-
Γιατί σπρέι σιλικόνης και όχι γρασσοσπρευ; Για λίπανση κινητών μερών το 2ο φαντάζομαι είναι καλύτερο και με διάρκεια.
-
Το γρασοσπρέυ είναι πολύ ισχυρό. Μπορεί να λερώσει μόνιμα τη ζώνη ή να αφήσει λεκέδες. Με το σπρέυ σιλικόνης τη λιπαίνεις, την καθαρίζεις να γλυστράει πιο εύκολα και την αναζωογονείς κιόλας.
-
Σχετικά με το όργανο θερμοκρασίας λαδιού και πίεσης που έβαλα στη w202 με τα 590.000κμ.
Ρελαντί στα διόδια στο Μαλακάσι από Γιάννενα προς Παναγία ( το πιο ζεστό σημείο του κινητήρα με 90 βαθμούς λάδι και 90+ νερό) πίεση λαδιού στο D 0,9bar. Στο N δεν αξίζει να το συγκρατήσω φεύγει αρκετά προς τα πάνω.
Κατά τα άλλα η θερμοκρασία λαδιού είναι συνεχώς 4-5 βαθμούς κάτω από το νερό. Ο κινητήρας είναι μαντεμενιο μπλοκ και αλουμινένια κεφαλή. Με νερό 80+ όπου και δεν κόβει αβάνς ο εγκέφαλος λάδι έχω 4-5 βαθμούς κάτω. Έτσι λειτουργεί μια ζωή δεν έκανα κάποια πατέντα, ίσως παίζει ρόλο το μηχανικό βεντιλατερ......
Το γκολφ 4 1,4 τηγανίζει τα λάδια αφού στα ίδια διόδια χτυπάει 115-120 βαθμούς.Υ.γ. τα κανάλια ψύξης του ενός και του άλλου είναι εκ διαμέτρου αντίθετης λογικής......
-
Ο αισθητήρας θερμοκρασίας λαδιού που βρίσκεται; Οι θερμοκρασίες σου είναι χαμηλές. Μάλλον κάτι δε μετράει σωστά. Στο golf είναι φυσιολογικές. Οι 115 - 120 για το λαδι δεν είναι υψηλές τιμές αν το έχεις πλακώσει.
-
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ο αισθητήρας θερμοκρασίας λαδιού που βρίσκεται; Οι θερμοκρασίες σου είναι χαμηλές. Μάλλον κάτι δε μετράει σωστά. Στο golf είναι φυσιολογικές. Οι 115 - 120 για το λαδι δεν είναι υψηλές τιμές αν το έχεις πλακώσει.
Τον αισθητήρα αρχικά τον είχα στο σημείο που έπαιρνα την μέτρηση για την πίεση αλλά εκεί δεν υπάρχει ροή άμεση. Πλέον πάνω στο περίβλημα του φίλτρου λαδιού ( είναι τμήμα του κινητήρα) και συγκεκριμένα σε υποδοχή που υπάρχει σχετική τάπα.Απο πίσω μόνο λάδι ρέει δεν παίρνει ούτε δίνει θερμότητα η περιοχή αυτή.
Και στην 1η θέση ίδιες μετρήσεις είχα αλλά μιας και είχα 2ο αισθητήρα το μετακίνησα εύκολα χωρίς να ξεβισωσω κάτι από το ταφ( με μόνωση και το ταφ και όλα μην χάσει θερμοκρασία. -
Από ότι έψαξα και άλλοι κινητήρες κρατάνε χαμηλές θερμοκρασίες λαδιού εν αντιθέσει με άλλους που τους 100 τους έχουν για πλάκα. Δεν μπόρεσα να βρω κάποια συσχέτιση μεταξύ των καναλιών λαδιού και νερού, απλά στο μερκ κ στο γκόλφ είναι πλήρως αντίθετα. Όπως και στον Μ271
-
Γνωρίζει κάποιος, αν αξίζει τον κόπο είτε σαν κατασκευαστής, είτε σαν κατηγορία προιόντων;
Ή κινδυνεύω να κάνω μ@λ@κί@; Υπάρχει τεχνικό ρίσκο;https://shop.stuff4car.com/en/index.php?route=product/product&product_id=52
-
@manast said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Γνωρίζει κάποιος, αν αξίζει τον κόπο είτε σαν κατασκευαστής, είτε σαν κατηγορία προιόντων;
Ή κινδυνεύω να κάνω μ@λ@κί@; Υπάρχει τεχνικό ρίσκο;https://shop.stuff4car.com/en/index.php?route=product/product&product_id=52
απαπαπα
-
@gatoz said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
απαπαπα
Λες ε;
-
Ερώτηση: Auto Brake Hold vs συνεχές πάτημα φρένου. Ποιο προσφέρει την λιγότερη καταπόνηση στο όχημα; Είτε είναι στο σύστημα φρένων είτε στο κιβώτιο.
Ευχαριστώ -
Ωραία υλοποιήση...αλλά και εγώ προτιμώ να το κλείνω μόνος μου...
-
Απορία...αν σε αμάξι με διπλό καύσιμο(βενζίνη-lpg aftermarket)που αυτή τη στιγμή έχει μπουζί με διάκενο 1 ή 1.1,βάλω μπουζί με διάκενο 0.7 που είναι ΟΚ για lpg,θα έχω πρόβλημα όταν λειτουργεί με βενζίνη ή όχι?
-
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Απορία...αν σε αμάξι με διπλό καύσιμο(βενζίνη-lpg aftermarket)που αυτή τη στιγμή έχει μπουζί με διάκενο 1 ή 1.1,βάλω μπουζί με διάκενο 0.7 που είναι ΟΚ για lpg,θα έχω πρόβλημα όταν λειτουργεί με βενζίνη ή όχι?
αυτό ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα σου το απαντήσει ο προγραμματιστής σου ΑΦΟΥ logάρει και με τα 2 καύσιμα ΚΑΙ με το αμάξι και ζεστό και κρύο.
Από που προέκυψε η απορία????
-
@spiros75 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ερώτηση: Auto Brake Hold vs συνεχές πάτημα φρένου. Ποιο προσφέρει την λιγότερη καταπόνηση στο όχημα; Είτε είναι στο σύστημα φρένων είτε στο κιβώτιο.
ΕυχαριστώΑναφαίρεσαι στο κράτημα στην ανηφόρα ή το hill descent για κάθοδο;
το δεύτερο εξασφαλίζει μια συγκεκριμένη ταχύτητα καθόδου κι επεμβαίνει ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Θα περίμενα οτι καταπονεί λιγότερο το αμάξι και έχει και καλύτερη κατευθυντικότητα. το δικό μου όμως είναι με αυτόματο κιβώτιο. -
@piliourits said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
το δεύτερο εξασφαλίζει μια συγκεκριμένη ταχύτητα καθόδου κι επεμβαίνει ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Θα περίμενα οτι καταπονεί λιγότερο το αμάξι και έχει και καλύτερη κατευθυντικότητα. το δικό μου όμως είναι με αυτόματο κιβώτιο.το οτο μπρεικ χολντ ειναι οταν σταματας σε φαναρι και παταει μονο του το φρενο μεχρι να δωσεις γκαζι.
-
το δεύτερο εξασφαλίζει μια συγκεκριμένη ταχύτητα καθόδου κι επεμβαίνει ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Θα περίμενα οτι καταπονεί λιγότερο το αμάξι και έχει και καλύτερη κατευθυντικότητα. το δικό μου όμως είναι με αυτόματο κιβώτιο.όχι. Αναφέρομαι στο auto brake hold στα φανάρια. Για να μην πατάς συνέχεια φρένο, ¨κλειδώνει" αυτόματα το φρένο με το που σταματάει το όχημα στο φανάρι. Με το που ακουμπάς το γκάζι ξεκινάει. Κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να καταπονεί λιγότερο απο το να έχεις κάποιος το πόδι του συνέχεια στο πετάλ.
-
ότι λέει ο κατασκευαστής, αν δίνει επιλογές, τότε το μικρότερο διάκενο, εγώ σε Μ271 mercedes πάντα τα μανίσια NGK ιριδίου με 1 διάκενο, κανένα πρόβλημα.
-
το δεύτερο εξασφαλίζει μια συγκεκριμένη ταχύτητα καθόδου κι επεμβαίνει ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Θα περίμενα οτι καταπονεί λιγότερο το αμάξι και έχει και καλύτερη κατευθυντικότητα. το δικό μου όμως είναι με αυτόματο κιβώτιο.όχι. Αναφέρομαι στο auto brake hold στα φανάρια. Για να μην πατάς συνέχεια φρένο, ¨κλειδώνει" αυτόματα το φρένο με το που σταματάει το όχημα στο φανάρι. Με το που ακουμπάς το γκάζι ξεκινάει. Κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να καταπονεί λιγότερο απο το να έχεις κάποιος το πόδι του συνέχεια στο πετάλ.
Σε σταματημενο οχημα το να πατας το φρενο δεν προκαλει καποιο θεμα καπου. Αλλωστε κι αυτο το συστημα συστημα λογικα τα φρενα παταει απλα αυτοματα, χωρις να κουραζεις το ποδι σου.
Αν τωρα εισαι σταματημενος σε ανηφορα, τοτε ενα μικρο πατιναρισμα θα υπαρξει οταν πας να ξεκινησεις οποτε ισως υπαρξει καποια καταπονηση στο δισκο πλατο που λογικα αποφευγεται με το hill assist. Αλλα στις υπολοιπες περιπτωσεις δεν νομιζω οτι υπαρχει διαφορα. Πιο πολυ θεμα ανεσης και ασφαλειας ειναι παρα οτι γλιτωνεις καποια φθορα καπου. -
@alfetta said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
αυτό ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα σου το απαντήσει ο προγραμματιστής σου ΑΦΟΥ logάρει και με τα 2 καύσιμα ΚΑΙ με το αμάξι και ζεστό και κρύο.
Απλώς επείδη ακούγεται ότι τα μπουζί με διάκενο 0,7 0,8 κλπ δημιουργούν πρόβλημα στη βενζίνη...κάποιοι λένε ότι καίνε τους πολλαπλασιαστές πιο εύκολα...όταν το πάω για έλεγχο σε συνεργείο για υγραεριοκίνητα θα το κανονίσουμε...
Μιας και είπαμε για μπουζί θυμήθηκα και κάτι άλλο...σε σπίτι εκτός Αθηνών,έχουμε σε μια εξωτερική ντουλάπα(σε μπαλκόνι)ένα φίλτρο λαδιού στο κουτί του και 4 μπουζί το καθένα στο κουτί του...και το φίλτρο και τα μπουζί τα έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κουτί μέσα στη ντουλάπα...το φίλτρο είναι εκεί μέσα κανα τρίμηνο,τα μπουζί κανα εξάμηνο...υπάρχει περίπτωση λόγω υγρασίας(περισσότερη από Αθήνα)να έχουν χαλάσει?Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτε by the way.
Κυρίως για το φίλτρο ρωτάω...τα μπουζί πορσελάνη είναι,δεν χαλάνε τόσο εύκολα... -
@alfetta said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Απλώς επείδη ακούγεται ότι τα μπουζί με διάκενο 0,7 0,8 κλπ δημιουργούν πρόβλημα στη βενζίνη...κάποιοι λένε ότι καίνε τους πολλαπλασιαστές πιο εύκολα...όταν το πάω για έλεγχο σε συνεργείο για υγραεριοκίνητα θα το κανονίσουμε...
Μιας και είπαμε για μπουζί θυμήθηκα και κάτι άλλο...σε σπίτι εκτός Αθηνών,έχουμε σε μια εξωτερική ντουλάπα(σε μπαλκόνι)ένα φίλτρο λαδιού στο κουτί του και 4 μπουζί το καθένα στο κουτί του...και το φίλτρο και τα μπουζί τα έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κουτί μέσα στη ντουλάπα...το φίλτρο είναι εκεί μέσα κανα τρίμηνο,τα μπουζί κανα εξάμηνο...υπάρχει περίπτωση λόγω υγρασίας(περισσότερη από Αθήνα)να έχουν χαλάσει?Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτε by the way.
Κυρίως για το φίλτρο ρωτάω...τα μπουζί πορσελάνη είναι,δεν χαλάνε τόσο εύκολα...H υγρασία είναι εχθρός όσο και η σκουριά που προκαλεί ΑΚΟΜΗ κι εαν είναι επιφανειακή.
τα βγάζεις τα λιπαίνεις και βάζεις στα κουτιά μέσα 2-3 σακουλάκια με μπαλάκια σιλικόνης από αυτά που βάζουν στα παπούτσια και "τραβάνε" την υγρασία.Επι της αρχικής ερώτησης , ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να ακούτε "ό,τι ακούγεται" και ρωτήστε αυτόν που σας έγραψε πρόγραμμα. Αν δεν γράψατε και βασίζεστε σε αυτόν που σας έβαλε το αέριο βαδίζετε στα τυφλά. Τόσο απλά. Οπότε ζητήστε τα πάντα εγγράφως.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........