-
Ωρε λες να παρω κι εγω μια QV ?
Τπτ λιγότερο από 300 άλογα για σένα...
-
Θα παρω 2
-
Καλοτσουλητες οι mito!
Πάντα μου γυρνάει στο μυαλό η αγορά μια παλιότερης μτχ Alfa, επειδή είχα την 156 μπαίνω και ορέγομαι GT, ομολογώ ωστόσο ότι και μια mito θα ήταν κανόνι!
-
GT;
Α καλα.....θα κανεις μπανιο.....τα λαστιχα πενρουσαν μεσα νερα απο τα παραθυρα.
Ενω ειχε βγαλει κατι ηλεκτρονικα.,....οσο ενα μεταχειρισμένο πολης
Εχεις κανει ταξιδι με GT ;;;;
Λογω σχεδιασης καθισματων πιανοταν η μεση σου....μονο gt δεν ηταν.
-
Ωραία και η GT, την είχε ένας κουμπάρος μου (έχω και πολλούς!) σε 3.2, φοβερό αυτοκίνητο. Δυστυχώς την 'σκότωσε' γιατί δεν πουλιόταν τόσα κυβικά και πήρε μια Jaguar XE η οποία επίσης είναι φοβερό αυτοκίνητο και πανέμορφη!
-
Καλοτάξιδη και σε σένα kouladi!!!
ΥΓ: Κανένα πρόβλημα με νερά και καθίσματα σε GT.
-
ρε συ Δια τώρα που είπες για νερά και καθίσματα θυμήθηκα την περιπέτεια που ειχες με μια bmw σου σε πλημμύρα.
τελικα τι ειχες κάνει εκεί ; Έχεις κάποιο τοπικό για το θέμα ; Ρωτάω γιατί έπαθε ζημιά ένα παλικαρι από το Χ1 club πρόσφατα στην Εύβοια και ρωτούσε. -
REALZEUS wrote:
ρε συ Δια τώρα που είπες για νερά και καθίσματα θυμήθηκα την περιπέτεια που ειχες με μια bmw σου σε πλημμύρα.
τελικα τι ειχες κάνει εκεί ; Έχεις κάποιο τοπικό για το θέμα ; Ρωτάω γιατί έπαθε ζημιά ένα παλικαρι από το Χ1 club πρόσφατα στην Εύβοια και ρωτούσε.Υπάρχει detailer που ασχολείται με πλημμυρισμένα και έχει εξαιρετική φήμη. Για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία του.
-
Ο detailer είναι για τις ζημιές εντός υποθέτω αντε και εκτός. Του Δια βγήκε off όλο το αυτοκίνητο, θέλει ολική αντικατάσταση σε ηλεκτρικά και μηχανικά εαν θυμάμαι σωστά, το είχε γράψει παλαιότερα.
-
Ε ναι μιλάμε κυριως για μηχανικά, μετάδοση κλπ.
-
Όπως λέει και ο Φάνης το πρόβλημα ήταν τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά. Τα μηχανικά δεν παθαίνουν τίποτα συνήθως, εκτός αν πάρει νερό ο κινητήρας όταν λειτουργεί, κάνει υδραυλική συμπίεση και σπάσουν τα πάντα. Η μόνη λύση είναι να πάρει γνήσια ανταλλακτικά (πανάκριβο) ή να βρει ένα τροπέτο και να κάνει μεταμόσχευση.
-
Σε μας (στην πλημμύρα στην Εύβοια) ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα πλυσίματα τόσες μέρες μετα. Πολύ αποκαρδιωτικό θεαμα το γεμάτο λάσπη αυτοκινητο...
-
Ένα update, τεχνικό και όχι οδηγικό (θα έρθει και αυτό). Σήμερα άλλαξα κλειδαριά, γιατί έγινε απόπειρα κλοπής πριν 1 μήνα περίπου και είχαν σπάσει την κλειδαριά. Ευτυχώς δεν μπόρεσαν αν ανοίξουν το αυτοκίνητο και η πορτα έκλεινε και κλείδωνε κανονικα.
Το ίδιο είχε γίνει και πριν 2 χρόνια στο Kuga οπότε έκανα την συγκριση.
Η Αλφα Ρομέο ΔΕΝ πουλάει αφαλό κλειδαριάς με βάση το VIN, αλλά ολόκληρο ΝΕΟ σέτ κλειδαριών (πόρτας, τιμονιού και τάπας βενζίνης) και κλειδιών (όμως τα κλειδιά είναι και τα 2 τα 'καλά' με τα κουμπάκια ενώ όταν αγοράζεις νέο το αυτοκίνητο το ένα είναι το απλό). Το αποτέλεσμα είναι ότι το σετ αυτό κοστίζει €425 (!!!), μόνο το ανταλλακτικό. Σύνολο ανταλλακτικών και εργασίας = €685! Με την έκπτωση (20% ανταλλακτικά και 30% εργασία) συνολικά η ζημιά κόστισε €531. Ευτυχώς τα κάλυψε όλα η ασφαλιστική (εξ' ου και οι εκπτώσεις).
Η ίδια ζημιά στο Kuga και επιπλέον βάψιμο σε ένα σημείο της πόρτας επειδή την είχαν χαράξει είχε κοστίσει €270, χωρίς εκπτώσεις. Γιατί στο Kuga άλλαζε απλώς ο αφαλός.
Σε επίπεδο ασφαλιστικών η HD είχε καλύψει την ζημιά με €70 απαλλαγή, η Anytime πολύ καλύτερη, είχε €0 απαλλαγή αλλά πολύ πιο γραφειοκρατική διαδικασία.
-
Παλι καλα που δεν σου αλλαξαν μονο τον αφαλο και να σου δωσουν αλλο κλειδι μονο για την πορτα και για τα υπολοιπα να κρατησεις τα παλια
-
Παλι καλα που δεν σου αλλαξαν μονο τον αφαλο και να σου δωσουν αλλο κλειδι μονο για την πορτα και για τα υπολοιπα να κρατησεις τα παλια
Αυτό θα ήταν τελείως ηλίθιο, ακόμα και για τους Ιταλούς (ίσως κάνένας Γάλλος...αχαχα!!). Αλλά στα περισσότερα αυτοκίνητα που ξέρω, απλά έρχεται νέος αφαλός με βάση το VIN για το κλειδί που έχεις...οχι όμως στις Άλφα. Ευτυχώς που το δέχτηκε η ασφαλιστική.
-
Καιρός για ένα update, έτσι για να κρατάμε και το θέμα 'φρέσκο'.
Μετά από 2.5 μήνες και 3.500χλμ δεν έχουν αλλάξει και πολλά από όσα είχα γράψει. Τα 1.500χλμ έχουν γίνει σε ταξίδια και τα υπόλοιπα εντός Αττικής, δλδ. κέντρο, Α.Ο, Λαυρίου κλπ, άρα ποικιλία σε κίνηση και αποστάσεις.
Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό στον δρόμο, καλύτερο από τα περισσότερα καινούργια της κατηγορίας που έχω οδηγήσει. Πραγματικά προσπαθώ να την κάνω να φύγει (βοηθάει ότι δεν έχει δύναμη οπότε πάω με κεκτημένες) και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα! Απλά σημαδεύεις, στρίβεις και το αυτοκίνητο πάει όπου του πείς. Επίσης το τιμόνι είναι μια χαρά, καλύτερο από αρκετά καινούργια. Όπως είχα γράψει, τα φρένα εξακολουθούν να με ενθουσιάζουν...άγκυρες. Ο πατέρας μου τρόμαξε όταν την οδήγησε από το πόσο καλά φρενάρει.
Κιβώτιο μέτριο το οποίο γίνεται καλύτερο όταν ζεσταθεί. Όμως οι μακριές σχέσεις δεν βοηθάνε, ούτε την οικονομία ούτε την σπιρτάδα (που δεν έχει αλλά λέμε!!). Εχει κάτι κλασσικές Ιταλικές εργονομικές βλακείες, αλλά δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα. Το εσωτερικό είναι ακόμα και σήμερα σχετικά σύγχρονο και εντυπωσιακά καλοφτιαγμένο. Δεν τρίζει τίποτα και τίποτα δεν έχει φθαρεί. Ειδικά το δέρμα δεν υπάρχει, είναι Poltrona Frau (το γράφει στο προσκέφαλο) και είναι απίστευτης ποιότητας. Δεν το περίμενα σε τόσο μικρό αυτοκίνητο να βάλει τέτοιο δέρμα η Άλφα...η BMW το βάζει μόνο στα ακριβά της, τα υπόλοιπα έχουν Boston or Dakota τα οποία είναι σαφώς υποδεέστερα.
Εαν αυτό το αυτοκίνητο είχε κινητήρα+κιβώτιο από Vitara 1.4 Boosterjet Auto, θα το αγόραζα και θα το κράταγα μέχρι να διαλύσει...τόσο καλό είναι!!
Από κατανάλωση είναι στο 5.7λτ/100χλμ από όταν το πήρα. Στα τελευταία 400χλμ, μόνο πόλη αλλά με Α.Ο, Βάρης-Κορωπίου και κέντρο είναι στα 6λτ/100χλμ. Συγκριτικά στις ίδιες διαδρομές το Panda ήταν στο 7.2 βενζίνη.
-
Αυτοκινηταρα....πολης.
Αυτο ειναι, ενα εξαιρετικο αυτοκινητο πολης,
Εγω θα θελα να εχει πισω πορτες οπως το νεο 500 e. Η μια πλευρα του ανοιγει σαν του rx8
-
Fanis75 wrote:
Εαν αυτό το αυτοκίνητο είχε κινητήρα+κιβώτιο από Vitara 1.4 Boosterjet Auto, θα το αγόραζα και θα το κράταγα μέχρι να διαλύσει...τόσο καλό είναι!!
Λανθάνεις. Κινητήρας 170 άλογα και κιβώτιο το 6άρη της Άλφα. Όταν οι Ιταλοί κεντάνε!!!
βρες ενα με τετοιο και τα βαζουμε... παντου. ο φανυμποι εχει το δικιο... αν λεμε για μηχαναρα αλφαρομέικη μονο ο tbi μπορει να ομιλει απο τους καινουργιους μη διλιτρους. και επειδη τον ειχα δεν μιλαγε μονο στη καρδια τη δικη μου αλλα και της σελ απεναντι. το 18 δεν ειναι μονο ηλικια ενηλικιωσης αλλα και λιτρα στα 100.
παντως μου εχει μεινει ενα βραδυ που πετυχαινω πηγαινοντας για πατρα στα μακντοναλντς τοτες ενα φιλαρακι με κιου βι μιταρα κουκλραρα ασπρη με προγραμματα, φιλτρα, εξατμιση και οτι υπηρχε πανω. ειχα τοτες τη ντελτα με τον τι μπι άι. αφου κλαψαμε που ειχαμε καψει 3/4 τεποζιτο μεχρι τα διοδια στο ζευγολατιο χυθηκαμε στη νυχτα με 1000 και παραλιγο να γινουμε υπερβολικα κολλητοι πισω απο ενα τιρ με χαλασμενα πισω φωτα στη διασταυρωση για κιατο που ειχε σταματησει ο τυπος πανω στην εθνικη να παει σε μια καντινα που ειχε σε ενα πολυ στενο παρκιν δεξια. μετα πλακωθηκαμε με τα πι ζερο ροσο να ουρλιαζουν στη δεξια κλειστη μετα τη γεφυρα και την εκκλησια και μετα στην αριστερη. εκει πηγα να του την εκανα με 1000 και τρομαξα ευτυχως μισοπατημενος στη μεση της εο να στριβω στην αριστερη μετα τη γεφυρα πριν το ξυλακαστρο και να γλυστραει το ντελτα στα 4 με ψιλοαπειρα χιλιομετρα... σταματησα στην εξοδο της εο στο χυλοκαστρο να κανω τσιγαρο και το φιλαρακι μου ειπε καθως εβλεπε τα γλυστραω απο πισω σκεφτοτανε να βαλει σημα λανσιστι ή οχι στη κορδελα 'στον πολυαγαπημενο φιλο γατο'
-
Λανθάνεις. Κινητήρας 170 άλογα και κιβώτιο το 6άρη της Άλφα. Όταν οι Ιταλοί κεντάνε!!!
Δεν είναι θέμα λάθους, αλλά το τι θέλω και μου αρέσει, πως είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για εμένα! Καλοδεχούμενος ο 170αρης της Άλφα, αλλά ΔΕΝ θέλω χειροκίνητο...θέλω καλό αυτόματο και η Άλφα δεν έχει! Για αυτό έγραψα για Σουτζούκι που συνεργάζονται σε μοτερ και κιβώτια...δίνει η Άλφα το σύνολο (drivetrain) σε ντήζελ, ας πάρει κάτι από την Σουτζούκι! Ούτε το Φιέστα βγαίνει σε αυτόματο της προκοπής...δεν έχω επιλογές, θα καταντήσω με C3...axaxa!!
-
Λανθάνεις. Κινητήρας 170 άλογα και κιβώτιο το 6άρi της Άλφα. Όταν οι Ιταλοί κεντάνε!!!
Alfa Romeo Mi.Τo 2008