-
@omikrositalofilos said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στο παρακάτω σχόλιο σας, υποστηρίζετε ότι προάγουν την οδική ασφάλεια οι εν λόγω ομάδες
Μα αυτο λεω, ακριβως αυτο οτι με το να λες πως υπαρχει ελεγχος θα υπαρχει εμμεση συμμορφωση, οι μυστικοι (που ισως να μην ηταν τοσο μυστικοι τελικα) δηλωναν ψευδη μπλοκα ωστε να εξωθησουν τους πολιτες να αλλαξουν δρομολογια και να "πεσουν στα πραγματικα", ειναι σαν να λες 2 αρνησεις μια καταφαση.
Δηλαδη σε ρωταω σαν ανθρωπος αγνοοντας την ιδιοτητα σου, πιστευεις, πως ενας πολιτης με πληρη οδηγητικη συνειδηση που οδηγει ακρως προσεκτικα και πιθανα να κανει καθημερινες παραβασεις που δεν ζημιωνουν ουσιαστικα την οδηγητικη ασφαλεια θα εχει αρνητικο αντικτυπο να ενημερωθει και να μην πληρωσει κερατιατικα?
Και εδώ είσαι λάθος
Ένας οδηγός με πλήρη συνείδηση και που οδηγεί προσεκτικά ΔΕΝ θα κάνει καθημερινά παραβάσεις, οπότε δεν θα πληρώσει τίποτα -
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Oδηγική συνείδηση και καθημερινές παραβάσεις είναι αντίφαση από μόνη της
Σκεψου την τελευταια σου διαδρομη καλε μου φιλε, αναλογισου λεπτο προς λεπτο και κοιτα ποσες μικροπαραβασεις διεπραξες ακομα και αθελα/ασυνειδητα.
Ουδεις αναμαρτητος
Και θα έπρεπε να πληρώνω κάθε παράβαση που έκανα.
Ακόμα και το ότι πέρασα με 40 μπροστά από σχολείο.
Αν κάνεις καθημερινές μικρές εξαιρέσεις, σταδιακά θα κάνεις και μια μεγαλύτερη ενδιάμεσα. -
Ένας οδηγός με πλήρη συνείδηση και που οδηγεί προσεκτικά ΔΕΝ θα κάνει καθημερινά παραβάσεις, οπότε δεν θα πληρώσει τίποτα
Στατιστικα μιλωντας οι ανθρωποι ειναι ατελη οντα και θα κανουν λαθη, το ζητημα ειναι ποσα λαθη θα κανουν και τι σοβαροτητα θα εχουν, οταν τιμωρεις για μια παραβαση ανουσια και ανθρωπινη (οχι δηλαδη εκ προ μελετης) τοτε καταλυεις καθε εννοια δικαιοσυνης.
Αυτο ειναι το προβλημα μου, οτι εξεταζονται με βαση την θεωρια και οχι την πραξη
-
Σκεψου την τελευταια σου διαδρομη καλε μου φιλε, αναλογισου λεπτο προς λεπτο και κοιτα ποσες μικροπαραβασεις διεπραξες ακομα και αθελα/ασυνειδητα.
Ουδεις αναμαρτητος
Μικροπαραβάσεις είναι να οδηγείς μεθυσμένος;;;
Είστε σοβαρός τώρα;;
Πόσο ετών είστε;;
Γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό του φόρουμ πρέπει «Να είναι φυσικό πρόσωπο και πάνω από 13 ετών» για συμμετάσχει -
Αν κάνεις καθημερινές μικρές εξαιρέσεις, σταδιακά θα κάνεις και μια μεγαλύτερη ενδιάμεσα.ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ,
Δεν ισχυει κατι τετοιο, δεν εχεις να κανεις με ρομποτ, εχεις να κανεις με ανθρωπους. Σκεψου κατι καλε μου φιλε.Εγω θεωρω πως οδηγω οσο ασφαλεστερα μπορω για εμενα (ισως και οχι) και για τους γυρω μου (αυτο ειναι σιγουρο, εχω αλτρουσιμο), εχω ομως κανει λαθη, ασχετα αν εφεραν σε δυσκολια 3ους ή εξεθεσαν εμενα ή αυτους σε κινδυνο, παντα μετα σκεφτομαι τι θα μπορουσα να κανω καλυτερα τι θα μπορουσα να βελτιωσω για να γινω καλυτερος. Δεν χρειαζομαι εναν μπαμπουλα
-
Είστε σοβαρός τώρα;;
Πόσο ετών είστε;;
Γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό του φόρουμ πρέπει «Να είναι φυσικό πρόσωπο και πάνω από 13 ετών» για συμμετάσχειοχι ρε συ, δεν ειπα μεθυσμενος ουτε στοπ ουτε φαναρια ουτε προτεραιοτητα ουτε υπερβολικη ταχυτητα, εννοω λοιπες 3ες παραβασεις ξερω γω κατηγοριας Ε1-2.
Απολογουμαι αν αφησα να εννοηθεί κατι τετοιο, προς θεου
-
Ένας οδηγός με πλήρη συνείδηση και που οδηγεί προσεκτικά ΔΕΝ θα κάνει καθημερινά παραβάσεις, οπότε δεν θα πληρώσει τίποτα
Στατιστικα μιλωντας οι ανθρωποι ειναι ατελη οντα και θα κανουν λαθη, το ζητημα ειναι ποσα λαθη θα κανουν και τι σοβαροτητα θα εχουν, οταν τιμωρεις για μια παραβαση ανουσια και ανθρωπινη (οχι δηλαδη εκ προ μελετης) τοτε καταλυεις καθε εννοια δικαιοσυνης.
Αυτο ειναι το προβλημα μου, οτι εξεταζονται με βαση την θεωρια και οχι την πραξη
Μιλούσαμε για αλκοτέστ και μεθυσμένους, αν θυμάμαι καλά , αν για εσένα είναι ανούσια και ανθρώπινη παράβαση να οδηγείς μεθυσμένος, έχει ήδη καταλυθεί κάθε έννοια δηκεοσινης
-
Μιλούσαμε για αλκοτέστ και μεθυσμένους, αν θυμάμαι καλά , αν για εσένα είναι ανούσια και ανθρώπινη παράβαση να οδηγείς μεθυσμένος, έχει ήδη καταλυθεί κάθε έννοια δηκεοσινης
Ρε παιδια δεν λεω αυτο, σας λεω οτι μαζι με τα σημαντικα, υπαρχουν και αλλα καθαρα εισπρακτικα... Ξαναλεω ο ιδιος δειχνω μηδενικη ανοχη στο αλκοολ και αν ημουν νομοθετης θα εκανα τα ορια 0
-
Είστε σοβαρός τώρα;;
Πόσο ετών είστε;;
Γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό του φόρουμ πρέπει «Να είναι φυσικό πρόσωπο και πάνω από 13 ετών» για συμμετάσχειοχι ρε συ, δεν ειπα μεθυσμενος ουτε στοπ ουτε φαναρια ουτε προτεραιοτητα ουτε υπερβολικη ταχυτητα, εννοω λοιπες 3ες παραβασεις ξερω γω κατηγοριας Ε1-2.
Απολογουμαι αν αφησα να εννοηθεί κατι τετοιο, προς θεου
Οκ τότε διάβασε ξανά από το σχόλιο μου και έπειτα και διόρθωσε ότι νομίζεις στα σχόλια σου
https://forum.4troxoi.gr/topic/53250/node-53250 -
Οκ τότε διάβασε ξανά από το σχόλιο μου και έπειτα και διόρθωσε ότι νομίζεις στα σχόλια σου
Φιλε μου νομιζω με εχεις παρεξηγησει.
Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα για τα πιστευω μου και αν δεν συμφωνεις μετα χαρας να ακουσω την αποψη σου και να αλλαξω την δικια μου...
Θεωρω την οδηγηση υπο την επήρεια μεθης σοβαρη παραβαση? ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!
Ομως θεωρω επισης οτι η ενημερωση μεταξυ των πολιτων για ολα τα ειδη ελεγχων (κυριως για τους εισπρακτικους οπως προειπα) δεν εχει αρνητικο αντικτυπο στην συλλογικη οδικη ασφαλεια ακομα και ΑΝ εξαιτιας αυτης ξεγλυστρησουν 2-3 μεθυσμενοι οδηγοι απο τους ελεγχους.
Πες μου σε παρακαλω αν καπου λανθανω
-
Ουδεις αναμαρτητος
Αν κάνεις καθημερινές μικρές εξαιρέσεις, σταδιακά θα κάνεις και μια μεγαλύτερη ενδιάμεσα.Ακριβώς, πολύ εύστοχο σχόλιο
Δεν ξεκινάει κάποιος να κόβει τα κόκκινα στην τσιμισκη και στη συγγρου, από τα στενάκια ξεκινάει που δεν έχουν κίνηση. Ούτε ξεκινά οδηγώντας μεθυσμένος, αλλά με ένα ποτηράκι που σταδιακά γίνεται 2-3….10. -
Αυτο που λες εχει στατιστικη σημαντικοτητα?
Ιδια ακριβως με τη δικη σου στο 95% που ανεφερες.
Ουδεις αναμαρτητος
Ειμαι απο τους ανθρωπους που κανουν αρκετες παραβασεις μικρες και μεγαλες σε περιοχες και δρομους που γνωριζω πολυ καλα ολο το 24ωρο, με κινηση και χωρις. Πλεον τις εχω περιορισει στο ελαχιστο λογο φοβου. Δαχτυλο δεν κουναω σε κανεναν, βλακεις μονο να μην ακουω, οπως οσες φορες πληρωσα στο παρελθον τις δικες μου ποτε δεν εριξα την ευθυνη στον κακο μπατσο ή οπου αλλου και εχω πληρωσει και τα 700αρια μου.
-
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πλεον τις εχω περιορισει στο ελαχιστο λογο φοβου
Για εμενα η αιτια πρεπει να ειναι η συναισθηση, ΟΧΙ ο φοβος...
Σε μια ευνομουμενη πολιτεια τουλαχιστον -
Πλεον τις εχω περιορισει στο ελαχιστο λογο φοβου
Για εμενα η αιτια πρεπει να ειναι η συναισθηση, ΟΧΙ ο φοβος...
Σε μια ευνομουμενη πολιτεια τουλαχιστονΑγνωστη λεξη για τους περισσοτερους, κοιτα το χαμο με τα κινητα, αυτο και μονο φτανει.
-
Φιλε μου νομιζω με εχεις παρεξηγησει.
Να ξεκαθαρισω καποια πραγματα για τα πιστευω μου και αν δεν συμφωνεις μετα χαρας να ακουσω την αποψη σου και να αλλαξω την δικια μου...
Θεωρω την οδηγηση υπο την επήρεια μεθης σοβαρη παραβαση? ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!!
Ομως θεωρω επισης οτι η ενημερωση μεταξυ των πολιτων για ολα τα ειδη ελεγχων (κυριως για τους εισπρακτικους οπως προειπα) δεν εχει αρνητικο αντικτυπο στην συλλογικη οδικη ασφαλεια ακομα και ΑΝ εξαιτιας αυτης ξεγλυστρησουν 2-3 μεθυσμενοι οδηγοι απο τους ελεγχους.
Πες μου σε παρακαλω αν καπου λανθανω
Τα γραφόμενα σου είναι παρεξηγήσιμα
Ανεβάζω άρθρο των 4τροχων που έχει τους διαλόγους
Βλέπεις την παραπάνω φωτογραφία που αναφέρει για αλκοτέστ στην πλατεία Ομονοιας ;;;
Τι να συζητήσουμε περαιτέρω;;
Αν υπήρχαν μόνο ειδοποιήσεις για ραντάρ ταχύτητας θα το έβλεπα «υπό το βλέμμα της συλλογικής οδικής ασφάλειας»
-
Συγγνωμη δεν ηταν αυτος ο στοχος μου,
Βλέπεις την παραπάνω φωτογραφία που αναφέρει για αλκοτέστ στην πλατεία Ομονοιας ;;;
Αν υπήρχαν μόνο ειδοποιήσεις για ραντάρ ταχύτητας θα το έβλεπα «υπό το βλέμμα της οδικής ασφάλειας»Την βλεπω και ειπα πως ειναι το αθεμιττο παραπροιον αυτου του ειδους ενημερωσης.
Αγνωστη λεξη για τους περισσοτερους, κοιτα το χαμο με τα κινητα, αυτο και μονο φτανει.
Κινητο προσωπικα δεν με απασχολει, δε το ακουμπαω ποτε στην οδηγηση (δεν εχω ουτε καν βαση ειναι ειτε στο καθισμα του συνοδηγου ειτε μεσα στον τεμπελη), ειπαμε θελω το 100% των δυνατοτητων μου να ειναι εκει αμα χρειαστουν να κανουν την βελτιστη αντιδραση που μπορουν.
Σε γενικες γραμμες εχετε παρεξηγησει τον μικρο ιταλοφιλο (ισως να ευθυνομαι κι εγω με τον τροπο που γραφω αλλα σιγουρα δεν θελω να περασω αυτο το μηνυμα), ο μικρος ιταλοφιλος θελει εναν δρομο που ειναι συλλογικα ασφαλης και μια δικαιη απονομή δικαιοσυνης για πραξεις που θιγουν ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
-
Για αλκοτεστ και λοιπά , εννοείται καλά έκαναν.
Αλλά 100€ πρόστιμο, αν και νομίζω υπήρχε ανέκαθεν , για μία ανιδιοτελή πράξη προς το συνάνθρωπο σου , προκειμένου να γλυτώσει το πορτοφόλι του, ε , είναι κρίμα και άδικο. Που πάμε ως κοινωνία;
Εξηγούμαι , δεν κάνω σινιάλο μέσα σε κατοικημένες ειλικρινά , αλλά σε εκείνο το μπλόκο στην (άδεια το 99% του χρόνου) ευθεία της Ιόνιας στην Αμφιλοχία , αν μπορούσα θα σήκωνα και φωτεινή επιγραφή πάνω από το αυτοκίνητο για να προειδοποιήσω τους απέναντι.
-
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αλλά 100€ πρόστιμο, αν και νομίζω υπήρχε ανέκαθεν , για μία ανιδιοτελή πράξη προς το συνάνθρωπο σου , προκειμένου να γλυτώσει το πορτοφόλι του, ε , είναι κρίμα και άδικο. Που πάμε ως κοινωνία;
Εξηγούμαι , δεν κάνω σινιάλο μέσα σε κατοικημένες ειλικρινά , αλλά σε εκείνο το μπλόκο στην (άδεια το 99% του χρόνου) ευθεία της Ιόνιας στην Αμφιλοχία , αν μπορούσα θα σήκωνα και φωτεινή επιγραφή πάνω από το αυτοκίνητο για να προειδοποιήσω τους απέναντιΕγω σε τετοιες περιπτωσεις κρινω, αν ο αλλος παει κομματια, σε εγκληματικο επιπεδο ΔΕΝ θα κανω σινιαλο, αν ομως απλως παει τοσο οσο γρηγορα οσο απλως να τον γραψουν τοτε ναι θα κανω κι εγω
-
Συγγνωμη δεν ηταν αυτος ο στοχος μου,
Αν υπήρχαν μόνο ειδοποιήσεις για ραντάρ ταχύτητας θα το έβλεπα «υπό το βλέμμα της οδικής ασφάλειας»Την βλεπω και ειπα πως ειναι το αθεμιττο παραπροιν αυτου του ειδους ενημερωσης.
Αγνωστη λεξη για τους περισσοτερους, κοιτα το χαμο με τα κινητα, αυτο και μονο φτανει.
Κινητο προσωπικα δεν με απασχολει, δε το ακουμπαω ποτε στην οδηγηση (δεν εχω ουτε καν βαση ειναι ειτε στο καθισμα του συνοδηγου ειτε μεσα στον τεμπελη), ειπαμε θελω το 100% των δυνατοτητων μου να ειναι εκει αμα χρειαστουν να κανουν την βελτιστη αντιδραση που μπορουν.
Σε γενικες γραμμες εχετε παρεξηγησει τον μικρο ιταλοφιλο, ο μικρος ιταλοφιλος θελει εναν δρομο που ειναι συλλογικα ασφαλης και μια δικαιη απονωμη δικαιοσυνης για πραξεις που θιγουν ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
καθεσαι και μπλεκεις σε λεπτομεριες και φοβιες σου, οι οποιες δεν επιβεβαιωνονται τουλαχιστον προς το παρον, και κλεινεις τα ματια στο χαος που επικρατει εδω και καιρο στους δρομους
-
@dettol said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
καθεσαι και μπλεκεις σε λεπτομεριες και φοβιες σου, οι οποιες δεν επιβεβαιωνονται τουλαχιστον προς το παρον, και κλεινεις τα ματια στο χαος που επικρατει εδω και καιρο στους δρομους
θα επιθυμουσα να επεκταθεις αν θελεις κι εσυ
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.