-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Εκτός απο εγκάθετος είσαι και φαντασμένος αν νομίζεις οτι ειμαι ο Δήμος. Στα ποστ δεν βλέπω τίποτα συγκεκριμένο. Πρώτα μας άρεσε, μετά δεν μας άρεσε και τρέχα γύρευε συζήτηση. Μια περίπτωση απο τις 1000 που μπορεί να είναι και κάτι αστείο απο ψείρες ψυχαναγκαστικούς αμαξοκαύληδες του detailing. Ψεγάδια υπάρχουν ακόμα και στα εργοστασιακά. Να βάλουμε κάτω τους μη ευχαριστημένους απο τον Δήμο με τους αντίστοιχους των Πακιστανών που υποστηρίζεις εσυ και να δούμε τελικά ποιος κάνει τι. Γιατί τα ονόματα δεν χτίζονται τυχαία αλλά μέσα απο την δουλειά χρόνων. Αρκετά ασχολήθηκα μεΑσφαλως εισαι ο γιος! εισαι ευγενεστατος και εργατικος για αυτο πετυχες στη ζωη! Μετα να μη στενοχωριεσαι τι φταιει και συντηρείσαι απο τους γονεις σου. Με τα προσοντα σου και τη μορφωση σου νεε μου θα φτασεις ψηλα. Μονο για πρωθυπουργος κανεις και μαλιστα παλαιας κοπης προ 6ετιας. Αλλωστε νομιζεις οτι μονο αυτο σου αξιζει. Ετσι κι αλλιως τιποτε αλλο δεν ξερεις.
επισης ειπα τη γνωμη μου και ποιος εχει δουλεια και ποιος οχι. Αν ειναι τυχαιο που γινεται χαμος ενταξει. Παντα και παντου τελεια δουλεια δε θα σου κανουν. Απλα να ειναι καλή και τουλαχιστον να ειναι σε οικονομικες τιμες. Θεωρω ομως αδιανόητο να μην πετυχαινουν το χρωμα και να βγαζουν άλλες αποχρωσεις! Ο καθενας εχει δικαιωμα να λεει που εμεινε ευχαριστημενος και οχι να επιτιθεται σε όποιον τολμήσει να πει κατι διαφορετικο. Εσυ αντιδρας λες και θα σου φανε το ψωμι σου ή μαλλον το πατεσπανι σου γιε! Επιτιθεσαι προσωπικα σε καποιον που δεν ξερεις και τουλαχιστον δεν κανει τα ορθογραφικά σου λάθη. Σε φανταζομαι να πας σε καμια δουλεια που δεν ειναι του πατερα σου, ουτε 10 μερες δε θα σε κρατησουν, ακομα και με μεσο να ειναι, γιατι αλλιως φυσικα δε θα βρεις ποτε. Ασφαλως και την εργασια του μπαμπα θα τη φουνταρεις.
Αφου σου αρεσει η προσωπικη επιθεση, σου τα επεστρεψα. Μα να κανεις ετσι, λες σου σου θιξαμε την οικογενεια! Για αυτο το λεω αστεια: Αν δεν εισαι ο γιος, τεραστιο προβλημα εχεις που επιτιθεσαι σε οποιον εχει διαφορετικη γνωμη απο σενα. Χρησιμος...
Προτείνω ο διαξιφισμός σας να τελειώσει εδώ, και να τα πείτε με πμ.
-
Καλημέρα.
Ενδιαφέρομαι (τουλάχιστον μέχρι την Παρ/ευή αλλά ας θέσω το ερώτημα μου) να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο punto του 2001. Το αυτοκίνητο γενικώς είναι σε καλή κατάσταση αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα με το χρώμα το οποίο είναι σαν να έχει καεί (παρόμοιες βλάβες με αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6651325/). Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι επίσης σκούρο κόκκινο, μεταλλικό και έχει κυρίως πρόβλημα στον ουρανό και στο καπάκι της μηχανής. Από τι μπορεί να έχει συμβεί τέτοια βλάβη και πώς μπορώ να το διορθώσω (ή έστω να το φέρω σε μια καλύτερη κατάσταση) με το μικρότερο δυνατό κόστος?
-
Μόνο βάψιμο. Κακή βαφή από το εργοστάσιο, ελληνικός ήλιος.
-
150-200 ευρώ ανά κομμάτι;
-
Καλησπέρα. Σήμερα παρατήρησα ότι στο καπώ του αυτοκινήτου, σε 2-3 σημεία όπου από καιρό έχει πεταχτεί σημειακά η βαφή λόγω χτυπημάτων από μικρά πετραδάκια στο δρόμο (κάνω συχνά ταξίδια εκτός πόλης), έχει κάνει επιφανειακή σκουριά. Προφανώς έχει φαγωθεί το γαλβάνισμα...Το ερώτημα είναι τι μπορώ από μόνος να κάνω για να εμποδίσω τη διάβρωση σε αυτά τα 2-3 σημεία πριν καταφύγω σε φανοποιό (γενικά το καπώ έχει πολλά τέτοια σημάδια από πετραδάκια, οπότε κάποια στιγμή είναι μάλλον αναπόφευκτη η επαναβαφή του).
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Καλησπέρα. Σήμερα παρατήρησα ότι στο καπώ του αυτοκινήτου, σε 2-3 σημεία όπου από καιρό έχει πεταχτεί σημειακά η βαφή λόγω χτυπημάτων από μικρά πετραδάκια στο δρόμο (κάνω συχνά ταξίδια εκτός πόλης), έχει κάνει επιφανειακή σκουριά. Προφανώς έχει φαγωθεί το γαλβάνισμα...Το ερώτημα είναι τι μπορώ από μόνος να κάνω για να εμποδίσω τη διάβρωση σε αυτά τα 2-3 σημεία πριν καταφύγω σε φανοποιό (γενικά το καπώ έχει πολλά τέτοια σημάδια από πετραδάκια, οπότε κάποια στιγμή είναι μάλλον αναπόφευκτη η επαναβαφή του).τπτ δε μπορεις να κανεις. εφτασε στη λαμαρινα η ζημια. αστο και πας μια και καλη για βαψιμο. αν κανεις ταξιδια αυτα θα ειναι μεσα στο προγραμμα.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
150-200 ευρώ ανά κομμάτι;Αν μιλάμε για απλό χρώμα (και όχι πχ πέρλα), τα μισά απ' όσα λες ανά κομμάτι. Και πολλά είναι...
-
Εχω ενα Hyundai Atos ταλαιπωρημένο, και με κάποιες σκουριές, για μάζεμα και ολική βαφή και ενα Getz για φανοποιεία-βαφή πόρτας. Ψάχνω για κάποιον δοκιμασμένο επαγγελματία στην περιοχή της Γλυφάδας, αντε μέχρι Αργυρούπολη & Ελληνικό. Κυρίως οικονομικό, μιας και μιλάμε για αμάξια που δεν είναι να ρίχνεις πολλά λεφτά.
Μεταφέρθηκε στην σωστή ενότητα και συγχωνεύτηκε με παρόμοιο θέμα. [mod]
thx -
Καλησπέρα σας,
Στο 306 μου εντόπισα στο καρτερ μια επιφανειακή σκουριά, την οποία είδε τυχαία ο μηχανικός και μου είπε να μην ανησυχώ αλλά εγώ παρόλο που δεν την βλέπω θέλω να την εξαφανίσω. Τι μου προτείνετε να κάνω ? Να πάρω λίγο πετρέλαιο και ένα λεπτό γυαλοχαρτο και να το παλέψω μόνος μου ή να το πάω σε κάποιον φανοποιο ?
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας. -
Κοιταξε, το προβλημα για εμενα δεν ειναι οταν λες κατι αλλα ενημερωνεις τον αλλον πως δεν εισαι σιγουρος. Το προβλημα ειναι οταν δεν ξερεις και τους λες να το κανει σαν να ξερεις. Ο φιλος δεν θελει να το βλεπει ετσι και τον καταλαβαινω γιατι εχω την ψωρα ακομη και σε σημεια που μια γρατζουνια μπορει να μην φαινεται, να θελω να μην υπαρχει η γρατζουνια.
Ειλικρινεστατα, ξηγημενα, μια τεχνικη που ξερω για λαιμους εξατμισεων του την προτεινα με καθε επιφυλαξη. Μην αγχωνεσαι. -
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Καλησπέρα σας,
Στο 306 μου εντόπισα στο καρτερ μια επιφανειακή σκουριά, την οποία είδε τυχαία ο μηχανικός και μου είπε να μην ανησυχώ αλλά εγώ παρόλο που δεν την βλέπω θέλω να την εξαφανίσω. Τι μου προτείνετε να κάνω ? Να πάρω λίγο πετρέλαιο και ένα λεπτό γυαλοχαρτο και να το παλέψω μόνος μου ή να το πάω σε κάποιον φανοποιο ?
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.Λοιπον μιλησα με ατομο που γνωριζει αυτος ειναι περισσοτερο των 2 τροχων. Ενας τροπος ειναι αυτος που σου περιεγραψα. Το καρτερ σου ειναι σιδερενιο, οποτε με ψιλο γυαλοχαρτο, το ξυνεις και με ενα σπρει της φωτιας για να αντεξει η μπογια την θερμοκρασια το βαφεις. Μειονεκτημα. Πρεπει να βρεις ελευθερο ανωβατορι και εσυ ξερεις αν μπορεις να κατσεις με τις ωρες να ξυσεις και να βαψεις σε αυτην την σταση.
Δευτερη λυση που ειναι η σωστη και κραταει και η μπογια περισσοτερο χρονο. Πας στον μηχανικο, σου αδειαζει τα λαδια, παιρνεις το καρτερ και πας στον βαφεα. Θα ξυθει, ασταρωθει, βαφτει, θα ειναι στην πενα και μετα θα περαστει. Πληρωνεις τον βαφεα και τον μηχανικο για εργατικα, κατι τσιμουχακια και την φλαντζα του καρτερ. -
Ρε συ Μιχάλη μήπως είναι περιττό όλο αυτό; Τα κάρτερ έχουν αρκετά χιλιοστά πάχους έτσι ώστε να αντέχουν και κάποια μικροχτυπήματα. Σωστά όλα που γράφτηκαν αλλά για να φτάσει η σκουριά που λες σε σημείο να «ενοχλήσει» δηλ. να μιλάμε για αξιοπιστία του κάρτερ πιστεύω πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες και να δούμε. Αν πάλι το θέμα είναι αισθητικό τότε κάνε το.
-
Που ειναι για ο Μιχαλης
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Που ειναι για ο ΜιχαληςΟ έχων την απορίαν (mixalis_peugeot) εις προηγουμένης σελίδως
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Που ειναι για ο Μιχαλης
Ο έχων την απορίαν (mixalis_peugeot) εις προηγουμένης σελίδως
Δεν τον βλεπω ομως. Ηταν και με αγωνια....
-
χτυπηματακια απο χαλικι
μεγεθος κεφαλη καρφιτσας και το αλλο 3χ3 χιλιοστα
φαινεται το ασταρι απο κατω..
εχω την μπογια, βερνικι, πινελακια μοντελισμου.
φτιαχνεται ή αλλιως πως δεν θα τα κανω σαλατα;;
αλλος τροπος;; -
Ειχα παει προσφατα σε εναν φανοποιο και εβαψα την οροφη του αυτοκινητου του θειου μου γιατι ειχε πεταξει κατι σκουριες. Επειτα απο τριψιμο και μια προεργασια απο κατω βαφτηκε στο φουρνο και ετοιμο. Ενταξει το χρωμα λογο του οτι ειναι ασημι εχει καποια διαφορα σε σχεση με το πολυκαιρισμενο 20 ετιας υπολοιπο αμαξωμα.
Το προβλημα ειναι οτι μετα απο 4 μερες η οροφη θολωσε. Εγινε ματ το βερνικι! Το υπολοιπο αμαξι γυαλιζει πιο πολυ απο οτι η φρεσκοβαμμενη οροφη. Καμια ιδεα πριν επισκεπτω ξανα τον φανοποιο? -
Σε 4 μέρες..; Αυτο που λες ειναι απίστευτο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ναι σε 4.Ενδιαμεσα εφαγε και βροχη. Φτιαχνει με καποια εργασια γυαλισματος ή μας χαιρετησε το βερνικι?
-
Μάλλον το βερνίκι σας χαιρέτησε. Υποθέτω οτι δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό σκληρυντικού και η βροχή δημιούργησε την θολούρα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...