-
Ένας τέτοιος έλεγχος δεν έχει κόστος ούτε είναι χρονοβόρος οπότε δε χάνεις και κάτι να τον κάνεις.
-
Ανεξαρτητως αν ενα αμαξι εχει τετοιου ειδους αισθητηρες η οχι ενας οδηγος πρεπει να κανει περιοδικο ελενχο στην πιεση των ελαστικων.
-
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το manual από ένα Fiat Talento.
Διαβάζοντας για κάτι άσχετο, ανακάλυψα ότι ο κατασκευαστής προτίνει να μην στηρίζει ο οδηγός το χέρι του πάνω στολεβιέ ταχυτήτων διότι, όπωςλέει, υπάρχει κίνδυνος - με την πάροδο του χρόνου -να φαγωθούν τα γρανάζια.
Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου.Μου έκανε εντύπωση γτ δεν το είχα ξαναδει σε άλλο manual.
Τα φαγωμένα γρανάζια δηλαδή μπορεί να είναι υπεύθυνα για την δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων, ειδικά 1τη και 2ρα? Τί ζημιά μπορεί να προκληθεί? Είναι βλάβη που είναι σοβαρότερη σε αμάξια βενζίνης, πετρελαίου? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Διαβάζοντας για κάτι άσχετο, ανακάλυψα ότι ο κατασκευαστής προτίνει να μην στηρίζει ο οδηγός το χέρι του πάνω στολεβιέ ταχυτήτων διότι, όπωςλέει, υπάρχει κίνδυνος - με την πάροδο του χρόνου -να φαγωθούν τα γρανάζια.
Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου.Μου έκανε εντύπωση γτ δεν το είχα ξαναδει σε άλλο manual.
Τα φαγωμένα γρανάζια δηλαδή μπορεί να είναι υπεύθυνα για την δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων, ειδικά 1τη και 2ρα? Τί ζημιά μπορεί να προκληθεί? Είναι βλάβη που είναι σοβαρότερη σε αμάξια βενζίνης, πετρελαίου?Τα γρανάζια είναι το σασμαν.......οποτε ακριβή βλάβη!!! Δεν έχει διάφορα το καύσιμο.....
Υ.Γ μονο Φίατ θα μπορούσε να χαλάσει με αυτό τον τροπο......sorry!!! -
Έχω ακούσει κι εγώ ότι δεν κάνει να στηρίζουμε το χέρι πάνω στον λεβιέ.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα φαγωμένα γρανάζια δηλαδή μπορεί να είναι υπεύθυνα για την δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων, ειδικά 1τη και 2ρα? Τί ζημιά μπορεί να προκληθεί? Είναι βλάβη που είναι σοβαρότερη σε αμάξια βενζίνης, πετρελαίου?Τα γρανάζια είναι το σασμαν.......οποτε ακριβή βλάβη!!! Δεν έχει διάφορα το καύσιμο.....
Υ.Γ μονο Φίατ θα μπορούσε να χαλάσει με αυτό τον τροπο......sorry!!!Γιατί ρε, δικιά μου είναι η FIAT και φοβάσαι μη στραβώσω?
-
Και η VW πάντως το γράφει αυτο στο manual.
-
Δεν τρώγονται τα γρανάζια αλλά τα ( συνήθως ) μπρούτζινα συγχρονιζέ δαχτυλίδια των γραναζιώνμε αποτέλεσμα να μην μπορούν να εμπλακούν εύκολα ήσυχα και απαλά τα γρανάζια κατά την αλλαγή των ταχυτήτων, αυτό αφορά όλα τα χειροκίνητα σαζμάν, τον λεβιέ δεν πρέπει να τον έχουμε για ακουμπιστήρι ούτε και να τον ακουμπάμε όταν έχουμε ταχύτητα στο σαζμάν γιατί πρέπει να είναι στην θέση ηρεμίας που τον έχει ρυθμίσει ο κατασκευαστής αλλιώς οι φουρκέτες της αλλαγής των ταχυτήτων μέσα στο σαζμάν ακουμπάνε στα συγχρονιζέ και τα φθείρουν.
Είναι βοηθητικά γρανάζια δίπλα στα κύρια ατσάλινα γρανάζια και ο ρόλος τους είναι να συγχρονίζουν το γρανάζι της επόμενης ταχύτητας με την ταχύτητα περιστροφής των κύριων γραναζιών για να γίνονται ομαλότερα οι αλλαγές των ταχυτήτων
Αυτά εδώ είναι καινούργια για σαζμάν Lada ( fiat )
-
Οχι φιλε μη το ξαναπεις, επειδη ειναι φιατ χαλαει. Αλλα ειπαμε εχει κολλησει η βελονα της μαλακιας δω μεσα σε ορισμενους χρονια τωρα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τα φαγωμένα γρανάζια δηλαδή μπορεί να είναι υπεύθυνα για την δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων, ειδικά 1τη και 2ρα? Τί ζημιά μπορεί να προκληθεί? Είναι βλάβη που είναι σοβαρότερη σε αμάξια βενζίνης, πετρελαίου?Το γραφει ξεκαθαρα και το βιβλιο στο tucson μου οτι προκαλει βλαβη στις φουρκετες του κιβωτιου η στηριξη πανω στο λεβιε.
Αλλα να λεμε την αληθεια ειναι το τελευταιο πραγμα που θα βγαλει το κιβωτιο off. Συνηθως καταστρεφονται πολυ νωριτερα απο κακη χρηση(δεν εννοω το στηριγμα στο λεβιε), και απο αντικατασταση βαλβολινων που δεν εγινε ποτε. -
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, αξίζει να αγοράσω ένα μικρό κομπρέσερ αέρος για να φουσκώνω/ελεγχω τα λάστιχα στο σπίτι;
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, αξίζει να αγοράσω ένα μικρό κομπρέσερ αέρος για να φουσκώνω/ελεγχω τα λάστιχα στο σπίτι;Κάνει μια ώρα να φουσκώσει αλλά βολεύει.. Ειδικά με καμία παιδική βάρκα - στρώμα..
10 ευρώ έχει άλλωστε.. Παρτο
-
Μιλάς για αυτά τα 12v που μπαίνουν στον αναπτήρα ή για κανονικό κομπρεσέρ αέρος;
To 1o είναι μόνο για λάστιχα και μπάλες, το άλλο χρησιμεύει και σε άλλες δουλειέςVS
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, αξίζει να αγοράσω ένα μικρό κομπρέσερ αέρος για να φουσκώνω/ελεγχω τα λάστιχα στο σπίτι;
Κάνει μια ώρα να φουσκώσει αλλά βολεύει.. Ειδικά με καμία παιδική βάρκα - στρώμα..
10 ευρώ έχει άλλωστε.. Παρτο
Αξίζει,αλλά όχι αυτά των 10€ οπου η πίεση που θα σου δείχνει θα είναι στο περιπου και μέχρι να τσεκαρεις ενα λάστιχο θα έχει ανάψει/καεί.....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οχι φιλε μη το ξαναπεις, επειδη ειναι φιατ χαλαει. Αλλα ειπαμε εχει κολλησει η βελονα της μαλακιας δω μεσα σε ορισμενους χρονια τωρα. -
Είναι λογικό νούμερο τα 250 ευρώ που πλήρωσε γνωστός μου στην opel εργατικά για αλλαγή δίσκο πλατό;
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Είναι λογικό νούμερο τα 250 ευρώ που πλήρωσε γνωστός μου στην opel εργατικά για αλλαγή δίσκο πλατό;Όχι καθόλου. Για εργατικά παντα.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Είναι λογικό νούμερο τα 250 ευρώ που πλήρωσε γνωστός μου στην opel εργατικά για αλλαγή δίσκο πλατό;Εχεις ακουσει που λενε ''του πηρε το ρολοι'' σε καμια τριπλα στο ποδοσφαιρο? Ε εδω του πηρε το ρολοι, το πορτοφολι, τη ταυτοτητα και το νεφρο για να στο θεσω απλοικα.
-
Μήπως κατέβηκε και η μηχανή;Για ποιό μοντέλο πρόκειται;
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε το τιμολόγιο/απόδειξη. -
Αν ειναι κανα vectra b ή τετοιας δυσκολιας μοντελο και η τιμη ειναι με παραστατικο δεν ειναι παραλογη για εξουσιοδοτημενο, μην πω και για γενικο συνεργειο.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........