-
Ειδικός δεν είμαι. Ούτε γιατρός. Αλλά όπως και να το κάνουμε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με την ιατρική του σχολή στην γείτονα χώρα θα είναι καλύτερο από ένα άλλο ιδιωτικό κάπου αλλού με χαμηλά κριτήρια εισαγωγής.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σταματάω εδώ, δεν έχει νόημα ο διάλογος όταν ο συνομιλητής σου επιδεικνύει παβλοφικά αντανακλαστικά
Χμμμ... όντως, αν πεις "baleno" αρχίζουν και του τρέχουν τα σάλια του συγκεκριμένου κυρίου, καραμπινάτο παβλοφικο αντανακλαστικό...
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μάλλον εξακολουθείς να μην κατανοείς το τι σου λέω.
Μάλιστα, καταλογίζεις σε εμένα παβλοφικά αντανακλαστικά ΧΩΡΙΣ να καταλαβαίνεις το τι σημαίνει ο όρος.
Ο όρος αυτός σημαίνει πως το υποκείμενο παραμένει στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς ή "εννοιολογικό πλαίσιο συζήτησης" στην περίπτωση μας, περιμένοντας συνεχώς το ΙΔΙΟ αποτέλεσμα.
Μα ακριβώς αυτό επισημαίνω και εγώ στο επιχείρημα σου, όπως έγραψες πιο πίσω, το οποίο αναφέρει πως στον δυτικό κόσμο υπάρχει ιδιωτική υγεία, συνεπώς για την κοινωνία μπορεί να υπάρξει με το ίδιο αποτέλεσμα και ιδιωτική παιδεία.
Και σου λέω πως αν αποφασίσουμε πως το εννοιολογικό πλαίσιο της αξιολόγησης υπό το οποίο θέλουμε να συζητήσουμε είναι "το αποτέλεσμα" δεν μπορεί να ισχύει ο ισχυρισμός σου. Σου εξήγησα στην βάση επαγωγικών συμπερασμάτων γιατί δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Εσύ, αρκέστηκες να απαξιώσεις χωρίς να κατανοήσεις αυτό που σου γράφω.Συγχώρεσε με άλλα για ακόμη μια φορά με κατηγορείς για αυτό που εσύ πράττεις!
Δεν ξέρω αλλά πραγματικά είτε πετάς όρους και έννοιες που έχεις ακούσει και προφανώς δεν έχεις εντρυφήσει, είτε εγώ δεν μπορώ να σε κατανοήσω. Μπορεί να φταίω και εγώ...δεν ξέρω.
Καλή καρδιά.Συγχαρητήρια για την υποτροφία από έναν μη άριστο και με μαθησιακά προβλήματα. Δυστυχώς η φύση μου έδωσε ένα παράξενο μυαλό που δυσκολεύεται στα πλαίσια τα δικά σας.
-
-
Δικαιολογητικά εγγραφής:
Συστατικές Επιστολές από καθηγητές Λυκείου
Αστυνομική Ταυτότητα
Φωτογραφίες ταυτότητας
Απολυτήριο λυκείου
Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού ΚολλεγίουΥψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών
Τα ακούς ΛΑΠ, θέλουν και φωτογραφίες σου, κοίτα να είσαι μορφονιός -
Θα στείλω μια από διακοπές σε παραλία αραχτός.
Τρου στορυ το έχω δει σε βιογραφικό που κάποτε είχα την αρμοδιότητα να μαζεύω
-
Ελπίζουμε μόνο να μην είσαι σε παραλία γυμνιστών….
-
Ανάλογα τα δίδακτρα
-
Γενικά παίζοντας λίγο , ανακάλυψα ότι ριγμένοι οι Πολ. Μηχανικοί , οι Ηλ. Μηχανικοί κάνουν και αγγλικά μέχρι το C2 , εμείς εκεί με τα μαστόρια.
Επίσης γιατί αρχιτέκτονας σε 3-4 έτη ; Επιλέγεις π.χ. 3 ή 4 ;;; αναλόγως αν περνάς καλά;
Α ναι και δικηγόρος προσφορά ( για λίγες μέρες;) μόνο στα 3 έτη !!!!Πάντως φιλική συμβουλή , προς τους υπεύθυνους στη σχολή, μπορούν να προσθέσουν τα κάτωθι μαθήματα στο μενού ( άντε στο πρόγραμμαχαχαχα σπουδών), για βελτίωση της σχολής:
- "Αλβανικά" , μέχρι επίπεδο Α2 τουλάχιστον. Οκ μπορεί να μειώνονται οι συμπαθής γείτονες στην οικοδομή πλέον , αλλά αφού αγγλικά δεν κάνουν , τουλάχιστον αν σε βρίζει κάποιος να καταλάβεις.
- " Εισαγωγή στην γευσιγνωσία του ζύθου" , εδώ θα μαθαίνουν οι σπουδαστές γιατί η άμστελ προτιμάτε ακόμα από τα μαστόρια και μάλιστα σε πανηγυρίσια (500ml ) μπουκάλια.
- "εισαγωγή στην ερπετολογία¨, καθώς τοπογραφία δεν, τουλάχιστον μη σε τσιμπήσει και κανένα φίδι εκεί που θα μετράς.
- " Κβαντική θερμο-ρευστομηχανική" όπως και "κβαντική μηχανική" και άλλα παρόμοια, πουλάς που πουλάς μπούρδες , αν κοτσάερεις και το κβαντική μπροστά όλα αποκτούν ένα ανώτερο επίπεδο επιστημοσύνης!
Πάντως λαπ , αν περιμένεις από τα επιμελητήρια της χώρας την οποιαδήποτε αντίδραση είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος. Το δικό μας είναι ο κατεξοχήν χώρος εκκόλαψης πολιτικών φυντανίων έκαστης κυβέρνησης και η χρηματοδότηση στη διαχείριση έργων είναι πολύ γλυκιά για να κοπεί με αντιρρήσεις τέτοιας φύσεως.
-
Έχω την αίσθηση πως τα 3 έτη είναι bachelor. Χαμηλότερος τίτλος από το δίπλωμα των δημόσιων.
Αλλά γενικά... Εγώ δεν θα τα διαλύσω όλα. Να υπάρχουν και αυτά, αλλά να έχουν αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα με το επίπεδο σπουδών, δυσκολία εγγραφής κτλ.
Για παράδειγμα δεν θα με χαλούσε αν δούλευα σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ήθελα να αναλάβω και θέση πρότζεκτ μάνατζερ, να κάνω και ένα τριετές mechanical engineering, όπου θα νιώθω κάποια βασικά πράγματα. Σαφώς δεν θα ήμουν σχεδιαστής κινητήρων ούτε επικεφαλής μηχανολογικού τμήματος, και δεν θα είχα τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, αλλά θα βοηθούσε στο κύριο πτυχίο μου ως συμπληρωματικη επιμόρφωση με έναν ας το πούμε αντίστοιχο τίτλο σπουδών.
Έτσι, ναι δεν έχω θέμα
Δεν είναι κακό να μην είσαι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή των πολυτεχνικών σχολών. Κακό είναι να ξεγελας το σύστημα και να καλύπτεις τον κόπο με χρημα.
Βέβαια υπάρχει και το άλλο. Πόσοι από εμάς που θέλουμε αξιοκρατία, αν τελικά επικρατήσει το να αγοράζεις τίτλο σπουδών δεν θα σκεφτούμε να τσιμπήσουμε έναν, έτσι να βρίσκεται;;;
-
-
Έχω την αίσθηση πως τα 3 έτη είναι bachelor. Χαμηλότερος τίτλος από το δίπλωμα των δημόσιων.
Μόνο στο Η.Β. ΗΠΑ αλλά και περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες ειναι 4 έτη.
Βασικά στις ΗΠΑ, όπως έγραψα και προχτές δεν είναι θέμα ετών, αλλά μονάδων (credits), για παράδειγμα θες 128 credits, που αντοιστοιχούν σε 42 μαθήματα. Μπορείς να πάρεις τα μαθήματα σε όοποιο ρυθμός θες, εντός ενός πλαισίου, π.χ. ελάχιστο 3 μαθήματα το τριμηνο και μέγιστο 6. Οπότε καταλαβαίνεις ότι κάποιος άριστος μπορεί να τελειώσει σε 2-2.5 χρόνια και κάποιος που εργάζεται π.χ. να τελειώσει σε 5 χρόνια.
-
Δίνουν και εξεταστική;
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
https://www.tovima.gr/2009/03/15/opinions/to-mikro-polytexneio/
Σωστα τα λέει για μένα.
39 πανεπιστήμια είναι way too much για μια μικρή χώρα οπως η Ελλάδα
Το σωστό είναι να ενοποιηθούν παρόμοιες σχολές για να μην έχουν προβλήματα
Τωρα από εκεί και πέρα όσο σωστο, λογικο και καλό αν ακούγεται αυτό (σε πολλους με μενα μέσα σε αυτούς) επειδή το Ελληνικό κράτος εφτιαξε πανεπιστήμια με σκοπό να μοιράσει σε μικρότερες πολεις μερικά και να εχουν φοιτητες που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία ζωντανεύοντας τες επίσης προκαλει πολλα προβλήματα. Ποιες πόλεις θα δεχθούν να καταργηθούν κάποια πανεπιστήμια και δεν θα αντιδράσουν
Επίσης πολλοι στα Πανεπιστήμια δεν θέλουν να συγχωνευτούν με πρώην ΤΕΙ που έγιναν Ανωτατες σχολές γιατι δεν τα θεωρούν ισάξια και γιατι δεν τους συμφέρει
Γενικα Μπάχαλο. Παίζονται πολλά χρήματα και συμφέροντα οπότε δεν είναι και πολύ απλό όσο ακούγεται
-
Δίνουν και εξεταστική;
Τι εννοείς? Προφανώς έχει εξετάσεις. Τόσο στην μέση του τριμήνου (mid-term) και τελικές. Μπορεί να έχει και περισσότερες των μια εξετάσεις μέσα στο τρίμηνο. Και από κάποιο επίπεδο και πάνω έχουν και εργασία. Άρα ο τελικός βαθμός είναι: Τελική εξέταση + ενδιάμεσες εξετάσεις + εργασία + συμμετοχή στο μάθημα + απουσίες. Δεν είναι σαν Ελλάδα, δεν πατάς ποτε στο μάθημα και μπορείς να δώσεις εξετάσεις και να περάσει το μάθημα - αυτά ειναι μπούρδες!!
-
Στο θέμα της τριτοβάθμιας, υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν.
Οχι σαν αυτά του άσχετου κομματικού γραφιά, αλλά μπορούμε να διασκεδάσουμε με τον κύριο πρώην πρύτανη που τώρα είναι λαύρος κατά των ιδιωτικών, ενώ 10 χρόνια πριν ήταν υπέρ των κολλεγίων...https://www.studynow.gr/news/view/Nea/3767/teleti-apofoitisis-2014-mitropolitikoy-kollegioy
Στο παρελθόν σε όλες τις χώρες της Δύσης, υπήρχε πάντα ο σύντομος και ο διευρυμένος κύκλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πάντα με εξετάσεις εισαγωγής και βέβαια πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως προαπαιτούμενα και για τους δύο κύκλους.Ο σύντομος έβγαζε αυτούς που θα ήταν στα μικρά έργα αυτόνομα, στα μεγάλα σαν υπεύθυνοι τομέων, ενώ ο διευρυμένος αυτούς που θα ήταν σε κορυφαίο επίπεδο και βέβαια και θα έκαναν και ακαδημαϊκή καριέρα.
Οσο όμως η τεχνολογία προχωρούσε φτάνοντας στον 21ο αιώνα, υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για περισσότερη ειδίκευση και έτσι φτάσαμε στην ενοποίηση των δύο κύκλων, με την μορφή του βασικού πτυχίου να είναι του σύντομου κύκλου και μετά να υπάρχει μία ειδίκευση σε κάποιο τομέα, αφού η αγορά ήθελε μεγαλύτερες εξειδικευμένες γνώσεις.
Δεν μιλάω βέβαια για την Ελλάδα, που εδώ έχουμε παράδοση να πηγαίνουμε 50-100 χρόνια πίσω από τους άλλους.
Κάναμε βέβαια και εδώ την ενοποίηση.
Αλλά δεν κάναμε το 3-5-8 της Μπολώνια. Οχι μείναμε στο 4-5 της παλαιάς εποχής, κρατήσαμε και τις γενικεύσεις και βέβαια εδώ είχαμε και την επίδειξη δύναμης του ΤΕΕ, σε βάρος παιδιών χωρίς κανένα λόγο.Βέβαια είναι παράδοση του κράτους μας να φτιάχνει τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά με κομματικά οφέλη από τις τοπικές κοινωνίες.
Με την ενοποίηση λοιπόν τα 10+ γεωπονικά ΤΕΙ που υπήρχαν μειώθηκαν ελάχιστα και κάθε Πανεπιστήμιο παλαιό και νέο απέκτησε και ένα γεωπονικό τμήμα, τα έκαναν 5ετή και υποχρέωσαν το ΓΕΩΤΕΕ που δεν έχει την δύναμη του ΤΕΕ να τα δεχτεί.
Αντίθετα από τις 7-8 τμήματα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΙ που μάλιστα στην πράξη ήταν 4, γιατί ήταν μοιρασμένα σε Δομικών και Εργων Υποδομής, έμειναν μόλις 2 ένα στο ΠΑΔΑ και ένα στο ΔΙΠΑΕ, έγιναν και αυτά 5ετή, έχουν πάρει άριστες βαθμολογίες από την Επιτροπή Ελέγχου σπουδών, δεν θυμάμαι τώρα πως ακριβώς την λένε, έχουν βγει ήδη πτυχιούχοι, αλλά το ΤΕΕ αρνείται λέει να τους εγγράψει και δεν στέλνει κάποιο εκπρόσωπο του σε κάποιες επιτροπές.
Δεν το ξέρω ακριβώς το θέμα, από ότι διαβάζω, αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές στην βουλή για το θέμα.
Δηλαδή εδώ στην χώρα μας, όπως σε όλα τα θέματα, δεν κάνει κουμάντο η κοινή λογική, αλλά συντεχνιακά συμφέροντα και μόνο και βέβαια ισχυρές ομάδες πίεσης.
Βέβαια το ΤΕΕ όταν μετά το 70 γεμίσαμε μηχανικούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αποφάσισε να καταργήσει τα 8ωρα και να δίνουν πλέον μία τυπική εξέταση στην διπλωματική τους, που για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ήταν ακόμα πιο τυπική.Με όλα αυτά που γίνονται είναι εύκολο, διάφορα ιδιωτικοί πάροχοι εκπαίδευσης, να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, όπως κάποιο που έλεγε ότι προσφέρει μπάτσελορ αρχιτέκτονα, ενώ προσέφερε αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην σελίδα του, είχε αναφορά ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν επιτρέπει την εξέταση για RIBA 1.
Τα παιδιά όμως εδώ πήγαιναν σε αυτά, γιατί το κράτος προκειμένου να μην θίξει τα συμφέροντα των ισχυρών και των κολλητών, είτε λέγονται κολλέγια, είτε τεε, άφηνε τις καταστάσεις ασαφείς.
Ατομο του κοντινού μου περιβάλλοντος έχασε 3 χρόνια από μία τέτοια περίπτωση, μέχρι να μάθουν οι γονείς του, ότι σπούδαζε σχεδιαστής και όχι αρχιτέκτονας.
Εχουμε όμως και άλλα θέματα.
Από την μια είπαμε να μην περνάνε με 1-2-3, από την άλλη με τόσα τμήματα, η βάση που μπήκε αφήνει πολλά χωρίς εισακτέους, ή με μονοψήφιο νούμερο.Τι θα γίνει με αυτά τα τμήματα ?
Μίλαγα πρόσφατα με ένα φίλο καθηγητή πανεπιστημίου, που μάλιστα θα ήταν και υπεύθυνος για την αξιολόγηση, ενός τέτοιου περιφερειακού τμήματος. Του είπα ότι μόνο με εξωστρέφεια θα βρισκόταν λύση. Ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών, με δίδακτρα, αλλά και υποτροφίες, με δυνατότητα δωρεάν στέγης, στις εστίες που βέβαια θα πρέπει να ελέγχονται και να μην είναι ξέφραγο αμπέλι.
Γιος φίλου, πολύ δυνατός μαθητής, όταν τελείωσε εδώ, έψαχνε μεταπτυχιακό με υποτροφία στο εξωτερικό. Είχε προσφορές δυνατές.
Οχι μόνο από Ευρώπη. Η Σαουδική Αραβία του έδινε 120000 τον χρόνο. Προτίμησε τελικά την Ελβετία με 35000 τον χρόνο, που έτσι δεν επιβάρυνε καθόλου τους γονείς του.Υπάρχουν λοιπόν λύσεις και προτάσεις. Ανοικτά μυαλά θέλει και όχι κομματόσκυλα, ή παραμυθάδες κεφαλλονίτες ή ρωμαίους...
-
Ξέρω παιδαγωγικό τμήμα ΑΕΙ που παρότι είχε βάση γύρω στα 17500 οι απόφοιτοι του δεν είχαν ΠΕ για 20 χρόνια. Μπορούσαν να δουλέψουν ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές μόνο και λόγω εξειδίκευσης είχαν απορροφητικότητα 100% ακόμα και αν ήταν λίγο πριν το πτυχίο…..διαχρονική κατάντια….
-
Το ΤΕΕ είναι κράτος εν κράτει και κάνει ότι γουστάρει.
-
Το ΤΕΕ είναι τα πάντα. Αλλά όχι για τα μέλη του. Μόνο για τον εσωτερικό κύκλο.
Τα μέλη βολοδέρνουν σε πολυνομία, σε αντικροούμενες διατάξεις και σε όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζουν οι ίδιοι.
-
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....