-
@andya3 said in SEAT FORUM:
Κάποιος τον πήρε τηλ. και τον έκραξε. Ή ο Πόρσε ή ο Πίεχ. Μην ξεχνάμε ότι η vw έχει αφεντικά.
Καλά...ναι, πως....
Το φόρουμ των 4Τροχών διαβάζουν ρε συ και τον μάζεψαν.
-
Αναλόγου βλακείας δηλώσεις είχε κάνει και ο τσέος της πεμβέ το 1999 κατά την παρουσίαση του ρόβερ 75. Είχε αδειάσει την εταιρεία μπροστά στα έκπληκτα μάτια και αυτιά των δημοσιογράφοι στο σαλόνι του Μπέρμιγχαμ, στην πρεμιέρα του μοντέλου, το οποίο είχε ένα σωρό πράγματα από πεμβέ μέσα του, ακόμη και αυόφιους κινητήρες και μεταδόσεις. Το 2004 ήρθε το φαλιμέντο...
-
Δεν θα λέγονται SEAT αλλά CUPRA. Ε, και;
-
E και ένα 20% καπέλο για να μάθουμε όλοι
-
Έτσι είναι, αλλά ως κάτοχος SEAT δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι τα CUPRA είναι πολύ πιο όμορφα.
-
Και τις 2 (καλά μία μην κοροιδευόμαστε) πάντα τις συμπαθούσα πολύ. Πχ. για μένα το Ibiza είναι το πιο όμορφο προσιτό supermini. Λατρεύω και από την Cupra το Formentor. Γενικά όμως έχουν πάει ένα level πάνω τα σχέδια.
-
@tgd said in SEAT FORUM:
Δεν θα λέγονται SEAT αλλά CUPRA. Ε, και;
Ακριβώς όπως το λες είναι. Ουσιαστικά πρόκειται για μετονομασία της ίδιας εταιρείας.
-
το CUPRA σημαίνει CUP-RAcing.
βάφτισαν μία φίρμα με ένα όνομα τύπου GTi, TypeR κτλ...
-
Εναλλακτικά το λες τσούπρα.
-
Στα ισπανικά Θούπρα
-
Ως κάτοχος Seat, ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Φυσικά δεν θα μπω σε διαδικασία να γράψω review, γιατί θα γίνει σκοτωμός εδώ μέσα.
Τα Seat μου άρεσαν περισσότερο όταν ήταν αμιγώς Ισπανικά. Είχαν δικό τους σχεδιαστικό χαρακτήρα.
Από τότε που άρχισαν να είναι αντιγραφές των μοντέλων της VW μου φαίνονται σαν φωτοτυπίες που βγήκαν σε χαλασμένο φωτοτυπικό.Επίσης αυτή η πανομοιότυπη σχεδίαση Ibiza/Leon είναι ακραία. Σχεδόν ίδια αυτοκίνητα είναι. Ευτυχώς που το νέο Leon ξεφεύγει σχεδιαστικά και δεν είναι ίδιο με το Golf, αλλά εμένα δεν μου αρέσει.
Θα ξανάπαιρνα Seat ή Cupra ή όπως αλλιώς θα τα ονομάσουν; Όχι φυσικά.
-
Θα διαφωνήσω για το κακές φωτοτυπίες. Αλλά σίγουρα ένα κλικ κάτω σε ποιότητα...
Έχουν περάσει απ' τα χέρια μου μερικά Ibiza/Leon από 2000 και μετά.Πιο αδιανόητη αποτυχία ήταν εκείνο το πες με πολυμορφικό με λίγο φουσκωμένο πωπο σεντάν Toledo.
-
Εμένα πάντως στο μάτι ποιο όμορφο μου φαίνεται το Golf. Το πίσω μέρος του Leon για μένα δεν... Δεν μου κάθεται καθόλου καλά.
https://www.netcarshow.com/volkswagen/2017-golf/
https://www.netcarshow.com/seat/2017-leon/Και μετά βλέπω το Ibiza και σκέφτομαι ότι στην ουσία είναι ένα Leon συμπιεσμένο...
https://www.netcarshow.com/seat/2018-ibiza/
https://www.netcarshow.com/seat/2013-ibiza/
https://www.netcarshow.com/seat/2016-ibiza/Για το Arona τι να γράψω; Πήγα το είδα, το χάζεψα, το έψαξα πολύ, αλλά δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει αυτό το αυτοκίνητο. Για να λένε ότι έχουν SUV/Crossover; Αφού δεν είναι. Ένα hatchback είναι που φέρνει προς station wagon.
Εγώ έχω καταλάβει ότι οι Γερμανοί δεν επιτρέπουν στην SEAT να έχει ξεκάθαρες σχεδιαστικές γραμμές στο Group, ενώ δεν κάνουν το ίδιο με την SKODA.
-
Mπορεί στην όψη να είναι κατώτερο ποιοτικά αλλά ειδικά το εσωτερικό του κρατάει και αντέχει. Δεν έχω την παραμικρή φθορά σε τίποτα μέσα από το 2009 που έχω ένα leon 1.8 tsi. Ο μάστορας που το πάω για σέρβις και ασχολείται με VAG μου λέει πρώτη φορά βλέπω μοντέλο VAG με τέτοιο εσωτερικό και ούτε ένα ξεκόλλημα ουρανού και ταπετσαρίας. Τα χειρότερα μου είπε είναι τα Golf. Και έχω και μαύρο φανταστείτε....
-
Το Leon mk3 το αγάπησα. (Εξαιρώντας ότι το εσωτερικό δεν γέρασε καλά, αλλά δεν το πρόσεχα leasing αφού). Τόσο που παραλίγο να έβαζα παραγγελία για mk4, αν ο αντιπρόσωπος δεν ήταν βλάκας.
Το arona, δεν κατάλαβα τι ρόλο βαράει σε μια αγορά που παίζει το kamiq στις επιλογές.
-
@antonakis said in SEAT FORUM:
Το Leon mk3 το αγάπησα. (Εξαιρώντας ότι το εσωτερικό δεν γέρασε καλά, αλλά δεν το πρόσεχα leasing αφού). Τόσο που παραλίγο να έβαζα παραγγελία για mk4, αν ο αντιπρόσωπος δεν ήταν βλάκας.
Το arona, δεν κατάλαβα τι ρόλο βαράει σε μια αγορά που παίζει το kamiq στις επιλογές.
To mk3 ήταν αμαξάρα , το δικό μου 7 ετών ήταν λες και το έβλεπες στην αντιπροσωπεία και ο μόνος τριγμός που είχε ήταν απο τον γρύλο του παραθύρου αν το είχες κατεβάσει μισό. Τίποτα άλλο
Το mk4 φαίνεται ποιοτικότερο στο μάτι αλλά δεν είναι , είναι εξίσου οδηγικά ωραίο όμως , και αν και μου ξένιζε στην αρχή εξωτερικά , πλέον το προτιμώ
Το Ibiza επειδή το είχα και αυτό θεωρώ ότι είναι απο τα πιο σπορ μικρά , ναι δεν είναι ποιοτικό μέσα αλλά ειδικά το FR που είχα έστω και το χιλιάρι πήγαινες βιδωμένος στις στροφές
Δεν ξέρω που απέτυχε η μάρκα και ειδικά στην Ελλάδα, πριν τον χαμό με τις τιμές ήταν και τιμολογιακά πολύ σωστά τοποθετημένο και με ωραία πακέτα εξοπλισμού απο την εισαγωγική
Εγώ προσωπικά έχω βρεί το σύνολο που μου ταιριάζει και ζορίζομαι πολύ να μεταβώ σε άλλη μάρκα -
@tsofras said in SEAT FORUM:
Δεν ξέρω που απέτυχε η μάρκα και ειδικά στην Ελλάδα, πριν τον χαμό με τις τιμές ήταν και τιμολογιακά πολύ σωστά τοποθετημένο και με ωραία πακέτα εξοπλισμού απο την εισαγωγική
Στο μυαλό μου ήταν πάντα περασμένη ως φθηνά VW. Κάποια εποχή είχαν πολύ πέραση, λόγω της ευκολίας βελτίωσης από καλύτερα μοντέλα του γκρουπ.
Αλλά κι οι καγκουρες ωριμάσανε, κάναν παιδιά και παίρνουν σουβ τώρα... γκουχ γκουχ. -
Στην Ελλάδα οι πωλήσεις της Seat ήταν καλές όσο οι τιμές παρέμεναν χαμηλές. Μοναδική, ίσως, εξαίρεση η περίοδος του Leon MK3 που παρότι ήταν φθηνό δεν άρεσε καθόλου στην Ελλάδα. Ίσως έφταιγαν οι άθλιες βασικές εκδόσεις με την 5αρα οθονούλα και τα τεράστια και άσχημα φώτα αλογόνου που εισήγαγε κατά κόρον η αντιπροσωπεία.
Αντιθέτως, παγκοσμίως, η Seat από πλευράς πωλήσεων πήγαινε από το ένα ρεκόρ στο άλλο αλλά όμως με πολύ χαμηλό περιθώριο κέρδους.
Η μετονομασία σε Cupra έγινε αποκλειστικά με στόχο να ανέβει το περιθώριο κέρδους μέσω της πώλησης ακριβότερων αλλά και μεγαλύτερων οχημάτων που δεν μπουρούσε να υποστηρίξει το σήμα "Seat". Αυτό είναι όλο.Εγώ έχω 2 Seat και εννοείται θα ξαναπάρω Seat -συγγνώμη- Cupra.
-
Η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και των τιμών λιανικής πώλησης, τη "χτύπησε" πολύ τη Seat.
Μπορεί να παραμένει πιο φτηνή από τη vw, αλλά φτηνή πια δεν είναι. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δε χτύπησε εξίσου και τη Skoda.
Η απάντηση είναι θα δείξει και για τη Skoda, είναι νωρίς ακόμα.Και ότι, με όλο το σεβασμό στη Seat και τους θαυμαστές της, η Skoda βγάζει μάλλον καλύτερα αυτοκίνητα. Δε νομίζω πχ ότι συγκρίνεται το Arona με το Kamiq. Ή το Ateca με το Karoq.
Ακόμα και στα οικογενειακά hatch, το Scala παραμένει φτηνό και αξιοπρεπέστατο. Το Leon είναι ένα λίγο πιο φτηνό Golf.
Ενώ το Octavia απλώς είναι το Octavia. Παίζει μόνο του στην κστηγορία γι' αυτά που προσφέρει, δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί κανείς.Μένει το Ibiza να κρατάει ψηλά τη σημαία, αλλά ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
-
@andya3 said in SEAT FORUM:
Και ότι, με όλο το σεβασμό στη Seat και τους θαυμαστές της, η Skoda βγάζει μάλλον καλύτερα αυτοκίνητα. Δε νομίζω πχ ότι συγκρίνεται το Arona με το Kamiq. Ή το Ateca με το Karoq.
Συμφωνώ εν μέρη. Βγάζουν διαφορετικά αυτοκίνητα, αφού η Σέατ δίνει προτεραιότητα στην οδική συμπεριφορά (είχε ώς ανταγωνιστή αρχικά την Αλφα Ρομέο) και η Σκόντα στον οικογενειακό χαρακτήρα. Οπότε δεν είναι καλύτερο το Καρόκ από το Ατέκα, απλά απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Το "πρόβλημα" είναι ότι πλέον οι αγοραστές αδιαφορούν για τον σπορτίφ χαρακτήρα (για αυτό πέθανε και η Άλφα) και έτσι η πλειοψηφία προτιμάει ένα Σκόντα από ένα αντίστοιχο Σέατ. Ο κόσμος στην πλειοψηφία του θέλει χώρους, άνεση, μπλιμπλίκια και ηελκτρονικά και δεν ασχολείται εαν στρίβει με 3χαω πιο γρήγορα και εάν έχει καλύτερο τιμόνι.
SEAT FORUM