-
Δεν πας σε εναν φανοποιο να στα κολλησει ? Βαζουν και μια μονωτικη ταινια για να μην ξεκολλησουν αμεσως. Την βγαζεις μετα απο 2 μερες και εισαι οκ
-
Τώρα έχει κολλήσει σε ένα σημείο και δεν φαίνεται να κινδυνεύει. Την άλλη πλευρά την έχω κολλήσει με κόλλα-πλαστελίνη. Φυσικά αυτά είναι τσαπατσουλιές. Κάποια στιγμή θα ξεκολλήσουν πάλι οπότε θα πάω σε φανοποιό. Προσπαθώ να μαζέψω όλες αυτές τις δουλειές για τον Σεπτέμβριο που θα έχω άδεια καλοκαιρινή.
-
Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ταινία διπλής όψης πάντως (της 3M πχ).
-
Σωστός! Αλλά ρε φίλε τα πλαστικά του 206 από πίσω είναι 'τζούφια'! Δεν είναι με βάση ώστε να μπει πάνω η ταινία και να κολλήσει το πλαστικό στο σασί!
Είναι σαν το παρακάτω που είναι από 5θυρο 206. Φαίνονται τα κλιπάκια. Στα δικά μου πλαστικά έχουν σπάσει εκτός από τα κλιπάκια και αρκετές βάσεις που κάθονται τα κλιπάκια!
-
Φανοποιός. Η δουλειά του μέλλοντος. Τόση δουλειά που μόλις ακούσουν για απλές εργασίες (π.χ. το κόλλημα ενός πλαστικού) ψάχνουν δικαιολογίες για να διώξουν τον πελάτη.
Αυτές είναι δουλειές.
Φυσικά αν ο πελάτης επιμείνει ή τα πάρει στο κρανίο τότε ξαφνικά βρίσκουν τρόπο για να επιλυθεί το πρόβλημα.
-
Φοβάμαι ότι αυτή η κόλλα δεν κάνει για πλαστικά. Αναφέρομαι στα πλαϊνά μαύρα πλαστικά που έχουν εξωτερικά οι πόρτες. Αυτά είναι κλιπαριστά, αλλά όταν σπάσουν τα κλιπάκια τους τότε μόνο με κόλλα μπορούν να κολλήσουν. Αλλά είναι περίεργα πλαστικά και δεν κάνουν όλες οι κόλλες. Η Autovalue τα είχε κολλήσει στο πόδι με λαστιχόκολλα ή σιλικόνη μαύρη και φυσικά μέσα σε 20 μέρες ξεκόλλησαν.
μονο με κλιπσ θα ξανακατσουν για παντα, οποτε βρες τα κλιπσακια, νομιζω ειναι κατι με τετραγωνη βαση για εκει, καλλησε τα πανω στο πλαστικο αν εχει χαλασει η βαση που χωνωνται με λογκο και μετα κλιπσαρισετα στη πορτα
-
Ευχαριστώ ρε φίλε αλλά δεν έχω χώρο για τέτοια πράγματα. Μέσα στο δρόμο δεν μπορώ να το παίζω 'φανοποιός'.
Και εδώ είναι και Χαλάνδρι και οι κυράτσες του Χαλανδρίου δεν σε αφήνουν ούτε να κλ@σεις.
-
Κάπως έτσι είχε σπάσει του 308 αλλά στο κομμάτι μετά την πόρτα, δεν ήταν πολύ μεγάλο, 30-40εκ περίπου. Έβαλα 3-4 στρώματα 3Μ VHB για να καλυφθεί το κενό ανάμεσα σε πλαστικό και λαμαρίνα. Πρέπει να χει περάσει πάνω από μισός χρόνος και είναι ακόμα εκεί.
-
Σε μένα ρε γαμώτο είναι στα μεγάλα κομμάτια και έχουν στραβώσει και λίγο και για να κάτσουν θέλουν πίεση για πολύ ώρα, αλλά και πάλι μπούρδες. Ξεκόλλησαν.
Τέλος πάντων. Ο φανοποιός μου είπε ότι δουλειά μπορεί να γίνει μόνο με παρμπιζόκολλα της 3Μ που κολλά τα πάντα και με βεντουζάκια για πίεση μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κόλλα. Θα το πάω την Δευτέρα το πρωί να το αφήσω.
Πάντως το θεωρούν χαμαλοδουλειά εντελώς.
-
Στο getz που είχα παλιότερα είχα κολλήσει το αντίστοιχο πλαστικό με απλή logo και 4 χρόνια δεν είχε πάθει τίποτα
-
Όποιος ψάχνει για καλό φανοποιείο στην περιοχή του Χαλανδρίου, ο Βαγγέλης στην Αριστοτέλους 69 και Παπανικολή είναι πολύ ξηγημένος. Έφτιαξε όλα τα πλαστικά στο 206, τα κόλλησε καλά, έβαλε και βεντουζάκια για να κάτσουν καλά.
Μου είπε κάποια στιγμή να ξαναπάω για βερνίκωμα στα φώτα και για βάψιμο στις ζάντες για να γίνουν καινούριες.
Πολύ καλό το παλικάρι και με πολύ καλές τιμές.
-
Κάπως έτσι είχε σπάσει του 308 αλλά στο κομμάτι μετά την πόρτα, δεν ήταν πολύ μεγάλο, 30-40εκ περίπου. Έβαλα 3-4 στρώματα 3Μ VHB για να καλυφθεί το κενό ανάμεσα σε πλαστικό και λαμαρίνα. Πρέπει να χει περάσει πάνω από μισός χρόνος και είναι ακόμα εκεί.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θέλει προσοχή στην τοποθέτηση, για να μην μαζεύει υγρασία και διαβρώσει με τον καιρό το βερνίκι, το χρώμα και προχωρήσει σε οξείδωση....
-
Εγώ αυτό που έμαθα και μου έδειξαν επιτόπου είναι ότι όσα φανοποιεία κάνουν τσαπατσούλικες δουλειές (π.χ. για αυτοκίνητα εμποριών/μάντρες) βάζουν αρμόκολλες ίσα-ίσα για να γίνει η δουλίτσα για να βγει το αυτοκίνητο προς πώληση.
Οι αρμόκολλες έχουν μισή τιμή σε σύγκριση με τις παρμπριζόκολλες, αλλά δεν κολλάνε πλαστικά. Η κύρια χρήση τους είναι η σφράγιση αρμών, ραφών και απλή συγκόλληση. Για αυτό σύντομα παίρνουν μία μορφή ελαστικού και χάνουν την ιδιότητα της συγκόλλησης.
Αρμόκολλα είχαν βάλει στα πλαστικά του 206. Και για αυτό μέσα σε δύο μήνες ξεκόλλησαν και επιβεβαιώθηκε η αρμόκολλα που είχε γίνει λάστιχο.
-
Φέτος το καλοκαίρι είναι εμφανής μια θαμπάδα στο χρώμα του ουρανού του αυτοκινήτου, στην εμπρόσθια περιοχή αμέσως μετά το τελείωμα του παρμπρίζ, περίπου 10Χ25 εκατοστά επιφάνειας. Υπόψη ότι το βερνίκι δεν έχει 'σπάσει' πουθενά. Βέβαια το αυτοκίνητο είναι και 15 ετών, αλλά επειδή γενικά αφενός το πλένω πολύ σπάνια (οπότε ελάχιστες φορές αναλογικά έχει φάει χημικά καθαρισμού το χρώμα) αφετέρου δεν χρησιμοποιώ κουκούλα και δεν υπάρχουν σε άλλα επίφοβα σημεία (πχ καπώ) ανάλογες θαμπάδες, τείνω να πιστέψω ότι η εν λόγω θαμπάδα ίσως οφείλεται στο νερό καθαρισμού του παρμπρίζ από τα μπροστά πιτσιλιστίρια που ένα μέρος του φεύγει προς τον ουρανό του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό βέβαια με την επιβάρυνση λόγω ηλιακής ακτινοβολίας.
Επειδή λοιπόν δεν αξίζει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να πήγαινα για βάψιμο ουρανού, υπάρχει περίπτωση με κάποια περιποίηση χρώματος (κερί ή τυχόν ειδικές ανάλογες ουσίες) να μειωθεί η θαμπάδα και κυρίως να προστατευτεί όσο γίνεται το βερνίκι και το χρώμα;
Αν έχετε ανάλογες εμπειρίες από επαγγελματίες του χώρου και ανάλογα υλικά, παρακαλώ για τα φώτα σας. -
Αν μπορεις να το κανεις μονος σου παρε μια απλη αλοιφη (ψιλη οχι κατι υπερβολικο) και ενα κερι.Σαν καινουριο θα γινει για κανα 6μηνο.Μετα ξανα. Το υγρο απο τα πιτσιλιστηρια,ο ηλιος,η απλυσια?Εγω καταληγω οτι οταν τα χρωματα εγιναν νερου ολο κατι τα φταιει......
-
Έχω εδώ και δυο χρόνια ένα toyota iQ που κυκλοφορεί μόνο στην πόλη , είχε όταν το πήρα είχε 5 μικρές λακουβίτσες γύρω γύρω έγιναν 15! Λίγοι όπως φαίνεται προσέχουν όταν ανοίγουν την πόρτα τους!
Τέλος πάντων πήγα στον DENT STAR (Αστέριος) που είναι στην Θεσσαλονίκη Κ.Τούμπα (Κανάρη 55) μου τα έφτιαξε με 100 € ,κτυπηματάκια απλωμένα σε όλα τα πάνελ πόρτες φτερά , με τέτοια τιμή νομίζω ότι κάθε δυο χρόνια επιβάλετε μια επίσκεψη και δεν πλέκεις με βαψίματα κλπ , είναι γρήγορος 8:30 το πήγα 12:30 το πήρα -την ίδια μέρα εννοείται- και δεν νευριάζεις κάθε φορά που τα βλέπεις όταν πλένεις το αυτοκίνητο, αυτή και αν είναι αξία ανεκτίμητη !
-
τελείως γυμνή λαμαρίνα (απο το ξύσιμο) πως βάφουμε; Αστάρι και μετά χρώμα μόνο; Γιατί μου είπανε για στόκο πισστολιού και μετά αστάρι και μετά χρώμα;
-
Ο Quadra με το Quadra και τα χάλια τους
Παρασκευή μεσημέρι το συμβάν
Νωρίς το απόγευμα το ξήλωσα
Το πρεσάρισα γιατί είναι κοντύνει το ράμφος κάπου 5 εκ.
Το ίσιωμα μαζί και σε μερικά άλλα σημεία χαμηλότερα
Τελείωσα το σαββάτο απόγευμα, και σήμερα πρωϊ πήγα για μπάνιο και καφέ και μόλις γύρισα, άντε πάμε για το επόμενο, ευτυχώς που υπάρχει δότης στην αυλή με πολλά ανταλλακτικά ακόμα φανοποιείας και μηχανικά.
Bέβαια χωρίς τα εργαλεία και την παλιά τέχνη που δεν ξεχνιέται δουλειά δεν γίνεται, αν χτές υπάηρχε ανοιχτό και το μαγαζί με τα χρώματα που έχουμε στη γειτονιά θα το είχα βάψει κιόλας, από δευτέρα μάλλον θα βαφτεί.
-
Wow....απίστευτη δουλειά!!
-
Από την μια μαλακία, το συμβάν, από τη άλλη ο μάστορας το έκανε καινούριο!
Ωραία δουλειά!
Υ.γ μάλλον έφταιγες, για να το φτιάχνεις σε dt χρόνο και να μην περιμένεις εμπειρογνώμονες κλπ
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...