-
ή φήμη και ίσως να είναι και ΟΕΜ (τι μάρκα είναι αυτό που έχει τώρα - BMW θα λεει το σήμα αλλά κάπου θα γράφει και τον κατασκευαστή)
Δες σε καποιο site οπως daparto.de ποια ανταλλακτικα προτεινει
αυτό είναι το θέμα.. είναι πολλές οι επιλογές
https://www.daparto.de/Teilenummernsuche/Teile/Alle-Hersteller/17137609469?ref=fulltextΒέβαια αυτό δίνει και το παρακάτω σαν true to oem
άρα υποθέτουμε ότι τα ΟΕΜ είναι meyle?
-
-
Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθειά σας:
Πριν φύγω για διακοπές έβγαλα τον πόλο της μπαταρίας ώστε να μην μείνει το αμάξι. Η μπαταρία στην 316ti Ε46 είναι στο πορτμπαγκάζ. Πήγα σήμερα να συνδέσω τον πόλο, αλλά δεν ανοίγει το πορτμπαγκάζ, το αμάξι είναι σαν "νεκρό". Το ξεκλείδωσα μηχανικά, με το κλειδί, αλλά οι έξυπνοι Γερμανοί μηχανικοί δεν σκέφτηκαν πώς θα πάρει μπροστά, αν δεν ανοίγει το πορτμπαγκάζ, να το βάλεις με καλώδια;Έχετε κάποια ιδέα πώς να αποκτήσω πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ, η κατευθείαν οδική;
-
@babisstinson said in BMW FORUM:
Μπορείς να ανοίξεις την πόρτα να ρίξεις τα καθίσματα και να έχεις πρόσβαση στο πορτ μπαγκαζ ?
-
Μπορείς να ανοίξεις την πόρτα να ρίξεις τα καθίσματα και να έχεις πρόσβαση στο πορτ μπαγκαζ ?
Θα προσπαθήσω!
-
Δωσε ρευμα οπως στο βιντεο. Ανοιξε πορτπαγκαζ , συνδεσε την μπαταρια και μετα βαλε μπρος
-
Τελικά αυτό έκανα, εύκολα, όλα καλά. Πήρε μπρος με την μία. Από εδώ και πέρα θα βγάζω τον πόλο κάτω από το καπώ. Γενικά βέβαια θέλω να το δώσω σιγά σιγά, αναρωτιέμαι και πόσο να πιάσει άραγε.
-
, αλλά οι έξυπνοι Γερμανοί μηχανικοί δεν σκέφτηκαν πώς θα πάρει μπροστά, αν δεν ανοίγει το πορτμπαγκάζ, να το βάλεις με καλώδια;
Το σκέφτηκαν και μαλλον σου το λένε στο εγχειρίδια χρήσης.
Διαβάζετε τα, τα ρημάδια, έχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο σας από τα βασικά που νομίζετε ότι θα λένε. -
Πηγα για σερβις σημερα και βρηκαμε οτι την προηγουμενη φορα που ειχα αλλαξει μπουζι στον Σφακιανακη στο Περιστερι ο τεχνικος που δουλεψε στο αυτοκινητο μου δεν ειχε κανει σωστα την αλλαγη (επηδη βαριοταν να βγαλει τις μπαρες και τα πλαστικα πανω απο τον κινητηρα που καλυπτουν τον πολλαπλασιαστη που ειναι προς το μερος της καμπινας) και ειχε σχισει την μονωση και ειχε φαει το κεφαλι απο την βιδα του τελευταιου αυτου πολλαπλασιαστη γιατι απλα σηκωσε την μονωση και το αλλαξε το μπουζι με λαθος τοποθετηση των εργαλειων.
Μαλιστα ο συγκεκριμενος τεχνικος με εδιωξε απο τον χωρο τον συνεργειου για να "τον αφησω να εργαστει". Οπως αποδειχτηκε το εκανε για να μην κανει σωστα την εργασια.
-
Λάθος που πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο ακόμα και 2 φορές λάθος στο συγκεκριμένο. Υπάρχουν πολύ καλύτερα εξειδικευμένα που κάνουν καλύτερη δουλειά και με λίγο μικρότερο κόστος.
ΥΓ: Εαν μάθεις εκ των έσω τι συνθήκες επικρατούν στα εξουσιοδοτημένα, τι οδηγίες έχουν και πόσοι καλοί μηχανικοί έχουν φύγει, ούτε το ποδήλατό σου δεν θα πήγαινε για σέρβις, όχι την bmw!!
-
Λάθος που πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο ακόμα και 2 φορές λάθος στο συγκεκριμένο. Υπάρχουν πολύ καλύτερα εξειδικευμένα που κάνουν καλύτερη δουλειά και με λίγο μικρότερο κόστος.
ΥΓ: Εαν μάθεις εκ των έσω τι συνθήκες επικρατούν στα εξουσιοδοτημένα, τι οδηγίες έχουν και πόσοι καλοί μηχανικοί έχουν φύγει, ούτε το ποδήλατό σου δεν θα πήγαινε για σέρβις, όχι την bmw!!
Στον Σφακιανακη ειχα παει γιατι ειχα 5 χρονια σερβις με την αγορα του αυτοκινητου. Δεν πληρωσα κατι (ειχα πληρωσει το πακετα κατα την αγορα του αυτοκινητου).
Τωρα βεβαια μου λες οτι οι ανθρωποι ειναι απατεωνες, να δουμε πως θα το παρουν αν το διαβασουν.
-
Στον Σφακιανακη ειχα παει γιατι ειχα 5 χρονια σερβις με την αγορα του αυτοκινητου. Δεν πληρωσα κατι (ειχα πληρωσει το πακετα κατα την αγορα του αυτοκινητου).
Τωρα βεβαια μου λες οτι οι ανθρωποι ειναι απατεωνες, να δουμε πως θα το παρουν αν το διαβασουν.
Εαν ήταν λόγω δωρεάν σέρβις, τότε πάσο, καλά έκανς.
Απατεώνες δεν είπα ποτέ ότι είναι, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου!! Να σε βοηθήσω πήγα, λάθος μου δεν ξαναλέω τίποτα, πήγαινε όπου θες!
-
Αυτο πηγα να γραψω. Εγω δεν καταλαβα οτι εννουσε οτι ειναι απατεωνες, Ισως κακοπληρωμενοι ναι
-
@alexandros-k said in BMW FORUM:
Αυτο πηγα να γραψω. Εγω δεν καταλαβα οτι εννουσε οτι ειναι απατεωνες, Ισως κακοπληρωμενοι ναι
Ακριβώς! Και αρκετά άλλα που δεν μπορώ να τα γράψω εδώ, σίγουρα όμως όχι απατεώνες. Πάντως όποιος πήγαινε χρόνια σε ένα μόνο εξουσιδοτημένο και ήξερε κόσμο θα διαπιστώσει οτι οι περισσότεροι παλιοί μηχανικοί έχουν φύγει.
-
Ακριβώς! Και αρκετά άλλα που δεν μπορώ να τα γράψω εδώ, σίγουρα όμως όχι απατεώνες. Πάντως όποιος πήγαινε χρόνια σε ένα μόνο εξουσιδοτημένο και ήξερε κόσμο θα διαπιστώσει οτι οι περισσότεροι παλιοί μηχανικοί έχουν φύγει.
Φίλος μου μηχανικός αυτοκινήτων, πριν πολλά χρόνια, στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε πάρει πόδι απο δύο εξουσιοδοτημένα της περιοχής (Κομοτηνή) γιατί άκουσον άκουσον άλλαζε όντως τα λάδια στα σέρβις των πελατών!!! Τα τζιμάνια ήθελαν να γράφεται η εργασία στο βιβλίο σέρβις χωρίς να αλλάζονται λάδια..
-
Λοιπον απανταω σε σενα αλλα και στον Φανη, τι συνθηκες εννοουσε? Εχω παει πολλες φορες στον Σφακιανακη στο σερβις και ποτε δεν ειδα να τους μιλανε με αυστηροτητα να τους πιεζουν (τους τεχνικους εννοω) να τους στρεσσαρουν ή να τους πρηζουν. Αρα για ποιες συνθηκες μιλαμε? ο χωρος σερβις στο Περιστερι ειναι ανετος ειδικα για τα Ελληνικα δεδομενα και μοντερνος, δηλ δεν ρισκαρουν ατυχηματα λογω παλιων εγκαταστασεων πχ. Αρα για τα Ελληνικα δεδομενα οι συνθηκες εργασιας τους ειναι μια χαρα.
Δεν ειναι λογικη αν τους πληρωνουν χαμηλα (και αυτο υποκειμενικο ειναι) να κανουν την δουλεια με λαθος τροπο ή να κανουν λευκη απεργια και να μην κανουν καθολου.
Το οτι δεν κανουν την δουλεια με τον σωστο τροπο που βασικα μιλαμε για απλα πραγματα (διαβαζεις ενα τεχνικο μανουαλ και ξεβιδωνεις και μετα βιδωνεις απλα το μανουαλ σου λεει την σειρα που ξεβιδωνεις και βιδωνεις και ποσο δυναμη θα βαλεις στην βιδα καθε φορα) μονο απατεωνες μπορει να ειναι απο την στιγμη που σου υποσχοντε οτι μπορουν να συντηρησουν ενα μηχανημα που οντως εχει καποια τεχνολογια πανω ενω στην πραξη κανουν το 1/2 απο οτι θα επρεπε να κανουν.
-
Προσωπικα δεν το ξερω το συνεργειο , δεν εχω παει ποτε . Αλλά πολλά μπορουν να παιζουν σε καθε συνεργειο. Να μην εχει πολλά ατομα , να εχουν πολλη δουλεια , να μην εχουν καλη εκπαιδευση , να ειναι νεοι και να μην ξερουν καλα την δουλεια, να μην πληρωνονται καλα οπως ειπα , να τους εχουν πει να κανουν οικονομια γενικως και άλλα
-
Προσωπικα δεν το ξερω το συνεργειο , δεν εχω παει ποτε . Αλλά πολλά μπορουν να παιζουν σε καθε συνεργειο. Να μην εχει πολλά ατομα , να εχουν πολλη δουλεια , να μην εχουν καλη εκπαιδευση , να ειναι νεοι και να μην ξερουν καλα την δουλεια, να μην πληρωνονται καλα οπως ειπα , να τους εχουν πει να κανουν οικονομια γενικως και άλλα
Ασχετο αυτο που γραφεις και δεν μας ενδιαφερει. Οταν αγοραζεις ενα προιον πολυτελειας οπως ενα BMW περιμενεις οτι θα σου παρεχουν και το αναλογο σερβις, το πως θα το κανουν ειναι δικο τους προβλημα. Οι πωλητες θα σου πουν μια χαρα εχουμε σερβις δεν θα σου πουν ποτε οτι θα το φερνεις και θα στο καταστρεφουμε.
Η BMW εχει υπαλληλους που επισκεφτοντε τα επισημα συνεργεια και τους κανουν σεμιναρια και ελεγχουν την ποιοτητα των εργασιων και παλι δεν μπορουν να τα βγαλουν περα με αυτους γιατι κανουν οτι θελουν. Πριν μερικα χρονια ειχαν ενα Γερμανο που δουλευε σε αυτη την θεση και μου ειπε οτι οταν αρχισε ηταν τραγικοι μετα καταφερε και τους βελτιωσε λιγο.
-
Ασχετο αυτο που γραφεις και δεν μας ενδιαφερει. Οταν αγοραζεις ενα προιον πολυτελειας οπως ενα BMW περιμενεις οτι θα σου παρεχουν και το αναλογο σερβις, το πως θα το κανουν ειναι δικο τους προβλημα. Οι πωλητες θα σου πουν μια χαρα εχουμε σερβις δεν θα σου πουν ποτε οτι θα το φερνεις και θα στο καταστρεφουμε.
Η BMW εχει υπαλληλους που επισκεφτοντε τα επισημα συνεργεια και τους κανουν σεμιναρια και ελεγχουν την ποιοτητα των εργασιων και παλι δεν μπορουν να τα βγαλουν περα με αυτους γιατι κανουν οτι θελουν. Πριν μερικα χρονια ειχαν ενα Γερμανο που δουλευε σε αυτη την θεση και μου ειπε οτι οταν αρχισε ηταν τραγικοι μετα καταφερε και τους βελτιωσε λιγο.
Με ρωτησες και σου απαντησα. Τουλαχιστον μην εισαι αγενης . Τι παιζει στο συγκεκριμενο συνεργειο δεν ξερω και δεν με νοιαζει. Τελος κι απο μενα. Μιλα μονος σου
-
Η υποστήριξη ενός προϊόντος δεν παίζει ρόλο με την αξία του εκτός και αν την πληρώσεις έξτρα.
Το ότι αγοράζεις μια bmw δεν εννοείται ότι θα σου παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες επειδή το χρυσοπληρωσες σε σχέση με ένα kia πχ, είναι καθαρά τι πολιτική ακολουθεί αυτός που σου το πούλησε.
BMW FORUM