Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι πρόκειται για roadster?
Δεν είναι μόνο αυτό, έχει και κάποια μελέτη για να βγει το συνολικό αποτέλεσμα του driver's car.
Δηλαδή τώρα που τα άλογα είναι στραγάλια, δεν έπρεπε ή να δίνει λίγο δύναμη παραπάνω ή να έχει πιο προσγειωμένη τιμή? Που πας με 130 άλογα? Γελάει ο κόσμος. Τα δε νούμερα ξεγελάνε κιόλας γιατί βλέπεις για το μχ5 κάτι αξιοπρεπή 0-100 (χαμηλό βάρος, κοντό κιβώτιο, πρόσφυση πισωκίνησης), αλλά εν κινήσει είναι ψιλοτραγωδία.
Aξιοποιείς πουθενά τα στραγάλια; Πες μας πόσο πολύτιμα σου είναι τα 290 άλογα στην ΠΡΑΞΗ. Επίσης πως κατάλαβες ακριβώς ότι είναι ψιλοτραγωδία το 0-100 του, το χαμηλό βάρος, κοντό κιβώτιο και πρόσφυση πισω κίνησης; Το οδήγησες ή από το πάτημα που έκανες τα συμπέρανες όλα αυτά;
Δεν ξέρω αν είπα κοτσάνα αλλά εγώ 30Κ για 130 ψωράλογα δεν έδινα. Επειδή είναι το μόνο σε νορμάλ χρήματα το χουμε κάνει θεό το μιάτα όταν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας. Τα 2λτ σε καλές εκδόσεις με μπλοκέ κτλ ίσως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Όπως είδη υπώθηκε κοτσάνα είπες. Το ότι εσύ δε δίνεις 30k επειδή εστιάζεις στα άλογα προφανώς διαφέρει από το τι ζητάει κάποιος άλλος. Μπορώ να σου βρω 10 λόγους για να δώσει κάποιος 30k για ΜΧ5, μπορείς να δώσεις εσύ αντίστοιχους για ένα SEAT;
Λες και 2η κοτσάνα με το ΄΄ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας΄΄. Εσύ δηλαδή θεωρείς αμαξάκια βόλτας αυτοκίνητα με ζύγισμα 50/50, μπλοκέ, πισωκίνητα, χαμηλώβαρα, με σαφέστατο σύστημα διεύθυνσης κλπ. Σωστά; Και τα λες αυτά σε αυτοκινητιστικό φόρουμ έτσι;
Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ναι το να δώσεις 30k για ένα 15αρι ατμοσφαιρικό ακούγονται πολλά αλλά γενικά οι τιμές στην αγορά αυτοκινήτου έχουν ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αν υπήρχε τώρα ένα νέο MR2 ή ένα MG TF, θα σου έλεγα εγώ αν θα συνέχισε να βγάζει ΜΧ5 με τα ίδια χαρακτηριστικά εδώ και 20 χρόνια.
Και γιατί δεν υπάρχει; Γιατί δεν επιβίωσε στον ανταγωνισμό με το MX5... Eπίσης εγώ βλέπω ότι συνεχίζει η Mazda να βγάζει χαμηλές ιπποδυνάμεις σε όλα της τα μοντέλα όπως έκανε και στο παρελθόν. Σε εκείνες τις κατηγορίες δεν έχει ανταγωνισμό και συνεχίζει να βγάζει τα ίδια χαρακτηριστικα;
Γενικά το ότι πέρασες ένα MX5 δε σου δίνει κοινονικό status ούτε ανεβάζει σε επίπεδο ένα SEAT. Το ότι μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις συγκρίσεις του δικού σου αυτοκινήτου με ένα υποδεέστερο σε νούμερα επιδόσεων μου δίνει την εντύπωση ότι κάτι δε σε γεμίζει στο δικό σου και προσπαθείς να βρεις τρόπους για να καλύψεις το κενό.