-
Πείτε μου σας παρακαλώ ότι τα dsg του vag έγιναν αξιοπιστα. Έχουμε κάποιο νέο από αυτό το θέμα;
Δεν έχουν εξελιχθεί πια;
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Το ΄99 η vw ήταν η 1η εταιρεία παγκοσμίως που εφάρμοσε την τεχνική με τον καταλύτη και τον αισθητήρα NOx σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής στους fsi.
Την πηγή δεν την βάζω, είναι άσκηση...
For the fIrst time in the world, a series production
vehicle will be able to measure one emission
component on board during normal driving
conditions (Krebs et aI., 1999). This will allow to
control the catalyst and the engine conditions to
minimize emissions under all circumstances. Key
component of the FSI exhaust management system
is the newly developed NOx-sensor which is
installed downstream of the NOx-trap catalyst.GDI (Gasoline Direct Injection) engine adopting these technologies is developed. At partial loads, fuel economy improvement exceeding 30 % is realized. At higher loads, since air cooling by the latent heat of vaporization increases volumetric efficiency and reduces the octane number requirement, a high compression ratio of 12 to 1 can be adopted. As a result, 10% increase in performance is realized. NOx emission had been considered as one of the most significant issues of lean burn engines. This problem is solved by using the inherent characteristics of stratified combustion of high EGR tolerance and by the newly developed lean-NOx catalyst.
Published February 24, 1997
Για να μην ψάχνετε η πηγή εδώ,
Development of Gasoline Direct Injection EngineΑναφέρουν και NOx sensor μέσα στο κείμενο.
Ο κινητήρας είναι ο 4G93 της Mitsubishi. -
@lap said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Πείτε μου σας παρακαλώ ότι τα dsg του vag έγιναν αξιοπιστα. Έχουμε κάποιο νέο από αυτό το θέμα;
Δεν έχουν εξελιχθεί πια;
Απο την εποχή του golf vii και μετά είναι μια χαρά...στα παλιότερα θεωρητικά μετά την ανάκληση που είχαν κάνει με τη βαλβολινη είναι οκ κι αυτά από mechatronic...το πολυδισκο είναι αναλώσιμο έτσι κι αλλιώς
-
Πόσο κοστίζει η αλλαγή στον πολυδισκο;
-
4 αρι golf με fsi, σίγουρα.
Υπήρχε, αλλά δεν ερχόταν στην Ελλάδα
-
Πόσο κοστίζει η αλλαγή στον πολυδισκο;
Γύρω στα 350-400€ έχει το ανταλλακτικό σε aftermarket (luk πχ) τώρα εργατικά πόσο χρεώνουν δεν ξέρω
-
@thodoris91 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δεν έχουν εξελιχθεί πια;
Απο την εποχή του golf vii και μετά είναι μια χαρά...στα παλιότερα θεωρητικά μετά την ανάκληση που είχαν κάνει με τη βαλβολινη είναι οκ κι αυτά από mechatronic...το πολυδισκο είναι αναλώσιμο έτσι κι αλλιώς
Μη στεναχωρείς τους συνφορουμίτες. Το dsg χαλάει συνέχεια είπαμε. Είναι για πέταμα. Μα ήρθες τώρα να χαλάσεις την πιάτσα?
-
@thodoris91 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δεν έχουν εξελιχθεί πια;
Μη στεναχωρείς τους συνφορουμίτες. Το dsg χαλάει συνέχεια είπαμε. Είναι για πέταμα. Μα ήρθες τώρα να χαλάσεις την πιάτσα?
Καλά κι αυτό έχει δώσει δικαιώματα σχολιασμού για να είμαστε αντικειμενικοί, αλλά προσωπικά δεν κάθομαι να αντιπαρατίθεμαι για τέτοιου είδους θέματα, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία άκουσαν,. είδαν, διάβασαν και δεν έχουν προσωπική εμπειρία
-
Μιας και δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες από Ελλάδα ( πρώτο σημάδι αποφυγής?) Γνωρίζει κανείς τι παίζει με τα audi a6 allroad c5 2.7t tiptronic? Μιλάω σχετικά με τα τούρμπο του,το αυτόματο σασμάν, την ανάρτηση και οδηγική συμπεριφορά κτλ.
Οι 4τροχοι αν κατάλαβα καλά όταν είχε βγει θα το δοκίμαζαν αλλά το στουκαραν? -
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Γνωρίζει κανείς τι παίζει με τα audi a6 allroad c5 2.7t tiptronic?
Αμαξάρα, από τα τελευταία αληθινά Audi!!!
-
@fanis75 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Γνωρίζει κανείς τι παίζει με τα audi a6 allroad c5 2.7t tiptronic?
Αμαξάρα, από τα τελευταία αληθινά Audi!!!
Γνωρίζεις περισσότερα?
-
Μιας και δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες από Ελλάδα ( πρώτο σημάδι αποφυγής?) Γνωρίζει κανείς τι παίζει με τα audi a6 allroad c5 2.7t tiptronic? Μιλάω σχετικά με τα τούρμπο του,το αυτόματο σασμάν, την ανάρτηση και οδηγική συμπεριφορά κτλ.
Οι 4τροχοι αν κατάλαβα καλά όταν είχε βγει θα το δοκίμαζαν αλλά το στουκαραν?Αν σκοπεύεις να το αγοράσεις, ελπίζω να εκτιμήσεις τη συμβολή μου και να μου το δώσεις για μια βολτίτσα
https://www.caranddriver.com/reviews/a35927744/2001-audi-allroad-27t-quattro-by-the-numbers/
https://zeperfs.com/en/fiche54-audi-a6-allroad-2-7-t-tiptronic.htm
-
Γνωρίζεις περισσότερα?
Οχι. Ξερω οτι εχει καλο αυτοματο (νομίζω ZF), καλη 4κινηση και πολλες δυνατοτητες εντος και εκτός δρομου. Οταν το ειχα οδηγησει ειχα εντυπωσιαστεί στο συνολο του. Οπως ειπα απο τα τελευταια αληθινα αουδι.
Πανακριβη συντηρηση και φυσικα αξιοπιστια αουντι…δλδ μηδεν. -
Αξιοπιστία 0, χα,χα,χα.
Αυτά τα audi, όπως και τα μεγάλα Mercedes, όποιος έχει λεφτά να τα αγοράσει και να τα συντηρήσει, τα παίρνει μαζί του και στον άλλο κόσμο (αν μπορεί...). -
Οι 4τροχοι αν κατάλαβα καλά όταν είχε βγει θα το δοκίμαζαν αλλά το στουκαραν?Αν σκοπεύεις να το αγοράσεις, ελπίζω να εκτιμήσεις τη συμβολή μου και να μου το δώσεις για μια βολτίτσα
https://www.caranddriver.com/reviews/a35927744/2001-audi-allroad-27t-quattro-by-the-numbers/
https://zeperfs.com/en/fiche54-audi-a6-allroad-2-7-t-tiptronic.htm
Χαχαχα το θέμα είναι ότι πωλούνται ελάχιστα αρχικά
-
Γνωρίζεις περισσότερα?
Οχι. Ξερω οτι εχει καλο αυτοματο (νομίζω ZF), καλη 4κινηση και πολλες δυνατοτητες εντος και εκτός δρομου. Οταν το ειχα οδηγησει ειχα εντυπωσιαστεί στο συνολο του. Οπως ειπα απο τα τελευταια αληθινα αουδι.
Πανακριβη συντηρηση και φυσικα αξιοπιστια αουντι…δλδ μηδεν.Από συμπεριφορά στις στροφές πως είναι ? Body roll τρελό ή η αερανάρτηση σώζει την κατάσταση?
Κάνω την εβδομάδα 150+150 κμ Θεσσαλία -Τζουμερκα ,με καλύπτει λόγω τετρακίνησης για χιόνι ( έχω τρέλα με το χιόνι ) , ταυτόχρονα η αυξομείωση ύψους πιθανολογω ότι θα το κάνει να συμπεριφέρεται ΚΑΠΩΣ κοντά στο μερκ που οδηγάω τώρα και όχι σαν τζιπ που θα κουράζει σε στροφές και ανωμαλίες.
Όσον αφορά τη συντήρηση πιάνουν τα χέρια μου για τα έκτακτα που θα προκύπτουν
Σοβαρά τώρα:
Έχω στο μυαλό μου :
1200€ αερανάρτηση με Arnot φούσκες,
Τούρμπο αν χρειαστεί λένε για κ03 κ04, τι διαφορά έχουν από τα τούρμπο π.χ. meat and doria του autodoc?!( Άσχετος από τούρμπο)
Σετ χρονισμού οκ τα εργατικά είναι πιο πολύ.
Τέλη κυκλοφορίας οκ τα καλά στην Ελλάδα πληρώνονται.
Το vag com είναι αξιόπιστο εργαλείο διάγνωσης? Έχει πλήρεις δυνατότητες ή θα ψάχνομαι στην αντιπροσωπεία για ένα κωδικό βλάβης?
Αν τελικά το πάρω απόφαση θα πρέπει να ψάχνω μήνες πιθανόν για να βρω κάποιο καλό χρώμα και δεύτερον κάποιο που να μην κάνει μπαμ ήδη από τις φωτό του car ότι έχει θέμα η ανάρτηση.
Υ.γ. Πάντως αλλάζοντας φούσκες κτλ υποτίθεται ότι δεν θα σε απασχολήσει ξανά για 150-200.000κμ ( υποτίθεται).
Η τετρακίνηση είναι σίγουρα αποτελέσματικη με το τορσεν κεντρικό και edl να φρενάρει μια ρόδα τη φορά? ( Με πισωκίνητο πάω χιόνια οπότε λογικά θα μου φανεί τέλειο?) -
Όσο θυμάμαι το body roll ηταν μια χαρά. Δεν ήταν 3αρα (τότε τα κοίταζε ο θείος μου και είχαμε οδηγήσει πολλά και τελικά προτίμησε 330xi station) αλλά δεν ειναι και αψηλό, πολύ καλύτερο από SUV. Εμένα θυμάμαι ότι μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε λειτουργία ανάρτησης και 4κίνηση.
Να ξέρεις όμως είναι σαν BMW σε συντήρηση, όλα πανάκριβα και χαλάνε συχνά...αυτό έχει και τουρμπο, ένα παραπάνω. Δηλαδή καποια στιγμή θα δίνεις κάθε χρόνο όσο είναι η αξία του αυτοκινήτου (που ουσιαστικά δεν έχει σήμερα)....η 330xi του πατέρα που απλά δεν έχει αγοραστικό κοινό....κάθε χρόνο πληρώνει μέχρι να βαρεθεί και να την πετάξει...αχαχα!! Απλά ειναι κρίμα τέτοιο αμάξι και για αυτό την κρατάει.
-
Τζουμερκα
Σε ποιο χωριο πηγαινεις ?
Φανταζομαι εψαξες ποσο καιει το Allroad . Και υγραεριο να του βαλεις, παλι πολυ θα κοστιζει η μετακινηση
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τζουμερκα
Σε ποιο χωριο πηγαινεις ?
Φανταζομαι εψαξες ποσο καιει το Allroad . Και υγραεριο να του βαλεις, παλι πολυ θα κοστιζει η μετακινηση
Πράμαντα είναι το χωριό. Κοίτα για την κατανάλωση υπολογίζω γύρω στα +3 Λίτρα πάνω από το μερκ βάση επισήμων μετρήσεων . Δηλαδή με υγραέριο πιστεύω ότι θα καίει γύρω στα 13 λίτρα οδηγώντας όπως και σήμερα.
-
Όσο θυμάμαι το body roll ηταν μια χαρά. Δεν ήταν 3αρα (τότε τα κοίταζε ο θείος μου και είχαμε οδηγήσει πολλά και τελικά προτίμησε 330xi station) αλλά δεν ειναι και αψηλό, πολύ καλύτερο από SUV. Εμένα θυμάμαι ότι μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε λειτουργία ανάρτησης και 4κίνηση.
Να ξέρεις όμως είναι σαν BMW σε συντήρηση, όλα πανάκριβα και χαλάνε συχνά...αυτό έχει και τουρμπο, ένα παραπάνω. Δηλαδή καποια στιγμή θα δίνεις κάθε χρόνο όσο είναι η αξία του αυτοκινήτου (που ουσιαστικά δεν έχει σήμερα)....η 330xi του πατέρα που απλά δεν έχει αγοραστικό κοινό....κάθε χρόνο πληρώνει μέχρι να βαρεθεί και να την πετάξει...αχαχα!! Απλά ειναι κρίμα τέτοιο αμάξι και για αυτό την κρατάει.
Αν αγοράσω allroad θα το κρατήσω μόνιμα και θα το συντηρώ όπως και την w202 που άσχετα χιλιομέτρων πάει απίστευτα. Με τρομάζεις με την συντήρηση, εγώ υπολόγιζα ότι θα χρειαστούν αργά ή γρήγορα τα παραπάνω και έπειτα ψευτοπραγματα και σέρβις ειδικά αν βρω κανένα που να μην το έχουν αφήσει στην μοίρα του. Παράλληλα θα υπάρχει διαθέσιμο το w202 όταν θα παθαίνει κτ το allroad και θα περιμένω ανταλλακτικο σε λογική τιμή.Αν το vag com έχει πλήρεις δυνατότητες πιστεύω θα μπορώ να διαχειριστω μόνος μου τα περισσότερα θέματα εφόσον δεν χρειάζονται βγάλσιμο της..... Μετώπης
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........