-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.Συμφωνώ ως προς το υποκειμενικό (κατ' εμε όπως γράφεις) του πράγματος. Γιατί η Μάζντα προσφέρει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά για τα χρήματα που ζητάει (roadster, πισωκίνητο, σβέλτο, διασκεδαστικό, καλοφτιαγμένο κλπ.), άλλο εαν εσένα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν σου λένε κάτι και θές κάποια άλλα (π.χ. επιδόσεις, ιπποδύναμη κλπ.).
Το σίγουρο είναι ότι εαν θες να τα έχεις όλα μάζι (και επιδόσεις και roadster και διασκεδαστική συμπεριφορά κλπ.) τότε πρέπει να πληρώσεις πολλά...ένα Leon & ένα MX-5 μαζί!!
-
Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.Στεφαν, εδω εισαι πολυ φαουλ, δυστυχως.
Την αισθηση (δεν σου λεω αλλα) του μξ δεν μπορει να στην δωσει το δικο σου.
Τα παραπανω ποστ σου θα ηταν αποδεκτα πριν 15 χρονια. -
Ε φχαριστώ πολύ. Δηλαδή ένα Ζ4. Σ' αυτό ακριβώς πατάει η Μάζντα. Στην έλλειψη ανταγωνισμού στην κατηγορία. Έχει και τις γνωστές αγκυλώσεις με τα αναιμικά ατμοσφαιρικά και δένει το γλυκό.
Αν υπήρχε τώρα ένα νέο MR2 ή ένα MG TF, θα σου έλεγα εγώ αν θα συνέχισε να βγάζει ΜΧ5 με τα ίδια χαρακτηριστικά εδώ και 20 χρόνια.
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.
Στεφαν, εδω εισαι πολυ φαουλ, δυστυχως.
Την αισθηση (δεν σου λεω αλλα) του μξ δεν μπορει να στην δωσει το δικο σου.
Τα παραπανω ποστ σου θα ηταν αποδεκτα πριν 15 χρονια.Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Πριν 15 χρόνια θα αποδεχόμουν το ΜΧ5 μκ2 όπως ήταν γιατί όντως το χα οδηγήσει και μου άρεσε. Είχα πάει μάλιστα στην τότε Μάζντα στην Κ. Κηφισιά να πάρω ένα Twins μπλε με κρεμ κουκούλα αλλά κάτι με χάλαγε. Τώρα δεν το δέχομαι. Τώρα ζητάω περισσότερα από ένα αυτοκίνητο αυτής της αξίας. Αν είχε 25Κ ως 1500αρι με φουλ εξοπλισμό δεν θα έλεγα κουβέντα...
-
Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.25 έχει χωρίς εξολιστικές ελλείψεις. Τώρα αν εσύ θέλεις τον ουρανό με τ' άστρα, θα προσκρούσεις στο ελληνικό φορολογικό σύστημα και η φουλ έκδοση (με αχρείαστες χαζομάρες για ένα driver's car) θα φτάσει τα 30+. Έχει και ενδιάμεσες με 26-27 χιλιάρικα. Αν πάντως η συζήτηση γυρίσει στα άλογα σε σχέση με τα χρήματα, θα μου έρθουν στο νου στιγμές απείρου κάλους όπου Γιάνκηδες rednecks έλεγαν ότι οι Ferrari είναι σκατά γιατί με το 1/5 των χρημάτων παίρνεις Corvette με μόλις 100 άλογα λιγότερα (Ferrari 430 vs Corvette C6)...
-
Μην τσακώνεστε βρε. Στο τέλος όλοι BMW θα πάρετε.
-
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Μην τσακώνεστε βρε. Στο τέλος όλοι BMW θα πάρετε.Αν η κακούργα η μοίρα δεν μας δώσει καμιά Alfa...
-
Δεν υπάρχει BMW, όταν μιλάμε για Alfa και Mazda [emoji16]
-
Αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι πρόκειται για roadster?Δεν είναι μόνο αυτό, έχει και κάποια μελέτη για να βγει το συνολικό αποτέλεσμα του driver's car.
Δηλαδή τώρα που τα άλογα είναι στραγάλια, δεν έπρεπε ή να δίνει λίγο δύναμη παραπάνω ή να έχει πιο προσγειωμένη τιμή? Που πας με 130 άλογα? Γελάει ο κόσμος. Τα δε νούμερα ξεγελάνε κιόλας γιατί βλέπεις για το μχ5 κάτι αξιοπρεπή 0-100 (χαμηλό βάρος, κοντό κιβώτιο, πρόσφυση πισωκίνησης), αλλά εν κινήσει είναι ψιλοτραγωδία.
Aξιοποιείς πουθενά τα στραγάλια; Πες μας πόσο πολύτιμα σου είναι τα 290 άλογα στην ΠΡΑΞΗ. Επίσης πως κατάλαβες ακριβώς ότι είναι ψιλοτραγωδία το 0-100 του, το χαμηλό βάρος, κοντό κιβώτιο και πρόσφυση πισω κίνησης; Το οδήγησες ή από το πάτημα που έκανες τα συμπέρανες όλα αυτά;
Δεν ξέρω αν είπα κοτσάνα αλλά εγώ 30Κ για 130 ψωράλογα δεν έδινα. Επειδή είναι το μόνο σε νορμάλ χρήματα το χουμε κάνει θεό το μιάτα όταν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας. Τα 2λτ σε καλές εκδόσεις με μπλοκέ κτλ ίσως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Όπως είδη υπώθηκε κοτσάνα είπες. Το ότι εσύ δε δίνεις 30k επειδή εστιάζεις στα άλογα προφανώς διαφέρει από το τι ζητάει κάποιος άλλος. Μπορώ να σου βρω 10 λόγους για να δώσει κάποιος 30k για ΜΧ5, μπορείς να δώσεις εσύ αντίστοιχους για ένα SEAT;
Λες και 2η κοτσάνα με το ΄΄ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας΄΄. Εσύ δηλαδή θεωρείς αμαξάκια βόλτας αυτοκίνητα με ζύγισμα 50/50, μπλοκέ, πισωκίνητα, χαμηλώβαρα, με σαφέστατο σύστημα διεύθυνσης κλπ. Σωστά; Και τα λες αυτά σε αυτοκινητιστικό φόρουμ έτσι;Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ναι το να δώσεις 30k για ένα 15αρι ατμοσφαιρικό ακούγονται πολλά αλλά γενικά οι τιμές στην αγορά αυτοκινήτου έχουν ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αν υπήρχε τώρα ένα νέο MR2 ή ένα MG TF, θα σου έλεγα εγώ αν θα συνέχισε να βγάζει ΜΧ5 με τα ίδια χαρακτηριστικά εδώ και 20 χρόνια.
Και γιατί δεν υπάρχει; Γιατί δεν επιβίωσε στον ανταγωνισμό με το MX5... Eπίσης εγώ βλέπω ότι συνεχίζει η Mazda να βγάζει χαμηλές ιπποδυνάμεις σε όλα της τα μοντέλα όπως έκανε και στο παρελθόν. Σε εκείνες τις κατηγορίες δεν έχει ανταγωνισμό και συνεχίζει να βγάζει τα ίδια χαρακτηριστικα;
Γενικά το ότι πέρασες ένα MX5 δε σου δίνει κοινονικό status ούτε ανεβάζει σε επίπεδο ένα SEAT. Το ότι μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις συγκρίσεις του δικού σου αυτοκινήτου με ένα υποδεέστερο σε νούμερα επιδόσεων μου δίνει την εντύπωση ότι κάτι δε σε γεμίζει στο δικό σου και προσπαθείς να βρεις τρόπους για να καλύψεις το κενό.
-
Στην πρώτη γλιστερή πλατεία, που το Miata θα έμπαινε γυρισμένο από πριν, τη στιγμή που εσύ θα έβγαζες μούτρα μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, ο κάτοχος του Miata θα απορούσε πώς μπόρεσε κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για μπροστινή κίνηση!
-
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Εάν τα σημερινά hot hatch ήταν πισωκίνητα (μόνο αυτό! τίποτα άλλο!) τότε δεν θα κάναμε αυτήν την κουβέντα τώρα και όντως θα λέγαμε «που πάει η Μάζντα».
-
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Εάν τα σημερινά hot hatch ήταν πισωκίνητα (μόνο αυτό! τίποτα άλλο!) τότε δεν θα κάναμε αυτήν την κουβέντα τώρα και όντως θα λέγαμε «που πάει η Μάζντα».Πόσο πιστεύεις θα κόστιζαν αν ήταν πισωκίνητα; Λιγότερο απ' το Μάζντα;
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Πάλι θα την κάναμε γιατί το ξεσκέπασμα της οροφής είναι μια κατηγορία μόνο του.
-
Που θιγαξαμε το αγιο δισκοποτηρο της αυτοκινησης! [emoji38]
Δεν πηρες μυρωδια τι εγραψα. Οπως μπορει να ειδες οχι μονο το χω οδηγησει αλλα ειχα παει να παρω κι ενα πριν 10-12 χρονια γιατι τοτε ηταν οντως επικαιρο. ΤΩΡΑ ως ΜΚ4 σ' αυτα τα λεφτα και μ' αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι περσινα ξινα σταφυλια αλλα οι περισσοτεροι το κρινουν ως εφηβικο απωθημενο των 90ς, εξ' ου και τα φανατισμενα σχολια.
Επισης το τι κανω εγω με το Σεατακι μου ασε να το ξερω εγω καλυτερα, που λεει και ο φουσεκης!
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Πόσο πιστεύεις θα κόστιζαν αν ήταν πισωκίνητα; Λιγότερο απ' το Μάζντα;Πάνω κάτω όσο και σήμερα. Απλά κάπου εκεί στα 80s αποφασίσαμε ότι θελουμε χώρους και ασφαλή οδική συμπεριφορά για τους αδαείς.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πάλι θα την κάναμε γιατί το ξεσκέπασμα της οροφής είναι μια κατηγορία μόνο του.Ναι, είναι ειδική κατηγορία βλακείας να πληρώνεις περισσότερο για να καταστρέφεις κατά 66% την ακαμψία του αμαξώματος σου. Και όλα αυτά για να ανεμίζει το μαλλί...
-
Ναι, είναι ειδική κατηγορία βλακείας να πληρώνεις περισσότερο για να καταστρέφεις κατά 66% την ακαμψία του αμαξώματος σου. Και όλα αυτά για να ανεμίζει το μαλλί...
Σχετικό αυτό. Υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς οροφή που ειναι πολυ πιο ακαμπτα απο πολλά κλειστά. Θεμα σχεδίασης και κόστους ειναι.
-
Ρε Κουλάδι, τι ισοπέδωση είναι αυτή; Έχεις μπει ποτέ σε roadster;
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι, είναι ειδική κατηγορία βλακείας να πληρώνεις περισσότερο για να καταστρέφεις κατά 66% την ακαμψία του αμαξώματος σου. Και όλα αυτά για να ανεμίζει το μαλλί...
Σχετικό αυτό. Υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς οροφή που ειναι πολυ πιο ακαμπτα απο πολλά κλειστά. Θεμα σχεδίασης και κόστους ειναι.
Σε χωροδικτυώματα ισχύει αυτό. Στα αυτοφερόμενα πλαίσια όμως (δηλαδή το 99% της παραγωγής) η κλειστή έκδοση είναι πιο άκαμπτη από την ανοιχτή. Πάντα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε Κουλάδι, τι ισοπέδωση είναι αυτή; Έχεις μπει ποτέ σε roadster;ΜΧ5 δεύτερης γενιάς, ΤΤ πρώτης γενιάς και SLK πρώτης γενιάς. Όλα αμάξια γνωστών (πριν τα πουλήσουν ή καταστραφούν σε ατυχήματα).
Εάν εγώ ως συνοδηγός μπορούσα να καταλαβαίνω τις στρεβλώσεις στις στροφές, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα ένιωθα αν τα οδηγούσα κιόλας. -
Άστα, δράμα, τυχερός ήσουν που δεν τα οδήγησες. Καλοί φίλοι, σε προφύλαξαν από την κακοπάθεια.
MAZDA FORUM