-
@harisma23 said in MAZDA FORUM:
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
@harisma23 said in MAZDA FORUM:
Εγώ θα πω ότι η Mazda πολύ συχνά ακολουθεί το δικό της δρόμο και είναι αξιέπαινη γι' αυτή την ιδιαιτερότητα της, όντας ταυτόχρονα ένας σχετικά μικρός κατασκευαστής απέναντι στα θηρία.
Από εκεί και πέρα, άλλες φορές της βγαίνει αυτός ο μοναχικός δρόμος και άλλες όχι. Στο θέμα των Skyactiv-X τείνω προς την άποψη ότι δεν της πολυβγήκε το στοίχημα, γιατί μπορεί να σχεδίασαν ένα γενικά καλό κινητήρα, αλλά οι καταναλώσεις που πέτυχαν δεν ήταν εξαιρετικές, αλλά απλώς αντίστοιχες του ανταγωνισμού, ο οποίος όμως, με πιο συμβατικές σχεδιάσεις δίνει και καλύτερες επιδόσεις.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, θα φέρω το προηγούμενο Civic 1.5Τ που με αντίστοιχη πραγματική μέση κατανάλωση (και παρόμοια ιπποδύναμη) προσφέρει σαφώς καλύτερες επιδόσεις. Και επιλέγω αυτό ως παράδειγμα αντί του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, ώστε να μην εμπλακούμε σε συζητήσεις "ναι μεν, αλλά" περί αξιοπιστίας κτλ.
https://www.spritmonitor.de/en/overview/27-Mazda/250-3.html?constyear_s=2020&constyear_e=2023&power_s=181&power_e=187&powerunit=2
https://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?constyear_s=2018&constyear_e=2022&power_s=179&power_e=183&powerunit=2To Ηonda καιει λιιιγο παραπανω. Και η ελαχιστη και μεγιστη καταναλωση του , συμφωνα με το σαιτ καταναλωσεων που παρεθεσες , ειναι μεγαλυτερες στο Honda .
Επισης, κατα WLTP τα CO2 του ειναι 139 g/km , ενω του Mazda3 Skyactiv X ειναι 120 g/km
Αρα πιο οικονομικος ο Skyactiv εστω και λιγοΑλέξανδρε, πλάκα μου κάνεις;
Η μέγιστη και η ελάχιστη κατανάλωση, αφορούν μόνο έναν οδηγό! Δηλαδή αν ένας κολλημένος καυλόγκαζος σιδεροφάγος βρεθεί με ένα από τα δύο αυτοκίνητα, θα εκτοξεύσει το νούμερο της μέγιστης κατανάλωσης. Μας αφορά; Όχι!
Το μόνο νούμερο που μας ενδιαφέρει για τη σύγκριση είναι η μέση κατανάλωση που βγαίνει από ένα μεγάλο σύνολο οδηγών σε πραγματικές συνθήκες. Και εκεί το Civic έχει μέση κατανάλωση 0,1 lt/100Km παραπάνω, δηλαδή τίποτα! Και επαναλαμβάνω ότι η πρακτικά ίδια κατανάλωση, δεν σημαίνει και ίδιες επιδόσεις, αλλά σημαντική διαφορά!
Καταλαβαίνω ότι παρήγγειλες Mazda 2 και έχεις την ανάγκη να υπερασπιστείς την εταιρία, αλλά παραδέξου το: Αν είχες την υποθετική δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ των δύο κινητήρων στο ίδιο αμάξωμα, θα διάλεγες αυτόν του Honda! Εσύ και το 95% των ερωτώμενων...
Κανεις λαθος. Δεν υπερασπιζομαι καμια εταιρεια, παρά μονο την αληθεια .Ουτε εμεινα σταθερος να αγοραζω μια μαρκα οπως κανουν καποιο κολλημένοι εδω μεσα και το παιζουν αντικειμενικοι. Εξαλλου το δικο μου Mazdaκι δεν εχει και πολλη σχεση με τον 2λιτρο skyactiv .
Οι μεγιστες καταναλωσεις απο το spritmonitor δεν αφορουν μονο εναν χρηστη , αφορουν πολλους . Και απο το δειγμα φαινεται οτι στο Mazda 1 στους 41 εκαψε πανω απο 8λτ/100 ενω με το Ηonda αυτοι ειναι 17 στους 161 . Τα ποσοστα ειναι αρκετα παραπανω κατα του Civic.
Εξαλλου το αποδεικνυουν και τα CΟ2 που εκπεμπει το καθενα οτι το Honda καιει παραπανω.Οσο για τον πιο κινητηρα θα διαλεγα εγω, αν τα ειχα οδηγησει θα ηξερα . Προκειται για 2 πολυ καλους κινητηρες , σαφως πιο δυνατος του Honda , αλλά η συζητηση εγινε για την καταναλωση. Εκει εστω και λιγο κερδιζει το Μαζντα
-
@bassstarlet said in MAZDA FORUM:
Αυτό το ρημάδι το «2» έχει κάποιον σοβαρό κινητήρα;
Τώρα ή στο μέλλον....;Συμπιεση 15/1 . Αποδοση απο 75 εως 115 αλογα .
-
Της πλάκας δηλαδή.
Η συμπίεση γιατί ενδιαφέρει; -
@bassstarlet said in MAZDA FORUM:
Της πλάκας δηλαδή.
Η συμπίεση γιατί ενδιαφέρει;Για να καταλαβεις ποσο της πλακας ειναι
-
This post is deleted! -
Ιπποδύναμη προηγούμενων δεκαετιών
-
@super-t said in MAZDA FORUM:
@lap said in MAZDA FORUM:
Πες μας εσύ. Δεν βρίσκω κάτι για τον καταλύτη.Τι γίνεται στην φάση του φτωχού μίγματος, πως λειτουργεί;
Τίποτα δεν γίνεται. Γενικά οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές ώστε να παράγονται λίγα NOx και να είσαι κάτω από τα όρια χωρίς την χρήση καταλύτη.
Δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο skyactive x παράγει αισθητά λιγότερα nox από τους turbo κινητήρες βενζίνης;
Σε συγκεκριμένο εύρος λειτουργίας. Όχι γενικά.
@andya3 said in MAZDA FORUM:
Αυτό το 2 πρέπει να φοράει ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ άμεσου ψεκασμού 1.5 τετρακύλινδρο.
Με ίσως λίγο πιο βελτιωμένες προδιαγραφές από τον αντίστοιχο 1.4 που είχε πρωτοφορέσει το polo το 2009. Έχουν περάσει και τόσα χρόνια, κάτι θα βελτίωσε η Mazda.Και μετά λένε οι Mazda-ίοι ότι είμαι υπερβολικός και τους αδικώ. Τέλος πάντων...
Ποια η άποψη σου για τον 1,5 της Toyota που έχει στο καινούργιο Yaris/Cross κ.τ.λ.;
Δεν έχω ασχοληθεί.
-
Σε συγκεκριμένο εύρος λειτουργίας. Όχι γενικά
Στα μεγάλα φορτια ή στα χαμηλά;
-
https://www.gocar.gr/new-models/compare.html
Συγκρίνοντας τις βασικές εκδόσεις των αυτοκινήτων πόλης
πουθενά δεν φαίνεται ότι ο ένας είναι κινητήρας προηγούμενης δεκαετίας και ο άλλος προηγμένος τεχνολογικά...
Ίσα ίσα και κατανάλωση και εκπομπές έχει λιγότερες το 2αρι. -
Κάθε κινητήρας της Toyota έχει βασικό σκοπό την οικονομία. Έτσι και ο 1.5 έχει ως βασικό χαρακτηριστικό-πλεονέκτημα μια θερμική απόδοση στο 40%. Τι άλλο; Η Toyota αυτό είναι, τουλάχιστον για εμάς την πλέμπα που δεν αγγίζουμε κάποια έκδοση GR...
-
This post is deleted! -
Εξαιρετικός!!!!!
Από πού μπορώ να διαβάσω τέτοια διαγράμματα. Δεν μπορώ να τα βρω για αυτό και σε ρωτώ -
This post is deleted! -
Πες μας εσύ. Δεν βρίσκω κάτι για τον καταλύτη.Τι γίνεται στην φάση του φτωχού μίγματος, πως λειτουργεί;
Τίποτα δεν γίνεται. Γενικά οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές ώστε να παράγονται λίγα NOx και να είσαι κάτω από τα όρια χωρίς την χρήση καταλύτη.
Δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο skyactive x παράγει αισθητά λιγότερα nox από τους turbo κινητήρες βενζίνης;
Σε συγκεκριμένο εύρος λειτουργίας. Όχι γενικά.
Αυτό το 2 πρέπει να φοράει ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ άμεσου ψεκασμού 1.5 τετρακύλινδρο.
Με ίσως λίγο πιο βελτιωμένες προδιαγραφές από τον αντίστοιχο 1.4 που είχε πρωτοφορέσει το polo το 2009. Έχουν περάσει και τόσα χρόνια, κάτι θα βελτίωσε η Mazda.Και μετά λένε οι Mazda-ίοι ότι είμαι υπερβολικός και τους αδικώ. Τέλος πάντων...
Ποια η άποψη σου για τον 1,5 της Toyota που έχει στο καινούργιο Yaris/Cross κ.τ.λ.;
Δεν έχω ασχοληθεί.
Για να μην χάνεις χρόνο, κάνει ακριβώς τα ίδια με αυτά που κάνει η Mazda στον δικό της 1,5. <=> Πουθενάδες και οι Τογιοταίοι, με σχεδιασμό 2009.
Ούτε της Mazda ξέρω τι κάνει. Δεν γυρνάω το χρόνο πίσω, βαριέμαι. Ατμοσφαιρικοί = Kaputt πια.
Οι Γιαπωνέζοι και όταν επικρατήσουν τα ηλεκτρικά, ατμο θα πουλάνε. Φθηνοί, αξιόπιστοι, με ομαλή λειτουργία. Ότι χρειάζεται το κοινό που τους προτιμάει. -
Όσοι θέλουν μη ομαλούς, ακριβούς και αναξιόπιστους κινητήρες, τι να επιλέξουν;
-
Όσοι θέλουν μη ομαλούς, ακριβούς και αναξιόπιστους κινητήρες, τι να επιλέξουν;
Διαστημόπλοιο. Τόσα και τόσα έχουν πάρει φωτιά στην προσεδάφιση. Κάποια όμως κατάφεραν να απογειωθούν και γνωρίσαμε νέους πλανήτες.
-
Και εφεραν και κατι UFO εδω σε μας
-
Δεν χρειαζόταν να έρθουν απ' το διάστημα τα ufo. Ζουν ανάμεσά μας.
Άλλοι πάνε σε πάρτυ 80's, άλλοι φοράνε παντελόνια καμπάνα, άλλοι ξανα-ανακαλύπτουν μερικές δεκαετίες μετά το μεγαλείο των ατμοσφαιρικών μοτέρ.
Κάτι σαν το "ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και θα κατακτήσει ξανά τον κόσμο"... -
Παιδιά, δείτε εδώ.
Αυτό το ηλεκτρικό με γεννήτρια wankel στην Ιταλία ανακοίνωσε τιμές
38.150 ευρώ η prime line
39.100 ευρώ η Exclusive line
41.400 ευρώ η MakotoΘεωρείται αμιγώς ηλεκτρικό ώστε να επιδοτείται ή phev ;
Αν και γενικά ρωτάω καθώς εδώ έχουμε την τρομερη ευκαιρία της αγοράς corolla style στα 33.000 περίπου που τοσο θα φτάσει σε 12 μήνες με ανοιχτή τιμη οπότε δεν μας ενδιαφέρουν άλλου είδους υβριδικά.
-
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, βρε λες να επιδοτείται με 9Κ????
MAZDA FORUM