-
Ξέρω γω; Ότιδήποτε ευπρόσδεκτο
Μπάλα θα θελε τρελή δύναμη φαντάζομαι. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ξέρω γω; Ότιδήποτε ευπρόσδεκτο
Μπάλα θα θελε τρελή δύναμη φαντάζομαι.Ένας γερός 'μύτος' με δερμάτινη μπάλα, μια χαρά ζημιά μπορεί να κάνει...
-
Έχω πάθει το ίδιο με λυγισμένο Κολωνάκι που βάζουν πάνω στις στροφές για να περνάνε τα λεωφορεία
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ποδήλατο???
-
Γνωρίζουμε κάποιο αξιόπιστο κατάστημα για επισκευή dent repair paintless κ.λ.π περιοχή Κατεχάκη Μεσογείων και πέριξ???
Ευχαριστώ
Sent from my MI PAD 4 using Tapatalk
-
Πως αφαιρούμε χρώμα από πλαστικό μέρος αυτοκινήτου;
Ένα φιλαράκι αγόρασε πρόσφατα ένα μτχ αμάξι σχεδόν 20ετίας που,από όσο κατάλαβα,ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάψει τους καθρέπτες εξ'ολοκλήρου(και όχι μόνο το καπάκι όπως συνηθίζονταν παλιότερα).
Λοιπόν,με ποιόν τρόπο μπορούμε να αφαιρέσουμε το χρώμα από το 'τρίγωνο' και από το κομμάτι γύρω-γύρω από το κρύσταλλο ώστε να μείνει βαμμένο μόνο το καπάκι;Υπάρχει τρόπος ή μας βλέπω να παίρνουμε καινούριους καθρέπτες και να βάφουμε τα καπάκια; -
Βάψε τα καπάκια, είναι ο ευκολότερος και φτηνότερος τρόπος, η αφαίρεση του χρώματος από πλαστικά δεν...οπότε τρίψε με ντουκόχαρτο και νερό Νο 320 τα υπάρχοντα καπάκια να αγριέψει το παλιό βάψιμο και βάψετα ξανά με το χρώμα της αρεσκείας σου, αφού μονώσεις με χαρτοταινία τα σημεία που δεν θέλεις να βαφτούν.
Γιατί να αγοράσεις άλλους καθρέφτες ?
-
Βάψε τα καπάκια, είναι ο ευκολότερος και φτηνότερος τρόπος, η αφαίρεση του χρώματος από πλαστικά δεν...οπότε τρίψε με ντουκόχαρτο και νερό Νο 320 τα υπάρχοντα καπάκια να αγριέψει το παλιό βάψιμο και βάψετα ξανά με το χρώμα της αρεσκείας σου, αφού μονώσεις με χαρτοταινία τα σημεία που δεν θέλεις να βαφτούν.
Γιατί να αγοράσεις άλλους καθρέφτες ?
Γιατί θέλουμε να είναι βαμμένο μόνο το καπάκι και όχι ολόκληρος ο καθρέπτης.Γι'αυτό ρώτησα αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βγάλουμε το χρώμα σε όλα τα σημεία πλην καπακιού,αν γίνεται και αξίζει δηλαδή ή να ξηλώσουμε καθρέπτες και να βάλουμε καινούριους στους οποίους θα βαφούν μόνο καπάκια.
-
Μετά από μια επαφή άλλου αυτοκινήτου στον πίσω προφυλακτήρα μου (σε φανάρι σταματημένος στο κόκκινο, δεν είχε χειρόφρενο ο πίσω και τσούλησε κανά μέτρο μπροστά και με χτύπησε ελαφρά) όπου προκλήθηκαν 2-3 γρατζουνιές στον προφυλακτήρα μου, επειδή λογικά θα με καλύψει η ασφαλιστική (έγινε δήλωση ατυχήματος κανονικά) θα προχωρήσω σε βαφή του προφυλακτήρα.
Τα ερωτήματά μου. Ο προφυλακτήρας έχει εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος πάνω του (4 τον αριθμό). Επειδή πριν μερικά χρόνια είχα αλλάξει τον προφυλακτήρα και στο φανοποιείο που τοποθέτησαν τον καινούριο δεν τους στερέωσαν και τόσο καλά με αποτέλεσμα μετά από 1-2 χρόνια να ξεκολλήσουν και να κρέμονται από την καλωδίωση της φίσσας (οι 2 από τους τέσσερις), τους είχα στερεώσει τότε με ταινία διπλής όψης της 3Μ ειδική για αυτοκίνητα και από τότε έγιναν αθάνατοι. Αν λοιπόν τώρα πάω για βάψιμο του προφυλακτήρα δεν θα ήθελα πάλι να έχουμε ξεκόλλημα των αισθητήρων και επανατοποθέτηση, γιατί πολύ απλά δεν εμπιστεύομαι την ποιότητα κόλλησης του φανοποιού.
Είναι εφικτό να βαφτεί πακέτο ο προφυλακτήρας με τους αισθητήρες χωρίς να αφαιρεθούν οι τελευταίοι από πάνω του;
Επίσης είναι εφικτό να βαφεί ολόκληρος ο προφυλακτήρας πάνω στο αυτοκίνητο, χωρίς να κατέβει/ξεκουμπωθεί (προφανώς μασκάροντας το υπόλοιπο όχημα); -
ολα αυτα που ζητας ετσι ακριβως γινεται. Ετσι τα βαφει ο alldentmagic που γινεται χαμος απο κοσμο εκει
-
Οι φανοποιοί χρησιμοποιούν κάτι ειδικές παχύρρευστες κόλλες που στεγνώνουν γρήγορα για εξωτερικά πλαστικά που έχουν ξεκολλήσει ή έχουν σπάσει τα κλιπάκια τους.
Ψάχνω να αγοράσω μία τέτοια κόλλα αλλά δεν ξέρω πως να την αναζητήσω.
Ξέρει κανείς;
-
Μήπως παμπριζόκολλες, αρμόκολλες ? Υπάρχουν της Sikaflex, 3M, κλπ, για δουλειές φανοποιού, έμπα σε ένα μαγαζί που πουλάει χρώματα αυτοκινήτου και πες τι θέλεις και θα σου δώσουν την κατάλληλη, κόστος από 6-12€
-
Σε ευχαριστώ. Πήρα τηλέφωνο εδώ : https://markettools.gr και ένας ιδιαίτερα εξυπηρετικός και φιλικός κύριος μου είπε ότι η κατάλληλη κόλλα για την χρήση που θέλω είναι αυτή:
Θα μου την στείλει αύριο στο γραφείο με κούριερ. Πολύ εξυπηρετικός ο άνθρωπος. Σε δύο άλλα χρωματοπωλεία που ρώτησα μου είπαν να πάω σε φανοποιείο ή σε εξειδικευμένο μαγαζί με επαγγελματικά προϊόντα φανοποιείας.
Τέτοια προϊόντα πολύ δύσκολα βρίσκεις στην Αθήνα.
-
Να καθαρίσεις τα αντικείμενα και την επιφάνεια με καθαρό οινόπνευμα, δεν λέω διαλυτικό γιατί μπορεί κάτι να αλλοιωθεί.
-
Στάνταρ και θέλει και προσοχή γιατί μπορεί να μου σπάσει και το πλαστικό. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρω.
-
Τελικά μπούρδες η παραπάνω 'ειδική' κόλλα. Τα έκανα χάλια. Καμιά σχέση με αυτό που ζητούσα. Ήθελα ιδιαίτερα παχύρρευστη κόλλα ώστε να μπορεί να μπορεί να σταθεί σε κάθετη επιφάνεια και τελικά μπούρδες.
Είναι λεπτόρρευστη και μου έτρεξε πάνω στην πόρτα και είναι και μαύρη και έγινε σκατά η υπόθεση. Ευτυχώς που είχα βενζίνη και κατάφερα να την βγάλω.
Τα έχω πάρει πολύ άσχημα με την Autovalue. Τέτοιες τσαπατσουλιές δεν έχω ξαναδεί σε αυτοκίνητο.
-
Πόσο λεπτόρευστη μπορεί να ήταν; Αυτού του τύπου οι κόλλες (φλατζόκολλες, παρμπριζόκολλες, αρμόκολλες, σιλικόνες) δεν είναι και τόσο λεπτόρευστες ώστε να τρέχουν. Μήπως την είχες τίποτα στον ήλιο και μαλλάκωσε και έγινε έτσι;
-
Μέσα στο σπίτι την είχα. Είναι τόσο λεπτόρρευστη που μόλις έριξα λίγο πάνω στο σασί στην πόρτα και στο πλαστικό αμέσως έτρεξε πάνω στο σασί και περιττό να πω ότι έγινε κ@λος η υπόθεση.
Πήγα να την καθαρίσω με χαρτί κουζίνας και μου έκανε την πόρτα και τα χέρια χάλια. Κόλλησε και το χαρτί πάνω στο χέρι μου. Άστα, ούτε κωμωδία να γυρνούσα...
Ευτυχώς είχα βενζίνη στο σπίτι και την καθάρισε αμέσως. Το περίεργο είναι ότι πάνω στον πανικό μου πίεζα και το πλαστικό μπας και κολλήσει και από ότι φαίνεται κόλλησε. Αλλά η κόλλα δεν κάνει για κάθετες επιφάνειες και δεν είναι τύπου φλατζόκολλα, παρμπριζόκολλα, σιλικόνης.
Εγώ ήθελα (και θέλω) εκείνη την μαύρη κόλλα που είναι για αεροτομές και είναι ιδιαίτερα παχύρρευστη.
-
Φίλε μου μάλλον ψάχνεις την παρακάτω:
https://www.ztools.gr/ΚΟΛΛΑ-ΜΑΥΡΗ-WEATHERSTRIP-ADHESIVE-3M-150ml-4799
Είναι η 3Μ 4799, ιδανική για κολλήσεις λάστιχου σε μέταλλο κλπ. Προσωπικά την έχω πάρει για να κολλήσω ένα κομμάτι λάστιχου σε μέταλλο στο αυτοκίνητο και μετά από 3,5 μήνες από τη χρήση μπορώ να πω ότι είναι όντως εξαιρετική.
Φαντάσου ότι έχει συμπεριφορά που μοιάζει με αυτήν της παρμπριζόκολλας,
-
Φοβάμαι ότι αυτή η κόλλα δεν κάνει για πλαστικά. Αναφέρομαι στα πλαϊνά μαύρα πλαστικά που έχουν εξωτερικά οι πόρτες. Αυτά είναι κλιπαριστά, αλλά όταν σπάσουν τα κλιπάκια τους τότε μόνο με κόλλα μπορούν να κολλήσουν. Αλλά είναι περίεργα πλαστικά και δεν κάνουν όλες οι κόλλες. Η Autovalue τα είχε κολλήσει στο πόδι με λαστιχόκολλα ή σιλικόνη μαύρη και φυσικά μέσα σε 20 μέρες ξεκόλλησαν.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...