Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ - ΑΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    • 1
    • 2
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 18 / 21
    Περί αυτοκίνησης
    156
    417
    985
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      the_emperor last edited by

Ελάχιστες μνήμες έχω κ από pony θείου μου...που μας άφηνε στον δρόμο σε κάθε ταξίδι κ έλεγα στον πάντα γελαστό θείο: πέτα το ρε θείε το σαράβαλο!!

Αθάνατα 80s!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        criuser last edited by

VW Golf I του 1976 . Αγοράστηκε καινούργιο και έμαθα σε αυτό . Το κρατήσαμε για 11 χρόνια , γιατί τότε ήταν δύσκολες οι αλλαγές και έμαθα όλα τα συνεργεία της Αθήνας . Βλάβες πολλές και παντού . Φρένα ανύπαρκτα , αργό υπερβολικά για το βάρος του και τα 50 άλογα του , εξοπλισμός αστείος , ο δεξιός καθρέπτης ήταν η πλούσια έκδοση .
        Δεν τολμούσες βέβαια να το βγάλεις έξω με βροχή , γιατί σε κάθε λακκούβα έμενε όταν είχε νερά μέσα .

Το πόνυ έβγαζε βλάβες , αλλά δεν σε άφηνε ποτέ . Συνήθεις ήταν το συρματόσχοινο του γκαζιού που κοβόταν , από την άλλη δεν είχες κανένα πρόβλημα με νερά μέχρι και να περάσεις μικρό ποτάμι....

Προβληματικό με θέματα αξιοπιστίας ήταν και το εταιρικό ML 350 όπου είχε αρκετά θέματα που αν ήταν ιδιωτικό θα είχαν κοστίσει πολλά ....

Ακόμα άλλα αμάξια με θέματα ήταν οι δίσκοι στα jeep cherokee και grand cherokee που άλλαζαν μαζί με τα τακάκια και γενικά έχω ακούσματα για αρκετά αυτοκίνητα με προβλήματα .

Το σάξο , όπως και η ξαρά και η πρώτη γενιά c3 είχαν επίσης θέματα ποιότητας , προφανώς η εταιρεία είχε βρεθεί σε μεταβατικό στάδιο , αφού ΖΧ και ΧΑΝΤΙΑ δεν είχαν ιδιαίτερα θέματα ...

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• C
          cosneo last edited by

Νομίζω το έχω ξαναγράψει αλλού.
          Το χειρότερο μου και με διαφορά σε ότι αυτοκίνητο έχω οδηγήσει ήταν το 5θυρο Fiat Stilo 1.2 6ταχυτο. Έως και επικίνδυνα ελαφρύ τιμόνι χωρίς να επιλέξεις καν το city που το έκανε ακόμα ελαφρύτερο. Εντελώς ασαφης ο λεβιες ταχυτήτων χωρίς καθόλου αίσθηση ποια ταχύτητα κουμπώνει και απλά τον πας πάνω κάτω και ότι (όποια ταχύτητα) κάτσει και σκληρά και αβολα καθίσματα που και τα παγκακια έχουν μια στοιχειώδη ανατομική μελέτη πριν τα βάλουν στα πάρκα. Παραβλεπω επιδόσεις και οδική συμπεριφορά διότι και εκεί σκ@τ@ ήταν, γιατί απλά είχαν γίνει δεύτερα κριτηρια.
          Και οοοοοολο αυτό σε ένα πακέτο φτηνιαρικο κατασκευαστικα και αισθητικά...

• S
            spi_duster last edited by

Το στίλο νομίζω είναι το χειρότερο μικρομεσαίο της Φιατ έβεεερ!!!

....

• panos2171
              panos2171 last edited by

KIA Cerato 2005
              Νοικιάρικο σε καλή φαινομενικά κατάσταση ωστόσο μετά τα 110 γινόταν επικίνδυνο καθώς το τιμόνι ελάφρωνε στο μέγιστο βαθμό και δεν έστριβε. Ας μη μιλήσω για το ηχητικό χάος μέσα στην καμπίνα.

Citroen C3 1ης γενιάς
              Υπερβολικά μαλακή ανάρτηση, μετά από τρεις στροφές που πήρα εκτός του ότι ζαλίστικα έψαξα στο manual να δω στα πόσα μποφόρ έχει απαγορευτικό αλλά δεν έγραφε κάτι. Σε λακούβες πάντως δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα, λογικό βέβαια.

• N
                nonos last edited by

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι υπαρχει παρομοιο θεμα. Το saxo κατα τ αλλα ειχε την πιο διασκεδαστικη και ασφαλη οδικη συμπεριφορα ενω το 1.4 ηταν οτι πιο γρηγορο στη κατηγορια του. Μ ενα 1.4 vts εχω περασει υπεροχες στιγμες οδηγικα. Εξαιρετικο αμαξακι στα ουσιωδη!
                Παντως εχει σιγουρα σχεση και ποιος το χει. Εχω πιασει αλλο 1.1 στα χερια μου το οποιο ηταν παρταλι. Αν δε ξερεις θα το κρινεις αδικα. Γι αυτο και δεν εχει νοημα το σχολιο αν το αμαξι δεν ειναι συντηρημενο και σωστο.

Υπο αυτο το πρισμα
                Τα χειροτερα που εχω πιασει στα χερια μου πρεπει να ταν με διαφορα ο σκαραβαιος-πραγματικα επικινδυνη οδικη συμπεριφορα, τα corolla xli '89-στα 150 νομιζα οτι εκανε οτι ηθελε στη περιμετρικη πατρων και corolla του '92 liftback για παρομοιους λογους, παρομοιες εμπειριες και απο τ αντιστοιχα starlet και πανευκολο βατομουρο το ignis mk2 1.3-μαπα μεγαλη στους περισσοτερους τομεις και τα χειροτερα φωτα που εχω συναντησει σε συγχρονο αμαξι. Θυμαμαι επισης ενα skoda favorit να νομιζω οτι θα φυγει ολο το ταμπλω στα ποδια μου και πραγματικα αστειο σασσι. Καθολου δε μου αρεσε και το astra H 1.4 ,απελπιστικα βαρετο και ξεκομμενο απο το δρομο, παρομοιως και το γενιας G. Φοβερα αργα αυτοκινητα τα vento 1.4 mk2 και megane 1.4 mk1.

• I
                  inertia last edited by

Ο χρήστης nonos έγραψε:
                  Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι υπαρχει παρομοιο θεμα.

+1
                  Να ήταν αυτό;
                  viewtopic.php?f=5&t=23652

• gatoz
                    gatoz last edited by

γατος εγώ, γατακια εσεις...
                    αντε ρε με τα καινουργια....
                    λοιπον,
                    ρεκορντ του 62, πρωην ταξι...
                    με 1.5
                    ενιαιο καθισμα, ετσι για το μπαλαμουτι...
                    τιμονι για αντρες. ιδρωμενους σκουροχρωμους. για να παρκαρεις, ανοιγες παραθυρο και εφτυνες πρωτα. να φυγει η νικοτινη. μετα εφτυνες τις παλαμες.
                    υαλοκαθαριστηρες 'πατατα'= σταματαμε σε μαναβικο, περνουμε πατατα, τη σφαζουμε και τη τριβουμε στο παρπριζ
                    καλοριφερ, όχι κυριοι, τι μαλακιες ειναι αυτές... να τη καταλαβεις τη βολτα...
                    φρενα... σαν του βέλαμος, ουτε καν πενταρι για τους γνωστες.
                    φωτα απο αυτα που ειχε στο χωριο η βερα κρουσκα στη μεθυσμενη πολιτεια
                    συμπλεχτης... αχ... αυτος ο συμπλεχτης... ειχα σηκωμαρες ως μετα-εφηβος... ειχε και ο συμπλεχτης
                    επιδοσεις, παλι σαν βελαμος. σε ανηφορα...
                    καταναλωση, το χαρτζηλικι ενος μηνα σε ενα απογευμα
                    οδικη συμπεριφορα: αυτην μπορειτε να τη προσομοιώσετε, ενα καροτσακι απο σκλαβενιτη θέτε...

R.S.
                    το συγκεκριμενο ηταν μεχρι προσφατα αξιοθεατον εις βλάσση μεσσηνιας. τωρα το πηραν οι γυφτοι.

R.S. v2.0
                    νεανιες δυτικων προαστείων
                    α. να εχεις αμαξι στα έιτις ήταν γκομενοπαγις. εκτος αν ήταν ρεκοντ πρωην ταξι
                    β. οταν ανεβαίνετε πετρουπολη 'απο του λακιωτη', που να ξερετε οτι ο φαρδυς ο δρομος ηταν καποτες ποταμι. που καποτε στη κοιτη του ηταν ενα ρεκορντ πρωην ταξι, ενος γατος, ενας φιλος γατου και μια γκομενα που γουσταρε τα εμεμεφ απο τοτες. αλλα γατος και φιλος γατου εντρεποντουσαν. ετσι ηπιαν. και ειιπαν να περασουν πανω απο το ποταμι. αλλα ηταν βαθυ. το ρεκοντ εζησε. το εμεμεφ δεν εγινε, κατι ραματακια μονο στο αριστερο γατοφρυδο.

R.S. v2.1
                    ειχε ψυχή ομως το ρημάδι. ακομη θυμαμαι πολλά εφ, καπου εφτα, δυο μονο εμ, κοντα σε κατι κατασκηνωσεις του δημου αθηναιων, προς λαυριο, απογευμα, στροφη με θεα, σταματημα, ανεβασμα σε καπω και χορο με μιουζικα απο σανυο κασσετοφωνο...αρε πόπη με τη πωπάρα, που να εισαι τωρα...

R.S. εκ των υστερων - ρε τι μου θυμισατε
                    Λεβγιές ρεκορντ ρε...
                    με εμφανιση μανιβελας τεντας.
                    που στη παραλια εβγαινες με κωλομερια ανισομεγεθη, το δεξι συμπιεσμενο και το αριστερο τουμπανο. για να φτανεις...

#milf-a-man

• N
                      nonos last edited by

Ο χρήστης inertia έγραψε:

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι υπαρχει παρομοιο θεμα.

+1
                      Να ήταν αυτό;
                      viewtopic.php?f=5&t=23652

Ναι ας συγχωνευτουν καλυτερα.

• S
                        spi_duster last edited by

Gatoz συγκλονιστικός !!!!

....

• limited_one
                          limited_one moderator last edited by

Ότι χειρότερο έχω οδηγήσει είναι το Opel Corsa:

Και να μου το χαρίσει κάποιος δεν το παίρνω... Απλά άθλιο στον δρόμο

• N
                            nonos last edited by

Και αυτο που κυκλοφορει τωρα μη φανταστεις οτι εχει καμια θεαματικη βελτιωση μετα απο μερικες εκατονταδες χιλιομετρα μαζι του. Αλλωστε σε μεγαλο ποσοστο βασιζεται σ αυτο της φωτογραφιας.

• T

[quote='nonos']Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι υπαρχει παρομοιο θεμα. Το saxo κατα τ αλλα ειχε την πιο διασκεδαστικη και ασφαλη οδικη συμπεριφορα ενω το 1.4 ηταν οτι πιο γρηγορο στη κατηγορια του. Μ ενα 1.4 vts εχω περασει υπεροχες στιγμες οδηγικα. Εξαιρετικο αμαξακι στα ουσιωδη!
                              Παντως εχει σιγουρα σχεση και ποιος το χει. Εχω πιασει αλλο 1.1 στα χερια μου το οποιο ηταν παρταλι. Αν δε ξερεις θα το κρινεις αδικα. Γι αυτο και δεν εχει νοημα το σχολιο αν το αμαξι δεν ειναι συντηρημενο και σωστο.

Δεν ήθελα το topic να πάει σε κριτική για τα 'κακά μοντέλα' κ 'ανέβει η θερμοκρασία με αντιπαραθέσεις' αλλά σε προσωπικές κ αστείες αφηγήσεις-αναμνήσεις από ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα.
                              Έχω οδηγήσει κ το 1600άρι αν δεν κάνω λάθος vts με τα 120 άλογα κ ήταν άλλο αμάξι. Με άριστη συμπεριφορά, αν κ έκαψε εγκέφαλο ευτυχώς 15 μέρες πριν λήξει η εγγύηση. Από τα καλυτερα της εποχής τότε...

Θυμήθηκα τώρα κ το Hyundai το κουτί...P-atos, αμάξι αντικατάστασης από συνεργείο, απλά τραγικό...

• georgemit
                                georgemit last edited by

Θα πω κι εγώ ότι saxo vts 1.4 f/l 2001 ήταν ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει. Υλικά αντίστοιχα αυτοκινήτων των αρχών των 90's, απαράδεκτη θέση οδήγησης (πεντάλ), ασφάλεια... άστο καλύτερα, αξιοπιστία.... στα 95.000 έκαψε φλάτζα με ευλαβική συντήρηση (θυμάμαι ο φίλος που το είχε δε μας πήγε με αυτό βόλτα ένα βράδυ γιατί θα περνούσε κατά 50 χλμ τα χλμ που έπρεπε να κάνει σέρβις). Οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήταν όμορφο (πλέον όχι, είναι το αγαπημένο των γύφτων, άφησαν τα νισσάν αγροτικά και έπιασαν τα σαξο και ξαρα, το εχετε παρατηρήσει;) και γρήγορο για τα μολις 75 αλογακια, τα εριχνε σε πολλα με 90ps (και πως να μην ειναι γρηγορο αφου ήταν ψεύτικο;;;). Αυτά.

i30 1.5 160 N line!

• C
                                  cosneo last edited by

Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
                                  ... αλλά σε προσωπικές κ αστείες αφηγήσεις-αναμνήσεις από ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα.

Υπάρχει και από αυτό...
                                  Παρεα 6 ατόμων, 3 ζευγάρια πριν αρκετά χρόνια νοικιαζουμε αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη Πάργα Λευκάδα για μια εβδομάδα. Για λόγους οικονομίας αλλά και πιο διασκεδαστικης διαδρομής μας προτάθηκε 7θεσιο από 2 4θεσια και μας δόθηκε ένα ολοκαινουριο Opel Zafira πρώτης γενιάς 1.6.
                                  6 ενήλικες με αρκετές αποσκευές να περάσουν από την Κατάρα....
                                  Το χειρότερο ήταν το χωροταξικο. 6 άτομα χωράνε αλλά όχι οι αποσκευές τους. Οι αποσκευές μπαίνουν αλλά όχι όλοι οι επιβάτες. Διαφημιζαν τότε το flexκατι που είχαν σαν σύστημα διαμόρφωσης. Για ώρες μελέτη πώς θα βολευτουν όλοι και όλα αλλά δεν...
                                  Εντέλει μετά από αμέτρητες δοκιμές παρέδωσαν το πνεύμα τους οι πίσω πτυσσομενες θέσεις. Ξεχαρβαλωθηκαν βάσεις, έσπασαν πλάτες κλπ.
                                  Έπεσε πολύ στριμωγμα, αρκετή γκρίνια από τις γυναίκες, αφαιθηκαν πράγματα πίσω κλπ.
                                  Το Zafira αστρωτο, οδηγικα ήταν [emoji27] ... τέτοια κουραστική οδήγηση δεν ξαναυπηρξε. Για μια εβδομάδα τρεις οδηγοί το βλέπαμε και κανένας δεν ήθελε να το οδηγήσει. Ούτε και άδειο από κόσμο και πράγματα. [emoji1]

• T

Χαχα!
                                    Κώστα φαντάζομαι γκρίνια από όλους, γυναίκες κ άντρες!
                                    Κ όταν παραδώσατε το αμάξι με σπασμένα καθίσματα ;;;
                                    Τι έκανε το αφεντικό;;

• C
                                      cosneo last edited by

Κάναμε την πάπια Βασίλη.
                                      Επιστραφηκε στην 5θεσια μορφή του και είπαμε ότι ... 4 πηγαμε τελικά!
                                      Είμαι σίγουρος ότι ο επόμενος ενοικιαστης ... έσπασε τις βάσεις από την τρίτη σειρά καθισματων.... [emoji1]

• 106s16
                                        106s16 last edited by

Ο χρήστης limited_one έγραψε:
                                        Ότι χειρότερο έχω οδηγήσει είναι το Opel Corsa:

Και να μου το χαρίσει κάποιος δεν το παίρνω... Απλά άθλιο στον δρόμο

Πράγματι και για μένα, το μοναδικό αυτοκίνητο (μοντέλο 2009 το είχα αγοράσει καινούργιο) που έκανα τετ-α-κε σε φρένο και αριστερή στροφή σε καλής άσφαλτο δημόσιο δρόμο χωρίς να το θέλω και με λίγα σχετικά χιλιόμετρα (είχα στην κατοχή μου rx8, mx5 δυο rallye) γενικά από στήσιμο, τιμόνι ότι χειρότερο είχα στην κατοχή μου, χειρότερο ακόμη από και από citroen visa 650cc '80, zastava 101 ΄79. ευτυχως το ξεφορτώθηκα νωρίς.
                                        Πάντως το χειρότερο από όλα όσα έχω οδηγήσει ήταν το Suzuki CARRY βανάκι 1000 κυβικά κινδυνος θανατος, το είχε ο πρωην πεθερος και όταν ήταν να το πάρω να κάνω κάποιο δρομολόγιο αρρώσταινα

• U
                                          ursus last edited by

Matiz & c3 1ης γενιάς

Sent from my iPad using Tapatalk

• A
                                            ad276 last edited by

Χειρότερο αμάξι που έχω οδηγήσει ever είναι ένα Smart Fortwo του 2005 συγγενικού μου προσώπου.Δεν πιστεύω ότι υπάρχει χειρότερο αμάξι από αυτό.Κρατημα μηδέν,χωροταξικά απαράδεκτο και από ποιοτητα.....άστα να πάνε.Συντηρηση από άλλο πλανήτη και χίλια μύρια προβλήματα.Καθε δύο μήνες αλλαγή μπουζί γιατί τα λαδωνε και άλλα,και άλλα,και άλλα.Ειλικρινα πέρα από τις συμπαγείς διαστάσεις δεν έχει κάτι που να ζηλέψει κανείς.
                                            Α και τι πιο καλο.....παρόλο τα 2,5 μέτρα του δεν μπορούσα να το παρκάρω.....Ευτυχώς όμως η κοπελιά ξύπνησε γρήγορα και το πέταξε και πηρε ένα Πεζό 206 μεταχειρισμενο,το οποίο είναι η μέρα με τη νύχτα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 18 / 21