-
Τα trip computer δεν ειναι πληρως αξιοπιστα.
Του τελευταιου Astra cdti γραφει σταθερα μισο λιτρο κατω απ τη πραγματικοτητα.
Το Polo TSI που ειχα, ηταν πολυ ακριβες με αποκλιση μονο 0.2lt συνηθως.
Το Smart παλι γραφει μισο λιτρο κατω απ τη πραγματικη καταναλωση.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Τα trip computer δεν ειναι πληρως αξιοπιστα.Του τελευταιου Astra cdti γραφει σταθερα μισο λιτρο κατω απ τη πραγματικοτητα.
Το Polo TSI που ειχα, ηταν πολυ ακριβες με αποκλιση μονο 0.2lt συνηθως.
Το Smart παλι γραφει μισο λιτρο κατω απ τη πραγματικη καταναλωση.
Αυτό διαβάζω κι εγώ κατά καιρούς. Και πάντα είναι χαμηλότερη η κατανάλωση που δείχνουν απ' ότι η πραγματική. Γιατί όμως; Προβληματικός τρόπος μέτρησης ή τρικ των εταιρειών ;
-
Συνέχεια από εδώ: https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p3274735
33,5. Στις Σέρρες είχα και πιο πάνω, αλλά δεν είχα βγάλει φωτο.
-
33,5;; Με τι αυτοκίνητο; Δεν ήξερα ότι χτυπάει τέτοια νούμερα η κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
33,5;; Με τι αυτοκίνητο; Δεν ήξερα ότι χτυπάει τέτοια νούμερα η κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες...Σου λεει σερρες δηλαδη πιστα
-
33,5. Στις Σέρρες είχα και πιο πάνω, αλλά δεν είχα βγάλει φωτο.
«33,5.
Στις Σέρρες είχε και πιο πάνω αλλά δεν είχε βγάλει φωτογραφία.»= Αυτό που βλέπουμε δεν είναι από τις Σέρρες αλλά από κάπου αλλού.
Το πιθανότερο τελική στην εθνική. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
33,5;; Με τι αυτοκίνητο; Δεν ήξερα ότι χτυπάει τέτοια νούμερα η κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες...
Σου λεει σερρες δηλαδη πιστα
Δεν μιλάει για την πίστα, αλλά για 250+ χλμ/ω
-
Κεκτημενη ταχυτητα παιδια δε το ειδα καλα
-
πραγματικά έγραψες!!
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
33,5;; Με τι αυτοκίνητο; Δεν ήξερα ότι χτυπάει τέτοια νούμερα η κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες...Ναι, άνετα. Ε92 330i.
τελική στην εθνική
Έχει άλλα 20 χλμ, στο κοντέρ. 258 στο GPS.
Στην Autobahn πάντα. Νόμιμα.
πραγματικά έγραψες!!
Περιμένω και άλλες τέτοιες καταναλώσεις. Για αυτό έγινε το όλο θέμα άλλωστε, όχι για ταχύτητες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι, άνετα. Ε92 330i.
τελική στην εθνική
Έχει άλλα 20 χλμ, στο κοντέρ. 258 στο GPS.
Στην Autobahn πάντα. Νόμιμα.
πραγματικά έγραψες!!
Περιμένω και άλλες τέτοιες καταναλώσεις. Για αυτό έγινε το όλο θέμα άλλωστε, όχι για ταχύτητες.
Έφτιαξες την μπέμπα;;;
Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν έχω φωτογραφίες, αλλά μερικά πρόχειρα νούμερα από αυτά που θυμάμαι, με την 330xi (Ε46) αυτόματη, της οικογένειας:
- Εθνική πατημένος (πάνω από 160 σε όλο το ταξίδι) και πολλές προσπεράσεις (άρα ανοίγματα) είμαι άνετα στα 15λτ/100χλμ.
- Ταξίδι χαλαρό με προσπάθεια οικονομίας, καταφέρνω οριακά να είμαι τα 10 λτ/100χλμ
- Πόλη χωρίς καμία διάθεση οικονομίας, είμαι στα 18-20λτ/100χλμ
- Πόλη με προσπάθεια οικονομικής οδήγησης, 13-14λτ/100χλμ
-
Fortwo 453 1.0 auto
Μετρησεις πραγματικες στην αντλια τωρα το χειμώνα:
- Αθήνα κέντρο - Χαλκίδα κέντρο και πίσω με a/c μόνιμα on 2 άτομα πορεια 100-110χλμ/ωρα 5.1lt/100
- Αθήνα με a/c μονιμα on 2 άτομα μικτός κύκλος 6.4lt/100
- Αθήνα κέντρο πήξιμο ακινησια χριστούγεννα με a/c on 2 άτομα 8.3lt/100
Με κατι καταναλωσεις 15-30 lt που εχουν γραφτει εδω δε μπορω να διανοηθω πως τη παλευετε, αυτα ειναι ενα μεροκαματο /100χλμ
-
Όπως οι καταναλώσεις δεν είναι ίδιες έτσι και τα μεροκάματα δεν είναι ίδια. Καποιου το μεροκάματο μπορεί να είναι και το μηνιατικο ενός άλλου .
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σίγουρα όταν είσαι στριμωγμένος οικονομικά σκέφτεσαι να κάνεις και οικονομική οδήγηση. Παίζει βέβαια και το αυτοκίνητο που διαθέτεις. Εγώ γι αυτό διαφωνώ με όσους θεωρούν ότι τα site τύπου spritmonitor, fuelly κλπ είναι αξιοκρατικά όσον αφορά τις πραγματικές καταναλώσεις. Κακά τα ψέματα παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος οδήγησης και η ταχύτητα. Ειδικά όσοι διαθέτουν βαριά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, λογικό είναι να μην κάνουν και τόσο οικονομική οδήγηση συνήθως.
-
Ίσα ίσα, αυτοί κάνουν.
-
Ε ανάλογα... Με την οικονομική κρίση ναι ισχύει και αυτό που λες για πολλούς ενδεχομένως...
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συνέχεια από εδώ: https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p327473533,5. Στις Σέρρες είχα και πιο πάνω, αλλά δεν είχα βγάλει φωτο.
8 λίτρα διαφορά δεν τα λες και λίγα.. [emoji44]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ταξιδάκι θεσσαλονικη-Αθήνα με σταθερά από 145-155 χωρίς cc και κανα δυο πατήματα τέρμα σε ευθείες (185-190) το trip έγραψε 5.7 και η αντλία έδειξε 6.1!!πρωτη φορά πετυχαίνω τόσο μεγάλη κατανάλωση αλλά νομίζω πως για τις ταχύτητες που πήγαινα ήταν πολυυυυυ καλά! Nissan Micra k14 1.5 dci ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Έρευνα Κατανάλωσης