-
Δεν έχω καμία διάθεση ν' ανοίξω διαμάχη στο νήμα της Mazda. Να χαίρεστε τ' αυτοκίνητά σας. Το θέμα είναι να μη φοράμε παρωπίδες. Αν θεωρείτε τεχνολογική εξέλιξη μια βελτίωση λειτουργίας ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα δικαιωμά σας.
Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες. Ας μιλήσουμε για την απλή καθημερινή οδήγηση.
Ένα 2lt ατμοσφαιρικό μοτέρ με 150hp για ν' ανέβει μια μεγάλη ανηφόρα που έχει κάποιο μήκος. Πρέπει να σπάσεις τη 2α, να φτάσεις στις 5k rpm περίπου, να μουγκρίζει όλο τ' αυτοκίνητο και μετά αν τα καταφέρεςι να βάλει 3η. Ταλαιπωρία και καίει και τα κέρατά του.Ένα 1.0lt τουρμπάκι με 100hp, την ίδια ανηφόρα την ανεβαίνει σαν ευθεία. Μπορείς ν' αλλάζεις άνετα ταχύτητες από τις 2,5k στροφές και πάνω, το αυτοκίνητο δε ζορίζεται καθόλου, και να φτάσεις ακόμα και σε 5η αν έχει μεγάλο μήκος η ανηφόρα.
Πλην της αυξημένης αξιοπιστίας, που κι αυτή υπό συζήτηση είναι, δεν έχει τίποτα να προσφέρει ένα ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο ακόμα και σε σύγκριση μ' ένα μικρό τούρμπο. Η τεχνολογία εξελίσσεται, μην την υποτιμάμε.
-
@andya3 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Το θέμα είναι να μη φοράμε παρωπίδες. Αν θεωρείτε τεχνολογική εξέλιξη μια βελτίωση λειτουργίας ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα δικαιωμά σας.
Ειπες εσυ που φορας 10 ζευγαρια παρωπιδες υπερ καθε τι γερμανικου και ιδιαιτερα Vag
Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες.
Λες πρωτα τις μπαρουφες οτι ειναι παρωχημενοι/ παλιοι κινητηρες και μετα δεν μπαινεις σε τεχνικες λεπτομερειες .
Ουτε ξερεις τι λες, ουτε εχεις επαφη με αμαξια
-
Περσινά ξινά σταφύλια.
Όσοι πήραν πρόσφατα Mazda το έκανα γιατί τη δεδομένη στιγμή αυτά θεώρησαν ότι είναι κατάλληλα για τις ανάγκες τους -
@alexandros-k said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Το θέμα είναι να μη φοράμε παρωπίδες. Αν θεωρείτε τεχνολογική εξέλιξη μια βελτίωση λειτουργίας ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα δικαιωμά σας.
Ειπες εσυ που φορας 10 ζευγαρια παρωπιδες υπερ καθε τι γερμανικου και ιδιαιτερα Vag
Λες πρωτα τις μπαρουφες οτι ειναι παροχημενοι/ παλιοι κινητηρες και μετα δεν μπαινεις σε τεχνικες λεπτομερειες .
Μάθε μου εσύ που έχεις επαφή με τ' αμάξια. Τι πλεονέκτημα έχει ο ατμοσφαιρικός της Mazda σε σχέση μ' ένα μικρό τουρμπάκι.
Μη μου γράψεις το εγχειρίδιο της Mazda για το πως δουλεύει ο skyactive. Ωραίο είναι καλογραμμένο, το 'χω διαβάσει κι εγώ.
Που πλεονεκτεί στην καθημερινή οδήγηση πες μου. Εγώ είπα ένα παράδειγμα για την ανηφόρα. -
Θα τα θυμόμαστε αυτά σε λίγο με τα ηλεκτρικά και θα γελάμε
-
Λες πρωτα τις μπαρουφες οτι ειναι παροχημενοι/ παλιοι κινητηρες και μετα δεν μπαινεις σε τεχνικες λεπτομερειες .
Μάθε μου εσύ που έχεις επαφή με τ' αμάξια. Τι πλεονέκτημα έχει ο ατμοσφαιρικός της Mazda σε σχέση μ' ένα μικρό τουρμπάκι.
Μη μου γράψεις το εγχειρίδιο της Mazda για το πως δουλεύει ο skyactive. Ωραίο είναι καλογραμμένο, το 'χω διαβάσει κι εγώ.
Που πλεονεκτεί στην καθημερινή οδήγηση πες μου. Εγώ είπα ένα παράδειγμα για την ανηφόρα.Γιατι να παιξω το παιχνιδακι σου. Τα τουρμπο ειναι αρχαια τεχνολογια. Πως το βλεπεις εσυ καινουρια ειναι δικια σου ανακαλυψη. Και η Lambo και η Φερραρι και ολα τα ατμοσφαιρικα θελουν ανεβασμα στροφων για να "τρεξουν" , αρα δεν ειναι καλες , εχουν παλια τεχνολογια . Αυτο μας λες
-
Που πλεονεκτεί στην καθημερινή οδήγηση πες μου. Εγώ είπα ένα παράδειγμα για την ανηφόρα.Αν η ανηφόρα είναι μέσα στην πόλη ίσως ισχύει αυτό που λες.
Αν η ανηφόρα είναι μεγάλη και είσαι με 130 140
τότε μάλλον ο δίλιτρο θα τη βγάλει και με 170....Ο 1000αρης δύσκολα.
Εγώ ξαναλέω ότι δεν υπερέχει πουθενά ο κινητήρας...
Αλλά δεν είναι και ρεταλι...
Το γεγονός όμως ότι ένας δίλιτρος με 186 άλογα έχει 118 gr είναι αξιομνημόνευτο... -
Εντάξει, παραδέχομαι ότι πρωτοχρησιμοποιησα τη λέξη ρεταλι αλλά από τη σκοπιά που αντιμετωπιζονται στο σύνολό τους οι θερμικοι κινητήρες.
Λες και δεν ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές παίζουν τετρις στις γραμμές παραγωγής προσπαθώντας να κουμπώνουν ο,τι μπορούν από τα περισσεύματα του καλαθιού -
@gtsartsal said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Που πλεονεκτεί στην καθημερινή οδήγηση πες μου. Εγώ είπα ένα παράδειγμα για την ανηφόρα.Αν η ανηφόρα είναι μέσα στην πόλη ίσως ισχύει αυτό που λες.
Αν η ανηφόρα είναι μεγάλη και είσαι με 130 140
τότε μάλλον ο δίλιτρο θα τη βγάλει και με 170....Ο 1000αρης δύσκολα.
Εγώ ξαναλέω ότι δεν υπερέχει πουθενά ο κινητήρας...
Αλλά δεν είναι και ρεταλι...
Το γεγονός όμως ότι ένας δίλιτρος με 186 άλογα έχει 118 gr είναι αξιομνημόνευτο...Οι χαμηλοί ρύποι και η μείωση της κατανάλωσης σε έναν 2lt ατμοσφαιρικό κινητήρα είναι πράγματι αξιομνημόνευτο επίτευγμα της Mazda. Δεν μπορεί να το υποτιμήσει κανείς, ειδικά που δεν το έχει κάνει κάποιος άλλος. Μπράβο στη Mazda.
Το θέμα είναι μετά το μπράβο και το βραβείο που θα της δώσουμε τι μένει? Είναι μια τεχνολογία γενικής χρήσης όπως τα τούρμπο? Έφερε τεχνολογική επανάσταση και θα ξεσκιστεί να πουλάει?
Αυτά. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Ούτε με νοιάζει να πείσω κάποιον για κάτι.
-
Φίλε μου andya το να συγκρίνεις ένα μοτεράκι 100 -110 ίππων με ένα 186 ίππων δεν καταλαβαίνω πραγματικά που οδηγεί.
Αν εσύ απαξιώνεις τους κινητήρες της Mazda ,όπως και την αξιοπιστία της προσωπικά δεν με πολυαπασχολεί. Απλώς πάρε το τεχνολογικά εξελιγμένο κουβαδάκι των αμέτρητων ίππων και ανέβαινε όποια ανηφόρα θέλεις.....
Από τα χέρια μου έχουνε περάσει από Peugeot 106 16 V πολυπετάλουδα και Leon Cupra μέχρι BMW 530 LCi E60 272 HP .
Είναι αστείο να προσπαθείς να μας μεταφέρεις (τουλάχιστον εμένα) τις απόψεις σου για το τουρμπάκι σου .
Α ! Και επειδή τυγχάνω και Μηχανολόγος Μηχανικός μπορώ να σου εξηγήσω τις ιδιαιτερότητες ενός Skyaktiv X κάποια στιγμή.
-
@andya3 .
Τώρα μάλιστα!
Άλλο αυτό που λες κι άλλο τα ρεταλια -
@gtsartsal said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@andya3 .
Τώρα μάλιστα!
Άλλο αυτό που λες κι άλλο τα ρεταλιαΜα δε μίλησα εγώ για ρετάλια. Η άποψη μου νομίζω είναι σαφής.
Η Mazda δεν έχει λεφτά να αναπτύξει τις καινούργιες τεχολογίες στους κινητήρες. Και βελτιστοποιεί τις παλιές. Και όσο αντέξει.
Σεβαστό, ότι μπορεί κάνει ο καθένας σ' αυτή τη ζωή για να επιβιώσει. Και μέχρι εκεί όμως. Ούτε επιφωνήματα θαυμασμού, ούτε μεγαλοστομίες περί ανωτερότητας και σούπερ αυτοκινήτων.
-
Εγώ είπα για ρεταλια και το εξήγησα πως. Δεν περίμενα ότι θα θίξω κανεναν
-
Στο νέο μοντέλο παίζει να χώσουνε τον Skyactiv-X, αν μη τι άλλο θα χει ενδιαφέρον αυτό.
-
@jammamon said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Στο νέο μοντέλο παίζει να χώσουνε τον Skyactiv-X, αν μη τι άλλο θα χει ενδιαφέρον αυτό.
Θα πάω γι 'ανταλλαγή!
- εκτός και αν δεν μπαίνει στο δακτύλιο
-
Κουβέντα για μοτέρ, με γερμανικό τρικυλινδρο 100 αλόγων με τούρμπο εν έτει 2023. Κ όλα αυτά με την εκπληκτική εγγύηση των 2 ετών.
Θα ανέβει την ανηφόρα 5-6 φορές κ μετά θα φωνάξει την οδική για το συνεργείο.
Ο άλλος θα την ανεβαίνει για καμιά 20αρια χρόνια βέβαια...
Πάρτε παιδιά VW...μην είστε κορόιδα.Μερικοί γράφεται κάτι μαργαριτάρια απίστευτα.
Είναι ωραία να διαβάζει κανείς... -
Ναι αλλά μέχρι να παρθεί η απόφαση για την ηλεκτροκίνηση. Άλλες εταιρείες ανέπτυσσαν τούρμπο ή υβριδικά μοτέρ. Και η Mazda προσπαθούσε να σώσει τα ατμοσφαιρικά και τα wankel.
Οπότε λυπάμαι Mazda-ίοι, αλλά δε βολευόμαστε όλοι με ρετάλια...Ακριβώς μια σελίδα πριν σου χακαραν το λογαριασμό.....
-
2λιτρος ατμοσφαιρικός 150 άλογα ανεβαίνει τον ανηφορικό δρόμο και τα καταφέρνει με το ζόρι, ενώ χιλιάρης τούρμπο με 110 άλογα δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατί ... λόγοι. Μάλλον γιατί το 110 είναι μεγαλύτερο νούμερο από το 150; Δεν έχει καταλάβει κανείς.
Α ναι, ο χιλιάρης θα κάνει και αλλαγές στις 2500 στροφές, εκεί που θα έχει στους τροχούς ξέρω γω 60 άλογα γιατί είπαμε λόγοι. -
Βαρετό να απαντάς στα αυτονόητα, αλλά δεν πειράζει. Κυριακή είναι, χρόνος υπάρχει.
Μήπως γιατί ο κλασσικός 2lt ατμο έβγαζε 20kg ροπή στις 4k rpm. Και ο κλασσικός 1.0 turbo στις 2k rpm και παρακάτω ακόμα?
-
Η Mazda δεν έχει λεφτά να αναπτύξει τις καινούργιες τεχολογίες στους κινητήρες. Και βελτιστοποιεί τις παλιές. Και όσο αντέξει
O skyactive x είναι παλιά τεχνολογία; Γνωρίζεις ποιος άλλος προσπάθησε να φτιάξει τέτοιο μοτέρ και να το βγάλει στην παραγωγή αλλά δεν το συνέχισε ως πρότζεκτ;;;;
MAZDA FORUM