-
Θα λένε με δυνατή φωνή οι νοικοκυρές στην γειτονιά.
"Ποια πήγε και άπλωσε τζάμια στην ταράτσα;;; Ε;;;;;; " -
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
οκτωβριο προσεθεσα 54kwh στην "καβα", αλλα εχω πολυ μικροτερο μαξιλαρακι απο εσενα, οποτε σιγουρα θα φαω απο τα ετοιμα τον νοεμβριο. Πιστευω δεκεμβριο και ιανουαριο θα πληρωσω κατι για καταναλωση ρευματος. Ευελπιστω να ξαναμηδενισω τον μαρτιο και ισως να φτιαξω μεγαλυτερο μαξιλαρακι. Ενεργοποιηθηκα μεσα απριλιου οποτε δεν ειχα ολη την καλη σαιζον διαθεσιμη.
Εγώ ξεκίνησα πριν από σένα και για κάποιους μήνες δεν είχα το YUDO Να τρώει ενέργεια οπότε παρηγαγα πολύ παραπάνω από ότι καταναλωνα γιαυτο μπόρεσα να φτιάξω τέτοιο μαξιλάρι για φέτος!!!!
Του χρόνου δεν θα φτιαξω τόσο μεγάλο αφού πλέον επισκέπτομαι 1 φορα το μήνα βενζιναδικο με το puma και όλες τις άλλες γεμιζω ρεύμα. Περσυ έβαζα diesel στο ka και δεν χρησιμοποιούσα την απλετη ενέργεια που παρηγαγα.
Εσύ με το 10ρι θα φτιάξεις του χρόνου πολύ μεγάλο μαξιλάρι, φετος έχασες πολλούς καλους μήνες γιαυτο δεν προλαβες να κάνεις μεγαλύτερο.
Πιστεύω με 2-3 πάνελ που θα βαλω του χρόνου να την βγάλω καθαρή και του χρόνου παρολο τις αυξημένες απαιτήσεις λόγω αυτοκινητου
δεν συμμεριζομαι την αισιοδοξια σου, διοτι με τοσο ζορικα καλοκαιρια, καιω αρκετο AC. Περισυ τον ιουνιο "μπηκα μεσα". Οτι μαξιλαρι κανω θα ειναι φεβρουαριο, μαρτιο, απριλιο. Οπως και να εχει, οτι γλυτωσουμε απο δεη καλο ειναι
Εν τω μεταξυ σκεφτομουν οτι ακομα και η συζυγος που κανει λιγα χλμ, πληρωνουμε περιπου 65 ευρω τον μηνα βενζινες, το οποιο αντικειμενικα δεν ειναι πολυ για θερμικο οχημα. Αν "μεταφρασεις" τα 65 ευρω σε kwh ειναι 325 kwh (0.15 e/kwh χρεωση δεη + 0.05 e/kwh ρυθμιζομενες), που ειναι πραγματικα τεραστιο νουμερο.μπορει στο μέλλον να πάρετε 2ο ηλεκτρικο και να μην το φτάσεις, αλιώς με 1 πιστεύω θα κάνετε σιγουρα μεγαλύτερο μαξιλάρι θα δεις. Τωρα για την κατανάλωση AC μαλλον καταναλώνετε πολύ. Εμείς λόγω λίγου υψομέτρου στους πρόποδες της πάρνηθας είμαστε σχετικά 2-3 βαθμοί πιο ψυχροι το καλοκαίρι που κάνουν μεγαλη διαφορά να μην ανάβουμε ολη μερα AC
το βασικο ειναι οτι, αν θυμαμαι καλα, ειστε δυο ενηλικες εργαζομενοι. Μετα τις 15/6, οταν κλεισουν τα σχολεια, τα παιδια ειναι σπιτι, οποτε αν το καλοκαιρι ειναι ζεστο, βαραει AC 24/7
εχεις δικιο, είναι πράγματα που δεν μπορω να τα σκεφτώ. Εκεί τι θα κάνεις με τοση ζεστη? Αναγκαστικά θα έχεις συνεχεια το AC αναμμενο. Ενώ οπως σωστα λες εμεις μονο σκ ανοιγουμε μεσημέρι κλιματιστικό αφού καθημερινές δεν είναι σπίτι κανένας να το χρειάζεται
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
"Ποια πήγε και άπλωσε τζάμια στην ταράτσα;;; Ε;;;;;; "Δεν μπορεις να φανταστείς ποσο πικροχολοι είναι κάποιοι . Αυτό που λένε για την κατσικα του γείτονα είναι 100% αλήθεια στον Ελληνα δυστηχως.
Προσπαθω να μην δίνω δικαιώματα να με βαλουν στο στόμα τους. Τα ΦΒ δεν εξέχουν και δεν τα βλέπουν, τα αμάξια μου είναι ενα ford και ένα κινέζικο, τιποτα να βγαζει μάτι (τυπου mercedes, Audi κτλ) και να προκαλει κακοβουλες συζητήσεις αλλα και πάλι πάω στοιχημα οτι με περνανε γενιες 14 κάποιες στην γειτονια.
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
"Ποια πήγε και άπλωσε τζάμια στην ταράτσα;;; Ε;;;;;; "Δεν μπορεις να φανταστείς ποσο πικροχολοι είναι κάποιοι . Αυτό που λένε για την κατσικα του γείτονα είναι 100% αλήθεια στον Ελληνα δυστηχως.
Προσπαθω να μην δίνω δικαιώματα να με βαλουν στο στόμα τους. Τα ΦΒ δεν εξέχουν και δεν τα βλέπουν, τα αμάξια μου είναι ενα ford και ένα κινέζικο, τιποτα να βγαζει μάτι (τυπου mercedes, Audi κτλ) και να προκαλει κακοβουλες συζητήσεις αλλα και πάλι πάω στοιχημα οτι με περνανε γενιες 14 κάποιες στην γειτονια.
αυτος που θελει να κουτσομπολεψει, θα το κανει ειτε εχεις lamporghini ειτε lada.
-
Η αλήθεια είναι πως εάν έχεις lada και Lamborghini είναι όντως ένα καλό θέμα κουτσομπολιού
-
οκτωβριο προσεθεσα 54kwh στην "καβα", αλλα εχω πολυ μικροτερο μαξιλαρακι απο εσενα
Να ρωτήσω? Net meetering έχετε? ρωτάω γιατι ψάχνομαι να βάλω και εγώ net billing με μπαταρίες, περίπου 3.5 kwp. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω φωτοβολταικά πανελ με μπαταρία Sigenergy & gateway. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι ως προς την συνδεσμολογία. Αντιλαμβάνομαι οτι υπάρχει το κλασσικό ρολόι της ΔΕΗ (με διπλό μετρητή) το οποίο μετράει την κατανάλωση από το δίκτυο και την επιστροφή απο τα φ/β στο δίκτυο μετά την μετατροπή στο inverter. Ένα ποσοστό της παραγωγής των φ/β καταναλώνεται απευθείας ή πηγαίνει στην μπαταρία. Η ερώτηση ειναι , υπάρχει και ένα τρίτο ρολόι, που μετράει απευθείας την παραγωγή από τα πάνελ, άρα αν καταλαβαίνω καλά αυτο μπαίνει απευθείας ανάμεσα στον inverter και στο πάνελ? δηλαδή μετράει dc ρεύμα ? απο το συγκεκριμένο ρολόι βγαίνει το ποσό των ΥΚΟ? και τέλος, το συγκεκριμένο ρολόι, μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο της εγκατάστασης ή θα πρέπει να ειναι δίπλα στα υπόλοιπα ρολόγια του κτιρίου της ΔΕΗ?
-
@bekiaris said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
οκτωβριο προσεθεσα 54kwh στην "καβα", αλλα εχω πολυ μικροτερο μαξιλαρακι απο εσενα
Να ρωτήσω? Net meetering έχετε? ρωτάω γιατι ψάχνομαι να βάλω και εγώ net billing με μπαταρίες, περίπου 3.5 kwp. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω φωτοβολταικά πανελ με μπαταρία Sigenergy & gateway. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι ως προς την συνδεσμολογία. Αντιλαμβάνομαι οτι υπάρχει το κλασσικό ρολόι της ΔΕΗ (με διπλό μετρητή) το οποίο μετράει την κατανάλωση από το δίκτυο και την επιστροφή απο τα φ/β στο δίκτυο μετά την μετατροπή στο inverter. Ένα ποσοστό της παραγωγής των φ/β καταναλώνεται απευθείας ή πηγαίνει στην μπαταρία. Η ερώτηση ειναι , υπάρχει και ένα τρίτο ρολόι, που μετράει απευθείας την παραγωγή από τα πάνελ, άρα αν καταλαβαίνω καλά αυτο μπαίνει απευθείας ανάμεσα στον inverter και στο πάνελ? δηλαδή μετράει dc ρεύμα ? απο το συγκεκριμένο ρολόι βγαίνει το ποσό των ΥΚΟ? και τέλος, το συγκεκριμένο ρολόι, μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο της εγκατάστασης ή θα πρέπει να ειναι δίπλα στα υπόλοιπα ρολόγια του κτιρίου της ΔΕΗ?
θα σου πω εγω τι καταλαβα, ως απλος καταναλωτης. Οποιος εχει τεχνικες γνωσεις ας προσθεσει/διορθωσει.
Ναι, και εγω και ο cirus μπηκαμε με net metering.
Οταν συνδεθεις με τον δεδδηε αλλαζουν το ρολοι και βαζουν smart που μετραει καταναλωση αλλα και εγχυση στο δικτυο. Νομιζω το ρολοι αυτο μετραει και παραγωγη του φβ.
Οχι, δεν υπαρχει μετρητης μεταξυ πανελ και ινβερτερ.
Σε αναγκαζουν ομως να βαλεις ενα ακομα ρολοι το οποιο μετραει την παραγωγη σου. Αυτο ομως μπαινει κοντα στο ρολοι της δεη. Θυμαμαι μαλιστα γκρινιες στα γκρουπακια στο fb, διοτι θεωρουσαν οτι δεν εχει λογο υπαρξης αυτο και ανεβαζει το κοστος της εγκαταστασης.
Απο οτι γνωριζω, το επισημο ρολοι, αυτο το οποιο μετραει τις καταναλωσεις και βασει των οποιων βγαινουν οι ΥΚΟ ειναι το επισημο του δεδδηε/δεη. Ετσι και αλλιως ΥΚΟ πληρωνεις στις kwh που αντλεις απο το δικτυο, οχι σε οτι παραγεις.
Συμβουλη, που ειναι κατι που συζητουσαμε απο κοντα και με τον cirus, προσεξε πολυ στον σχεδιασμο τις αναγκες που εχεις σε ενεργεια και υπολογισε και μελλοντικες σου αναγκες. -
Σε αναγκαζουν ομως να βαλεις ενα ακομα ρολοι το οποιο μετραει την παραγωγη σου. Αυτο ομως μπαινει κοντα στο ρολοι της δεη. Θυμαμαι μαλιστα γκρινιες στα γκρουπακια στο fb, διοτι θεωρουσαν οτι δεν εχει λογο υπαρξης αυτο και ανεβαζει το κοστος της εγκαταστασης.
Απο οτι γνωριζω, το επισημο ρολοι, αυτο το οποιο μετραει τις καταναλωσεις και βασει των οποιων βγαινουν οι ΥΚΟ ειναι το επισημο του δεδδηε/δεη. Ετσι και αλλιως ΥΚΟ πληρωνεις στις kwh που αντλεις απο το δικτυο, οχι σε οτι παραγεις.Οκ σε ευχαριστώ, άσχετα με το κόστος, εμένα σε αυτή την φάση δεν με απασχολεί αυτό, με απασχολεί το σημείο που θα μπει για να γνωρίζω ακριβώς την καλωδίωση. ΤΟ θέμα ειναι, πως μετράει την παραγωγή ? μετράει την παραγωγή από τα πάνελ απευθειας? αρα DC? ή γίνεται η μετατροπή στον inverter Και μπαίνει μετά? Τα ΥΚΟ βγαίνουν με βάση την παραγωγή των πανελ και οχι μέσω της εγχυόμενης ενέργειας. Το επίσημο ρολόι της ΔΕΗ μετράει την επιστρεφόμενη ενέργεια που πάει στο δίκτυο και ειναι σίγουρα μικρότερη ή ίση της συνολικής παραγωγής, με την διαφορά οτι οτι πάει στο δίκτυο, έχει και χρέωση της χρήσης του δικτύου απλά το κρατάς κάβα στο Net meetering για να το καταναλώσεις μέτά.
-
Απο οτι γνωριζω, το επισημο ρολοι, αυτο το οποιο μετραει τις καταναλωσεις και βασει των οποιων βγαινουν οι ΥΚΟ ειναι το επισημο του δεδδηε/δεη. Ετσι και αλλιως ΥΚΟ πληρωνεις στις kwh που αντλεις απο το δικτυο, οχι σε οτι παραγεις.Οκ σε ευχαριστώ, άσχετα με το κόστος, εμένα σε αυτή την φάση δεν με απασχολεί αυτό, με απασχολεί το σημείο που θα μπει για να γνωρίζω ακριβώς την καλωδίωση. ΤΟ θέμα ειναι, πως μετράει την παραγωγή ? μετράει την παραγωγή από τα πάνελ απευθειας? αρα DC? ή γίνεται η μετατροπή στον inverter Και μπαίνει μετά? Τα ΥΚΟ βγαίνουν με βάση την παραγωγή των πανελ και οχι μέσω της εγχυόμενης ενέργειας. Το επίσημο ρολόι της ΔΕΗ μετράει την επιστρεφόμενη ενέργεια που πάει στο δίκτυο και ειναι σίγουρα μικρότερη ή ίση της συνολικής παραγωγής, με την διαφορά οτι οτι πάει στο δίκτυο, έχει και χρέωση της χρήσης του δικτύου απλά το κρατάς κάβα στο Net meetering για να το καταναλώσεις μέτά.
Κατσε γιατι εχεις παρανοησει κατι και πρεπει να λυθει. Οι ρυθμιζομενες χρεωσεις βγαινουν βασει της ενεργειας που ΑΝΤΛΕΙΣ απο το δικτυο. Δεν πληρωνεις για οτι παραγεις. Ειτε αντλεις "δικες σου" kwh (που εχεις αφησει καβα) ειτε αντλεις kwh της δεη, πληρωνεις ΥΚΟ. Απλα στην πρωτηπεριπτωση δενπληρωνεις τιμη kwh, ενω στην δευτερη πληρωνεις τιμη kwh. ΥΚΟ πληρωνεις και στις δυο περιπτωσεις.
Για αυτον τον λογο δεν ενδιαφερει την δεη τι παραγεις, παρα μονο τι εγχεεις στο δικτυο, ωστε να στο αφαιρεσουν απο την καταναλωση σου οταν βγει ο λογαριασμος. -
Για αυτον τον λογο δεν ενδιαφερει την δεη τι παραγεις, παρα μονο τι εγχεεις στο δικτυο, ωστε να στο αφαιρεσουν απο την καταναλωση σου οταν βγει ο λογαριασμος.
Α οκ, δεν είχα πλήρη εικόνα...αν μπορεις καποιος να με βοηθήσει με την συνδεσμολογία με το έξτρα ρολοι?
-
Βασικά βάζουν τον έξυπνο μετρητή που παίρνουν μετρήσεις μόνο την κατανάλωση που κάνει ο χρήστης.
Ο 2ος αναλυτής συνδέεται με τον έξυπνο μετρητή μέσω πρωτοκόλλου επικοινωνίας κατά κόρον RS485 και μετράει και κατανάλωση και παραγωγή.
Αυτά τα στοιχεία από τον αναλυτή ενέργειας μεταφέρονται μέσω του έξυπνου ρολογιού που έχει gateway και πάνε όλα τα νούμερα μετρήσεων στην ΔΕΔΗΕ και βγαίνουν τα λογιστικά νούμερα. -
Για αυτον τον λογο δεν ενδιαφερει την δεη τι παραγεις, παρα μονο τι εγχεεις στο δικτυο, ωστε να στο αφαιρεσουν απο την καταναλωση σου οταν βγει ο λογαριασμος.
Α οκ, δεν είχα πλήρη εικόνα...αν μπορεις καποιος να με βοηθήσει με την συνδεσμολογία με το έξτρα ρολοι?
θα σου βάλω μερικές φωτο και θα εξηγησω όσο μπορω χοντρικα να καταλάβεις απο την δική μου εγκατασταση. Ελπιζω να σε βοηθησω αλλα σιγουρα δεν μπορω οσο θα το κάνει ενας καλός εγκαταστατης/ηλεκτρολογος
πανω στην ταρατσα είναι τα φωτοβολταικα πανελ, φευγουν καλώδια για καπου που θα επιλεξεις να βαλεις Inverter, μπαταριες και πινακες προστασιας του σπιτιου, του φβ. Στην δικη μου περιπτωση είναι στο υπόγειο του σπιτιου, αυτο δεν σημαινει τιποτα, μπορεις να τα βάλεις αλλου.
απο εκει φευγουν καλώδια προς τους πινακες του σπιτιου
σου βαζω φωτο από τα ρολογια μου με περιγραφη
χοντρικα υπάρχουν 2 ρολογια, ενα καταγραφει ποσσα δινεις εσυ πισω στην δεη και ενα καταγραφει ποση καταναλωση εχεις. και τα 2 εχουν μοντεμ με sim καρτες που εγκαθιστα ο ΔΕΔΗΕ οταν θα ερθει να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει. αυτα χοντρικα
-
χοντρικα υπάρχουν 2 ρολογια, ενα καταγραφει ποσσα δινεις εσυ πισω στην δεη και ενα καταγραφει ποση καταναλωση εχεις. και τα 2 εχουν μοντεμ με sim καρτες που εγκαθιστα ο ΔΕΔΗΕ οταν θα ερθει να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει. αυτα χοντρικα
Ωραίος, σε ευχαριστώ πολύ, αρχικά επιβεβαιώνεται οτι ο έξτρα μετρητής που βάζουν στο net meetering μπαίνει δίπλα στον άλλον και έχει και τηλεμέτρηση. Έψαξα και το document του ΔΕΔΔΗΕ και λέει οτι στην περίπτωση που ειναι τηλεμετρούμενος, μπορει να μπει και σε διαφορετικό σημέιο κατόπιν επιβαβαίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ. Ουσιαστικά η εγκατάσταση σου επιβεβαίωνει το παρακάτω σχήμα που βρήκα στο Internet, και δείχνει οτι ο μετρητής 1, που ειναι η περίπτωση που συζητάμε (οχι του ΔΕΔΔΗΕ) περνάει μετά το Inverter
-
και τα 2 εχουν μοντεμ με sim καρτες που εγκαθιστα ο ΔΕΔΗΕ οταν θα ερθει να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει
2 ερωτησεις ασχετου
Υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει ισχυρο σημα στην περιοχη η να χανεται πισω απο ντουβαρια , τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ;
Και θα μπορουσα να χακαρω το μοντεμ και να πειραξω τα νουμερακια ; -
ΜΠΡΑΒΟ!...είσαι Έλληνας!
-
να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει. αυτα χοντρικατο μονο που δεν καταλαβαίνω, ειναι που ειναι το κιβώτιο διακλάδωσης, σε ποιο σημείο γίνεται αυτο στην εγκατάσταση σου? επίσης, οπως φαινεται στο σχήμα, ο μετρητής 2 ειναι διπλός, μετράει πόσα τραβάς από την ΔΕΗ και πόσο δι΄νεις πίσω στο δίκτυο
-
@otso said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
και τα 2 εχουν μοντεμ με sim καρτες που εγκαθιστα ο ΔΕΔΗΕ οταν θα ερθει να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει
2 ερωτησεις ασχετου
Υπαρχει περιπτωση να μην υπαρχει ισχυρο σημα στην περιοχη η να χανεται πισω απο ντουβαρια , τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ;
Και θα μπορουσα να χακαρω το μοντεμ και να πειραξω τα νουμερακια ;Δεν εχω σκεφτει την περιπτωση να μην εχει καλό σημα. Υποτιθεται τα ρολογια βρίσκονται κάπου που να έχουν καλό σημα 4G , σε διαφορετική περιπτωση υπάρχουν αλλες λύσεις
ΠΧ μπορεις να αγοράσεις εναν αρκετα ακριβο η αλήθεια είναι repeater 4G ο οποίος έχει πολύ μεγαλες κεραιες και θα πιασει 4G ακομα και εκει που το κινητο σου δεν πιάνει καθόλου και θα ενισχύσει το σήμα πριν το επανεκπεμψει ωστε τα μοντεμ να επικοινωνήσουν. Λυσεις υπάρχουν
Οσον αφορα το δευτερο. Το να χακάρεις το modem δεν θα μπορουσε να σου προσφέρει τιποτα. Καθως το modem το μοναδικο που κάνει είναι να στελνει τα κρυπτογραφημένα Data μεσω 4G αφού κανει authentication στην αναλογη υπηρεσία του ΔΕΔΗΕ
Να το χακάρεις να μην στελνει μπορεις. Να το χακαρεις να μην κάνει Authentication μπορεις
Αν μπορεις να αποκρυπτογραφησεις τα δεδομενα και να υποκλεψεις το authentication ωστε να στελνεις καλύτερες ευνοικοτερες μετρήσεις μαλλον σημαινει οτι χαραμίζεις το ταλέντο σου στον ΔΕΔΗΕ και να στειλεις βιογραφικο αλλου να βγαζεις εκατομμυρια δολλαρια και να πίνεις μαργαρίτες σε παραλίες της Χαβαη
-
το μονο που δεν καταλαβαίνω, ειναι που ειναι το κιβώτιο διακλάδωσης, σε ποιο σημείο γίνεται αυτο στην εγκατάσταση σου? επίσης, οπως φαινεται στο σχήμα, ο μετρητής 2 ειναι διπλός, μετράει πόσα τραβάς από την ΔΕΗ και πόσο δι΄νεις πίσω στο δίκτυο
Εδω νομίζω γίνεται οπου μπορώ να αποκόψω και το Φ/Β τελειως αν θελω:
-
2 ερωτησεις ασχετου
Και θα μπορουσα να χακαρω το μοντεμ και να πειραξω τα νουμερακια ;Δεν εχω σκεφτει την περιπτωση να μην εχει καλό σημα. Υποτιθεται τα ρολογια βρίσκονται κάπου που να έχουν καλό σημα 4G , σε διαφορετική περιπτωση υπάρχουν αλλες λύσεις
ΠΧ μπορεις να αγοράσεις εναν αρκετα ακριβο η αλήθεια είναι repeater 4G ο οποίος έχει πολύ μεγαλες κεραιες και θα πιασει 4G ακομα και εκει που το κινητο σου δεν πιάνει καθόλου και θα ενισχύσει το σήμα πριν το επανεκπεμψει ωστε τα μοντεμ να επικοινωνήσουν. Λυσεις υπάρχουν
Οσον αφορα το δευτερο. Το να χακάρεις το modem δεν θα μπορουσε να σου προσφέρει τιποτα. Καθως το modem το μοναδικο που κάνει είναι να στελνει τα κρυπτογραφημένα Data μεσω 4G αφού κανει authentication στην αναλογη υπηρεσία του ΔΕΔΗΕ
Να το χακάρεις να μην στελνει μπορεις. Να το χακαρεις να μην κάνει Authentication μπορεις
Αν μπορεις να αποκρυπτογραφησεις τα δεδομενα και να υποκλεψεις το authentication ωστε να στελνεις καλύτερες ευνοικοτερες μετρήσεις μαλλον σημαινει οτι χαραμίζεις το ταλέντο σου στον ΔΕΔΗΕ και να στειλεις βιογραφικο αλλου να βγαζεις εκατομμυρια δολλαρια και να πίνεις μαργαρίτες σε παραλίες της Χαβαη
Ευχαριστω
Εγω σιγουρα δεν μπορω να κανω τετοια πραγματα και δεν εχει και νοημα εδω που τα λεμε , απλα ρωταω επειδη υπαρχουν ατομα στην οικογενεια που μπορουν ( δεν ειμαι και εντελως σιγουρος να το κανουν ) . Βεβαια ακομη και να μπορει καποιος οπως ειπα και να μην εχει ηθικους ενδοιασμους , δεν εχει νοημα
καθως ο λογος ρισκου / οφελους ειναι για ηλιθιους . -
2 ερωτησεις ασχετου
Ευχαριστω
Εγω σιγουρα δεν μπορω να κανω τετοια πραγματα και δεν εχει και νοημα εδω που τα λεμε , απλα ρωταω επειδη υπαρχουν ατομα στην οικογενεια που μπορουν ( δεν ειμαι και εντελως σιγουρος να το κανουν ) . Βεβαια ακομη και να μπορει καποιος οπως ειπα και να μην εχει ηθικους ενδοιασμους , δεν εχει νοημα
καθως ο λογος ρισκου / οφελους ειναι για ηλιθιους .Δεν μπορουν σε αυτούς τους νεους μετρητες τουλαχιστον οχι με τον τρόπο που λες
στους παλιους μπορουν να κάνουν πολλα.
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα