-
Mitsubishi Lancer 1200cc μπροσθιοκίνητο μοντ. 7/1984 - 11/1997, στα 263.000 χλμ αλλάξαμε το ρουλεμαν του δίσκου και το δίσκο αφού κατέβηκε το σασμάν παρόλο που είχε ακόμα ψωμί. Από χρήση '84-90 σε ορεινά βουνά της Άρτας, '90-'94 συχνά τρέιλερ λόγω χτισίματος σπιτιού και '94-'97 ΑΘΗΝΑ. Σκυλί!
-
Ξυπνάω το θέμα επειδή:
Είναι τώρα 2 πρωινά και όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο, όταν βάζω μπροστά και πατώντας τον συμπλέκτη, ακούγεται κάτι σαν να τρίβεται. Όταν ζεσταθεί δεν ακούγεται τίποτα.
Μήπως είναι ένδειξη για αλλαγή δίσκου ή συμβαίνει κατά κάποιο λόγο από το κρύο?
Υπ'όψιν ότι έχω 47.000 km. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξυπνάω το θέμα επειδή:Είναι τώρα 2 πρωινά και όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο, όταν βάζω μπροστά και πατώντας τον συμπλέκτη, ακούγεται κάτι σαν να τρίβεται. Όταν ζεσταθεί δεν ακούγεται τίποτα.
Υπ'όψιν ότι έχω 47.000 km.Aν δε σου ειναι μεγαλο εξοδο αλλαξε βαλαβολινες στο κιβωτιο.
Προτιμισε καποιες επωνυμες ή ριξε και κανα ενυσχιτικο μεσα. -
Subaru Forrester στα 100K (κόστος 1800
-
Και στο δικο μου saxo με 94.000χλμ 8ετιας, συνεχιζει ακαθεκτος.....
-
AUDI 80 1.600 180.000km xωρίς κανένα πρόβλημα.Βέβαια ο τρόπος οδήγησης είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αλλαγή του δίσκου.Αν κάνεις συνέχεια άγρια κατεβάσματα,αφήνεις την 1η και 2α συνέχεια κάτω στο δρόμο και κάνεις χειρόφρενα όλη μέρα τότε και 20.000 ΚΜ είναι λογικό.Με νορμάλ χρήση μπορεί να αλλάξεις αυτοκίνητο και να μην αλλάξεις συμπλέκτη.
-
Fiat Tipo 1.4 του 1992 με 65.000 χλμ και ο συμπλέκτης δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Παλαιότερα, είχαμε μια Corolla 1.3 , η οποία μέχρι τα 100.000 χλμ που τη δώσαμε ο συμπλέκτης ήταν σαν καινούργιος.
Γενικά, δεν έχουμε αλλάξει συμπλέκτη ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο της οικογένειας. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ξυπνάω το θέμα επειδή:Είναι τώρα 2 πρωινά και όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο, όταν βάζω μπροστά και πατώντας τον συμπλέκτη, ακούγεται κάτι σαν να τρίβεται. Όταν ζεσταθεί δεν ακούγεται τίποτα.
Υπ'όψιν ότι έχω 47.000 km.Ο ήχος που περιγράφεις είναι συνήθως απο το ρουλεμαν του πλατώ ή κάπως έτσι. Δέν είναι λογικό να έχει χαλάσει τόσο γρήγορα εκτός αν όταν είσαι σταματημένος στην κίνηση συνηθίζεις να κρατάς πατημένο το συμπλέκτη αντί να βάλεις νεκρά.
-
Ο ήχος που περιγράφεις είναι συνήθως απο το ρουλεμαν του πλατώ ή κάπως έτσι. Δέν είναι λογικό να έχει χαλάσει τόσο γρήγορα εκτός αν όταν είσαι σταματημένος στην κίνηση συνηθίζεις να κρατάς πατημένο το συμπλέκτη αντί να βάλεις νεκρά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο ήχος που περιγράφεις είναι συνήθως απο το ρουλεμαν του πλατώ ή κάπως έτσι. Δέν είναι λογικό να έχει χαλάσει τόσο γρήγορα εκτός αν όταν είσαι σταματημένος στην κίνηση συνηθίζεις να κρατάς πατημένο το συμπλέκτη αντί να βάλεις νεκρά.Εγώ μόνιμα έτσι είμαι στα φανάρια. Βαριέμαι να βάζω νεκρά όσο περίεργο και ν' ακούγεται. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
-
μιας και λεμε για συμπλεκτες ειχα την εξης απορια.
μηπως οσο προοδευτικοτερος ειναι ο συμπλεκτης τοσο πιο ευκολα λιωνει?
-
αουντι 80 του 91 με 270.000χλμ του πατερα μου-και τα δυο παιδια μαθαμε πανω του και ενιοτε το ξεζουμιζαμε και ακομα ειναι με το μαμα δισκοπλατω. οταν ρωτησα τον μηχανικο μου μου ειπε πως αν συμπεριφερθεις σωστα στον συμπλεκτη στα πρωτα του χλμ η διαρκεια ζωης αυξανει,τι να πω αν μου βγαλει τα μισα στο 206 μου θα ειμαι ευτυχισμενος!!!
-
Peugeot 305(1979) με 250.000χλμ κατεθεσε πινακιδες περυσι χωρις να αλλαξει δισκο συμπλεκτη.
Το Α3 που κυκλοφορει στην Αθηνα με 75.000χλμ σε 6 χρονια αλλαξα σετ δισκου - πλατω - ρουλεμαν πριν τα Χριστουγεννα.
Το Peugeot 307 του αδερφου μου με 40.000χλμ παρουσιαζει συμπτωματα φθορας ενω το Renault 21(1991) με 110.000χλμ αλλαξαμε δισκο στα 95.000χλμ.
Η δικαιολογια του μηχανικου για τη προωρη φθορα τοσο στο Α3 αλλα και στο 307 ειναι οτι εχουμε υπογειο παρκινγκ και η μεγαλη κλιση της ανηφορας επιβαρυνει πολυ το δισκο.
-
hgffhfgh
-
ki egw audi 80 tou 89 me 280k kai symplekth akomh.Na pw oti ta 230k ta ekane o pateras mou enw edw kai 50k ti xeirofrena,ti katevasmata(panta frenarw me katevasma taxythtas)ti spiniarismata, kai akomh antexei to thyrio.Einai mallon to autokinhto afou eida kai allous me to idio montelo na lene to idio.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
μιας και λεμε για συμπλεκτες ειχα την εξης απορια.μηπως οσο προοδευτικοτερος ειναι ο συμπλεκτης τοσο πιο ευκολα λιωνει?
-
Εν τω μεταξύ, αν προσέξετε τις τιμές που δίνει ο Αμερικανός, είναι σε ΜΙΛΙΑ. Τα 250.000 μίλια που λέει είναι 400.000χλμ και κάτι.
-
Παιδιά με όλα αυτά που έχω διαβάσει εδώ,μάλλον πρέπει να κρύβομαι από προσώπου γης.Έχω ένα Golf IV του '99 και στα 65.000km περίπου άλλαξα δίσκο.Έγινε λίγο προληπτικά όμως μιας και το πολύ να είχε (σύμφωνα με μηχανικό) διάρκεια ζωής 10.000km με νορμαλ οδήγηση.
To αμάξι έχει τώρα 89.500km περίπου και ο δίσκος είναι μια χαρά.Παρότι η μάνα μου το οδηγούσε πριν μέσα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τα 59000km (όπου και το αμάξι βρισκόταν σε ρυθμούς μόνιμου στρωσίματος),ο συμπλέκτης του ήταν πολύ φαγωμένος για αυτά τα χιλιόμετρα σε σχέση με ένα Starlet ενός φίλου μου.
Παρατηρώ ότι γενικά τα ιταλικά-ιαπωνικά αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερης διάρκειας ζωής συμπλέκτη-δίσκο-πλατό.Γιατί;Έχω οδηγήσει ένα Corolla του '99 και σε σχέση με το Golf μου φάνηκε πως είχα πολύ χειρότερη αίσθηση για το πού αρκιβώς πιάνει και πού αποσυμπλέκει.Μήπως το ότι τα υλικά τριβής των ιταλικών-ιαπωνικών αυτοκίνητων είναι πιο σκληρά και άρα:
(+)αντέχουν πολύ περισσότερο
(-)έχουν χειρότερη αίσθηση;
Μήπως στα γερμανικά αυτοκίνητα οι κατασκευαστές προτιμούν τα μαλακά υλικά στο συμπλέκτη για να έχουν καλύτερη αίσθηση και να είναι πιο καλοί πληροφοριοδότες με κόστος το μικρό διάστημα ζωής τους; -
οποιος θελει να τεσταρει το δισκο του μπορει να δωσει το caro του στον daddy μου.. Αλλάζει δισκο καθε 30-40,000κμ ανεξαρτητα απο το τι οδηγει!!!
στα φαναρια σταματαει με 2α και ξεκιναει παλι με αυτην.. Βαρεμαρα πληρης
Εγω παντως σε corsa εχω 65500κμ και εχει ακομα.. -
...το επόμενό του αυτοκίνητο μάλλον πρέπει να είναι αυτόματο
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ