-
Ακριβώς, κομματόσκυλα. Επίσης, με αυτό το μισθό κανείς σοβαρός επαγγελματίας δεν θα υποβάλει βιογραφικό, όταν στον ιδιωτικό τομέα βγάζει τουλάχιστον τα διπλά (εαν είναι χαμηλόμισθος) και πάνω.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
https://www.ot.gr/2023/12/12/epixeiriseis/sklavenitis-ayksiseis-pano-apo-5-gia-31-400-ergazomenous/
Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.
Κίνηση ματ , οι έμπειροι παλιοί υπάλληλοι σε παραγωγική ηλικία 40-50 ετών θα πάρουν όλοι τις τριετίες τους πράγμα που δεν θα το βρούνε σε καμία άλλη αλυσίδα s/m , οπότε έχει καβαντζώσει τον κορμό του προσωπικού του για τουλάχιστον 10 χρόνια που δεν θα φεύγει σε ανταγωνιστές για λίγα ευρώ παραπάνω !
-
Ακριβώς!
-
-
Δηλαδή τόσα χρόνια ο Σκλαβενίτης δεν αναγνώριζε την προϋπηρεσία των υπαλλήλων του; Δεν είχε δώσει καμιά αύξηση; Ούτε για ένα σουβλάκι;
Ωραίος εργοδότης.υ.γ. αυτά τα άρθρα μόνο γέλιο μου προκαλούν. Τέτοια άρθρα βγαίνουν και για την εταιρεία που εργάζομαι. Τα προωθεί στα διάφορα sites, το τμήμα μάρκετινγκ...
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δηλαδή τόσα χρόνια ο Σκλαβενίτης δεν αναγνώριζε την προϋπηρεσία των υπαλλήλων του; Δεν είχε δώσει καμιά αύξηση; Ούτε για ένα σουβλάκι;
Με τον νόμο δεν ήταν υποχρεωμένος. Δεν ξέρω αν ήταν υποχρεωμένος να μην το κάνει -όπως συνέβει στο δημόσιο.
-
Με το νόμο υποχρεωμένος σίγουρα δεν ήταν. Αλλά όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και ο Σκλαβενίτης δίνει μισθούς ανάλογα πολλά κριτήρια.
Και θεωρώ δεδομένο ότι πολλοί υπάλληλοι θα έχουν υπερβάλλοντα ποσά στους μισθούς τους σε σύγκριση με τους νόμιμους.Στον ιδιωτικό τομέα, όπου όλα είναι ξέφραγο αμπέλι, τα μισθολογικά είναι χάος.
Ένας από τους λόγους που κανένας μέσα στους εταιρικούς χώρους δεν λέει τι μισθό παίρνει. Επτασφράγιστα μυστικά οι μισθοί.
Όποιος αντιλαμβάνεται ότι είναι ο ριγμένος μέσα σε ένα εταιρικό χώρο, είτε αποχωρεί, είτε υπομένει την κατάσταση αυτή. Ανάλογα το μυαλό και τις ανάγκες που έχει ο κάθε άνθρωπος.
Πάντως εμένα μου φαίνονται αστείες αυτές οι ανακοινώσεις, τύπου Σκλαβενίτη, όταν εκ' των πραγμάτων δεν υπάρχουν συλλογικά ενιαία μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.
-
-
Τραγωδία στο Ρέθυμνο - Εργάτης σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της δουλειάς
-
Ωραίος εργοδότης.υ.γ. αυτά τα άρθρα μόνο γέλιο μου προκαλούν. Τέτοια άρθρα βγαίνουν και για την εταιρεία που εργάζομαι. Τα προωθεί στα διάφορα sites, το τμήμα μάρκετινγκ...
Γνωρίζω άτομο που τις εποχές προ κρίσης επί 10 χρόνια έπαιρνε το βασικό σε φαρμακευτική, που τότε έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.
Εδώ και πολλά χρόνια όποιος δεν ψάχνεται είναι κορόιδο, ο μέσος όρος παραμονής σε εργασία στην Ελλάδα είναι 3 έτη.
Για μένα ο νέος Έλληνας θα πρέπει να βλέπει την Ευρώπη όπως ο Αμερικανός βλέπει τις ΗΠΑ, αν αυτή η πολιτεία δε μου κάνει, πάω σε κάποια αλλη. Τελείως ψυχρά χωρίς ιδεολογικές ή άλλες εμμονές. Αν έχεις ικανότητα στην εκμάθηση γλωσσών είναι μεγάλο μπόνους, αν και όταν έχουν τεράστια έλλειψη σε επαγγέλματα χωρίς μεγάλη επαφή με κόσμο προσλαμβανουν και χωρις. -
Από την προσωπική μου εμπειρία με έχουν "κόψει" από θέσεις εργασίας επειδή στο βιογραφικό μου, είχα μετακινήσεις σε εταιρείες ανά 3ετία. Στις εταιρείες αυτές ήθελαν και θέλουν υπαλλήλους που να έχουν μακροχρόνιες επαγγελματικές συνεργασίες. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για αυτή την κουλτούρα, προσωπικά όμως κοιτούσα την εξέλιξη και τις οικονομικές απολαβές.
Για μένα αν αυτά δεν τα κυνηγήσει ένας νέος/νέα μεταξύ των 25 μέχρι το πολύ 40 ετών, μετά είναι πολύ αργά.
Η εξέλιξη και οι προοπτικές υπάρχουν στις νεαρές ηλικίες. Αν κάποιος/κάποια βαλτώσει στις ηλικίες αυτές μετά δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί και παραμένει δέσμιος σε μία δεδομένη εργασιακή κατάσταση.
Και όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο αυξάνεται και ο φόβος της περίπτωσης να μπει στην ανεργία. Οπότε στις μεγαλύτερες ηλικίες τα ρίσκα πρέπει να μειώνονται, για αυτό πολλοί υπομένουν πολλά και διάφορα μόνο και μόνο για ένα μηνιάτικο. Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν.
Άλλα έτσι όπως έχει γίνει Ελλάδα, όποιος έχει μία εργασία που του δίνει έναν ικανοποιητικό μισθό, θα πρέπει να δηλώνει (με το ζόρι) ευτυχισμένος και ευχαριστημένος, ασχέτως τα εργασιακά θέματα/προβλήματα που αντιμετωπίζει.
-
Νομίζω ότι δεν μπαίνουν κανόνες σε αυτά.
Αν κάποιος δουλεύει σε σοβαρή εταιρεία με προοπτικές και είναι ευχαριστημένος με τις δικές του προοπτικές και τον μισθό του και το εργασιακό του περιβάλλον, γιατί να αλλάξει.
Αλλωστε στο βιογραφικό του θα γράφεται αυτή η εμπειρία και η επάρκεια του σε συγκεκριμένα αντικείμενα και αν στραβώσει κάτι θα μπορεί να βρει ευκολότερα την επόμενη δουλειά, χωρίς να είναι καινούργιος σε κάθε μαγαζί κάθε 3-4 χρόνια.
-
Οι μόνοι σοβαροί εργασιακοί χώροι που έχω γνωρίσει εγώ ήταν στο εξωτερικό.
Στην Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση έχω πέσει πάνω στον Δντή να φιλιοκοπιέται με νεοπροσλαμβανόμενη υπάλληλο μέσα στο ασανσέρ, η οποία μετά από 6 μήνες έγινε manager.Σοβαρές εταιρείες στην Ελλάδα;
Μόνο για γέλια είναι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα.Ευτυχώς που δεν έχω παιδιά σε αυτή την σκατοχώρα.
-
Είμαστε λίγο αντικοινωνικοί γενικά, οπότε καταλήγουμε να γνωρίζουμε σύντροφο μέσω φίλων και μέσω της δουλειάς. Εκεί περιπλέκονται τα εργασιακά, πχ παντρεμένος προϊστάμενος φόρτωνε δουλειά σε υπάλληλο για να φύγει και να προσλάβει τη γκόμενα του. Άλλος προσφέρει δουλειά σε κάποια μπας και του κάτσει (πάρα πολύ συνηθισμένο ακόμα και σε παλιες ελληνικές ταινίες το βλεπεις). Ένας ακομη λόγος να την κάνεις έξω είναι να αποφύγεις τέτοιου τύπου τοξικές καταστάσεις.
-
Πάλι καλά που πήραμε 2 βδομάδες άδεια.
-
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά ακόμη είναι ενεργός ένας νόμος από την περίοδο του Covid που επιτρέπει στον εργαζόμενο και στον εργοδότη να μεταφέρεται η κανονική άδεια του τρέχοντος έτους μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.
Και σε τι έχει καταλήξει ο νόμος αυτός; Να βρίσκει νομικό στήριγμα ο εκάστοτε εργοδότης για να κόβει άδειες μέσα στις γιορτές με το πρόσχημα ότι υπάρχει περιθώριο να ληφθεί η υπολειπόμενη άδεια μέχρι τέλος Μαρτίου.
Τι σημαίνει αυτό; Αν θέλει κάποιος να πάρει μερικές μέρες άδεια για να πάει π.χ. στο Πετρούλι με ηλεκτρικό κουβά, στην ουσία η λήψη αδείας εξαρτάται από τα κέφια του εκάστοτε προϊσταμένου.
Και φυσικά στην αοριστία παραμένει και το ενδεχόμενο αποζημίωσης μη ληφθείσας υπολειπόμενης κανονικής αδείας.
Άλλωστε πολύ εύκολα μπορεί να υπογράψει κάποιος άλλος, ότι ένας υπάλληλος έκανε χρήση όλης της αδείας του.Μα γίνονται αυτά; Γίνονται, γίνονται...
υ.γ. εγώ παίρνω άδεια, είμαι σε άδεια και στην ΕΡΓΑΝΗ φαίνεται ότι εργάζομαι κανονικά. Αυτά μόνο στο μπουρδέλο την Ελλάδα γίνονται.
-
Και σε τι έχει καταλήξει ο νόμος αυτός; Να βρίσκει νομικό στήριγμα ο εκάστοτε εργοδότης για να κόβει άδειες μέσα στις γιορτές με το πρόσχημα ότι υπάρχει περιθώριο να ληφθεί η υπολειπόμενη άδεια μέχρι τέλος Μαρτίου.
Α. Εμάς οριακά μας αναγκάζουν να την πάρουμε εντός του έτους. Με αποτέλεσμα Χριστούγεννα με κατεβαίνουν ρολά.
(Αυτά φυσικά μόνο αν κάποιος πελάτης θυμηθεί ότι θέλει δουλειά Χριστούγεννα). -
Να γράψω και άλλο;
Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχει μία ειδικότητα της Ιατρικής που λέγεται "Ιατρική της Εργασίας & Περιβάλλοντος".
Υπάρχουν δηλαδή κάποιοι γιατροί που παίρνουν αυτή την ειδικότητα. Και αυτοί οι γιατροί εργάζονται σε κάποιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που ελέγχουν εταιρικά περιβάλλοντα περί υγειονομικών θεμάτων των εργαζομένων και διάφορα άλλα.Και πολύ πρόσφατα έμαθα ότι κάποια εταιρεία ελέγχει και μένα υγειονομικά, και κάθε χρόνο κάποιος γιατρός μου παίρνει συνέντευξη για θέματα υγείας και φτιάχνει τον φάκελό μου και μου δίνει υγειονομικές συμβουλές.
Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχω γνωρίζει ποτέ τον γιατρό, δεν ξέρω ποιος και τι συμπληρώνει τον φάκελό μου και το καλύτερο είναι ότι κάποιος υπογράφει για μένα, χωρίς εμένα...
Έμαθα όμως ότι κάθε χρόνο κάποιος γιατρός με επισκέπτεται στον εργασιακό μου χώρο, τα λέμε, στο τέλος υπογράφω και το χαρτί...χωρίς την παρουσία μου.
Αυτά, ούτε στις ταινίες δεν γίνονται.
Ελλάδα, η γη της επαγγελίας...
-
Του είπαν να είναι διακριτικός και αυτός έδωσε σημασία στα λόγια τους.
-
@johnny-0 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Είμαστε λίγο αντικοινωνικοί γενικά, οπότε καταλήγουμε να γνωρίζουμε σύντροφο μέσω φίλων και μέσω της δουλειάς. Εκεί περιπλέκονται τα εργασιακά, πχ παντρεμένος προϊστάμενος φόρτωνε δουλειά σε υπάλληλο για να φύγει και να προσλάβει τη γκόμενα του. Άλλος προσφέρει δουλειά σε κάποια μπας και του κάτσει (πάρα πολύ συνηθισμένο ακόμα και σε παλιες ελληνικές ταινίες το βλεπεις). Ένας ακομη λόγος να την κάνεις έξω είναι να αποφύγεις τέτοιου τύπου τοξικές καταστάσεις.
Πάντως έχουμε δει δεκάδες ταινίες του Χόλυγουντ που δείχνουν τα ίδια να γίνονται και έξω....
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....