-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το θέμα στο οποίο υπάρχει ένσταση είναι ότι με την βοήθεια χρημάτων κάποιος μπορεί να υπερκεράσει τον κόπο που καταβάλει κάποιος άλλος ώστε να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα!
Μα και τώρα δεν συμβαίνει αυτό;
Εγώ και η σύζυγος έχουμε ως προτεραιότητα (με αποτέλεσμα να κάνουμε παραχωρήσεις άλλου) να μην αφήσουμε τα παιδιά χωρίς βοήθεια, ώστε να πάρουν όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να σπουδάσουν αυτό που θα επιλέξουν.
Μια άλλη οικογένεια που πιθανόν να έχει μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα από εμάς, ίσως να μην μπορεί να το κάνει γιατί πρέπει να πληρώσει ενοικιο.
Αδικία δεν είναι και αυτό; -
Αυτό που προσπαθείτε είναι υγιές και σωστό κατ'εμε!
Καλά κάνετε! Εμείς όμως μιλαμε για κάτι άλλο.
Εμείς λέμε πως από την στιγμή που φτάσουν τα δυο παιδιά στο κατώφλι των επαγγελματικών δικαιωμάτων, από διαφορετικές διαδρομές το καθένα, αυτά θα πρέπει να τους αποδωθούν αξιοκρατικά σύμφωνα με τον κόπο που κατέβαλαν και την νοητική τους ικανότητα που τα προίκισε η φύση!
Τι πιο δίκαιο και λογικό;
-
Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει ήδη όταν επιλέξει κάποιος να φοιτήσει στο εξωτερικό.
Ας το κάνει εδώ και να μείνουν τα χρήματα στην Ελλάδα.
Έτσι και αλλιώς στην πραγματική εργασία δεν μετράει μόνο ένα πτυχίο. Αυτό μετράει μόνο για μόρια στο ΑΣΕΠ.
-
Μα εκεί πάει στα αυθεντικά και κυρίως δημόσια πανεπιστήμια.
Σε εμάς θα έρθουν θυγατρικές, ΟΧΙ τα πανεπιστήμια!!
Το πτυχίο τους θα είναι ισάξια στην Ελλάδα με τα δημόσια πανεπιστήμια και στο εξωτερικό θα ναι της πλάκας!Δείτε που βρίσκονται στην διεθνή κατάταξη τα παραρτήματα των μεγάλων πανεπιστημίων σε άλλες χώρες, πέρα από τα υπόλοιπα ιδιωτικά άλλων ομίλων.
Είναι τελευταία των τελευταίων ενώ τα αυθεντικά και μητρικά είναι στα δέκα πρώτα!
-
Ερωτώ..... θέλετε μια κοινωνία που οι γιατροί μπαίνουν στην σχολή τους με 8/20 , χωρίς να εξετάζουμε και το πως θα βγουν;
-
@limited_one said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει ήδη όταν επιλέξει κάποιος να φοιτήσει στο εξωτερικό.
Έτσι και αλλιώς στην πραγματική εργασία δεν μετράει μόνο ένα πτυχίο. Αυτό μετράει μόνο για μόρια στο ΑΣΕΠ.
Συμφωνω απόλυτα! Εγώ όμως μιλώ για επαγγελματικά δικαιώματα!
Εμένα μπορεί να μου αρεσει η ψυχολογία , αλλά προφανως δεν μπορώ να δωσω συμβουλές επι πληρωμή! Κάπως πρέπει να αποκτήσω τα επαγγελματικά δικαιώματα για αυτό! Κάπως πρέπει να γίνει αυτό! Εάν για τους υπόλοιπους αυτό απαιτεί πανελλήνιες ή εξετάσεις και για εμένα όχι τότε κάτι δεν πάει καλά!
-
Το σωστό όμως ερώτημα είναι γιατι αυτός που κοπίασε για να περάσει και να τελειώσει μια δημόσια πολυτεχνική σχολή με υψηλή βαθμολογία βασης, επιζητά την υποβάθμιση της δύναμης και αξίας των επαγγελματικών του δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας και στην βάση του κόπου που έχει καταβάλει για να τα αποκτήσει ώστε να ικανοποιήσει αυτόν που δεν προσπάθησε καθόλου;
Ιδεοληψία;;;; Τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον κατά των συμφερόντων του; Πραγματική και ειλικρινή απορία
Ίσως δεν κοιτάω μόνο τον κώλο μου !
Βέβαια το ερώτημά σου είναι καθαρό φιλολογικό καθότι όπως σου έχω ξαναπεί είμαι ένας ταπεινός απόφοιτος ενιαίου λυκείου με έφεση στο ταχύ googlaρισμα. -
Το θέμα στο οποίο υπάρχει ένσταση είναι ότι με την βοήθεια χρημάτων κάποιος μπορεί να υπερκεράσει τον κόπο που καταβάλει κάποιος άλλος ώστε να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα!
Εγώ και η σύζυγος έχουμε ως προτεραιότητα (με αποτέλεσμα να κάνουμε παραχωρήσεις άλλου) να μην αφήσουμε τα παιδιά χωρίς βοήθεια, ώστε να πάρουν όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να σπουδάσουν αυτό που θα επιλέξουν.
Μια άλλη οικογένεια που πιθανόν να έχει μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα από εμάς, ίσως να μην μπορεί να το κάνει γιατί πρέπει να πληρώσει ενοικιο.
Αδικία δεν είναι και αυτό;Αδικία είναι κι αυτό.
Θα έπρεπε να διορθωθεί;
Μπορεί μια αδικία που υφίσταται να είναι βάση για δημιουργία επόμενων αδίκων νομολογιων;
Και πάντα να λέμε, έλα μωρέ γιατί να μην ισχύσει (με νόμο) κι αυτή η μεγαλύτερη αδικία, αφού ήδη δεχόμαστε την άλλη;
Καταλαβαίνουμε που θα οδηγήσει την κοινωνία, αντί να διορθώνονται οι αδικίες που υφίστανται, να αποτελουν βάση για να κατοχυρώνονται κι άλλες με νόμους που μάλιστα θα είναι κόντρα στο Σύνταγμα; -
- Αφετέρου, από τη διάταξη για την ΕΒΕ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι έχουν αποκτήσει το πολυσυζητημένο Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) η άλλο αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Ποιά σχολεία χορηγούν τέτοια απολυτήρια; Ορισμένα ακριβά ιδιωτικά σχολεία. Το απολυτήριο αυτό δεν χρειάζεται συμμετοχή στις πανελλήνιες για να αποκτηθεί, αφού χορηγείται κατόπιν άλλων εξετάσεων, που οργανώνονται από το ίδιο και ελέγχονται από το εξωτερικό. Ποιοι σπουδάζουν σε αυτό; Παιδιά πολιτικών, ευπόρων και όσοι ενδιαφέρονταν να μη δώσουν πανελλαδικές αλλά να σππουδάσουν στο εξωτερικό. Τώρα θα μπορούν να σπουδάζουν και στην Ελλάδα, χωρίς να ταλαιπωρούνται με ΕΒΕ και πανελλήνιες όπως οι υπόλοιποι «πληβείοι...»
Τελείως αριστερίστικο κείμενο. ΙΒ μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, και ας πηγάινει σε δημόσιο σχολείο, με το κόστος του φροντιστηρίου. Απλά επιλέγει αντί για πανελλήνιες (και δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα), να δώσει ΙΒ και τα αντίστοιχα χρήματα σε άλλο φορέα.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τελείως αριστερίστικο κείμενο. ΙΒ μπορεί να
κάνειαγοράσει ο οποιοσδήποτε...Διόρθωσα το συντακτικό λάθος.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
To ιδιο ειναι και με τις Πανελλήνιες, αγοράζεις την εισαγωγη με το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα. Απλά το ΙΒ δεν κουμπώνει με το αριστερό αφήγημα και τον ρομαντισμό, μιλάμε για πραγματική ζωή και όχι βιβλία θεωρίας.
-
Εμένα μπορεί να μου αρεσει η ψυχολογία , αλλά προφανως δεν μπορώ να δωσω συμβουλές επι πληρωμή! Κάπως πρέπει να αποκτήσω τα επαγγελματικά δικαιώματα για αυτό! Κάπως πρέπει να γίνει αυτό! Εάν για τους υπόλοιπους αυτό απαιτεί πανελλήνιες ή εξετάσεις και για εμένα όχι τότε κάτι δεν πάει καλά!
Πόσοι γιατροί έχουν πληρώσει τα πτυχία τους στο εξωτερικό?
(οχι οτι εδώ δεν πληρώνουν τις εργασίες τους και τις πτυχιακές τους όσοι βαριούνται εδώ..) -
Αδικία δεν είναι και αυτό;Αδικία είναι κι αυτό.
Θα έπρεπε να διορθωθεί;
Μπορεί μια αδικία που υφίσταται να είναι βάση για δημιουργία επόμενων αδίκων νομολογιων;
Και πάντα να λέμε, έλα μωρέ γιατί να μην ισχύσει (με νόμο) κι αυτή η μεγαλύτερη αδικία, αφού ήδη δεχόμαστε την άλλη;
Καταλαβαίνουμε που θα οδηγήσει την κοινωνία, αντί να διορθώνονται οι αδικίες που υφίστανται, να αποτελουν βάση για να κατοχυρώνονται κι άλλες με νόμους που μάλιστα θα είναι κόντρα στο Σύνταγμα;Δεν θα γίνει καμία διόρθωση, πρώτον γιατί ήδη όποιος θέλει πάει στο εξωτερικό, άρα δεν ενδιαφέρει κανέναν τι έγραψε και αν έγραψε στις πανελλήνιες, και δεύτερον η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν όσο τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν σε φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά του σχολείου.
-
Και το ΙΒ αγοράζεις βρε παίδες ? Μόνο οι Πανελλήνιες είναι ο αδιαβλητότερος θεσμός της υφηλίου ? Όσοι πέτυχαν νιώθουν ανώτεροι, ένα δέος και μια ρίγη ?
Περίεργο, με τόσο αδιάβλητο συστήματα και τόσα αξιόλογα πανεπιστήμια σε επίπεδο έρευνας και επαγγελματισμού να είμαστε στον πάτο του βαρελιού. Αλλά ξέχασα, το ΕΜΠ είναι στην πρώτη 350αδα με τα καλύτερα πανεπιστήμια στα Βαλκάνια
Έχει δουλέψει κανένας από τους υποστηρικτές των παραπάνω ή είναι ακόμα στα έδρανα των άριστων Ελληνικών ΑΕΙ και τους φουσκώνουν τα μυαλά ?
-
Μα εκεί πάει στα αυθεντικά και κυρίως δημόσια πανεπιστήμια.
Σε εμάς θα έρθουν θυγατρικές, ΟΧΙ τα πανεπιστήμια!!
Το πτυχίο τους θα είναι ισάξια στην Ελλάδα με τα δημόσια πανεπιστήμια και στο εξωτερικό θα ναι της πλάκας!Ρε συ λυπήσου μας, τι άλλη ΨΕΚ θεωρία θα μας σερβιρεις ?
-
Τι σχέση έχουν τα πανεπιστήμια με τα επαγγελματικά δικαιώματα ?
Τα δικαιώματα τα διαχειρίζονται τα Επιμελητήρια/Σύλλογοι -
-
To ιδιο ειναι και με τις Πανελλήνιες, αγοράζεις την εισαγωγη με το φροντιστήριο και τα ιδιαίτερα. Απλά το ΙΒ δεν κουμπώνει με το αριστερό αφήγημα και τον ρομαντισμό, μιλάμε για πραγματική ζωή και όχι βιβλία θεωρίας.
Ρε Φανή δεν κάνουν όλοι φροντιστήριο
Εγώ έκανα 4μαθηματα από τα 10 πανελλήνια που έδωσα. Άλλοι κάνουν από το γυμνασιο
Ανάλογα το παιδι και τις νοητικές/μαθησιακές ικανότητες του ή την δυνατότητα των γονιών του -
- Αφετέρου, από τη διάταξη για την ΕΒΕ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι έχουν αποκτήσει το πολυσυζητημένο Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) η άλλο αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Ποιά σχολεία χορηγούν τέτοια απολυτήρια; Ορισμένα ακριβά ιδιωτικά σχολεία. Το απολυτήριο αυτό δεν χρειάζεται συμμετοχή στις πανελλήνιες για να αποκτηθεί, αφού χορηγείται κατόπιν άλλων εξετάσεων, που οργανώνονται από το ίδιο και ελέγχονται από το εξωτερικό. Ποιοι σπουδάζουν σε αυτό; Παιδιά πολιτικών, ευπόρων και όσοι ενδιαφέρονταν να μη δώσουν πανελλαδικές αλλά να σππουδάσουν στο εξωτερικό. Τώρα θα μπορούν να σπουδάζουν και στην Ελλάδα, χωρίς να ταλαιπωρούνται με ΕΒΕ και πανελλήνιες όπως οι υπόλοιποι «πληβείοι...»
Τελείως αριστερίστικο κείμενο. ΙΒ μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, και ας πηγάινει σε δημόσιο σχολείο, με το κόστος του φροντιστηρίου. Απλά επιλέγει αντί για πανελλήνιες (και δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα), να δώσει ΙΒ και τα αντίστοιχα χρήματα σε άλλο φορέα.
κολοκυθια για πλουσιοπαιδα
-
Το κείμενο είναι χαζό διότι οι αριστεροί που σπούδασαν έξω στην Ευρώπη σπούδασαν σε δημόσια πανεπιστήμια! Εκτός από 5-6 εξαιρέσεις συγκεκριμένων πανεπιστημίων που εξηγήσαμε την ιστορία τους
Αντί να λεμε και τα δικά μας δημόσια να γίνουν σαν τα ευρωπαϊκά λεμε να έρθουν οι θυγατρικές τους!
Μια ζωή ιθαγενείς με καθρεφτάκια αυτός ο λαός!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....