-
@pgs said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@andya3 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα έγινε ή μπορεί να γίνει Γερμανία?
Δηλαδή η Γερμανία...ήταν πάντα 'Γερμανία';
Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Γερμανία;Προσπάθησε ποτέ (να γίνει Γερμανία) και απέτυχε;
θυμαμαι μια περιπτωση που ειχε να κανει με το ασφαλιστικο και ξεσηκωθηκαμε ολοι, βεβαια μερικα χρονια αργοτερα αυτο ηρθε με βιαιο τροπο, ασχετα απο κομματικα το σχολιο μου.
-
Δεν μου απαντήσατε όμως, προσπάθησε ποτέ να γίνει Γερμανία;
αραγε ειμαστε διατεθειμενοι να χασουμε καποιες απο τις ανεσεις μας και το αισθημα της "ελευθερειας" που πιστευουμε οτι εχουμε για να προσπαθησουμε να γινουμε ενα οργανομενο κρατος? κατα την αποψη μου οχι, οποτε ολοι οι πολιτικοι θα βαδισουν στον δρομο που αρεσει σε εμας για να συνεχισουν να εκλεγονται.
-
@ilias-a said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
αραγε ειμαστε διατεθειμενοι να χασουμε καποιες απο τις ανεσεις μας και το αισθημα της "ελευθερειας" που πιστευουμε οτι εχουμε για να προσπαθησουμε να γινουμε ενα οργανομενο κρατος? κατα την αποψη μου οχι, οποτε ολοι οι πολιτικοι θα βαδισουν στον δρομο που αρεσει σε εμας για να συνεχισουν να εκλεγονται.
Τι εννοείς, ας πούμε για αρχή να σταματήσουμε να διπλοπαρκάρουμε στους κεντρικούς οδικούς άξονες των πόλεών μας;
Αυτό θα είναι επίθεση στις παραδόσεις και τις αξίες μας, δεν θα το ανεχτούμε! Μπέος για πάντα! -
@piliourits said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Τι εννοείς, ας πούμε για αρχή να σταματήσουμε να διπλοπαρκάρουμε στους κεντρικούς οδικούς άξονες των πόλεών μας;
Αυτό θα είναι επίθεση στις παραδόσεις και τις αξίες μας, δεν θα το ανεχτούμε! Μπέος για πάντα!για αρχη θα πρεπει να ξαναβρουμε τον σεβασμο πρωτα στον εαυτο μας και μετα στους υπολοιπους συμπολιτες μας.
-
Πάντως κι η Γερμανία προτεκτοράτο είναι.
Των Αμερικανών.Και τώρα που σφίγγουν τα πράματα στην παγκόσμια οικονομία, οι Αμερικάνοι τρώνε τους Γερμανούς (τους Ευρωπέη γενικότερα) κι Ευρωπαίοι....μάλλον τους Αφρικανούς που το παίζουν Ευρωπαίοι.
https://analyst.gr/2023/09/06/o-endoditikos-oikonomikos-kanivalismos/
Η υπερχρεωμένη Δύση, ευρισκόμενη απέναντι σε άλλες χώρες που συμμαχούν μεταξύ τους για να σταματήσει η παραδοσιακή λεηλασία τους, όπως είναι η πρωτοβουλία των BRICS, ξεκίνησε ήδη «να τρώει τις σάρκες της» – με αφετηρία τις ΗΠΑ οι οποίες, για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια οικονομικά τους προβλήματα, δρομολόγησαν τη λεηλασία της ΕΕ. Οι ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες με τη σειρά τους, για να «αντισταθμίσουν» τη λεηλασία τους από τις ΗΠΑ, έστω σε κάποιο βαθμό, θα θέσουν στο στόχαστρο τους τις ασθενέστερες – αφού διαφορετικά οι οικονομίες τους θα καταρρεύσουν. Επομένως, ο ενδοδυτικός οικονομικός κανιβαλισμός θα εξελιχθεί σε ενδοευρωπαϊκό – με πρώτα θύματα, τους πλέον αδύναμους κρίκους που δεν θα προβλέψουν να προετοιμαστούν για κάτι τέτοιο.Το ερώτημα δεν είναι γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Γερμανία. Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.
Το ερώτημα είναι τι έγινε στη χώρα τις τελευταίες 10ετίες. Από τότε που ξεκίνησαν να πέφτουν πακτωλοί χρημάτων από την τότε ΕΟΚ και τώρα ΕΕ. Χρήματα απίστευτα για το μέγεθος και της οικονομικές δυνατότητες της χώρας, που δε θα μπορούσε ποτέ να τα βγάλει με τον "κόπο της".
Ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων σίγουρα. Τώρα που τελείωσαν όμως τα δανεικά ξαναπέφτει. Τι έγιναν λοιπόν όλα αυτά τα λεφτά?
Κατά το σύνηθες παράδειγμα προς αποφυγή στο επιχειρείν. Ένας επιχειρηματίας πήρε λεφτά για να αναπτύξει την επιχείρησή του. Κι αυτός πήγε σε μεγαλύτερα και πιο χλιδάτα γραφεία. Προσέλαβε μερικούς εκατοντάδες αργόσχολους για να εκβιάζει την κυβέρνηση να συνεχίσει να του δίνει δάνεια με το πρόσχημα της ανεργίας. Αγόρασε κότερο, νέο σπίτι, Mercedes. Ξημεροβραδιαζόταν στα μπουζούκια και στο καζίνο.
Αυτός είναι ο Ελληνικός τρόπος ανάπτυξης επιχείρησης. Αντίστοιχα λειτουργεί και το κράτος. Και η ζωή στο Ελλαδιστάν συνεχίζεται.
-
Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Γερμανία;
Για αυτό, γιατί οι νέοι αλλάζουν σελίδα στην Ελλάδα:
-
Εγώ πάντως στην Γερμανία πουθενά δεν είναι οδηγό να καπνίζει, να πίνει καφέ, να μιλά στο κινητό και ταυτόχρονα να οδηγεί.
Μία φορά έκανα το λάθος και περπατούσα στο ποδηλατόδρομο και μου την έπεσαν οι Γερμανοί. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά περίεργα περιστατικά, αλλά δεν νομίζω να με πιστέψει και κανείς εδώ μέσα.
Και κάτι τελευταίο. Την Γερμανία την χαλάνε οι μετανάστες. Επιβεβαιώμενο.
-
Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Γερμανία;
Γιατι εχει Ελληνες πολιτες (και πολιτικους) και οχι Γερμανους. Οποτε λογω νοοτροπιας δεν μπορει να γινουμε ποτε Γερμανία.
-
πάντως οι Γερμανοί στην Ελλάδα σαν Έλληνες συμπεριφέρονται.
Και χειρότερα, άρα για ποια νοοτροπία μιλάμε;
Ξαφνικά την ξεχνάνε μόλις βγούν απ' τη χώρα;Ναι γιατι οκοι ανθρωποι ειμαστε, αρα σκατα ζωο. Θελουμε μαστιγιο και φοβο. Την Ελλαδα οι Γερμανοι (οπως και οι Αγγλοι κλπ. ) την εχουν σαν την Ταυλανδη ενα πραγμα, να ξεδινουν και να κανουν μαλακιες που δεν μπορουν στην χωρα τους.
-
Σαν την Ταυλάνδη όντως είναι.
Κατάφερε να μην γίνει σαν το Βιετναμ. -
Στο Βιετνάμ, το δημόσιο (και όχι μόνο) ακόμα πιστεύει στην *«Αγία Τριάδα» όπως εμείς;
*Κόλλα Α4, Στυλό, Σφραγίδες.
-
-
Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Γερμανία;Προσπάθησε ποτέ (να γίνει Γερμανία) και απέτυχε;
θυμαμαι μια περιπτωση που ειχε να κανει με το ασφαλιστικο και ξεσηκωθηκαμε ολοι, βεβαια μερικα χρονια αργοτερα αυτο ηρθε με βιαιο τροπο, ασχετα απο κομματικα το σχολιο μου.
Θα το κομματοποιήσω εγώ , αναφέρεσαι στην μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τον Σημιταρο που έβλεπε 30 χρόνια μπροστά.
Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα τότε και τι κατάφερε, τι έργα και τι υποδομές ανέπτυξε και μετά φέρτε στο μυαλό σας την χυδαιότητα της παρένθεσης Μητσοτακισμου το 91 με τις υποκλοπές και τα σκάνδαλα το ένα πίσω το άλλο , και την γελοιοτητα της κυβέρνησης Καραμανλή αργότερα.Υπαρχαν τρόποι να γίνουμε Γερμανία λοιπόν, μην το ξεχνάμε.
-
Εν τω μεταξύ, εδώ κοντά...
Εμείς ηγουμαστε της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης κι αυτοί ακόμα τσομπαναραίοι...
-
-
Στην Ελλάδα τους έχεις δει; Μόλις καταλάβουν τι παίζει στη 'χώρα';
Στην Χαλκιδική έχω δει πολλούς Γερμανούς στο Sani Resort και στη Κω.
Τυπικοί Γερμανοί, μικρομεσαίας τάξης που έκαναν διακοπές "στρατιωτικού τύπου". Όλα προγραμματισμένα. Σαν ρομπότ...
-
Προφανώς θα υπάρχουν και Γερμανοί που κάνουν ταρζανιές.
Αν ζει στην Ελλάδα σχεδόν υποχρεώνεται να κάνει ταρζανιές.Σκέφτομαι Γερμανό να σταματά σε πορτοκαλί φανάρι πριν γίνει κόκκινο.
Είτε θα τον λιντσάρουν οι άλλοι, είτε θα στουκάρουν πάνω του. -
ΟΝΝΕΔ Κηφισιάς
Αναρχικοί ΒΟΞ
-
Ε, το ίδιο μπορεί να επικαλεστει κι ο Έλληνας.
Άρα, ποια 'νοοτροπία' μας διαφοροποιεί;Η νοοτροπία του ωχαδερφισμού, σταρχιδισμού, παρτάκηδες, ανατολίτες και γενικά με έλλειψη παιδίας και σεβασμού στα πάντα και στους πάντες. είμαστε λίγο καλύτεροι (ίσως) από την βαθιά ανατολή της Τουρκίας.
-
@vagkirk said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Θα το κομματοποιήσω εγώ , αναφέρεσαι στην μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τον Σημιταρο που έβλεπε 30 χρόνια μπροστά.
Θυμηθείτε πως ήταν η Ελλάδα τότε και τι κατάφερε, τι έργα και τι υποδομές ανέπτυξε και μετά φέρτε στο μυαλό σας την χυδαιότητα της παρένθεσης Μητσοτακισμου το 91 με τις υποκλοπές και τα σκάνδαλα το ένα πίσω το άλλο , και την γελοιοτητα της κυβέρνησης Καραμανλή αργότερα.Υπαρχαν τρόποι να γίνουμε Γερμανία λοιπόν, μην το ξεχνάμε.
Χαχαχα
Τελικά ο κινέζος ήταν συνένοχος ή βλάκας ?
Ο διάδοχος του βεβαιωμένα και τα δύο...
Αν δεν διέκοπτε τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η ΝΔ θα ήμασταν Γερμανία τώρα δηλαδή.
Είχε σπουδάσει εκεί ο Κινέζος και θα μας είχε φτιάξει...
Με ένα σουάπ ακόμα...
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;