-
Βέβαια εκτός από τα κολλήματα που έγραψε ο @gatoz που μόνο ο εργοδότης γνωρίζει τις δυνατότητες είναι και η θέληση των προϊσταμένων να εξυπηρετήσουν τον εργαζόμενο αλλά και η διάθεση των συναδέλφων να καλύψουν τα κενά.
Πρόσφατα μεσολάβησα να περάσει συνέντευξη μια πρώην συνάδελφος, η οποία έφυγε από την εταιρεία με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η συνάδελφος - πλέον μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί 4 ετών και οι γονείς υπερήλικες και πάρα πολύ μακριά ανήμποροι να βοηθήσουν - ψάχνει για πρωινή εργασία ΜΟΝΟ για πρωινή χωρίς καμία δυνατότητα να εξυπηρετήσει ούτε ένα απόγευμα.
Η απάντηση του περιφερειακου αρνητική και με την δικαιολογία ότι θα γίνει χαμός με τις υπόλοιπες που δουλεύουν βάρδιες ( πρωί - απόγευμα βδομάδα με Βδομάδα) και ότι έχει ξαναγίνει διευκόλυνση και έγινε ο κακός χαμός.
Εγώ τους είπα ότι Η εταιρεία μπορούσε να καλύψει άνετα την κοπέλα αλλά δεν το κάνει, πρώτον και κυριότερο γιατί δεν θέλει ο ίδιος και κρύβεται πίσω από τις αδικαιολογητες αντιδράσεις μερικών ηλιθιων.
Κρίμα.
Εγώ λέω ο φίλος να πάει να μιλήσει, αν όχι μπορεί να σώσει την φετινή του σεζόν και να χάσει τις επόμενες -
Επιχειρηματίας ανοίγει σουβλατζίδικο.
Ανοίγει αγγελίες εργασίας για 5 ντελιβεράδες σε βάρδιες και καθημερινή εργασία.
Εμφανίζονται αρκετοί, επιλέγει 4 άντρες και μία γυναίκα.Επιχειρηματίας λοιπόν θέλει να στηρίξει την επιχείριση του σε 5 διανομείς φαγητού.
Μπορεί η επιχείριση να παραμείνει ανοιχτή, αν από τους 5 ντελιβεράδες καθημερινά εργάζονται ο ένας ή οι δύο; Και οι υπόλοιποι για διαφόρους λόγους να μην εμφανίζονται στην εργασία;
Απλό ερώτημα.
Τελικά πόσους ντελιβεράδες πρέπει να πάρει το σουβλατζίδικο ώστε καθημερινά να έχει την παρουσία 5 διαφορετικών εργαζομένων για τις παραδόσεις;
Μήπως το παραπάνω το βλέπετε και εκεί που εργάζεστε;
Ρωτάω εγώ τώρα...
Και ρωτάω γιατί εγώ προσωπικά αυτό το βιώνω τα τελευταία 15 χρόνια.
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Βέβαια εκτός από τα κολλήματα που έγραψε ο @gatoz που μόνο ο εργοδότης γνωρίζει τις δυνατότητες είναι και η θέληση των προϊσταμένων να εξυπηρετήσουν τον εργαζόμενο αλλά και η διάθεση των συναδέλφων να καλύψουν τα κενά.
Πρόσφατα μεσολάβησα να περάσει συνέντευξη μια πρώην συνάδελφος, η οποία έφυγε από την εταιρεία με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η συνάδελφος - πλέον μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί 4 ετών και οι γονείς υπερήλικες και πάρα πολύ μακριά ανήμποροι να βοηθήσουν - ψάχνει για πρωινή εργασία ΜΟΝΟ για πρωινή χωρίς καμία δυνατότητα να εξυπηρετήσει ούτε ένα απόγευμα.
Η απάντηση του περιφερειακου αρνητική και με την δικαιολογία ότι θα γίνει χαμός με τις υπόλοιπες που δουλεύουν βάρδιες ( πρωί - απόγευμα βδομάδα με Βδομάδα) και ότι έχει ξαναγίνει διευκόλυνση και έγινε ο κακός χαμός.
Εγώ τους είπα ότι Η εταιρεία μπορούσε να καλύψει άνετα την κοπέλα αλλά δεν το κάνει, πρώτον και κυριότερο γιατί δεν θέλει ο ίδιος και κρύβεται πίσω από τις αδικαιολογητες αντιδράσεις μερικών ηλιθιων.
Κρίμα.
Εγώ λέω ο φίλος να πάει να μιλήσει, αν όχι μπορεί να σώσει την φετινή του σεζόν και να χάσει τις επόμενεςλυπαμαι αλλα εχει δικιο ο περιφερειακος σου!!!
το εχω δει να συμβαινει με τα ματια μου!!!
εαν για καποιο λογο κανεις διευκολυνση σε καποιον, σηκωνονται οι υπολοιποι, για την ακριβεια οι υπολοιπες στον αερα και σου πηδανε την επιχειρηση.... δεν νοιαζει κανενα εργαζομενο τι κανει ο συναδελφος του, φιλοτομαρισμος στο μαξ -
Ενώ κανονικά θα έπρεπε ο περιφερειακός να κάνει την πρόσληψη για ανθρωπιστικούς λόγους και να φορτώσει στο υπόλοιπο team, τις απογευματινές βάρδιες. Οι άλλοι του team δεν είναι άνθρωποι. Είναι οι μακάκες της περίπτωσης.
Ο περιφερειακός δεν είχε τα κάκαλα να γυρίσει να πει ότι υπάρχει κανονισμός λειτουργίας στην επιχείρησή του και ότι τον ακολουθεί πιστά. Τα έριξε στους εργαζομένους. Κλασσική περίπτωση εργοδότη.
-
Ετσι ακριβώς και το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι οι βάρδιες των υπολοίπων δεν θα αλλάξουν εξαιτίας της.
Απλά να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα...
Και τι χειρότερο όλων?
Μόνο γυναίκες εναντιωθηκαν, ο φεμινισμός at its finest.
@storm Είμαστε εταιρεία 10.000 υπαλλήλων αλλοίμονο αν δεν μπορεί η εταιρεία να σταθεί σε ένα συνάνθρωπο άρρωστο ή με προβλήματα όπως η κοπέλα που ανέφερα... Αλλοίμονο μας -
Ετσι ακριβώς και το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι οι βάρδιες των υπολοίπων δεν θα αλλάξουν εξαιτίας της.
Απλά να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα...
Και τι χειρότερο όλων?
Μόνο γυναίκες εναντιωθηκαν, ο φεμινισμός at its finest.
@storm Είμαστε εταιρεία 10.000 υπαλλήλων αλλοίμονο αν δεν μπορεί η εταιρεία να σταθεί σε ένα συνάνθρωπο άρρωστο ή με προβλήματα όπως η κοπέλα που ανέφερα... Αλλοίμονο μαςΤο παράδειγμα που αναφέρεις είναι και ο λόγος που εργαζόμενοι δεν παίρνουν αυξήσεις η μισθό αναλόγως των προσόντων τους. Αυτό είμαστε! Η Ελλάδα του όλοι ίσοι για να καλύπτουμε τις δικές μας αδυναμίες.
-
@storm Είμαστε εταιρεία 10.000 υπαλλήλων αλλοίμονο αν δεν μπορεί η εταιρεία να σταθεί σε ένα συνάνθρωπο άρρωστο ή με προβλήματα όπως η κοπέλα που ανέφερα... Αλλοίμονο μας
Εγώ θεωρώ ότι η στελέχωση των επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της επιχείρισης και αφετέρου να υπάρχει εργασιακή ηρεμία και ειρήνη εντός του εργασιακού χώρου.
Θεωρώ ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα.
Από εκεί και πέρα ο κάθε εργοδότης είναι υπεύθυνος να αξιολογήσει τις περιπτώσεις προσλήψεων και τους εργαζομένους του.
Αν π.χ. εγώ θέλω να προσλάβω 5 developers για να είμαι σίγουρος ότι τελικά θα έχω δύο που θα μου προσφέρουν έργο, τότε κάτι δεν πάει καλά...
Σε μία τέτοια περίπτωση εργάζομαι τα τελευταία χρόνια. Όμιλος πάνω από 15 χιλιάδες υπάλληλοι, τμήμα με 5 υπαλλήλους και έχω φθάσει στο σημείο να είμαι μόνος μου... Γιατί; Γιατί οι άλλοι 4 είναι αλλού για αλλού.
Και τελικά τι κάνω; Λευκή απεργία. Φαίνεται άλλωστε. Γράφω εδώ μέσα.
Τι πρέπει να κάνει ο εργοδότης; Να προσλάβει άλλους 4; Να διώξει εμένα; Να κλείσει το μαγαζί; Να πάμε όλοι για βρούβες;
Πάντως το καρότσι δεν τσουλάει με τέτοιες πρακτικές.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@storm Είμαστε εταιρεία 10.000 υπαλλήλων αλλοίμονο αν δεν μπορεί η εταιρεία να σταθεί σε ένα συνάνθρωπο άρρωστο ή με προβλήματα όπως η κοπέλα που ανέφερα... Αλλοίμονο μας
Εγώ θεωρώ ότι η στελέχωση των επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της επιχείρισης και αφετέρου να υπάρχει εργασιακή ηρεμία και ειρήνη εντός του εργασιακού χώρου.
Θεωρώ ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα.
Από εκεί και πέρα ο κάθε εργοδότης είναι υπεύθυνος να αξιολογήσει τις περιπτώσεις προσλήψεων και τους εργαζομένους του.
Αν π.χ. εγώ θέλω να προσλάβω 5 developers για να είμαι σίγουρος ότι τελικά θα έχω δύο που θα μου προσφέρουν έργο, τότε κάτι δεν πάει καλά...
Σε μία τέτοια περίπτωση εργάζομαι τα τελευταία χρόνια. Όμιλος πάνω από 15 χιλιάδες υπάλληλοι, τμήμα με 5 υπαλλήλους και έχω φθάσει στο σημείο να είμαι μόνος μου... Γιατί; Γιατί οι άλλοι 4 είναι αλλού για αλλού.
Και τελικά τι κάνω; Λευκή απεργία. Φαίνεται άλλωστε. Γράφω εδώ μέσα.
Τι πρέπει να κάνει ο εργοδότης; Να προσλάβει άλλους 4; Να διώξει εμένα; Να κλείσει το μαγαζί; Να πάμε όλοι για βρούβες;
Πάντως το καρότσι δεν τσουλάει με τέτοιες πρακτικές.
και υποχρεωσεις να συμπληρωσω....
αναλογικα φυσικα με την αμοιβη και τις παροχες τους
πρεπει να παντα να ειναι τυπικα και η εργασιακη ειρηνη διαχυτη. κολλητοι δεν μπορει να ειναι ολοι αλλα πρεπει ο εργαζομενος να προστατευεται, ειδικα τις στιγμες που μπορει να γινει ευαλωτος αυτος ή η οικογενεια του.
επισης μονο πολυ μεγαλη εταιρεια σαν αυτη που περιγραφεις μπορει να αντεξει τετοιες καταστασεις. οι μικρες, κλεινουν εαν συμβει!
-
Η πολύ μεγάλη εταιρεία μπορεί και να αντέξει όπως ακριβώς τα λες.
Ο φιλότιμος εργαζόμενος όμως θα αντέξει;Εγώ πάντως για αυτό ψάχνομαι να βρω άλλη εργασία. Βαρέθηκα, κουράστηκα, μπούχτισα να είμαι το μαξιλαράκι άλλων και να έχω πετάξει τη δική μου ζωή στον κάδο των αχρήστων.
Και έχω γίνει πολύ σκληρός άνθρωπος στα θέματα αυτά.
-
Ο φιλότιμος εργαζόμενος όμως θα αντέξει;Εγώ πάντως για αυτό ψάχνομαι να βρω άλλη εργασία. Βαρέθηκα, κουράστηκα, μπούχτισα να είμαι το μαξιλαράκι άλλων και να έχω πετάξει τη δική μου ζωή στον κάδο των αχρήστων.
μαζι σου....
μακαρι να ειχα αναγκες στο αντικειμενο σου, μακαρι
θεωρω οτι στις μικρες εταιρειες ειναι αλλο το κλιμα.... -
Καλά μία επαφή μπορεί να βρει κοινό τόπο και να έχουμε 2 εκεί μέσα μαζί με τον Νικ...
που επ΄ ευκαιρία έχουμε καιρό να τον ακούσουμε...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Καλά μία επαφή μπορεί να βρει κοινό τόπο και να έχουμε 2 εκεί μέσα μαζί με τον Νικ...
που επ΄ ευκαιρία έχουμε καιρό να τον ακούσουμε...
αν θελει ξερει που να στειλει, οπως βεβαια και ξερει οτι εδω ειμαστε λογισμικαδες
φυσικα θα χαρω εαν υπαρξει κοινος τοπος -
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
μαζι σου....
θεωρω οτι στις μικρες εταιρειες ειναι αλλο το κλιμα....Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Η ειδικότητά μου είναι ιδιαίτερα περίεργη και ψάχνω σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Είμαι όμως ιδιαίτερα επιφυλακτικός, γιατί εκεί έξω οι περισσότερες εταιρείες αναζητούν "μαξιλαράκια".
Και ήδη την προηγούμενη βδομάδα και χθες έπεσα σε δύο τέτοιες περιπτώσεις πολύ μεγάλων εταιρειών που με κάλεσαν.
Τόσα χρόνια στο χώρο, έχω μάθει να ξεχωρίζω την παπάτζα...
-
-
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
μαζι σου....
θεωρω οτι στις μικρες εταιρειες ειναι αλλο το κλιμα....το ίδιο θεωρώ και γω. Ειναι καλύτερο το κλίμα στις μικρές.
Το λέω εγώ που κυρίως σε Μεγάλες δουλεύω
το αλλο με τα ιδια δικαιωματα.....
Ισα και ίδια έχουν στα χαρτια παντού. Αλλά κάποιοι ειναι πιο ισοι από κάποιους άλλους. Παντου αυτό. Οτιδήπωτε άλλο απλά δεν ισχύει.
-
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
μαξιλαράκια
Τι εννοείς;
Προσλήψεις όχι επειδή προέκυψε πραγματική ανάγκη και άνοιξαν θέσεις εργασίας, αλλά επειδή υπάρχουν ενδοεταιρικά προβλήματα με το υπαλληλικό προσωπικό και προσπαθούν να τα λύσουν με προσλήψεις.
Εγώ έπεσα (χωρίς να στείλω βιογραφικό, χωρίς να έχω γνώση για κάποια αγγελία) σε δύο τέτοιες εταιρείες χθες και την προηγούμενη βδομάδα. Με προσέγγισαν γιατί έψαχναν (και ψάχνουν) άνθρωπο για να κάνει την "βρώμικη" δουλειά. Και με πίεσαν κιόλας, ενώ τους εξηγούσα ότι δεν είμαι κατάλληλος για αυτές τις θέσεις εργασίας.
Και αντί να ψάχνουν στους νέους που θεωρητικά έχουν διάθεση και ίσως θα ήθελαν να ψηθούν, να αποκτήσουν εμπειρία, ψάχνουν στους προσυνταξιούχους για να επιλύσουν τα ενδοεταιρικά τους προβλήματα.
-
Η αλήθεια είναι ότι και εμένα στο linkedin μου στέλνουν συνεχώς μηνύματα ενώ δεν έχω βάλει ότι είμαι διαθέσιμος. Και δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κόσμος με προσόντα που ψάχνει δουλειά. Όπως και υπάρχουν εταιρείες που για κάποιο λόγο βάζουν την ίδια αγγελία εδώ και χρόνια...
-
Όπως έχω γράψει και παλιότερα οι μόνιμες ίδιες αγγελίες στο linkedin αλλά και στα γνωστά site (Kariera/skywalker κλπ...) είναι fake αγγελίες και υπάρχουν λόγοι που το κάνουν αυτό οι (συνήθως μεγάλες) εταιρείες.
Είναι σαν το car.gr που μεγάλοι έμποροι μεταχειρισμένων αφήνουν τις αγγελίες αυτοκινήτων που έχουν πουληθεί να είναι μόνιμα ενεργές.
-
Στον χώρο της τεχνολογίας συνήθως οι καλές προτάσεις έρχονται στα μουλοχτά, πολύ πριν βγουν δημόσια.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....