-
Απλά κανεις πλέον δεν πίνει φίλτρου....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ε; ορίστε;
Και τι πίνει ο κόσμος;
-
Ελληνικο χυμα απο το Σκλαβενιτη......κορυφαιο χαρμανι για με!!!
Εναλλακτικα εσπρεσο,ολοι ιδιοι ειναι -
Μπαίνει αυτός ο εσπρέσος που λέτε σε καφετιέρα Γαλλικού με φίλτρο;
-
Ο κόσμος πίνει εσπρέσσο,καπουτσινο, nespresso, στιγμιαίο άντε και ελληνικό
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπαίνει αυτός ο εσπρέσος που λέτε σε καφετιέρα Γαλλικού με φίλτρο;Θα με τρελανεις;;;;ποσα πακετα και ποσες γευσεις θες να σου φερω;;;;θες χυμα;;;;;
Ο εσπρεσοΣ δεν γινεται οπως ο γαλλικος.... -
Με εσπρέσσος και τέτοια δεν ασχολούμαι.
Απλά έψαχνα να βρω φίλτρου χωρίς καφεϊνη. Κάπου θα βρω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Με εσπρέσσος και τέτοια δεν ασχολούμαι.Απλά έψαχνα να βρω φίλτρου χωρίς καφεϊνη. Κάπου θα βρω.
είχα πάρει πέρσυ φίλτρου decafe απο τον Βασιλόπουλο.......la meloise νομίζω ήταν.
-
Θα αναζητήσω σε καφεκοπτείο. Θα περάσω και από ΑΒ, αν και δεν νομίζω να έχουν καφέδες φίλτρου.
-
καλησπερα σε ολους.
Προσπαθησα να παρω οσα περισσοτερα μπορω απο εδω αλλα 350 σελιδες λιγο αδυνατο να τις διαβασω χωρις να κουραστω.
ειμαι καινουριος στο αθλημα και εγω.
αποφασισα να παρω μια καλη μηχανη (για εμενα δηλαδη) gaggia carezza deluxe.καλη επιλογη τι λετε?
εχω παρει για δοκιμες εναν lavazza αλλα εχω καποια θεματακια.
καταρχας με το μαμα portafilter ειναι αναγκαιο το tamper?η για αρχη να βρω κατι προχειρο να τον παταω?
επειτα πικριζε οποτε μαλλον τον αφηνα παραπανω χρονο περιπου 28 δευτ.
τι αλλο θα μπορουσε να φταιει?ο μυλος πολυ ακριβως φυλακη θα παω..και θα χωρισω κιολας οπως το παω..
αυτα τα λιγα για αρχη
Ευχαριστω και σορυ εαν κουρασα. -
Ειναι πολύ καλή επιλογή οποιαδήποτε Gaggia. Αφού όμως θα κανεις την σωστή κίνηση πάρε την Gaggia Classic που εχει και αναστροφη βαλβίδα, νομίζω η Carezza δν έχει.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Έχει κανένας εμπειρία από αυτόματη μηχανή espresso για γραφείο;
-
@limited_one said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
A) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΠΟΛΙΚΟ Β) ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ Γ) Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ Δ) ΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ε) ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ .και ΣΤ) ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ.
-
@giorgosd-0 said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
A) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΠΟΛΙΚΟ Β) ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ Γ) Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ Δ) ΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ε) ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ .και ΣΤ) ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ.
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Είδα αυτήν https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/proino/kafetieres/kafetieres-espresso/mixani-espresso-philips-series-3300-ep332140-15-bar-mauro/1850620Αλλα δεν βγάζω άκρη στα ποσα γραμμάρια δόση βγάζει για διπλό espresso
-
Είδα αυτήν https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/proino/kafetieres/kafetieres-espresso/mixani-espresso-philips-series-3300-ep332140-15-bar-mauro/1850620Αλλα δεν βγάζω άκρη στα ποσα γραμμάρια δόση βγάζει για διπλό espresso
Α)ΑΚΡΙΒΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΟΙΤΑΣ Β) ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ; GAGGIA ΜΟΝΟ . ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ, ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΙΝΑ Γ)ΜΙΑ ΦΤΗΝΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ NO NAME .ΤΗΝ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΥΔΕΝ ΘΕΜΑ.Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ TOY ΚΑΦΕ :ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΧΕΙΑΚΙΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΟ .ΒΑΖΕΙΣ ΟΠΟΙΟ ΘΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΖΟΥΡΑ.ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΜΕΖΟΥΡΑ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ.Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.ΜΗ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΜΦΑΝΩΣ.ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΜΕΤΑΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ,ΦΙΑΧΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΑΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΦΙΡΜΕΣ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΘΟΝΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΛΑ.ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ HIGH END ΚΑΦΕΔΟΜΗΧΑΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΚΑΦΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ .
-
Δεν ξέρω πως δουλεύει, δες αν έχει ρύθμιση για ποσότητα καφέ (υπολόγιζε στα 15γραμμαρια για έναν διπλό espresso) και για χρόνο εκχύλισης. Αν εχει ρυθμίσεις, ζυγίζεις beans, μετράς ml εκχύλισης (δες αν ρυθμίζεις και χρόνο εκχύλισης και κάνε πειράματα μέχρι να γίνει αυτο που σου αρέσει.
Η delonghi ecam έχει νομίζω καλύτερες κριτικές από την Philips. -
@GIORGOSD-0 @jamesd
Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας!
Καφε ξέρω να κάνω, είχαμε καφε μέχρι πριν από ένα μήνα, εμπειρία από αυτόματη εσπρέσο μηχανή δεν έχω.Την θέλω για το γραφείο για εμάς και να κεράσουμε κανένα πελάτη φίλο η συνεργάτη έναν καφε της προκοπής!
-
Σε 3 εταιρείες που ημουν/είμαι έχουν/είχαν αυτή:
https://ae.buynespresso.com/ae_en/gemini-professional
Με διαφορες καπσουλες νεσπρέσσο με διαφορετικές εντασεις
Μια χαρά αξιοπρεπης μηχανή και καφέ κάνει για να κερνάτε καφε σε συνεργάτες ή και να πίνετε εσείς
δεν νομιζω ότι χρειαζεται κάτι καλύτερο σε εργασιακο περιβάλλον θα ήταν για μένα υπερβολή
-
@cirus said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Μια χαρά αξιοπρεπης μηχανή και καφέ κάνει για να κερνάτε καφε σε συνεργάτες ή και να πίνετε εσείς
δεν νομιζω ότι χρειαζεται κάτι καλύτερο σε εργασιακο περιβάλλον θα ήταν για μένα υπερβολή
Μετά από πολλά χρόνια πίνοντας espresso απο κανονική μηχανή, και μετά από πολλά σεμινάρια είναι μεγάλο πισωγύρισμα η επιλογή κάψουλας..
-
@cirus said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):
Μετά από πολλά χρόνια πίνοντας espresso απο κανονική μηχανή, και μετά από πολλά σεμινάρια είναι μεγάλο πισωγύρισμα η επιλογή κάψουλας..
εσύ ξέρεις καλύτερα
οπως είπα και πιο πάνω εγώ για να κερνατε καφε σε συνεργάτες οτιδήποτε παραπανω από αυτό που έβαλα το θεωρω υπερβολή (εκτός αν είστε αντιπροσωπεία καμιας BENΤLEY, ROLLS ROYCE, LOUIS VUITTON, ROLEX κτπ και θέλετε να εντυπωσιάζετε). Σε κάποια εξαίρεση σε κάνα καλό πελατη αντε να έπαιρνα από μία καλή καφετέρια να μας φέρουν ετοιμο καφέ. αυτά από εμένα και πως βλέπω εγώ τα πράγματα. Αν έλεγες για το σπίτι για καλή μηχανή είναι αλλη συζητηση
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)