-
Τι το ιδιαιτερο εχουν οι πολλαπλασιαστες της bmw και χαλανε ενω σε αλλες εταιριες οχι?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τι το ιδιαιτερο εχουν οι πολλαπλασιαστες της bmw και χαλανε ενω σε αλλες εταιριες οχι?Στο VW που ειχα 2000-2005 χαλαγαν συνεχως. Είναι θεμα προμηθευτη, απλα ειχαν αχρηστες παρτιδες.
-
Και αρκετά αργότερα. Μέχρι και 2012 έπαιζε πολύ θέμα με πολ/στες σε όλα σχεδόν τα 4κυλ VAG ανεξαρτήτως κυβισμού. Έχει τύχει να πάω εκτάκτως με το Audi για πολ/στες σε συνεργείο μεσημέρι Σαββάτου και μου λέει ο μάστορας 'μεγάλε, πρέπει να έχω αλλάξει πάνω από 6 πολ/στες σε VAG απ' το πρωί'. Το θέμα τους ήταν θερμοκρασίες πάντως και γι' αυτό πολλοί βάζανε τους πιο ανθεκτικούς κόκκινους γνωστούς και ως 'πολ/στες R8'. Σχετικό-άσχετο αλλά όταν έβαλα πρόγραμμα στο Audi, αυτό δούλεψε πολύ καλύτερα με τους κόκκινους, άρα κάνανε δουλειά γενικώς.
-
Αλλο να βαζεις καλυτερους και να φτιαχνεται το θεμα και αλλο να αλλαζεις συνεχεια σα να ειναι συντηρηση. Εγω σε τογιοτα 7 χρονια που το ειχα σκισει δεν αλλαξα ποτε. Σε χιουνται 11 χρονια ουτε. Στο γκολφ 10 χρονια τιποτα. Οχι οτι λεει τιποτα αυτο αλλα μου ακουγεται καπως να αλλαζεις συνεχεια πολλαπλασιαστες
-
Καλα τα βαγγ αλλαζαν πολ.στες με καθε αλλαγη λαδιου! Το χειροτερο παραδειγμα επιασες.
Η προηγουμενες γενιες bmw πονουσαν και στα μπεκ (400€ εκαστο!). Οι πολ.στες ευτυχως ειναι φθηνοι. Εγω θα καβατζαρω εναν να υπαρχει. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καλα τα βαγγ αλλαζαν πολ.στες με καθε αλλαγη λαδιου! Το χειροτερο παραδειγμα επιασες.
Η προηγουμενες γενιες bmw πονουσαν και στα μπεκ (400€ εκαστο!). Οι πολ.στες ευτυχως ειναι φθηνοι. Εγω θα καβατζαρω εναν να υπαρχει.Στο Ε92 που ειχα, 2 μηνες πριν το πουλησω αλλαξα 2 πολλαπλασιαστες ( που ειχαν ηδη αλλαχτει πριν 6 χρονια ) και ενα μπεκ.
600 ευρω κοστος!!! -
Μήπως είναι ακριβή η BMW στα ανταλλακτικά ή μου φαίνεται;
Φίλος αγόρασε μια μεταχειρισμένη (άριστης κατά τα άλλα κατάστασης) Ε90 και στον πρώτο μήνα του πέταξε διαφορικό. Κόστος: 2.500 ευρώ. Μόνο για το διαφορικό.
Εδώ με 2.500 ευρώ πήρα μία 156 χρέπι και την έκανα σαν να την παραλαμβάνεις από την αντιπροσωπεία. -
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Φίλος αγόρασε μια μεταχειρισμένη (άριστης κατά τα άλλα κατάστασης) Ε90 και στον πρώτο μήνα του πέταξε διαφορικό. Κόστος: 2.500 ευρώ. Μόνο για το διαφορικό.
Εδώ με 2.500 ευρώ πήρα μία 156 χρέπι και την έκανα σαν να την παραλαμβάνεις από την αντιπροσωπεία.θα επρεπε να βαλει μεταχειρισμενο. μπορεις να βρεις και φθηνοτερα ανταλλακτικα online.
-
Μπορούσε να βάλει μπλοκέ με λιγότερα λεφτά. Προφανώς και δεν πας στην αντιπροσωπεία για αυτοκίνητο 15ετίας...
-
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Εδώ με 2.500 ευρώ πήρα μία 156 χρέπι και την έκανα σαν να την παραλαμβάνεις από την αντιπροσωπεία.Ενδεικτικά η Alfa Romeo, για 156, μόνο για κεντρικό άξονα με κεντρική τριβή χρεώνει 2500Ε
-
Καλα, διαφορικο στην αντιπροσωπεια δεν πρεπει να εχει παραγγειλει αλλος! Μιλαμε για μεγαλο λαθος.
Κατα τ αλλα δεν ειναι στις κλασσικες βλαβες. Οι πολ,στες δεν ειναι ακριβοι (~55αρι), τα μπεκ ομως... και μενεις κιολας. -
Η προηγουμενες γενιες bmw πονουσαν και στα μπεκ (400€ εκαστο!). Οι πολ.στες ευτυχως ειναι φθηνοι. Εγω θα καβατζαρω εναν να υπαρχει.Aπό το 2010 και το 2011 που έχουμε το Α5 και το allroad αντίστοιχα δεν έχω αλλάξει ποτέ πολλάπλασιαστές.Είναι ακόμα με τους μαμά.
Αντίθετα στη 525i εχω αλλάξει 3 φορές και τους 6 πολλάπλασιαστές και 2 φορές και τα 6 μπεκ..
-
Μεγάλη απογοήτευση από τη bmw. Σε 116i με 37κ χλμ (πλήρες αρχείο συντήρησης σε επίσημο), έτρεχε βενζίνη μετά από γέμισμα. Η αιτία; Το ρεζερβουάρ χάνει από ένα σημείο στο πάνω μέρος του. Προφανέστατο κατασκευαστικό πρόβλημα. Η bmw όχι μόνο αρχικά (επίσημο συνεργείο) με έδιωξε γιατί δεν είχε χρόνο να το δει και είχε να κάνει πολλά σέρβις (από τα οποία βγάζουν χρήματα όπως με ενημέρωσαν κυνικά), αλλά αρνήθηκε και να καλύψει οποιοδήποτε κόστος, ταυτόχρονα αρνούμενη να ελέγξει αν πρόκειται για ελαττωματικό προϊόν, ώστε να κάνει ανακλήσεις αν χρειάζεται (ιδιαίτερα η bmw που έχει και ιστορία στον τομέα πχ https://abcnews.go.com/US/mysterious-bmw-fires-continue-calls-investigation-grow/story?id=60843215 ).
Για την ιστορία, κόστος ανταλλακτικού: 850ε, εργασία 180ε.
-
Τα προβλήματα και οι αστοχίες της BMW είναι γνωστές και δυστυχώς αρκετές (εμένα σε 116i έσπασε η αντλία νερού με αποτέλσμα συνολική ζημιά με την έκπτωση €1.500). Αλλά μου κάνει πολύ άσχημη εντύπωση η αντιμετώπιση από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο...νότια ή βόρεια είναι? Κανονικά θέλει καταγγελία (έγγραφη) στην BMW Hellas. Και μάλιστα με αναφορά στην επικινδυνότητα λόγω διαρροής βενζίνης....τρέξιμο θέλουν οι μ@λάκες!!
-
Τα προβλήματα και οι αστοχίες της BMW είναι γνωστές και δυστυχώς αρκετές (εμένα σε 116i έσπασε η αντλία νερού με αποτέλσμα συνολική ζημιά με την έκπτωση €1.500). Αλλά μου κάνει πολύ άσχημη εντύπωση η αντιμετώπιση από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο...νότια ή βόρεια είναι? Κανονικά θέλει καταγγελία (έγγραφη) στην BMW Hellas. Και μάλιστα με αναφορά στην επικινδυνότητα λόγω διαρροής βενζίνης....τρέξιμο θέλουν οι μ@λάκες!!
Έχουν χαλάσει και άλλα, αλλά δεν κινδύνευα να καώ ζωντανός. Αυτό το θεώρησα σοβαρό.
Βόρεια είναι το συνεργείο. Ειπώθηκαν και χειρότερα, αλλά δεν τα αναφέρω. Οι νότιοι (Σπανός), προς τιμή τους, μόλις ανέφερα το πρόβλημα, με πήρε ο μηχανικός τους 20' μετά και μου είπε 'να το φέρεις αμέσως, είναι επικίνδυνο. Και μην το οδηγήσεις, φέρτο με οδική'.
Στάλθηκε email στη bmw hellas. Οι ίδιοι αρνήθηκαν κάθε ευθύνη, καθώς και κάλυψη.
Επίσης στάλθηκε email στo υπουργείο μεταφορών μπας και σωθεί κανένας χριστιανός (και μη).
-
To φαντάστηκα ότι είναι ΒΠ, γιατί ο Σπανός παρόλο που πήζει, πάντα με εξυπηρετούσε (σε αντίθεση με το ΒΠ που είναι για κλωτσιές!) και θα μου έκανε εντύπωση να έχει τέτοια συμπεριφορά.
Στον Σπανό το έφτιαξες τελικά ή σε άλλο συνεργείο?
-
Δοκιμάστε και Δυτικά (Περιστέρι).. σαφως καλύτερα απο Βόρεια!
Και εννοείται τρέξιμο μεχρι να σβήσει ο ήλιος γαι το επικινδυνο του θέματος
-
Φάνη δεν το έχω φτιάξει ακόμα. H bmw ζήτησε 850ε ανταλλακτικό. Το 1ο εξειδικευμένο μου ζήτησε για μτχ 450ε (+φπα αν θέλω). Μετά από κάποια τηλ. βρήκα ένα με 300ε [όπου με προβλημάτισε η προηγούμενη τιμή] και μετά από ψάξιμο και καθοδήγηση παρήγγειλα από ebay.de από σοβαρό έμπορο (100% feedback) μτχ, πιο καινούριο από το δικό μου με 140ε (με μεταφορικά μέσα). Τώρα περιμένω.
@iceman: δεν θέλω να ξαναπατήσω πραγματικά. Είναι απαράδεκτοι και μόνο που δεν ενδιαφέρθηκαν να δουν τι παίζει για να ελέγξουν αριθμούς παρτίδας ανταλλακτικού κλπ μπας κ ελέγξουν τα παρόμοια. Σε ανεπίσημη κουβέντα με άλλο bmw-δο συνεργείο μου είπαν ότι είναι γνωστό θέμα. Τώρα θα σου έλεγα πως και μία σοβαρή εταιρία δεν το λαμβάνει υπόψιν της, αλλά αν googlάρεις 'bmw fire' θα δεις άπειρες περιπτώσεις.
Και 'τρέξιμο' δεν παίζει εδώ. Μόνο αν πας κ μπλέξεις με δικηγόρους κλπ.
-
Από πού χάνει δηλαδή; Από το δοχείο καυσίμου αυτό καθεαυτό; Έχει δλδ κάποιο ρήγμα το πλαστικό του;
-
Από πού χάνει δηλαδή; Από το δοχείο καυσίμου αυτό καθεαυτό; Έχει δλδ κάποιο ρήγμα το πλαστικό του;
Τα ρεζερβουάρ της εταιρίας συνήθως έχουν 2 καπάκια από πάνω (για πρόσβαση κάτω από το πίσω κάθισμα). Στην περίπτωση μου, δεν χρειάζεται το 2ο άνοιγμα, έτσι εργοστασιακά έχει ένα 'κάλυμμα' (όχι κουμπωτό κλπ), αντί να πάρουν άλλο καλούπι χωρίς καθόλου 2η τρύπα. Και χάνει από το χείλος του 'καλύμματος'. Δες παρακάτω για να καταλάβεις:
BMW FORUM