο η τα παλιά άσχημα μοντέλα έχω βρει και βασικό εξοπλισμό
-
Να πάρεις αυτοκίνητο τότε!!!
Ακόμα και τα seg-a δεν ταιριάζουν για το προφίλ μετακίνησης που αναφέρεις!
Πας για seg-b! yaris fiesta clio!
Αυτό για τα 4θυρα το θεωρώ πολύ δευτερεύον σε σχέση με την συνολική διαφορά υπέρ ενός τέτοιου αυτοκινήτου!
Toyota IQ