-
@elvet said in Alfa Romeo Mi.Τo 2008:
αλλά θα έχεις σαφώς λιγότερη άνεση καθημερινά λόγω ανάρτησης
Σε αυτό διαφωνώ. Είχα την 1.3 ντήζελ και μου είχε κάνει απίστευτα θετική εντύπωση το πόσο άνετη ανάρτηση είχε και ποιότητα κύλισης. Από τα πιο άνετα αυτοκίνητα (στην κατηγορία της) που εχω οδηγήσει.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Mi.Τo 2008:
Σε αυτό διαφωνώ. Είχα την 1.3 ντήζελ και μου είχε κάνει απίστευτα θετική εντύπωση το πόσο άνετη ανάρτηση είχε και ποιότητα κύλισης. Από τα πιο άνετα αυτοκίνητα (στην κατηγορία της) που εχω οδηγήσει.
+1
Την εποχή που είχα το Focus, ο κολλητός αγόρασε την Mito 1.4 TB με τα 155 άλογα το 2010..Επειδή υπηρετούσαμε στην ιδια περιοχή, γράψαμε ατελείωτα χιλιόμετρα..Πολύ πιο στιβαρή αίσθηση, πολύ πιο άνετο και πολυ καλύτερη ποιότητα κύλισης απο το Focus, απλά ηταν ρουφίχτρα αλλά τότε γουστάραμε κιόλας.. Ακόμα το έχει, με 300.000+χλμ, χωρις να βγάλει το παραμικρό...Απλά κάποια θεματάκια στο εσωτερικό πχ ξεφλουδισαν κάποια πλαστικά, "γλίτσιασαν" κάποια άλλα και τα οποία εμφανίστηκαν σχετικά νωρίς.. -
Και εγώ είχα Grande Punto 1.3 diesel για 150000 χλμ…κούφιο στην ανάρτηση δεν ήταν πάντως…συν ότι έχω την εντύπωση ότι στην κατηγορία του είχε και έναν από τους πιο άνετους αθόρυβους ημιάκαμπτους άξονες.
Υ.Γ
Με 15αρες ζάντες
-
Η mito κυκλοφόρησε κάπου το 2007, νομίζω, μέχρι το 2023, είναι πάνω από δεκαπενταετία διαφορά, υπάρχει κάποιος λόγος που αναφέρθηκαι ότι ένα σύγχρονο ιαπωνικό είναι καλύτερο και λοιπά; αν και κρατάω κάποιες επιφυλάξεις
Κατά τα άλλα και οι δύο τούρμπο με τα 120 και τα 155 είναι πολύ αξιόπιστοι, σαφώς καλύτεροι από το δικιλυνδρο πείραμα. Οι multiair είναι πολύ καλοί κινητήρες ,με τα καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης στη γκάμα, ευστροφοι και σχετικά οικονομικοί. Έβγαζαν γνωστό, πλέον, θέμα με το σύστημα του multiair, πιθανότατα θα έχει αλλαχθεί ήδη. Στο εσωτερικό μέχρι κάποια χρονιά είχε θεματακια με το πλαστικό στα κουμπιά του κλιματισμού και του ραδιοφώνου.
Προσωπικά θα κοιτούσα την 155αρα.
-
Φυσικά και υπάρχει το ένα κόστιζε πολλά παραπάνω, το διαφήμιζαν ως premium κτλ
Το άλλο ως το απόλυτο κουτί και πιο φθηνό αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Κάποια εποχή ήταν ταυτόχρονα και τα δύο στην αγορά.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Mi.Τo 2008:
Είχα G.Punto Και συμβίωσα για 390Κ km, με τον ψόφιο 1,3mjt. Ηταν άνετο και προοδευτικό, μαλακό και ρυθμίσιμο χωρίς να κοπανάει ή να κουράζει, ενώ κρατούσε καλά. To mito που οδήγησα (και μάλιστα back to back σε ίδια διαδρομή με το punto μου) είχε γκάζι (ΤΒ 120 ηταν αν θυμάμαι καλά) αλλά ήταν σκληρή η ανάρτηση, κοπανούσε και κούραζε. Δεν θυμάμαι τι ζάντες είχε, αλλά μου έκανε κακή εντύπωση και το θυμάμαι ως deal braker, ειδικά για καθημερινό αυτοκίνητο. Γενικά τα Alfa Romeo δεν έχουν κουραστικές αναρτήσεις (με εξαιρεση κάποια ειδικότερα ti, κλπ) και αυτό μου έκανε ακόμα αρνητικότερη εντύπωση για το Mito.
-
@lap said in Alfa Romeo Mi.Τo 2008:
Δεν ηταν όλοι τούρμπο.
Αυτούς τους κινητές τους έχω δοκιμάσει σχέδον πρόσφατα και σε mito, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο ο πραγματικα καλος ιταλικός ήταν ο 1,4 ατμοσφαιρικός αλλά κάπως αργός. Παρά πολύ αξιόπιστο μοτέρ δοκιμασμένο και με λίγα λάδια μέσα, βαρουσε κόφτες και δεν εκανε κιχ. Τέλειο κιβώτιο ταχυτήτων με αυτόν τον κινητήρα.Ο άλλος ο εξαιρετικός ήταν ο twinair λόγω στροφαρισματος και εξαιρετικού ήχου.
Οι άλλοι οι πιο δυνατοί βενζίνης ήταν κακοί στην αξιοπιστία τους και οι diesel αδιάφοροι τελείως
Γενικά άσχετα με το τι λένε η mito είναι ένα fiat. Έχει αυτήν την κούφια αίσθηση στον δρόμο και στις λακούβες που έχουν όλα τα fiat της κατηγορίας αυτής. Σαν πάτημα σε στροφές είναι πολύ καλή.
Σαφέστατα ένα σύγχρονο ιαπωνικό πόλης σπορτίφ είναι πολύ ανώτερο και σε πάτημα και σε αίσθηση σε λακούβες κτλ παρά το όνομα που του έχει βγει ότι είναι κουτί με ρόδες.
Είχα μιτο 1.4tb 155hp με 17αρες για 9 χρόνια και 140k km και συμφωνώ για την αίσθηση φιατ και τις κούφιες αντιδράσεις της ανάρτησης.
Έκαιγε πολύ, είχε άβολο και μικρο χώρο αποσκευών, έβρισκε παντού η μούρη και είχε μικρο κύκλο στροφής. Αν μπορούσες να ζήσεις με αυτά ήταν ένα πολύ συμπαθητικό αυτοκίνητο. Στα 9 χρόνια μηδέν θέματα!
Alfa Romeo Mi.Τo 2008