-
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Εσείς οι 2 τελευταίοι σίγουρα ζείτε στην ίδια χώρα με εμάς;
Φυσικά και προσδίδει κύρος μια bmw ότι επιπέδου εξοπλισμού ή κινητήρα κ αν είναι. Για αυτό άλλωστε κ πουλιούνται εξαρχής τόσο φτωχά κ αδύναμα αυτοκίνητα.
Επιπλέον, είμαστε λίγοι αναλογικά οι «καμμένοι» που ξεχωρίζουμε τα διάφορα trim levels των αυτοκινήτων κ ξέρουμε πόσο κοστίζει το καθετί.
Η συντριπτική πλειοψηφεία της ελληνικής κοινωνίας θα δει την 114d και δίπλα μια 135i m και θα πει «Α, να 2 bmw”.Έτσι ακριβώς είναι την ίδια ώρα που η ανιψιά μου (γιατρός στο επάγγελμα) εργάζεται σε κέντρο στην Γενεύη πάει στην εργασία της με το τρένο, ενω η Ελβετίδα (την έχουμε φιλοξενήσει στην Αθήνα) φίλη της που εργάζονται μαζί έχει ΚΙΑ. Είναι όμως καλές στην δουλειά τους, επιβιώνουν σε ένα πραγματικά απαιτητικό περιβάλλον είναι αυτόφωτες να το πω και δεν έχουν ανάγκη να τους προσδώσουν κύρος οι λαμαρίνες και τα iphone.
+1 και στους δύο.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Φυσικά και προσδίδει κύρος μια bmw ότι επιπέδου εξοπλισμού ή κινητήρα κ αν είναι. Για αυτό άλλωστε κ πουλιούνται εξαρχής τόσο φτωχά κ αδύναμα αυτοκίνητα.
Επιπλέον, είμαστε λίγοι αναλογικά οι «καμμένοι» που ξεχωρίζουμε τα διάφορα trim levels των αυτοκινήτων κ ξέρουμε πόσο κοστίζει το καθετί.
Η συντριπτική πλειοψηφεία της ελληνικής κοινωνίας θα δει την 114d και δίπλα μια 135i m και θα πει «Α, να 2 bmw”.Έτσι ακριβώς είναι την ίδια ώρα που η ανιψιά μου (γιατρός στο επάγγελμα) εργάζεται σε κέντρο στην Γενεύη πάει στην εργασία της με το τρένο, ενω η Ελβετίδα (την έχουμε φιλοξενήσει στην Αθήνα) φίλη της που εργάζονται μαζί έχει ΚΙΑ. Είναι όμως καλές στην δουλειά τους, επιβιώνουν σε ένα πραγματικά απαιτητικό περιβάλλον είναι αυτόφωτες να το πω και δεν έχουν ανάγκη να τους προσδώσουν κύρος οι λαμαρίνες και τα iphone.
+1 και στους δύο.
Στην Ελλάδα,λίγοι είναι-είμαστε που θα πάρουν κάποιο μοντέλο BMW,Merc κ.τ.λ. γιατί το αξιολογούμε ως αυτοκίνητο κι όχι ως status. -
Λοιπόν να σκεφτώ... Εφόσον έχω duster μάλλον έχω πέσει πολύ χαμηλά! Σοβαρά τώρα. Δεν έχω πρόβλημα με το πως αισθάνεται κάποιος όταν έχει ένα premium αυτοκίνητο, τηλέφωνο ρολόι ή ότι άλλο. Με ενοχλεί όταν σε μια διαδικασία επικοινωνίας όπως σε αυτό το φόρουμ απευθύνεται σε μένα με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Με τέτοιους τύπους και μόνο τρώω κόλλημα. Με εκείνους που γουστάρουν κάποιες φίρμες μοντέλα μόνο με το σκεπτικό πως είναι premium ή ότι άλλο δεν έχω λόγο να είμαι καυστικός. Για αυτό γράφω πως καλώς ή κακώς εφόσον έχει αυτό το σκεπτικό η νεαρά... όντως βάσει του μπάτζετ οι επιλογές της δεν είναι πολλές και μάλιστα μια 114d μια χαρά θα της έρθει.
Αμάξωμα στήσιμο τιμόνι αποδεκτή ποιότητα και καλός εξοπλισμός μια χαρά στα χρήματα μου φαίνονται για bmw. -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
@andreas Κάθε κοινωνία με τα δικά της κολλήματα, αν οι ίδιες κοπέλες ασκούσαν το επάγγελμα πέρα από τον Ατλαντικό θα έδιναν διαφορετική, πιο κυριλέ εικόνα. Για άλλους λόγους τέτοια high status ζητάει και η ψωροκώσταινα. Ας δοκίμαζε η Ελβετή να ασκήσει ιατρική στα Μέγαρα πχ και ας προσπαθούσε να κυκλοφορήσει με ΚΙΑ...
Τέλος, όποιος συμφορουμίτης δεν μπορεί να σκεφτεί επάγγελμα όπου το κούφιο ίματζ μετράει τρομερά πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένος μέσα στην άγνοιά του. -
Κριμα που γινονται σχολια επι προσωπικού.
Κοπελα 25 χρονων που τελειώνει (ναι τελειωνει) διδακτορικο σε ερευνητικο κέντρο του εξωτερικου, ειδικευομενη σε πανεπιστημιακη κλινική μαλλον δε χρειαζεται λαμαρινες να νιώσει κάποια. Αλλα οι λογης ελληναρες ξερουν καλύτερα. Εξαλλου και εσεις υποθετω βγαλατε 25.000 στον πρωτο εργασιακο σας χρόνο για να κρινετε ετσι καποιον.
Σε καθε περιπτωση το θεμα κυρους (ναι μια bmw εχει σα μαρκα παραπανω κυρος οπως κ να το κανουμε) ειναι απλα μια επιπλέον παράμετρος. Γι αυτο υπαρχουν και τα αλλα αυτοκινητα στις επιλογες.
Τελος οι προσωπικες αντεγκλισεις και τα κομπλεξ του καθενός, ελπιζω.
-
Ευχαριστώ παντως οσους απαντησαν με σκοπο να βοηθήσουν.
-
Τέλος, το αν αισθανεται καποιος καλύτερα φορώντας ενα κοστουμι, με το αν το dress code ενος εργασιακου περιβαλλοντος απαιτει κοστουμι, ειναι νομιζω διαφορετικα και διακριτά πράγματα.
Το οτι ο καθε τελειωμενος μπορει να κανει ειδικοτητα στην Ελβετία ειναι επισης γεγονός. Δε τον κανει αυτοφωτο.
Ο πατερας της βεβαια εχει χρονια bmw, αυτο το δεχομαι σαν 'κομπλεξ'.
-
Απορώ που το συζητάμε κιόλας.
Εννοείται πως η συγκεκριμένη 114 αποπνέει περισσότερο κύρος ακόμη και από ένα Megane GT line με τα πάντα όλα επάνω και ας φτάνει τα 40.000€ για το 90% του κόσμου που δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα από αυτοκίνητα.Εμένα ο προβληματισμός μου όμως έγκειται στο γεγονός πως κάποιος στην Ελλάδα της κρίσης αναζητά ακόμη ένα αυτοκίνητο που θεωρητικά προσδίδει κύρος.
Δεν αποτελεί πλέον μειονέκτημα η απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου από επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων;
Ειδικά στην επαρχία ένας νέος, ή καποιος οικογενειάρχης επιχειρηματίας , δικηγόρος , γιατρός , μηχανικός , κλπ. θα χάσει την μισή του πελατεία ή θα πάει το πιστόλιασμα οφειλών σύννεφο αν επιλέξει ένα καλό καινούργιο Mercedes , BMW , Volvo , Audi κλπ.
Κάνω λάθος ;
Νομίζω πως οι περισσότεροι πλεον θα εμπιστευτούν και θα συμπαθήσουν αρχικά πιο πολυ έναν σοβαρό επαγγελματία όταν δουν πως οδηγεί ένα ωραίο duster ή SX4 από κάποιον που μοστραρει μια GLA ή μια X1 κάτω από το γραφείο του ή στο πάρκινγκ του μαγαζιού του.
Όχι πως και η λογική αυτή είναι σωστή αλλά λόγω κρίσης έχουν αντιστραφεί οι καταστάσεις.Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχουν επαναπροσδιοριστεί οι προτεραιότητες για όλους , τα πρέπει έχουν έρθει πιο κοντά στα θέλω μας και έχουν όλοι προσγειωθεί στην πραγματικότητα και αυτό είναι το μόνο θετικό της κρίσης κατά την άποψη μου.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Κανένα επάγγελμα δεν απαιτεί αυτοκίνητο 'κύρους'. Πολλές φορές δε είναι και μειονέκτημα.
-
Μαλλον για αυτο γνωστος εγινε διευθυντης νοσοκομειου. Εχει ενα duster 4x4!Χαχαχα!
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Ειδικά στην επαρχία ένας νέος, ή καποιος οικογενειάρχης επιχειρηματίας , δικηγόρος , γιατρός , μηχανικός , κλπ. θα χάσει την μισή του πελατεία ή θα πάει το πιστόλιασμα οφειλών σύννεφο αν επιλέξει ένα καλό καινούργιο Mercedes , BMW , Volvo , Audi κλπ.
Κάνω λάθος ;
Νομίζω πως οι περισσότεροι πλεον θα εμπιστευτούν και θα συμπαθήσουν αρχικά πιο πολυ έναν σοβαρό επαγγελματία όταν δουν πως οδηγεί ένα ωραίο duster ή SX4 από κάποιον που μοστραρει μια GLA ή μια X1 κάτω από το γραφείο του ή στο πάρκινγκ του μαγαζιού του.
Όχι πως και η λογική αυτή είναι σωστή αλλά λόγω κρίσης έχουν αντιστραφεί οι καταστάσεις.Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχουν επαναπροσδιοριστεί οι προτεραιότητες για όλους , τα πρέπει έχουν έρθει πιο κοντά στα θέλω μας και έχουν όλοι προσγειωθεί στην πραγματικότητα και αυτό είναι το μόνο θετικό της κρίσης κατά την άποψη μου.
Ενδιαφέρον αυτά που λες! Πάντως εγώ που ζω στη Λάρισα γνωρίζω γιατρό που είναι διευθυντής ιδιωτικής κλινικής που είχε hyundai και πήρε fiesta με 15.000ευρω.. Χειρούργο οφθαλμίατρο με Opel astra h που έκανα σε αυτόν laser και δεν μπορούσε να μου βρει κενή μέρα να με βάλει από την υπερβολική πελατεία που έχει.. Άλλον χειρούργο με focus 2ης γενιάς και δικηγόρο με πολλές υποθέσεις με Toyota Corolla του 2003. Επίσης, κάτι γειτονές μου που το σπίτι τους είναι μια χλιδάτη βίλα, και έχουν και μια οικοδομή ολόκληρη που την νοικιάζουν, και 2 εξωχικά, δεν θέλω να αναφέρω επάγγελμα, έχουν ένα megane sedan του 1998 και πήραν τώρα και ένα hyundai i10 γιατί την δυσκολεύει το megane την συζυγο μεσα στην πόλη.. Μόνο αυτά τα δύο αμάξια βλέπεις να βγαίνουν από το πάρκινγκ της βίλας... Και μιλάω για Λάρισα που είναι η πόλη με τις περισσότερες Porche Cayyene ανά κάτοικο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... e-i-larisa
Τι είναι η Λάρισα? Μια αγροτική περιοχή είναι με πολλούς χωραφάδες που μέχρι και πρόσφατα έπαιρναν τρελά λεφτά από επιδοτήσεις... Η Λάρισα λοιπόν παίζει να είναι η πιο ευκατάστατη πόλη της Ελλάδας.. Εδώ θα δεις σπάνια αυτοκίνητα, κόσμο με πολλά σπίτια και εξωχικά, η αγορά και τα μαγαζιά μονίμως τα πάντα γεμάτα... Αλλά πλέον όταν βλέπω ακριβό αμάξι στη Λάρισα λέω από μέσα μου ότι σε κάποιον χωραφά θα ανήκει.. Πάντως χαίρομαι που συναντάω πολύ συχνά στη Λάρισα γιατρούς, επιχειρηματίες και δικηγόρους με απλά αυτοκίνητα.. Μπορεί οι συγκεκριμένοι να θέλουν να δώσουν τα χρήματα τους σε σπίτια, εξωχικά, ταξίδια, μπουζούκια και όχι σε ακριβά αυτοκίνητα.. Τους βλέπω ότι είναι πετυχημένοι, ευκατάστατοι, με πολύ πελατεία αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν την ανάγκη να κυκλοφορήσουν με ακριβά αυτοκίνητα.. Και βλέπω κάποιους άλλους εδώ που πραγματικά δεν ξέρω με τι ασχολούνται, να κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα.. Ολά σχετικά είναι λοιπόν.. Αλλά δε μπορώ να μπω στη λογική ατόμων που νομίζουν ότι μια Bmw θα τους δώσει κύρος στον επαγγελματικό χώρο.. Και αυτά που γράψατε ότι στην Ελλάδα όλοι οι γιατροί κλπ πρέπει να κυκλοφορούν με ακριβές μάρκες δεν ισχύει.. Ο κόσμος πλέον μπορεί να εκτιμήσει και εμπιστευτεί περισσότερο έναν πιο απλό άνθρωπο και ανέφερα και κάποια παραδείγματα πετυχημένων και ευκατάστατων ανθρώπων που έχουν ένα απλό αυτοκίνητο.. Πάντως, οι πωλήσεις των Bmw, Audi και mercedes σαν να μου φαίνονται λίγο πεσμένες για τους 2 πρώτους μήνες του 2018: 12η η merc, 14η η Audi και 17η η Bmw http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/files/2018-02-b.pdf Μόνο σε Γερμανία και Αγγλία βλέπεις στην 5αδα premium μάρκες.. Οπότε μην λέμε για τους Έλληνες ότι έχουν κάποιο κόλλημα με τις premium μάρκες.. Το κόλλημα με αυτές τις μάρκες το έχουν οι Γερμανοί και οι Αγγλοι.. Και ξέρω πολλούς Έλληνες πλέον που πάνε και δίνουν 30 + χιλιάρικα για Vw και Peugeot αντί να πάρουν κάποιο άδειο premium και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνουν.. -
Μακάρι η κρίση να είχε αλλάξει την νοοτροπία μας αλλά όπως βλέπουμε καθημερινά σε τόσους τομείς η κουλτούρα ενός λαού δεν αλλάζει εύκολα. Η μούρη μετρούσε και μετράει ακόμα. Κοντολογίς γιατί το έχουμε σκίσει το τόπικ, από προσωπικές σχέσεις και επαγγελματική εμπειρία ετών σε ευγενή κλάδο ελεύθ. επαγγελματιών που αναφέρθηκε νωρίτερα (πιο μέσα δεν γίνεται) πρακτικά όλοι οι πραγματικά ευκατάστατοι κάτω από τα 65 εκτός από το αυτοκίνητο που κυκλοφορούν καθημερινά έχουν και ένα πρίμιουμ για πουλμουρ, οικογενειακό, διακοπές κλπ.
-
Αυτό με τις cayenne στη λάρισα είναι από τα μεγαλύτερα fake-news στην ελλάδα.
Στη Λάρισα κυκλοφορεί χρήμα, και αρκετό μάλιστα για επαρχιακή πόλη. Βέβαια, με τα μισά μαγαζιά στο κέντρο ξενοίκιαστα, και την αγορά να προσπαθεί να επιβιώσει, η κρίση καλά κρατεί. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα -κύρους ή μη- υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην τελική επιλογή. Και όχι, δεν έχουν όλοι οι κατέχοντες bentley ή ferrari.Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτοί που βγάζουν πολλά λεφτά αλλά κυκλοφορούν με Φιατάκια και Οπελάκια του λαουτζίκου, είτε είναι αδιάφοροι με την αυτοκίνηση είτε απλά παίζουν κρυφτούλι. Ποντάρω στο δεύτερο περισσότερο, ιδιαίτερα αν στην εξίσωση παίζουν πολύ μαύρα ή αφορά δ/υ σε θέσεις κλειδιά, π.χ. διευθυντάδες σε εφορίες, πολεοδομίες, ΟΚΩ κ.α.
-
Υπάρχει και η αντίστροφη περίπτωση. Αν έχεις ένα σχετικά καλό εισόδημα ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά δεν μπορείς (ή δε θέλεις αλλά αυτό είναι κομμάτι δύσκολο) να κρύψεις τίποτα.... Απλά υπάρχεις και πληρώνεις...
Στο θέμα που προέκυψε τώρα με την πρόθεση της κοπέλας να πάρει την 114d θα πω και εγώ τη βλακεία μου και ας στεναχωρήσω λίγο το φίλο που ξεκίνησε το θέμα. Για μια κοπέλα στα 25, υποψήφια διδάκτωρα και με μόλις ένα χρόνο στον επαγγελματικό βίο μου έρχεται λίγο παράξενη επιλογή. Μια συγκροτημένη προσωπικότητα όπως φαίνεται να είναι η κοπέλα δε θα έδινε σημασία μόνο στο κύρος του οχήματος που οδηγεί. Επίσης κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από ένα 25 χρονο κορίτσι (ναι κορίτσι) που μόλις τώρα κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα να κυκλοφoρεί με BMW. Το σενάριο που προκρίνω είναι ότι η κοπέλα θέλει ένα μικρό αυτοκίνητο να κάνει τη δουλειά της. Η ίδια δεν έχει επαφή με τον χώρο του αυτοκινήτου. Έπεσε λοιπόν το οικογενειακό- φιλικό περιβάλλον και άρχισαν οι προτάσεις του στυλ 'εσύ μία δόκτωρ θα κυκλοφορείς με Renault (παράδειγμα είναι βάλτε ότι θέλετε εκτός από BMW, MERC, AUDI). Το budget είναι συγκεκριμένο, άρα φτάσαμε στο 114d. Πως σας φαίνεται;;;
Υπάρχει βέβαια πάντα και η περίπτωση η κοπέλα απλά να θέλει μόνο BMW και τέλος... -
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Το bmw προορίζεται για νεαρή κοπέλα, με επάγγελμα που απαιτεί αμάξι κύρους
Ποια δουλειά «απαιτεί» κινητό τάφο 17000€ μόνο και μόνο γιατί μοιάζει με άλλα ακριβά προϊόντα της μάρκας; Καλύτερα να επενδύσει η κοπέλα αυτά τα χρήματα σε εξοπλισμό, επιμόρφωση, γκαρνταρόμπα ή λαδώματα!
Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα!Χαχαχαχαχα....Οντως ποσες μ.... Θα ακουσουμε ακομη σε αυτη τη χωρα????
Δε κοιταει η αλλη να ξεστραβωθει λιγο σε οτι δουλεια και αν κανει...το κυρος απο το αμαξι μια γυμνη 114 θα της φερει πελατεια...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης chris85 έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Η αλήθεια ειναι πως τα χειριστήρια στο τιμόνι λύνουν τα χέρια, στο 1 απο τα 2 αμάξια που οδηγώ καθημερινά ωστόσο δεν υπάρχουν και μπορώ να πω πως μπορώ να ζήσω με την έλλειψη αυτή.
Το bmw προορίζεται για νεαρή κοπέλα, με επάγγελμα που απαιτεί αμάξι κύρους, όσο αυτό είναι δυνατό σε αυτό το budget. Σε γνωστό της έμπορο, η τιμή είναι 17.000
Άλλες επιλογές είναι το φιέστα (έφριξα με τα σχόλια περι τριγμών στο ομώνυμο νήμα) με παραπλήσια τιμή και για εντελώς budget επιλογή, με τα θετικά της βενζινοκίνησης και της μεγαλύτερης ιπποδύναμης - το swift.
.
Κύρος σήμερα --> ηλεκτρικό ή υβριδικό.
Σε καμιά περίπτωση δεν σου δίνει κύρος ένα leasing αυτοκίνητο που έχει πλημμυρίσει όλα τα δευτεροκλασάτα στέλεχη πωλήσεων των φαρμακευτικών.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κανένα επάγγελμα δεν απαιτεί αυτοκίνητο 'κύρους'. Πολλές φορές δε είναι και μειονέκτημα.Ελα ντε
Προσωπικά τα γούστα και τα κριτήρια του καθενός, αλλά επάγγελμα που να ΑΠΑΙΤΕΙ αυτοκίνητο κύρους δεν υπάρχει, πλην σε κάτι του υποκόσμου -
Η έννοια του κύρους υπάρχει δεν μπορούμε να το αρνηθούμε .
Αλλά δεν είναι γενική . Εχει διαβαθμίσεις και κυρίως έχει μεγάλη σχέση με το είδος των πελατών ή τρίτων που σε ενδιαφέρει να σε θεωρούν κυριλέ .
Αν λοιπόν οι πελάτες-τρίτοι έχουν την δυνατότητα να πάρουν και αυτοί ακριβά αμάξια , τότε ένα entry-entry level αμάξι θα φανεί γελοίο και η ιδιοκτήτρια επίσης .
Από την άλλη , αν το προιόν που πουλάς έχει ανταγωνισμό ή ιδιαιτερότητες , τότε το τι αμάξι έχεις ελάχιστη σημασία θα έχει .
Στο παρελθόν πολλοί αγόραζαν ένα ακριβό αμάξι για να φαίνεται στους πελάτες τους ότι έχουν οικονομική επιφάνεια και δεν θα τους φάνε τα λεφτά . Αυτά πολύ παλιά όμως .
-
Ωραία τοποθέτηση.
Απλά και κατανοητά by cruiser.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
BMW FORUM