-
Στο Mondeo Station 2.0 που έχει ο πατέρας μου, έχει μείνει από δίσκο/πλατώ στα 7.000, 27.000, και τώρα στα 44.000 χλμ.
Έχει ακούσει κανείς για τέτοιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο?
Τις 2 πρώτες φορές αλλάχτηκε στην εγγύηση, για την 3η θα δούμε αύριο τι θα του πούν...
-
Στο Mondeo Station 2.0 που έχει ο πατέρας μου, έχει μείνει από δίσκο/πλατώ στα 7.000, 27.000, και τώρα στα 44.000 χλμ.
Τις 2 πρώτες φορές αλλάχτηκε στην εγγύηση, για την 3η θα δούμε αύριο τι θα του πούν...
-
-
ΔΕΝ θέλουν να το ξανα-αλλάξουν στο πλαίσιο της εγγύησης.
-
Τι εννοείς έμεινε από δίσκο; Έσπασε κανά ελατηριάκι;
-
Μήπως δεν γίνεται σωστή χρήση του συμπλέκτη?Έντάξει,να ήταν αστοχία υλικού την μία άντε και τη δεύτερη αλλά τόσες φορές?Μήπως κατα λάθος γίνεται πολύ έντονο το πατινάρισμα ή το παρκάρισμα γίνεται σε ανηφόρα/κατηφόρα?Πριν παραδώσει το πνεύμα κάθε συμπλέκτης είχε μυρίσει καμιά φορά?
-
alfista: Το 'έμεινε από δίσκο' σημαίνει ότι πατάς γκάζι, ανεβαίνουν οι στροφές αλλά το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει ή αργεί να επιταχύνει. Δηλαδή γυρίζει ο κινητήρας αλλά ο δίσκος πατινάρει και δεν μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς. Συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα μετά από πολλά χιλιόμετρα, είναι φυσιολογική φθορά.
vagvog: ο συμπλέκτης δεν έχει μυρίσει ποτέ. Ούτε σε ανηφόρες/κατηφόρες παρκάρει, τα χιλιόμετρα γίνονται κατά 95% (τουλάχιστον) εκτός πόλης, και το στύλ οδήγησης είναι ...οικογενειακό. Δεν είχε πρόβλημα με προηγούμενα αυτοκίνητα ποτέ.
Η 1η αλλαγή (7.000) έγινε στην επαρχία (εκεί έτυχε και έμεινε), όπου στο συνεργείο δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν με τίποτα τον συμπλέκτη μετά την αλλαγή του δίσκου/πλατό. Έφυγε από εκεί με πρόβλημα στις αλλαγές ταχυτήτων, και το ξανακοίταξαν εδώ. Αλλά ακόμα και τότε το αυτοκίνητο είχε ένα τρέμουλο στο ρελαντί που δεν το κοίταξε όμως ο πατέρας μου ποτέ.
Στην 2η αλλαγή (27.000) είχε φαγωθεί ΚΑΙ το βολάν, του είπαν δε ότι ΔΕΝ είχε τοποθετηθεί σωστά την προηγούμενη φορά, και δεν έφεραν αντίρηση να καλύψουν τα έξοδα.
Τώρα το πρόβλημα είναι στην αρχή, δηλαδή πατινάρει λίγο, αλλά το βολάν έχει πάλι φαγωθεί και αυτό. Πράγμα περίεργο αφού (από τα λίγα που ξέρω) ΜΕΤΑ από μερικές αλλαγές δίσκου αρχίζεις να έχεις πρόβλημα με το βολάν.
Είμαστε σε αναμονή για το θέμα της κάλυψης της βλάβης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, πρέπει το πρόβλημα να λυθεί οριστικά, αλλιώς μετά από 15-20.000 χλμ θα έχουμε τα ίδια.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
alfista: Το 'έμεινε από δίσκο' σημαίνει ότι πατάς γκάζι, ανεβαίνουν οι στροφές αλλά το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει ή αργεί να επιταχύνει. Δηλαδή γυρίζει ο κινητήρας αλλά ο δίσκος πατινάρει και δεν μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς. Συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα μετά από πολλά χιλιόμετρα, είναι φυσιολογική φθορά.Βασικά το να πατινάρει ο δίσκος δεν σημαίνει αναγκαστηκά ότι το αυτοκίνητο έμεινε από δίσκο. Αντιθέτως το να σπάσει ένα ελατηριάκι και άρα να αχρηστευτεί ο δίσκος με το αμάξι να μην παίρνει καμία ταχύτητα μάλλον μου ακούγεται καλύτερα ότι έμεινε από δίσκο. Μου συνέβη πριν από κανάδυο μήνες και περιτό να πω ότι δεν αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης παρά το ότι ο δικός μου δίσκος ήταν ελάχιστα φαγωμένος και προφανώς άριστα χρησιμοποιημένος παρά τα 30.000χλμ που κουβαλούσε. Φυσικά άντε να βρεις το δίκιο σου με τους @#!#$@$ αντιπροσώπους της Θεσσαλονίκης.
Εσένα αφού στο άλλαξαν και 2 φορές στην εγγύηση πάλι καλά να λες αφού θεωρητικά δεν γίνεται το νέο ανταλλακτικό που σου έβαλαν να είναι επίσης ελαττωματικό, σε συνδυασμό άλλωστε ότι δεν έχει ακουστεί να υπάρχει ανάλογο πρόβλημα σε άλλα Mondeo. Άλλωστε η φθορά του δίσκου είναι στο παιχνίδι (για το να σπάνε τα ελατηριάκια δεν νομίζω).
Γενικά μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μην περιμένεις να βγάλεις άκρη. -
Δυστιχώς δεν καλύφθηκε η βλάβη και έπρεπε να πληρώσουμε για να πάρουμε το αυτοκίνητο.
Θα στείλω μια επιστολή εξωτερικό. Ξέρει κανείς πως λέγεται στα αγγλικά ο δίσκος/πλατώ (clutch/plate ?) και το βολάν?
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Δυστιχώς δεν καλύφθηκε η βλάβη και έπρεπε να πληρώσουμε για να πάρουμε το αυτοκίνητο.Θα στείλω μια επιστολή εξωτερικό. Ξέρει κανείς πως λέγεται στα αγγλικά ο δίσκος/πλατώ (clutch/plate ?) και το βολάν?
clutch: σετ συμπλέκτη
clutch disk: δίσκος συμπλέκτη
flywheel: βολάν, σφόνδυλος
clutch bearing: ρουλεμάν συμπλέκτη -
Κόστος θυμάσαι να μας πεις; Μιλάμε για όλο το σετ συμπλέκτη;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δυστιχώς δεν καλύφθηκε η βλάβη και έπρεπε να πληρώσουμε για να πάρουμε το αυτοκίνητο.
Θα στείλω μια επιστολή εξωτερικό. Ξέρει κανείς πως λέγεται στα αγγλικά ο δίσκος/πλατώ (clutch/plate ?) και το βολάν?
clutch: σετ συμπλέκτη
clutch disk: δίσκος συμπλέκτη
flywheel: βολάν, σφόνδυλος
clutch bearing: ρουλεμάν συμπλέκτηΛεωνίδα , συγνώμη για το ... ρετούς!!!
Σέτ Συμπλέκτη : Clutch repair kit
Δίσκος >> : >> disk
Πλατώ : >> pressure plate
Ρουλμάν >> : >> releaserΑποστόλης.
-
Σε ένα αμερικάνικο φόρουμ κάποιος που δεν είχε εμπειρια απο χειροκίνητα ρώταγε σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζει το συμπλέκτη του. Απάντησα οτι ανάλογα με τις συνθήκες (πόλη, ανοιχτός δρόμος) 50000 με 120000 χιλιόμετρα είναι τυπική ζωή ενός συμπλέκτη......
Και τότε με κόλλησαν στον τοίχο! Νά μερικές απαντήσεις που πήρα απο άλλους (συγνώμη για τα αγγλικά, τα αντιγράφω όπως τα είπαν )
50,000 to 120,000km? Either the clutch design on the car(s) you use are flimsy, or you need to work on your technique. I'm unhappy if a clutch lets go before 250,000km. Most cars I have driven made it to the wrecking yard with the original clutch. Clutches are destroyed by, among other things, riding the clutch, slow clutch engagement, low RPM upshifts and jerky downshifts.
Toyota Camry: 360,000 km on original clutch, scrapped when clutch toasted (that was the last straw...)
Mazda 323: 160,000 km original clutch, scrapped due to body rot
Volvo 240: 250,000 miles (about 400,000 km), original clutch, scrapped due to body rotΝα συμπληρώσω οτι τα νούμερα 50-120 χιλιάδες χιλιόμετρα προέρχονται απο τις αλλαγές συμπλέκτη που έχω κάνει στα δικά μου αυτοκίνητα.
Οπότε το ερώτημα: Τόσο πολύ τούβλο είμαι εγώ και καταστρέφω το συμπλέκτη μου τόσο γρήγορα? Η τα νούμερα που δίνουν είναι υπερβολικά?
-
[list:2dj23jou]Ακομα και στην πολη αν οδηγει καποιος, μπορει να φτασει το αστρονομικο νουμερο των 200.000km.Eξαρταται καθαρα απ τον τροπο χρησης.[/list:u:2dj23jou]
-
Αμερικανακια τι περιμενεις ; Αυτοι τα ξερουν ολα.Για να οδηγησουν στην Ελλαδα να δω τι θα λενε μετα.
-
Από πότε αλλάζουν ταχύτητες οι αμερικάνοι;
Φυσικά εξαρτάται από τη χρήση και τις συνθήκες κίνησης. Εγώ ως 'ήρεμος' οδηγός τους τρώω εύκολα
-
στην αμερικη δεν εχουνε και ανηφορες για να κινουνται να τρωνε συμπλεκτες, ασε που Παντου παρκαρουν 'με τη μουρη'!!
*Ουτε τα ανεβαζουνε σε πεζοδρομια...
-
50.000 ειναι νομίζω εξωφρενικό νούμερο για συμπλέκτη,στην οικογένεια μου είχαμε αυτοκίνητα μέχρι 120.000 το πολύ (μετά τα πουλάμε) ποτε δεν είχαμε αλλάξει συμπλέκτη.
-
ΤΟ GT3 ΜΟΥ ΕΧΕΙ 147.500χλμ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ......ΑΚΟΜΑ!!
ΝΑ Τ'ΑΦΗΣΩ???:lol: -
Στο xantia αλλάξαμε δίσκο-πλατό- ρουλεμαν (ή αλλιώς σετ συμπλέκτη) στα 130,000κμ. Παίζει μεγάλο ρόλο και πόσοι οδηγοί χρησιμοποιούν το κάθε αυτοκίνητο, καθώς ο κάθε ενας εχει δικό του στυλ οδήγησης και ετσιθ επιβαρύβει περισσότερο το συμπλέκτη... Τώρα σε σταρλετ γνωστού μας ο δισκος αλλάχτηκε στα 180-200,000κμ που σχεδόν όλα ειχαν γινει σε συνθηκες πολης...
Επίσης όταν χρησιμοποιούμε το συμπλέκτη σαν foot restη ζωη του μειώνεται σημαντικά. Σε άλλο xantia που ειδα στο συνεργειο αλλάζαν συμπλέκτη στα 60.000κμ επειδή η κάτοχος του είχε συνέχεια το΄πόδι της στο συμπλέκτη όταν οδηγούσε...
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ