-
Έχει παραπάνω τριβές λόγω άξονα μετάδοσης.
-
Οκ, λογικό.
-
Σε χαλαρούς ρυθμούς κινούμενος Χαλκιδική κυριως περίμενα να μου έβγαζε μια θεωρητική αυτονομία των 1000 χιλιομέτρων....
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε χαλαρούς ρυθμούς κινούμενος Χαλκιδική κυριως περίμενα να μου έβγαζε μια θεωρητική αυτονομία των 1000 χιλιομέτρων....Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οταν το οδηγάς σαν ντίζελ, θα καίει και σαν ντίζελ. Εχει και μπλόκα τροχαίας στη Χαλκιδική
-
Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα αυθημερόν σήμερα (Αττική οδός κ εθνική οδός), μόνος, με συνεχή χρήση A/C, ταχύτητες 100-110 χαω (το γιατί είναι άλλη ιστορία...κόντεψα να κοιμηθώ), το τριπ έδειξε 5,9 λτ/100 χλμ.
Clio 3 1.4 16V, του 2006, 119.000 χλμSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα αυθημερόν σήμερα (Αττική οδός κ εθνική οδός), μόνος, με συνεχή χρήση A/C, ταχύτητες 100-110 χαω (το γιατί είναι άλλη ιστορία...κόντεψα να κοιμηθώ), το τριπ έδειξε 5,9 λτ/100 χλμ.
Clio 3 1.4 16V, του 2006, 119.000 χλμSent from my iPhone using Tapatalk
Αν είναι να κοιμηθείς και να σκοτωθείς και πιθαναυ να πάρεις μαζί σου και αλλους, καλύτερα να κάψεις περισσότερο.
Αν υπάρχει λόγος, το συζητάμε. Αλλά επουδενί στην προσπάθεια για οικονομική οδήγηση, δεν πρέπει να περνάμε στο κομμάτι επικίνδυνη οδήγηση και η γραμμή ανάμεσα στα δύο πολλές φορές είναι δυσδιάκριτη.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Προς Θεού, δεν κυριολεκτώ ότι κόντεψα να κοιμηθώ, ούτε το έκανα για να πετύχω χαμηλή κατανάλωση. Απλώς βαρέθηκα, δεν είχα & συνοδηγό να λέω και καμμία κουβεντα. Συμφωνώ 100% μαζί σου, ούτε πολύ αργα ούτε πολύ γρήγορα είναι ασφαλές να ταξιδεύουμε. Στην περίπτωση μου σήμερα απλώς έγινε για κάποιο λόγο μια εξαίρεση και οδήγησα έτσι, αλλιώς πάντα πηγαίνω με σαφώς υψηλότερη μωτ, σε λογικά πλαίσια πάντα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ευτυχώς δεν κυριολεκτείς.
Πολλοί όμως πραγματικά κοιμούνται όταν οδηγούν με σκοπό την οικονομία και φαίνεται στο πως κινούνται στο δρόμο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Volvo v40 d3 διλιτρο πετρελαιομε 150 αλογα
εγνατια και ιονια (πηγαινε ελα απο θεσνικη) καποια χλμ κ τοπικα. 1100 χλμ 70 λιτρα καταναλωσε...δλδ 6.34 λιτρα ανα 100 χλμ.
Ταχυτητες σταθερα πανω απο 140 μεχρι 150 155μαξ...και οχι αυτοματο πιλοτο..αρκετες επιταχυνσεις για προσπερασεις...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μεικτή κατανάλωση είμαι περίπου στα 8λτ/100χμ. με fiat punto mk1 85.
-
Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω κανένα flame war, αλλά για να βλέπουμε και τα πράγματα
λίγο ψύχραιμα. Σε παρακείμενο topic αναφέρεται αυτονομία ενός T Roc 1.0 ή 1.5 με
στρωτή οδήγηση περίπου στα 650 χλμ (χωρίς να έχει ανάψει λαμπάκι) με 50lt δεξαμενή.
Το αντίστοιχων διαστάσεων και βάρους Vitara 1.6 DDis με 4κίνηση στο auto (άρα απενεργοποιημένη
επί της ουσίας στην άσφαλτο) αλλά με λάστιχα Α/Τ έχει με 47lt δεξαμενή και με επίσης
στρωτή οδήγηση αυτονομία 800 χλμ (επίσης χωρίς να ανάψει λαμπάκι).
Οπότε όταν κάποιος ζητάει ένα οικονομικό όχημα (ειδικά σε SUV με εξ ορισμού κακή αεροδυναμική),
ας μην ξεκινάμε τις γνωστές καραμέλες 'το ντίζελ
πέθανε' και 'πάρε κάποιο οικονομικό τουρμπάκι βενζίνης' αλλά ας στρέφουμε τουλάχιστον
τον αγοραστή προς αέριο ή υβριδικά (όπου προσφέρονται) -
ο μικρός τουρμποκινητήρας ζωρίζεται σε βαριά αμαξώματα.
Θυμαμαι οταν βγήκε το tiguan οι μετρήσεις που έκαναν τα περιοδικά δεν ήταν οι αναμενόμενα 'καλές'Στην πράξη, φίλος ειχε το tiguan 1,4 150 ίππων.
Σε εκδρομές που κάναμε, ήταν το πρώτο που σταματούσε παντα για ανεφοδιασμο και αρκετα πιο γρηγορα απο το επόμενο.
Τα υπολποιπα ήταν CRV, Rav4 (μοντελα του 2008) απο βενζινη και δυο πετρελαια (εγω με το Subaru και ενα Kuga)Πριν δυο χρονια το πούλησε και ησύχασε (κατα δήλωση του)
Στα SUV το πετρέλαιο ειναι μονοδρομος, στα μικρότερα αυτοκινητα η βενζινη ειναι πλεον πολυ ανταγωνιστικη.
Αν βρεις και CNG βγαίνει πολυ φθηνοτερο το κοστος χιλιομετρου. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω κανένα flame war, αλλά για να βλέπουμε και τα πράγματα
λίγο ψύχραιμα. Σε παρακείμενο topic αναφέρεται αυτονομία ενός T Roc 1.0 ή 1.5 με
στρωτή οδήγηση περίπου στα 650 χλμ (χωρίς να έχει ανάψει λαμπάκι) με 50lt δεξαμενή.
Το αντίστοιχων διαστάσεων και βάρους Vitara 1.6 DDis με 4κίνηση στο auto (άρα απενεργοποιημένη
επί της ουσίας στην άσφαλτο) αλλά με λάστιχα Α/Τ έχει με 47lt δεξαμενή και με επίσης
στρωτή οδήγηση αυτονομία 800 χλμ (επίσης χωρίς να ανάψει λαμπάκι).
Οπότε όταν κάποιος ζητάει ένα οικονομικό όχημα (ειδικά σε SUV με εξ ορισμού κακή αεροδυναμική),
ας μην ξεκινάμε τις γνωστές καραμέλες 'το ντίζελ
πέθανε' και 'πάρε κάποιο οικονομικό τουρμπάκι βενζίνης' αλλά ας στρέφουμε τουλάχιστον
τον αγοραστή προς αέριο ή υβριδικά (όπου προσφέρονται)Βασει των υπολογισμων βγαινει το βενζινοκινητο να καει 7,7 lt/100χλμ και το ντιζελοκινητο στα 5,9 lt/100χλμ.
Φυσιολογικες καταναλωσεις τις βλεπω εγω για τα αμαξωματα αυτα και τους κινητητηρες που τα κινουν.. 30% παραπανω το βενζινοκινητο που αν αναλογιστεις βαρη/ιπποδυναμεις/αεροδυναμικη το 7,7 ειναι καλο νουμερο, την στιγμη που τα περισσοτερα χτυπανε τα 10 χαλαρα..
Το ντιζελ οπως και να το κανουμε ειναι πιο οικονομικο απο την βενζινη. Το αεριο καλυτερο ακομα και με το φυσικο αεριο ... κλεβεις εκκλησια.. -
FIAT Punto mk1 85 (1999) περίπου 8 lt/100km μεικτή κατανάλωση με κανονική σε γενικές γραμμές οδήγηση.
-
286χλμ επαρχιακού και Εθνικής οδού με ταχύτητες 90-110χλμ έκαψα περίπου 7.3l/100χλμ. Mazda MX5 2002 1.6.
-
Peugeot 308 1.6hdi
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με το Smart 1.0 70ps βενζινα εχω σταθεροποιηθει στο 5.3λτ/100 ΕΝΤΟΣ Αθηνας οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι αναμεσα σε 15 και 30 βαθμους. Ταξιδι κανει ανετα με κατω απο 5 αν πηγαινεις εντος οριων ταχυτητας.
Οταν πιανει πολυ κρυο η ζεστη (καλα στον καυσωνα ΨΟΦΑΕΙ εντελως ο κινητηρας) παει στο 6.5. Αν αναψω και Α/C παει 8.
-
Πολύ καλή κατανάλωση για εντός και για το είδος του κινητήρα. Γιατί συνήθως οι μικροί πιέζονται και καίνε όσο οι μεγαλύτεροι κυβισμού.. βέβαια είναι και μικρό/ελαφρύ το σκάφος του αυτοκινήτου..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ναι καιει λιγο, εκτος αν αναψεις A/C (εκει εκτροχιαζεται τελειως).
Δεν ειναι και ιδιαιτερα ελαφρυ, 935 αδειο δλδ καμια 1100 με καυσιμα οδηγο και συνοδηγο.
-
Χθεσινό ταξίδι Θεσσαλονίκη - Σόφια, ταχύτητες λίγο πάνω από τα όρια και κατανάλωση 3,8kg/100km. Τιμή CNG 0,889€/kg στην Ελλάδα και ~0,75€/kg Βουλγαρία.
VW GOLF TGI.Sent from my iPhone using Tapatalk
Έρευνα Κατανάλωσης