-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων σας. Μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες και το έχω δηλωμένο στην Γερμανία σε συγγενή μου.
Αυτό με τον συγγενή να το ρωτήσεις σε τελωνείο και να μάθεις ακριβώς τις προϋποθέσεις που ισχύουν , μη βασίζεσαι σε λόγια του στυλ 'τόσα χρόνια (καλοκαίρια ) κυκλοφορώ έτσι δεν μου έτυχε ούτε έλεγχος '
-
Βασικα περα του εξαμηνου οχι δεν μπορεις αλλα αφου το πιστεύεις οτι μπορεις, κανε το μεχρι να το μαθεις.
Ξερω περίπτωση που επεσε κεραμυδα στο κεφαλι απο το προστημο, τεραστιο μαλιστα για τα δεδομενα του τυπου που εκανε την εξυπνάδα....
-
Μετά το 6μηνο το αυτοκίνητο πρέπει να βγεί από την χώρα και να ξαναμπεί, αλλιώς είναι παράνομο.
-
Εαν είναι σε συγγενή, μπορεί και να μην γλυτώσεις το πρόστιμο. Πρέπει να το οδηγεί ο ιδιοκτήτης ο οποίο αποδεικνύεται ότι έχει εργαστεί πάνω από 185 ημέρες στην χώρα που είναι οι πινακίδες ή είναι φορολογικός κάτοικος της χώρας.
-
Το πρόστιμο Λαπ όντως είναι μεγάλο, από €2.500 έως και €10.000. Πλέον του κόστους εκτελωνισμού που είναι υπερβολικά μεγάλο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
-
-
Δεν υπαρχει προβλημα γιατι ειμαι δηλωμενος στην ασφαλεια οτι ειμαι 2ος κατοχος του αυτοκινητου σαν τον πρωτο και δεν υπαρχει προβλημα μου εχουν πει κανενα απολυτος...
-
Αυτο ξερω και εγω....
Οπου νομιζω ειναι και με διαβαθμισεις. Δηλαδη την μια φορα τοσους μηνες πρεοει να μεινει εκτος χωρας για να ξαναεισελθει με 6μηνη αδεια... την μεθεοομενη χ+ν μηνες να μεινει στο εξωτερικο.... Ουτε καν σε ιδιωτικο γκαράζ στην χωρα.... Πρεπει να εξελθει απο τα σύνορα. Δεν ειναι ετσι χυμα το θεμα.
Πλεον υπαρχουυν βασεις δεδομένων, χτυπουν ονομα πινακιδα και αμεσως βλεπουν οτι εχει ληξει το εξαμηνο. Σου λενε κατεβαστε το παραθυρο' Κυριε το αυτοκινητο κινηται παρανομα στη χωρα' . Αντε πες μου τι θα τραυλιζεις εκεινη την ωρα;;; Αυτη ειναι πραγματικοτητα. Ολα τα αλλα ειναι του καφενείου που στο τελος κοστιζουν ενω τα λογια δεν κοστιζουν τιποτα. Ειναι τζαμπε.
Φιλε διαβασε το τελωνιακο κωδικα για αυτη την περιπτωση... Κανει καραμπαμ απο μακρυα... Απορω πως δεν το βλεπεις. Ξερεις ποσο ευκολα κανεις μια επιχειρηση στο εξωτερικό και σε χωρςς με μικρο φορο και δη ευρωπαϊκες;;; Τι νομιζεις ασχετοι ειναι οι επιχειρηματίες,δεν γνωριζουν; Δεν το πραττουν ομως.... Γιατι;; για σκεψου;;;
Τεσπα. Ευχομαι να ευχαριστηθεις το αυτοκινητο που θέλεις. Παντα νομιμα.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων σας. Μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες και το έχω δηλωμένο στην Γερμανία σε συγγενή μου. Με 15.000 ή το πολύ και μέχρι 18 υπάρχουν πάρα πολύ ωραία κάμπριο ακόμα και πιο καινούργιο μοντέλα του 2015 ή 16 που είναι με τέσσερις θέσεις και πολύ όμορφα όπως επίσης και κουπέ πολύ όμορφα...
Και δεν πιστεύω πως είναι λίγα 15 16 ή μέχρι 18 χιλιάρικα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη Γερμανία..γιατι υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που τα πουλανε σαν καινουργια και εχω δει και απο κοντα μερικα και ειναι οντως πολυ ωραια οπως δειχνουν στις φωτογραφιες...
Ποσο χρονων εισαι;
Δεν μπορεις να οδηγας αμαξι με Γερμανικες πινακιδες αν εισαι κατοικος Ελλαδος εκτος και αν ο ιδιοκτητης καθεται στην θεση του συνοδηγου. Ουτε θα ειναι ευκολο με την Γερμανικη ασφαλεια.
Αν τυχον σε ελενξει το τελωνειο το αμαξι θα κατασχεθει.
-
Όχι απλά να ξαναμπεί αλλά να έχουν περάσει και 185 μέρες και να μπορείς να το αποδείξεις αλλιώς έμπλεξες. Πάντως και έλεγχοι να μην γίνονται, στην πρώτη στραβή θα την πατήσεις και για αυτό. μπορείς να είσαι με ένα μόνιμο άγχος. Εμένα με είχαν σταματήσει στα διόδια της Τραγάνας αλλά ήμουν καθόλα νόμιμος καθώς είχα έρθει για διακοπές. Και ο ανεκδιήγητος τύπος ήθελε μπαξίσι για να με αφήσει να φύγω αλλά όταν του πέταξα διπλωματικό διαβατήριο και αντίγραφο της υπουργικής απόφασης κώλωσε και παρόλα αυτά ήθελε να κατάσχει το αυτοκίνητο για περαιτέρω 'έρευνα'. Ε,μετά από κανά μισάωρο που είδε ότι φράγκο δεν θα έπαιρνε με άφησε να φύγω αφού μου πέταξε το διαβατήριο στα μούτρα (!!).
-
Lap wrote:
Βασικα περα του εξαμηνου οχι δεν μπορεις αλλα αφου το πιστεύεις οτι μπορεις, κανε το μεχρι να το μαθεις.
Ξερω περίπτωση που επεσε κεραμυδα στο κεφαλι απο το προστημο, τεραστιο μαλιστα για τα δεδομενα του τυπου που εκανε την εξυπνάδα....
- Μετά το 6μηνο το αυτοκίνητο πρέπει να βγεί από την χώρα και να ξαναμπεί, αλλιώς είναι παράνομο.
- Εαν είναι σε συγγενή, μπορεί και να μην γλυτώσεις το πρόστιμο. Πρέπει να το οδηγεί ο ιδιοκτήτης ο οποίο αποδεικνύεται ότι έχει εργαστεί πάνω από 185 ημέρες στην χώρα που είναι οι πινακίδες ή είναι φορολογικός κάτοικος της χώρας.
- Το πρόστιμο Λαπ όντως είναι μεγάλο, από €2.500 έως και €10.000. Πλέον του κόστους εκτελωνισμού που είναι υπερβολικά μεγάλο για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Μπορεις να το αφησεις και Ελλαδα αλλα θα εχεις θεμα με το αντιστοιχο ΚΤΕΟ και ασφαλεια της καθε χωρας. Συνηθως οι περισσοτερες Ευρωπαικες ασφαλειες θελουν καθε ταξιδι εκτος της χωρας να ολοκληρωνεται σε 3 μηνες.
Γενικα ρισκαρει καποιος γιαυτο αλλωστε δεν ειναι τοσα πολλα περα απο οτι ασφαλειες σε αλλες χωρες της ΕΕ ειναι συνηθως 2-3 φορες οι Ελληνικες.
-
Ξερω περίπτωση που επεσε κεραμυδα στο κεφαλι απο το προστημο, τεραστιο μαλιστα για τα δεδομενα του τυπου που εκανε την εξυπνάδα.... Αλλα το ευχαριστήθηκα.
Βασικά δεν ειμαι σίγουρος αλλα θεωρείται πως εχεις ενα προιον (ακριβο κιολας) που δεν εχει εκτελωνιστει. Δηλαδη ειναι λαθραιο. Εχεις δηλαδη λαθραιο αυτοκίνητο μετα το περας του εξαμήνου.
Τωρα πληρωσε και το εχει με ελληνικες πινακιδες.
Δηλαδη και προστιμαρα, και πλερω τελωνειο για να μη γινει κατασχεση μιας και αυτος εδω ζει στην ουσια....
Ασε που η τροχαία και τα κλιμακια της εφοριας το γνωριζουν το κολπο και σταματουν συχνα αυτοκινητα με ξενες πινακιδες και δη πολυτελή. Μαλιστα θυμαμαι πριν δυο τρια ετη πως ανεφεραν στις ειδήσεις πως ειχαν βγει κλιμακια του σδοε για αυτον τον λογο και σταματουσαν στους δρομους αυτοκινητα με ξενες πινακίδες. Δεν ειναι χθεσινοι οι ανθρωποι οπως φαντασιώνεστε οι επίδοξοι αγοραστές.
Καποιες παροιμιες με κατι βρακάκια δεν βγαιινουν τυχαια. Ολοι οι αλλοι ειναι μα@@ες δηλαδη που μπορουν να αγορασουν και καινουργια μερσεντες αλλα παρολα αυτα ακολουθουν τα νομιμα, οπως και το κρατος νομίζετε πως δεν ξερει τι συμβαίνει με τετοια κολπακια;
Φιλε μου αν θελεις να σωσεις τον εαυτο σου απο το περιττό αγχος και τις παρανομιες, κανε τα νομιμα... Παρε το αυτοκινητο που θέλεις, μαζεψε καποια χρηματα, εκτελωνισε το και ζησε ανετος και κυριλε.
-
Ακόμη και να είναι κάποιος τόσο κολόφ@ρδος μην να μην φοβάται τα παραπάνω σενάρια, έχω την εμπειρία γνωστού που είχε φέρει ένα αυτοκίνητο 'πολυτελείας' με σκοπό να το αναπαλαιώσει και να το χει ως αντίκα γιατί το γούσταρε...
Όταν επήλθε μια σύγκρουση μεταξύ οικογενειών με αφορμή ένα διαζύγιο, έπεσε ανώνυμη καταγγελία (απαγορεύεται οι τελωνειακοί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του καταγγέλλοντος, αλλά είναι υποχρεωμένοι να διεξάγουν μια ελάχιστη τυπική έρευνα) και προκύπτουν νομικές ευθύνες που υπάγονται στη λαθρεμπορία (ακόμη κι αν δεν καταδικαστεί τελικά κάποιος).
Δηλαδή είναι συνήθεις αυτές οι 'νεανικές απερισκεψίες' με τα αυτοκίνητα και η αρνητική τους εξέλιξη...
-
Παιδιά το αυτοκίνητο το έχω δηλωμένο στον πατέρα μου αλλά και εγώ είμαι στην Γερμανια απλώς είμαι μια Ελλάδα μια Γερμανία αλλά δουλεύω και εκει λιγους μηνες και ερχομαι μετα Ελλάδα για διακοπές απλώς είμαι πέρα δώθε και σχεδόν ανά τρίμηνο περίπου πηγαίνω Γερμανία και μετά ξαναγυρνάω!
Το έχω ψάξει το θέμα και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα...Δεν θα το είχα ξεκινήσει καν άμα δεν το είχα ψάξει πρώτα...Απλώς επειδή ο πατέρας μου είναι παλιός οδηγός η ασφάλεια μειώνεται κατά τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με το να το εβαζα στο όνομά μου γι' αυτό και το έχω βάλει στο δικό του... Το θέμα είναι ότι τώρα θέλω να αλλάξω αυτοκίνητο κάτι σε κουπέ η κάμπριο premium εκδοσεις και να Συντηρείται σε γενικές γραμμές και όχι να μου τρώει όλα τα λεφτά... Για αυτό ενα δίλιτρο πετρέλαιο καίγοντας περίπου έξι με 8 l στα 100 θα ήταν μία ιδανική επιλογή για εμένα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι ιδανική επιλογή Και ζητάω την γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα και επιλογές διαφόρων αυτοκινήτων κατά τη γνώμη σας, Μέχρι 18 χιλιάρικα... -
Ρε αδερφέ το βασικό δεν μας είπες!!! Ότι θα πηγαινοέρχεσαι Γερμανία με το αμάξι!!! Οκ, έτσι πρόβλημα δεν θα έχεις!
Ψάχνεις ένα touring cabrio, τύπου c-class ή 3series κλπ Ιδανικά πετρέλαιο αφού θα γράφεις πολλά χιλιόμετρα.
Ισχύουν τα ίδια που ισχύουν για όλα τα μεταχειρισμένα, βασικά ένας είναι ο βασικός κανόνας 'όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση'
-
Καλα μας δουλεύεις ρε συ; πες οτι μενεις εκει....
Οκ τοτε.
-
Μετά τις τελευταίες διευκρινήσεις από τον φίλο Mariostzz είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με το τελωνείο .
Επίσης αφού θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για τα ταξίδια του ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα δικαιώνεται και η επιλογή του για diesel και εννοείται ότι μια mercedes κουπέ η κάμπριο είναι ιδανική για τέτοιες μεγάλες αποστάσεις , φυσικά η πρόταση για mx-5 αποσύρετε , ακατάλληλο για ταξίδια
Τελικά αυτό που λένε ότι οι νέες γενιές είναι πιο έξυπνες ισχύει μακάρι όταν ήμουν 20 χρονών να έψαχνα τα πράγματα όπως ο Mariostzz θα είχα γλυτώσει πολλά δεινά!
-
Καλησπερα και χρονια πολλα
Σκεφτομαι να αγορασω την c 300 coupe
Εχω αρκετα καλη προσφορα λογω καταστασης και οτι αλλαζει σε ενα χρονο η c(η coupe σε 2+)
Απο την αλλη σκεφτομαι και την cla 250
Εστιαζω στις επιδοσεις και στο fun to drive και νομιζω οτι η c προσφερει περισσοτερα ως πισωκινητο κ πιο σπορ στημενο και σιγουρα εχει καλυτερο κιβωτιο(9αρι) και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης,αλλα απο την αλλη αλλαζει και δεν ειναι τοσο φρεσκο μεσα οσο η cla
Αξιζει να δωσω τοσα για μοντελο που ουσιαστηκα θα αλλαξει συντομα;
-
Σαφώς ανώτερη στα πάντα η C από την CLA. Άλλη κατηγορία, δεν συγκρίνεται καν.
-
Μάριος, τζάμπα ρωτάς το φόρουμ για τέτοια πράγματα. Τα μεγάλα πετρέλαια είναι άγνωστα στην ελληνική αγορά, τα δε καμπριολέ με τέτοια μοτέρ τα ξέρουμε μόνο από τα σάιτ των κατασκευαστών ή τη βικιπέδια. Και αν. Πάρε ότι σου πει ένας στη Γερμανία, περισσότερα θα γνωρίζει. Εδώ για τίποτε χιλιάρια βενζίνης τρικύλινδρα, κανά πετρέλαιο 1.300-1.500 και τα τοιαύτα , κανά μιλντ χύμπριντ ευχαρίστως να σε συμβουλεύσουμε, για κάτι παραπάνω όχι.
-
Για ένα δίλιτρο μιλάμε, σιγά το hypercar που δεν έχουμε και εμπειρία εδώ στην Ελλάδα...
-
Το c200 με τον 1.5 τι λεει απο γκαζια;
-
Δυνατό είναι, 184 αλογάκια έχει, και είναι αρκετά γρήγορο. Εδώ περί επιδόσεων και συμπεριφοράς:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-mercedes-benz-c-200-eq-boost-coupe
-
Ευχαριστω.εχω διαβασει τα παντα για την coupe
Αυτο που δεν ξερω ειναι αν αξιζουν 100% τα 5000 διαφορα της c300απο την c200 για ελλαδα και για την χρηση που θελω (90% καθημερινη κινηση πολης)
Σιγουρα εχεις καλυτερες επιδοσεις,ηχο, μελλοντικο tune με επιπλεον μονο 5000,αλλα απο την αλλη δεν ξερω που και ποτε θα χρησιμοποιεις τα εξτρα αλογα.εχει και φορο πολυτελειας(δεν ξερουμε αν θα καταργηθει κ ποτε)ειναι και το θεμα μεταπωλησης.το 200αρι θα φυγει ευκολα το διλιτρο οχι.πονοκεφαλος
Αξιζει για την χρηση αυτη η c300?
MERCEDES-BENZ FORUM