-
@limited_one said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
@realzeus said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Μια που πιάσατε τον σακχαρώδη διαβήτη,
93 κιλά 1,78 ( ήμουν 104 το Πάσχα) και η πρωινή μέτρηση σακχάρου είναι λίγο πάνω απο 100.
Ο ενδοκρινολόγος λέει ότι έχω προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη (έκανα καμπύλη σακχάρου πριν λίγο καιρό) και θέλει να πέσω κάτω από τα 90 κιλά, να προσέχω την διατροφή μου, μου έδωσε και ένα συμπλήρωμα διατροφής. Επίσης θέλει να αρχίσω το περπάτημα και μάλλον από αύριο που καθημερινά να κατεβάζω την κόρη μου για φροντιστήριο στο κέντρο της Ρόδου θα είναι η ευκαιρία για περπάτημα.Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, αν το έχεις στο DNA, θα το βγάλεις.
Δια, να το καθυστερήσουμε θέλει. Οπότε είναι να βγει θα βγει, και θα προσαρμοστούμε.
Όπως το λες είναι.
-
Εν το μεταξύ είχα κάνει μόνος μου προληπτικές τον Απρίλιο και ο οικογενειακός γιατρός δεν είπε τίποτα για το ανεβασμένο σάκχαρο παρόλο που ρώτησα.
Τώρα το καλοκαίρι που έκανα τις προληπτικές του κράτους, ο καρδιολόγος επειδή είδε και τις προηγούμενες εξετάσεις που είχα είπε να πάω άμεσα σε ενδοκρινολόγο. -
Εν το μεταξύ είχα κάνει μόνος μου προληπτικές τον Απρίλιο και ο οικογενειακός γιατρός δεν είπε τίποτα για το ανεβασμένο σάκχαρο παρόλο που ρώτησα.
Τώρα το καλοκαίρι που έκανα τις προληπτικές του κράτους, ο καρδιολόγος επειδή είδε και τις προηγούμενες εξετάσεις που είχα είπε να πάω άμεσα σε ενδοκρινολόγο.γενικα την γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρινη προσεχουν περισσοτερο, ειδικα αν ειναι πανω απο 6.5
-
Δεν έχω βρει σε καμία εξέταση γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρίνη..
Άκυρο, στις εξετάσεις αίματος που έκανα τον Απρίλιο ήταν 5,5 -
Άκυρο, στις εξετάσεις αίματος που έκανα τον Απρίλιο ήταν 5,5Είχες υψηλό ζάχαρο νηστείας; Είσαι υπέρβαρος; Έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση; Το 5.5 δεν μου φαίνεται τραγικό εκτός αν υπάρχουν και άλλοι comorbidity factors.
-
Τώρα το καλοκαίρι που έκανα τις προληπτικές του κράτους, ο καρδιολόγος επειδή είδε και τις προηγούμενες εξετάσεις που είχα είπε να πάω άμεσα σε ενδοκρινολόγο.Υπάρχει (και μάλιστα πολύ σωστά) η τάση να μην καθυστερουν τις συστάσεις ή ακόμη και έναρξη φαρμακευτικής αγωγής αν κάποιος παίζει στα όρια.
Στην περίπτωση του limited πιθανόν να συνέβαλε και πιθανή παχυσαρκία κτλ. -
-
@dettol said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Άκυρο, στις εξετάσεις αίματος που έκανα τον Απρίλιο ήταν 5,5Είχες υψηλό ζάχαρο νηστείας; Είσαι υπέρβαρος; Έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση; Το 5.5 δεν μου φαίνεται τραγικό εκτός αν υπάρχουν και άλλοι comorbidity factors.
Το ζάχαρο νηστείας ήταν 106 την τελευταία φορά που έκανα εξετάσεις. Η αρτηριακή πίεση πίεση είναι στα ορια του φυσιολογικού.
Από κιλά τα τελευταία χρόνια το καλοκαίρι πάω στα 90 κάτι και τον χειμώνα 100Θα το παρακολουθήσουμε και βλέπουμε.
-
Το θέμα φίλε Ηλία είναι ότι δεν μπορώ. Περπάτησα χθες 5 λεπτά και ήμουν να πεθάνω, το smarwatch εδειχνε 125 παλμούς (πριν περπατούσα γρήγορα 40λεπτο για πλάκα ως γυμναστική). Πριν τα χάπια ήμουν θηρίο. Τώρα με το ζόρι πάω ως την αυλή...
Είναι σημαντικό να μην σταματήσεις να περπατάς. Βάζε κάθε μέρα στον ευατό σου ένα μικρό στόχο. 100-200 μέτρα επιπλέον και να τον χάρεις που πήγες παρακάτω. Αδιαφόρησε για τους παλμούς , υπάρχει και ο φόβος (αυτός ανεβάζει τους παλμους) γιατί λειτουργείς διαφορετικά από όσο έχει συνηθίσει ο οργανισμός. Λίγο, λίγο ο οργανισμός προσαρμόζεται και είναι σημαντικές οι μικρές νίκες. Φιλοι που κάναμε ποδήλατο 100km και βάλε, με τα φάρμακα για την υπερταση τους πήρε μήνες να λειτουργήσουν. Με αισιοδοξία και καλές σκέψεις θα περάσει εύκολα η μετάβαση
-
@george1977 said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Το θέμα φίλε Ηλία είναι ότι δεν μπορώ. Περπάτησα χθες 5 λεπτά και ήμουν να πεθάνω, το smarwatch εδειχνε 125 παλμούς (πριν περπατούσα γρήγορα 40λεπτο για πλάκα ως γυμναστική). Πριν τα χάπια ήμουν θηρίο. Τώρα με το ζόρι πάω ως την αυλή...
Είναι σημαντικό να μην σταματήσεις να περπατάς. Βάζε κάθε μέρα στον ευατό σου ένα μικρό στόχο. 100-200 μέτρα επιπλέον και να τον χάρεις που πήγες παρακάτω. Αδιαφόρησε για τους παλμούς , υπάρχει και ο φόβος (αυτός ανεβάζει τους παλμους) γιατί λειτουργείς διαφορετικά από όσο έχει συνηθίσει ο οργανισμός. Λίγο, λίγο ο οργανισμός προσαρμόζεται και είναι σημαντικές οι μικρές νίκες. Φιλοι που κάναμε ποδήλατο 100km και βάλε, με τα φάρμακα για την υπερταση τους πήρε μήνες να λειτουργήσουν. Με αισιοδοξία και καλές σκέψεις θα περάσει εύκολα η μετάβαση
Θα το προσπαθήσω με το που θα περάσουν οι ζέστες.
Το ποδήλατο ήταν κι εμένα μεγάλη αγάπη (όπως και η κολύμβηση - ήμουν στην ομάδα Πόλο του Άρη), αλλά τρέλες 100 χλμ δεν θέλω να κάνω όντας τόσο απροπόνητος πλέον. -
@george1977 said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Θα το προσπαθήσω με το που θα περάσουν οι ζέστες.
Το ποδήλατο ήταν κι εμένα μεγάλη αγάπη (όπως και η κολύμβηση - ήμολυν στην ομάδα Πόλο του Άρη), αλλά τρέλες 100 χλμ δεν θέλω να κάνω όντας τόσο απροπόνητος πλέον.Το νόημα είναι να έχεις δραστηριότητα, χωρίς να πιέσεις πολύ το εαυτό σου. Ενα βήμα την φορά. Σε χαλαρώνει περισσότερο το ποδήλατο , κάνε ποδήλατο. Ενα χιλιομετρο παραπάνω κάθε φορά. Το smartwatch να το βλέπεις μετά , είναι σίγουρο οτι θα ανεβαίνουν περισσότερο οι παλμοι , παρότι αντικειμενικά η υπερταση είναι κακή , η υπερταση έδινε και κάποια πλεονεκτήματα σε βάρος της μακροζωίας όμως.
-
Εύχομαι γρήγορη ανάταξη δυνάμεων Αλεξ !
Παχυσαρκια στην Ελλαδα