-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Και μετά σου έρχεται η εφορία και σου λέει 30000 - 29 % για φόρο , (8700) . Αλλά θέλει και 100 % προκαταβολή , άλλα 8700 που θα τα πάρεις πίσω του αγίου π....τσου ανήμερα , ή μάλλον την επομένη γιατί είναι αργία ....
Αυτην τη ρημαδα την προκαταβολη μην την υπολογιζετε καθε χρονο διπλη γιατι μονο την πρωτη χρονια ισχυει αυτο, σε ολες τις επομενες εισαι καλυμμενος απο την προκαταβολη της προηγουμενης χρονιας.
Η προκαταβολή λογίζεται σε κάθε επόμενη σε κάθε επόμενη φορά, μέχρι να κλείσεις.
-
Αρχικά για την προκαταβολή .
Δεν την υπολογίζουμε τυπικά αλλά ουσιαστικά .
Στο παράδειγμα μου , λέω ότι σου έρχεται μία δουλειά μεγάλη και αντί να σε ανεβάσει να αναπτυχθείς , αναπτύσσει το ξυστοκράτος ΜΟΝΟ .
Και η προκαταβολή ήταν πολύ παλιά 30 % , μετά για χρόνια 55 % και μέσα στην κρίση την πήγαν 80 και 100 % . Και βέβαια το χειρότερο είναι ότι για να στην επιστρέψουν , ΑΝ την επόμενη χρονιά δεν πας καλά και υπολόγιζες με αυτή να βγάλεις τα σπασμένα παίρνεις τα @@ σου καθότι τα @@ θα σου κάνουν έλεγχο και μετά θα καθυστερούν καθ΄ότι έχουν εντολές να μην πληρώνουν .
Η πεθερά μου έκανε 2,5 χρόνια να πάρει την πρώτη σύνταξη χηρείας και από το άλλο ταμείο ακόμα τίποτα , ενώ για τα ψίχουλα του επικουρικού , παίζει και να μην προλάβει .
Βέβαια 10 μήνες ζούσε με το τίποτα και μέχρι τα 2,5 χρόνια με 340 , που τώρα έγιναν 440 και θα έπρεπε να παίρνει συνολικά γύρω στα 900 .
Μέχρι τότε βέβαια πρέπει να σε ζει κάτι άλλο , αλλά ΕΝΦΙΑ και ΔΕΗ πρέπει να πληρώνεις , όπως και να τρώς και να πληρώνεις φάρμακα .
Για αυτά δεν φταίει ο καπιταλισμός , αλλά ο κομμουνισμός που βιώνουμε σε αυτή την χώρα από το 1977 με τον τεράστιο κρατισμό και τους αχόρταγους ξύστες .
Είδατε πόσο χαλαρά το πέρασαν όλοι , ότι το πασοκ πήρε μίζες από τις μεγάλες εταιρείες ΜΟΝΟ το 2000 , ΕΞΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ , όπως κατέθεσε με αποδείξεις ο Τσουκάτος στην δίκη του ? Ελάχιστη δημοσιότητα και κατά τα άλλα ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ , που συμφωνούσανε και κάποιοι εδώ μέσα και τσακωνόμαστε .
Σκεφτείτε τι λεφτά έχουν φάει όλοι αυτοί , πόσο έχουμε τριπλοπληρώσει κάθε έργο και σκεφτείτε γιατί η χώρα είναι σε κρίση .
Αν είμαστε στο 1909 , το Γουδί θα έκανε υπερωρίες για 5-6 χρόνια και ο πληθυσμός θα είχε μειωθεί σημαντικά...
-
μια οικογενεια σε αστικο κεντρο, πλειοψηφια αλλωστε, με δυο παιδια και σπιτι που ΔΕΝ το κληρονομησε σημαινει
- 500 για ενοικιο/δανειο
- 500 για εκπαιδευση (οχι ιδιωτικα, φροντιστηρια, υποστηρικτικα κλπ κατα μεσο ορο, αφου καποια στιγμη θα ερθει η χρονια των πανελλαδικων και το πανεπιστημιο)
- ρευμα 200
- τηλεφωνα κινητοσταθερα - ιντερνετια 100
- ενφια 100 (ενα διαμερισματακι βαζω μονο και κανενα κληρονομικο χωρις αποδοση)
- μετακινησεις 300 (βενζινες-εισιτηρια-κοστος οχηματος-συντηρηση)
- κοινοχρηστα-θερμανση 150
Δεν είναι εξωπραγματικά τα έξοδα, εφόσον μιλάμε για μία μέση 4μελή οικογένεια που πληρώνει ενοίκιο ή δάνειο, το 30% του συνόλου δηλαδής, γιατί το υπόλοιπο 70% έχει κληρονομήσει σπίτι που το έφτιαξαν (σε άλλες εποχές) οι στυλοβάτες του συστήματος, τα πεθερικά.
Θα διόρθωνα το ρεύμα στα 120-150 ευρώ και το ένφια στα 50. Μετακινήσεις μιλάμε για ένα μέσο ιχ, όχι ζμπορ 2.000 κυβικώνε. Πάντα μιλάμε για συνολικό κόστος οχήματος, όχι μόνο βενζίνες, σέρβις, τέλη, ασφάλεια και το λήξαμε, έχει κι άλλες χρεώσεις το ιχ.
Αυτά που κερδίζεις από τα 3 και 5 θα αναγκαστείς να στα δώσεις σε επιπλέον έξοδα μετακίνησης για έξτρα ιχ, ή σκούτερ/παπιά, αλλά και λεωφορεία, μετρά, ή και σε στεγαστικό αν η δόση είναι μεγαλύτερη από τα 500 ευρώ.
Βάλτε ότι το 50% του κοζμάκη (βάσει στατιστικών) έχει και εξοχικό, που μπορεί να είναι απλώς το πατρικό της οικογένειας στο χωριό, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάτι υπάρχει, ο λογαριασμός ανεβαίνει κι άλλο.
Οπότε, ας μείνουμε στο σύνολο αυτού του υπολογισμού, είναι αρκετά ρεαλιστικός.Φυσικά, άμα μπούνε στην εξίσωση και σπουδές παιδιώνε, είτε κοντά, είτε, ακόμη χειρότερα, μακρυά από το σπίτι, ή και στο εξωτερικό, ή και μάστερζ, πάει αλλού το πράγμα.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για αυτά δεν φταίει ο καπιταλισμός , αλλά ο κομμουνισμός που βιώνουμε σε αυτή την χώρα από το 1977 με τον τεράστιο κρατισμό και τους αχόρταγους ξύστες .
Εδω συμφωνω απολυτα, αλλα ειναι μια κατασταση που συντηρουν ολες οι κυβερνησεις.
-
Λαπ όλα τα έξοδα υπολογίζονται , αλλά υπάρχουν και τα ανελαστικά και η κονσομασιόν έχει ....εναλλακτική...
Εχω τον πρώτο ξάδελφο , έχουμε και το ίδιο ονοματεπώνυμο , ζει στο Παρίσι με 3 μικρά παιδιά , είναι Μηχανικός , μένει σε 87 τμ , βγάζει γύρω στα 100 χιλ τον χρόνο και δεν πληρώνει καθόλου φόρο , λόγω των παιδιών . Αλλά λεφτά για να αγοράσει σπίτι ΔΕΝ του μένουν . Και είναι και ψιλομαζεμένος . Και δεν έχει και παιδικά έξοδα λόγω μικρής ηλικίας τους .Οπότε η λογική είναι πως μπορείς να ζεις ανάλογα με τα εισοδήματα σου και όχι πως ΘΕΛΕΙΣ να ζεις .
Εδώ λοιπόν μιλάμε για πάγια έξοδα και με τον Γάτο θα φάμε τα μουστάκια μας και εγώ έχω αληθινά...
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΝΤΑΥΘΑ- δεη να σου στειλω να μου πλερωσεις τα 429 του διμηνου? ουχι εκκαθαριστικού?
- 150 ειναι ανα παιδι το φροντιστηριο ξενης γλωσσας το μηνα. με αποδειξη ε? χ2 πλεον, αγγλικοφριτζιδα. για πανελληνιες, ενα 10ρικακι η 3η και απο ενα 5000 1η/2α λύσιουμ περ πις. επισης με αποδειξις. ή και οχι. πλας μπαλλα-αθλημα απο ενα 20αρικακι. μετα δεν ειναι παιδια, ειναι φοιτητες ή ανεργοι. 250αρικακι ουτε για καφεδες-εισητηρια. μονο οι ρομπες του πιτσιρικα στη φαρμακευτικη πανε ενα 50αρι και κατι βιβλιαρακια στην οδοντιατρικη της μικρας, 130 το χθεσινο μονον. και ειναι αθηνα. επαρχια πουλιεσαι...
- κοινοχρηστα. σε πολυκατοικιες συντροφε μικρες, ειναι 60-100 ο μηνας καλοκαιρι+300 το μηνα χειμωνα. ζημιες-επισκευες καθε καποια χρονια? οχι? ζακετα? σ/κ καθαρισμα σκαλες εναλαξ? σε 100 του μου μενω, οχι σε παλατι, αν κανω σεξ - σπανιο αυτο - με τη γυναικαρα των 80s, θα βαραει μαλακια ο αλλος απο τα κριτς στο κρεβατι...
- Τηλεφωνα δινω 37 νοβα σταθερα+καρτες για 2 νεανιες+καρτα για γυναικα+κοστος συσκευων για ολους. τι λες?
- 300 μετακινησεις ειναι λιγα. με το γαλλικο - μπορεις να χαιρεσαι - η γουάιφ εχει ενα 30ρακι τη βδομαδα. και 14000 χιλιαρικακια κοστος στη δεκαετια μονο αμαξι. οχι? τεσσερα κατοσταρικακια η ασφαλεια της. οχι? ενα 500 τα σερβις και οι ατυχιες της χρονιας? σε μουά? πεζω?
- ενφια. να σου στειλω ε9 πι-εμ?
- εφκα. μειωθηκε? που το ειδες? μηπως ειδες οτι ανεβηκε η βαση υπολογισμου και το ταβανι? ελαχιστος μισθος λεει. κανε ενα επι. τα αναδρομικουλια που μας ερχονται? ξερς, επικουρικα κλπ ...τον αλλο μηνα...
- κατι που δεν εβαλα. ασφαλειες? ιδιωτικες. εκτος αν πας αττικο εφημερια και περιμενεις 1347 γυφτους.
- ΔΕΗ τετράμηνο γύρω στις 1500 κιλοβατώρες . Εκκαθαριστικό 180 , το άλλο 120 , άρα 75 μηνιαίως , που να γίνουν 80-90 . Σπίτι 110 τμ .
- Για το φροντιστήριο ξένης γλώσσας έμαθα τώρα ότι είναι πιο κάτω από ότι λες , επειδή πάει ο γιος για να πάρει το τελικό πτυχίο της δεύτερης γλώσσας , αλλά τώρα θα είναι στο σπίτι του στον πρώτο ύπνο για να τον ενοχλήσω...
Εντιτ . Μου είπε η σύζυγος ότι είναι 120 για 16 ώρες σε επίπεδο προφίσενσυ με απόδειξη , αλλά αυτό είναι μία χρονιά .
Οι πανελλήνιες , δεν θα διαφωνήσω στα ποσά είναι μόλις 3 χρόνια στην ζωή ενός παιδιού και του γονιού του αντίστοιχα .
Οπότε θα πρέπει να το κάνεις αναλογικά . Για το χαρτζηλίκι έχουμε 15 € η κάρτα των ΜΜΜ και με άλλα 200 € μια χαρά την βγάζουν , αυτή την εποχή .Βέβαια πριν την κρίση , τα παιδιά των φίλων μου έπαιρναν χαρτζηλίκι 20-50 % περισσότερο από τον μισθό που παίρνουν σήμερα , αλλά αυτό ήταν ξεφτίλα . Όπως και τα μπουζούκια τις Τρίτες γιατί δεν ήταν κυριλέ να πηγαίνεις όταν πάει η πλέμπα...
Επειδή εγώ είμαι φοιτητής της δεκαετίας του 70 , όσα συμβαίνουν αυτή την δεκαετία μου είναι οικεία . Της προηγούμενης ήταν παράλογα . Ασε που μπορούν με κάποια ψιλομεροκαματάκια να μην κοστίζουν και τόσο , ακριβώς όπως συνέβαινε παλιά και όχι την εποχή της χλιδανεργίας .
Καλά βρε συ οι ρόμπες κάνουν 10 € η μία και σε ψάξιμο και χαμηλότερα , τι είναι το 50άρι που λες . Και τα βιβλία είναι δωρεάν σχεδόν όλα . Και να βλέπεις και όλα τα τμήματα όχι μόνο κάποια που έχουν έξοδα και υποχρεωτικές παρακολουθήσεις . Γιατί τα περισσότερα δεν έχουν .
- Κοινόχρηστα . Εδώ θα σε φάω λάχανο... Μένω όπως είπα σε 110 τμ , τελευταίος όροφος στο εξωτικό Χαλάνδρι , πανταχόθεν ελεύθερος και με τσακίζουν οι άνεμοι και το κρύο . Πολυκατοικία του 2001 , δική μου εννοείται , με συμβατικές αλλά σωστές μονώσεις , όχι τίποτα υπερβολικό και καλά κουφώματα , όχι πάλι τίποτα εξωτικό .
Η θερμοκρασία του σπιτιού ΜΟΝΙΜΑ από 19-21 βαθμούς και η θέρμανση ήταν 80 ώρες τον Δεκέμβριο και 50 τον Ιανουάριο .
Εχουμε και 600 τμ κήπο και διάφορα άλλα έξοδα και πληρώνουμε και νερό και τα κοινόχρηστα είναι τον χειμώνα για μένα που καίω και αρκετές ώρες την θέρμανση , είμαι πάντα στην πρώτη τριάδα και διαχρονικά , περί τα 200 € τους 3 μήνες του χειμώνα και πέφτω στα 40 € το καλοκαίρι . Οπότε με 1000 τον χρόνο είμαι εντάξει . Οι άλλοι πληρώνουν λιγότερα και ένας φίλος με 210 τμ περισσότερα και γκρινιάζει ....
Οπότε μέση τιμή θα έβαζα τα 80 € τον μήνα για όλους . Και εδώ έχουμε στην κοινόχρηστη ΔΕΗ αποθήκες και γκαράζ και σκάλες , συνολικά 364 τμ και έχουμε στα κοινόχρηστα 130 ΔΕΗ τον μήνα και νερό λόγω του κήπου πάνω από 1000 τον χρόνο και κηπουρό και καθαρισμό και πρόγραμμα συντήρησης κοινοχρήστων και είμαστε 10 διαμερίσματα σε σύνολο 1000 τμ .
Επισκευές έχουμε ψιλοπράγματα , δηλαδή κάτι στο ασανσέρ , τώρα αλλάξαμε κλειδαριά στην εξώπορτα (450 €) , αλλά έχουμε κεφάλαιο και τα μοιράζουμε στην εκτός πετρελαίου σεζόν . Τώρα που κοντεύει τα 20 χρόνια η πολυκατοικία θα κάνουμε μία σοβαρή συντήρηση στην ταράτσα που θα κοστίσει γύρω στα 2500 € , αλλά πάλι θα μοιραστεί σε μήνες και βέβαια είναι μία στα 20 χρόνια και θέλει και βάψιμο εξωτερικό , οπότε ναι στα 30 χρόνια θα χρειαστούμε 10000 . Δηλαδή 2,78 τον μήνα αναλογικά σε αυτά τα 30 χρόνια .
Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες που έχω φτιάξει και έχω επαφές μαζί τους .
Τώρα όταν λες μικρές , ας πάμε σε μία των 4 διαμερισμάτων με μηδενικό κήπο , με ΔΕΗ των 50 € και 60 συντήρηση ασανσέρ , νερό το πάγιο και 6 € το πρόγραμμα συντήρησης και κοινοχρήστων . Πως θα περάσουν τα 50 τον μήνα ?Αν βέβαια μιλάμε για αμόνωτα κτίρια , τότε ξεφεύγει . Η μάνα μου για αρχαία διπλοκατοικία καταναλώνει σχεδόν το 70 % του πετρελαίου που καταναλώνουμε εμείς στην πολυκατοικία για ανάλογη θέρμανση .
Αλλά αυτά είναι παλιά προβλήματα και υπήρξαν και καλές εποχές που έπρεπε όλοι να κάνουν στοιχειώδη μόνωση . Σε κάποιους που τους κάναμε ανακαίνιση , όταν τους είπα τι διαφορά θα είχαν , δεν με πίστευαν και μετά πάθαιναν πλάκα με μείωση 60-70 % του κόστους θέρμανσης και ψύξης και όχι με τίποτα εξωτικά πράγματα .
-
Τηλέφωνα 39 τον μήνα για πακέτο με απεριόριστο σταθερό και 3 ώρες κινητά , 11 ώρες κινητό , 2 γίγα , 1 γίγα σε σιμάκι και 2 ώρες σε καρτοκινητό δωρεάν . Αντε και άλλο ένα φοιτητικό κινητό που είναι πολύ χαμηλά όπως μαθαίνω .Νόβες και τέτοια ουχί . Για εμάς δεν μας τραβάει , για τον γιο στο σπίτι του , έχει άλλες προτεραιότητες..
-
Για το αμάξι είναι περίπλοκα τα πράγματα . Δεν θα σταθώ στα πόσο δίνουμε , γιατί έχω σήμα 690 , αλλά θα σου πω ότι δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο από το λήζινγκ . Οπότε όταν με 180-200 παίρνεις αμαξάρα για λήζινγκ και με χαμηλό κόστος καυσίμου , το αμάξι είναι λιγότερο . Ακόμα και το μεγάλο γαλλικό μου που είναι δεκαετίας φέτος έχει 280 ασφάλιστρα τον χρόνο και 1000 καύσιμα . Βλάβη έβγαλε την πρώτη φέτος και ήταν ακριβή , μέχρι τώρα τα σέρβις να ήταν συνολικά 1500 εκτός ελαστικών . Αλλά το δεύτερο που είναι φέτος 14 ετών και έχει μόνο 80000 χλμ έχει ελάχιστο κόστος και βλάβες μετά τα 10 χρόνια στα 500 ευρώ συνολικά .
Οπότε κόστος 300 τον μήνα με αμάξι δικό σου , είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ χλίδα . Αλλιώς να δούμε αμάξι αξίας 20000 που έχεις δώσει το προηγούμενο 6000 και το κρατάς 8 χρόνια. Εχεις τόκους κεφαλαίου αστείους αυτή την εποχή και μην βάλουμε χρηματοδοτήσεις γιατί θα μπλέξουμε . Ασφάλεια 8 Χ 300 , σέρβις 8 Χ 125 , βλάβες 300 , αναλώσιμα 1000 , λάστιχα , μπαταρία , τακάκια . Τέλη κυκλοφορίας 8 Χ 150 και είναι και πολλά αυτή την εποχή , αλλά βάζω και εμάς τους παλιούς . Οπότε πάμε στα 6000 , βάζω και άλλα 1000 για κάτι που ξεχνάω και 20000 το αμάξι μείον 7000 η πώληση του , δηλαδή 20000/8 = 2500 τον χρόνο . Πάμε στα 208,33 μηνιαίως και έχουμε και 15000 χλμ που είναι γύρω στα 900 ευρώ τον χρόνο , ήτοι σύνολο με 283,33 τον μήνα .
Και μιλάμε για χλίδα , αφού το αμάξι μπορεί κάλλιστα να κάνει 16000 καινούργιο και να πωληθεί 6000 μτχ στην 8ετία ή 4000 στην 12ετία και το κόστος να έχει αυξηθεί μόνο κατά 2000 στα πάγια και άλλα 3600 σε καύσιμο , αλλά το συνολικό να είναι 16000+11600-4000=23600/12/12 = 163,88 τον μήνα .Πάντα μιλώντας για μέσες περιπτώσεις , γιατί υπάρχουν και άλλοι που χαλάνε και 500 τον μήνα με ακριβά αμάξια και άλλοι που χαλάνε 120 τον μήνα αγοράζοντας μόνο μτχ 8ετίας .
-
ΕΝΦΙΑ να μην μου στείλεις γιατί είμαι οικογενειακώς 5ψήφιος....
Αλλά ότι σου γράφω ισχύει . Δηλαδή 300-400 για ένα μέσο σπίτι και το 500άρικο δύσκολα το περνάς . -
ΕΦΚΑ για τους μη έχοντες μειώθηκε . Για τους έχοντες αυξήθηκε . Πονάει για τους έχοντες αλλά το θεωρώ πιο δίκαιο από πρίν . Και μην κοιτάς το ΕΤΑΑ και τα επικουρικά . Κοίτα τον ΟΑΕΕ που είχε 450 τον μήνα σε εποχές κρίσης επί πιτσαδόρου του ηλιθίου...
Που σημαίνει με το 20,38 που έχουμε πλέον , τα 450 τον μήνα αντιστοιχούσαν σε 22000 € ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ τον χρόνο ήτοι 2000 τον μήνα γιατί άδειες δικαιούνται όλοι .
- Ασφάλειες ιδιωτικές είναι μεγάλη ιστορία . Είναι ιδιωτικές σε έκδοση ελλαδιστάν . Να μην σου τύχει η στραβή . Και έχει τύχει τώρα σε φίλη που έχει μόνο ιδιωτική και ευτυχώς που βοηθάει ο ΕΦΚΑ ακόμα και αν είναι ανασφάλιστη και δεν έχει δουλέψει ποτέ . Νόμιζε και αυτή ότι θα ήταν εξασφαλισμένη...
Οπότε οι 1347 ρομά σε ένα δωμά , είναι θέμα , αλλά και οι άλλοι που χρεώνουν 5 φορές πάνω από τα τιμολόγια του δημοσίου , είναι και αυτοί της ίδιας τάξης και ας είναι ασπρουλιάρηδες...
Να μην σου τύχει ...
Σεντόνι υπέρδιπλο με έκανες να γράψω και έχω να πάω και στο γραφείο...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
μια οικογενεια σε αστικο κεντρο, πλειοψηφια αλλωστε, με δυο παιδια και σπιτι που ΔΕΝ το κληρονομησε σημαινει
- 500 για ενοικιο/δανειο
- 500 για εκπαιδευση (οχι ιδιωτικα, φροντιστηρια, υποστηρικτικα κλπ κατα μεσο ορο, αφου καποια στιγμη θα ερθει η χρονια των πανελλαδικων και το πανεπιστημιο)
- ρευμα 200
- τηλεφωνα κινητοσταθερα - ιντερνετια 100
- ενφια 100 (ενα διαμερισματακι βαζω μονο και κανενα κληρονομικο χωρις αποδοση)
- μετακινησεις 300 (βενζινες-εισιτηρια-κοστος οχηματος-συντηρηση)
- κοινοχρηστα-θερμανση 150
Δεν είναι εξωπραγματικά τα έξοδα, εφόσον μιλάμε για μία μέση 4μελή οικογένεια που πληρώνει ενοίκιο ή δάνειο, το 30% του συνόλου δηλαδής, γιατί το υπόλοιπο 70% έχει κληρονομήσει σπίτι που το έφτιαξαν (σε άλλες εποχές) οι στυλοβάτες του συστήματος, τα πεθερικά.
Θα διόρθωνα το ρεύμα στα 120-150 ευρώ και το ένφια στα 50. Μετακινήσεις μιλάμε για ένα μέσο ιχ, όχι ζμπορ 2.000 κυβικώνε. Πάντα μιλάμε για συνολικό κόστος οχήματος, όχι μόνο βενζίνες, σέρβις, τέλη, ασφάλεια και το λήξαμε, έχει κι άλλες χρεώσεις το ιχ.
Αυτά που κερδίζεις από τα 3 και 5 θα αναγκαστείς να στα δώσεις σε επιπλέον έξοδα μετακίνησης για έξτρα ιχ, ή σκούτερ/παπιά, αλλά και λεωφορεία, μετρά, ή και σε στεγαστικό αν η δόση είναι μεγαλύτερη από τα 500 ευρώ.
Βάλτε ότι το 50% του κοζμάκη (βάσει στατιστικών) έχει και εξοχικό, που μπορεί να είναι απλώς το πατρικό της οικογένειας στο χωριό, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάτι υπάρχει, ο λογαριασμός ανεβαίνει κι άλλο.
Οπότε, ας μείνουμε στο σύνολο αυτού του υπολογισμού, είναι αρκετά ρεαλιστικός.Φυσικά, άμα μπούνε στην εξίσωση και σπουδές παιδιώνε, είτε κοντά, είτε, ακόμη χειρότερα, μακρυά από το σπίτι, ή και στο εξωτερικό, ή και μάστερζ, πάει αλλού το πράγμα.
Για να τον κάνω ρεαλιστικό εγώ θα έβαζα
- 650 για ενοικιο/δανειο
- 150 για εκπαιδευση (οχι ιδιωτικα, φροντιστηρια, υποστηρικτικα κλπ κατα μεσο ορο, αφου καποια στιγμη θα ερθει η χρονια των πανελλαδικων και το πανεπιστημιο) , μοιρασμένα σε 25 χρόνια μιας οικογενειακής ζωής .
- ρευμα 70
- τηλεφωνα κινητοσταθερα - ιντερνετια 50
- ενφια 50 (ενα διαμερισματακι βαζω μονο και κανενα κληρονομικο χωρις αποδοση)
- μετακινησεις 220 (βενζινες-εισιτηρια-κοστος οχηματος-συντηρηση)
- κοινοχρηστα-θερμανση 80
Αυτά είναι πραγματικές μέσες τιμές χωρίς να ζορίζεσαι καθόλου . Οπότε με 1300 μηνιαία έξοδα περνάς άνετα .
Τα υπόλοιπα , αν θέλεις να χαλάς 10 την ημέρα για σάντουιτς , τυρόπιττα και καφέδες ή και 20 με τσιγάρα , τότε πάμε αλλού . Όπως και αν βγαίνεις σε εστιατόρια ΠΣΚ και χαλάς 150-200 ευρώ μαζί με βόλτες . Ετσι μπορείς χαλαρά να πας στα 3000 τον μήνα . Και μετά να σκοτώνεσαι αν το 3008 στα 35000 είναι πρίμιουμ ή όχι για να μην ξεχνιόμαστε και να συνδέουμε τα θέματα .
Και μιλάω εκ πείρας , γιατί λόγω του εργασιακού αντικειμένου μου , βίωσα μία τρομακτική μείωση των εσόδων από την δουλειά μου στην κρίση , σχεδόν μηδενισμού και μπήκα σε λογική μισθωτού με εισπράξεις ενοικίων που είχα , οπότε ξέρω πόσα είναι τα πραγματικά πάγια έξοδα .
Εννοείται ότι μαζεμένος μπορείς να περάσεις και με 800-900 πάγια . Υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που περνάνε έτσι .
-
- Ναι
- Δίνω 100 ευρώ το κεφάλι το μήνα για κάθε ξένη γλώσσα = 200 σύνολο για δύο παιδιά τινέιτζερζ
3.ΔΕΗ 1.200 το χρόνο, σπίτι 108 τ.μ., οροφοδιαμέρισμα, μεσαίες μονώσεις, χάι εφισσιενσι συσκευές, ελάχιστο ερκοντίσιο
4.τηλέφωνα,κινητά,κάρτες = 80
5.Ναι - 300 για μέσο ιχ, επιμένω, υπάρχουν κρυφά κόστη όπως αυτό της απαξίωσης, το οποίο το πληρώνεις στο τέλος όταν πας να πάρεις καινούργια ρόδα, ή το κεφαλαιουχικό κόστος της δέσμευσης κεφαλαίου
8.Ναι, και βάλε
-
Παρατηρησεις.
Βαλτε νετφλιξ μειωνει τα εξοδα.
Η αποχαυνωση που προσφερει μειωνει τις εξοδους και τις βολτες με το αμαξι. Ειναι τζαμπα σχεδον.Με λιγα λογια θα ζησετε ανετα χωρις ελληψεις και σκεψεις με 2200 -2300 ανα ατομο.
Αυτος πρεπει να να ο στοχος τουλαχιστον για αρχη για τους ανωτατης εκπαιδευσης και σιγα σιγα επονται και οι αλλοι.
Και τα παιδια τα μορφωμενα θα μεινουν στην πενταμορφη χωρα μας και θα γεννουν αβερτα και θα εχουμε μπεϊμπ μπουμ με ομορφα μουτρακια να παιζουν στα παρκα και χαμογελαστους ανθρωπους παντου, θα εχουμε μελλον.Ολη η οικονομια πρεπει να σχεδιαστει γυρω απο αυτο το αξιωμα.
Τις τραπεζες προς το παρον, ερχονται τα μετατεψημα ομολογα υπο αιρεση. Εγγυητης ειναι το δημοσιο.
Τα κοκκινα δανεια πως θα εγγραφουν στον ισολογισμο στις τραπεζες οεο;Βεβαια στο κουρεμα οταν ειναι ανω του 120% της αντικειμενικης αξιας διαγραφεται, αλλα οι αντικειμενικες ανεβηκαν.
Ποια θα ειναι η κεφαλαιακη επαρκεια των τραπεζων; οεο;
Αν ειναι οριακη θα μπορουν να βρουν χαμηλο επιτοκιο στις αγορες;οεο;
Ποιος θα κανει ξανα αυξηση μετοχικου κεφαλαιου και απο που καθως τα χρηματα στο τραμειο χρ. σταθ τελειωσαν; οεο;
Ποσες θα σταματησουν να πληρωνουν οπως μπορουν τους τοκους του ταμειου χρημ. σταθ.;
Ποιος θα πληρωσει σε υψηλη τιμη τις μετοχες των τραπεζων ανταλασοντας τα ομολογα, οεο;
Ερχεται τσουναμακι, χαλοοοοου! -
ΑΝ την επόμενη χρονιά δεν πας καλά και υπολόγιζες με αυτή να βγάλεις τα σπασμένα παίρνεις τα @@ σου καθότι τα @@ θα σου κάνουν έλεγχο και μετά θα καθυστερούν καθ΄ότι έχουν εντολές να μην πληρώνουν .Σε όσες περιπτώσεις ξέρω, η προκαταβολή συμψηφίστηκε αμέσως με τη νέα οφειλή. Για να σου κάνουν έλεγχο, κάτι βρομούσε, ή ήσουν στους επιτηδευματίες 'υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής'.
Αν είχαμε Κομμουνισμό ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΑΝ ΦΟΡΟΙ! Κάτι λίγοι υπήρχαν στην ΕΣΣΔ, σε όσους έβγαζαν ή είχαν κάτι παραπάνω. Ο απλός κόσμος ουσιαστικά δεν πλήρωνε.
-
@lap Για καλοριφερ στους 20 μονιμως, ποσα κοινοχρηστα πληρωνεις; Γιατι εχω αν το αφησω στους 20 μετα θα κανω πιατσα. Φιλη το αφηνε στους 19 κ πληρωσε τον προηγουμενο μηνα 400€ θερμανση.
Επισης θεωρω οτι αν εχεις παιδια εχεις μεσα χαρτζηλικια, ρουχα/παπουτσια κλπ.
Επισης ολοι λετε για σπιτια κ εξοχικα. Ειστε απο τους τυχερους. Δεν ειμαστε ολοι.
Τελος το αμαξι δεν ειναι μονο για βολτες. Αν πχ δουλευεις μακρυα το κοστος δεν ειναι μικρο.
-
Λαπ όλα τα έξοδα υπολογίζονται , αλλά υπάρχουν και τα ανελαστικά και η κονσομασιόν έχει ....εναλλακτική...
Εχω τον πρώτο ξάδελφο , έχουμε και το ίδιο ονοματεπώνυμο , ζει στο Παρίσι με 3 μικρά παιδιά , είναι Μηχανικός , μένει σε 87 τμ , βγάζει γύρω στα 100 χιλ τον χρόνο και δεν πληρώνει καθόλου φόρο , λόγω των παιδιών . Αλλά λεφτά για να αγοράσει σπίτι ΔΕΝ του μένουν . Και είναι και ψιλομαζεμένος . Και δεν έχει και παιδικά έξοδα λόγω μικρής ηλικίας τους .Οπότε η λογική είναι πως μπορείς να ζεις ανάλογα με τα εισοδήματα σου και όχι πως ΘΕΛΕΙΣ να ζεις .
Εδώ λοιπόν μιλάμε για πάγια έξοδα και με τον Γάτο θα φάμε τα μουστάκια μας και εγώ έχω αληθινά...
ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΝΤΑΥΘΑ
- δεη να σου στειλω να μου πλερωσεις τα 429 του διμηνου? ουχι εκκαθαριστικού?
- 150 ειναι ανα παιδι το φροντιστηριο ξενης γλωσσας το μηνα. με αποδειξη ε? χ2 πλεον, αγγλικοφριτζιδα. για πανελληνιες, ενα 10ρικακι η 3η και απο ενα 5000 1η/2α λύσιουμ περ πις. επισης με αποδειξις. ή και οχι. πλας μπαλλα-αθλημα απο ενα 20αρικακι. μετα δεν ειναι παιδια, ειναι φοιτητες ή ανεργοι. 250αρικακι ουτε για καφεδες-εισητηρια. μονο οι ρομπες του πιτσιρικα στη φαρμακευτικη πανε ενα 50αρι και κατι βιβλιαρακια στην οδοντιατρικη της μικρας, 130 το χθεσινο μονον. και ειναι αθηνα. επαρχια πουλιεσαι...
- κοινοχρηστα. σε πολυκατοικιες συντροφε μικρες, ειναι 60-100 ο μηνας καλοκαιρι+300 το μηνα χειμωνα. ζημιες-επισκευες καθε καποια χρονια? οχι? ζακετα? σ/κ καθαρισμα σκαλες εναλαξ? σε 100 του μου μενω, οχι σε παλατι, αν κανω σεξ - σπανιο αυτο - με τη γυναικαρα των 80s, θα βαραει μαλακια ο αλλος απο τα κριτς στο κρεβατι...
- Τηλεφωνα δινω 37 νοβα σταθερα+καρτες για 2 νεανιες+καρτα για γυναικα+κοστος συσκευων για ολους. τι λες?
- 300 μετακινησεις ειναι λιγα. με το γαλλικο - μπορεις να χαιρεσαι - η γουάιφ εχει ενα 30ρακι τη βδομαδα. και 14000 χιλιαρικακια κοστος στη δεκαετια μονο αμαξι. οχι? τεσσερα κατοσταρικακια η ασφαλεια της. οχι? ενα 500 τα σερβις και οι ατυχιες της χρονιας? σε μουά? πεζω?
- ενφια. να σου στειλω ε9 πι-εμ?
- εφκα. μειωθηκε? που το ειδες? μηπως ειδες οτι ανεβηκε η βαση υπολογισμου και το ταβανι? ελαχιστος μισθος λεει. κανε ενα επι. τα αναδρομικουλια που μας ερχονται? ξερς, επικουρικα κλπ ...τον αλλο μηνα...
- κατι που δεν εβαλα. ασφαλειες? ιδιωτικες. εκτος αν πας αττικο εφημερια και περιμενεις 1347 γυφτους.
- ΔΕΗ τετράμηνο γύρω στις 1500 κιλοβατώρες . Εκκαθαριστικό 180 , το άλλο 120 , άρα 75 μηνιαίως , που να γίνουν 80-90 . Σπίτι 110 τμ .
- Για το φροντιστήριο ξένης γλώσσας έμαθα τώρα ότι είναι πιο κάτω από ότι λες , επειδή πάει ο γιος για να πάρει το τελικό πτυχίο της δεύτερης γλώσσας , αλλά τώρα θα είναι στο σπίτι του στον πρώτο ύπνο για να τον ενοχλήσω...
Εντιτ . Μου είπε η σύζυγος ότι είναι 120 για 16 ώρες σε επίπεδο προφίσενσυ με απόδειξη , αλλά αυτό είναι μία χρονιά .
Οι πανελλήνιες , δεν θα διαφωνήσω στα ποσά είναι μόλις 3 χρόνια στην ζωή ενός παιδιού και του γονιού του αντίστοιχα .
Οπότε θα πρέπει να το κάνεις αναλογικά . Για το χαρτζηλίκι έχουμε 15 € η κάρτα των ΜΜΜ και με άλλα 200 € μια χαρά την βγάζουν , αυτή την εποχή .Βέβαια πριν την κρίση , τα παιδιά των φίλων μου έπαιρναν χαρτζηλίκι 20-50 % περισσότερο από τον μισθό που παίρνουν σήμερα , αλλά αυτό ήταν ξεφτίλα . Όπως και τα μπουζούκια τις Τρίτες γιατί δεν ήταν κυριλέ να πηγαίνεις όταν πάει η πλέμπα...
Επειδή εγώ είμαι φοιτητής της δεκαετίας του 70 , όσα συμβαίνουν αυτή την δεκαετία μου είναι οικεία . Της προηγούμενης ήταν παράλογα . Ασε που μπορούν με κάποια ψιλομεροκαματάκια να μην κοστίζουν και τόσο , ακριβώς όπως συνέβαινε παλιά και όχι την εποχή της χλιδανεργίας .
Καλά βρε συ οι ρόμπες κάνουν 10 € η μία και σε ψάξιμο και χαμηλότερα , τι είναι το 50άρι που λες . Και τα βιβλία είναι δωρεάν σχεδόν όλα . Και να βλέπεις και όλα τα τμήματα όχι μόνο κάποια που έχουν έξοδα και υποχρεωτικές παρακολουθήσεις . Γιατί τα περισσότερα δεν έχουν .
- Κοινόχρηστα . Εδώ θα σε φάω λάχανο... Μένω όπως είπα σε 110 τμ , τελευταίος όροφος στο εξωτικό Χαλάνδρι , πανταχόθεν ελεύθερος και με τσακίζουν οι άνεμοι και το κρύο . Πολυκατοικία του 2001 , δική μου εννοείται , με συμβατικές αλλά σωστές μονώσεις , όχι τίποτα υπερβολικό και καλά κουφώματα , όχι πάλι τίποτα εξωτικό .
Η θερμοκρασία του σπιτιού ΜΟΝΙΜΑ από 19-21 βαθμούς και η θέρμανση ήταν 80 ώρες τον Δεκέμβριο και 50 τον Ιανουάριο .
Εχουμε και 600 τμ κήπο και διάφορα άλλα έξοδα και πληρώνουμε και νερό και τα κοινόχρηστα είναι τον χειμώνα για μένα που καίω και αρκετές ώρες την θέρμανση , είμαι πάντα στην πρώτη τριάδα και διαχρονικά , περί τα 200 € τους 3 μήνες του χειμώνα και πέφτω στα 40 € το καλοκαίρι . Οπότε με 1000 τον χρόνο είμαι εντάξει . Οι άλλοι πληρώνουν λιγότερα και ένας φίλος με 210 τμ περισσότερα και γκρινιάζει ....
Οπότε μέση τιμή θα έβαζα τα 80 € τον μήνα για όλους . Και εδώ έχουμε στην κοινόχρηστη ΔΕΗ αποθήκες και γκαράζ και σκάλες , συνολικά 364 τμ και έχουμε στα κοινόχρηστα 130 ΔΕΗ τον μήνα και νερό λόγω του κήπου πάνω από 1000 τον χρόνο και κηπουρό και καθαρισμό και πρόγραμμα συντήρησης κοινοχρήστων και είμαστε 10 διαμερίσματα σε σύνολο 1000 τμ .
Επισκευές έχουμε ψιλοπράγματα , δηλαδή κάτι στο ασανσέρ , τώρα αλλάξαμε κλειδαριά στην εξώπορτα (450 €) , αλλά έχουμε κεφάλαιο και τα μοιράζουμε στην εκτός πετρελαίου σεζόν . Τώρα που κοντεύει τα 20 χρόνια η πολυκατοικία θα κάνουμε μία σοβαρή συντήρηση στην ταράτσα που θα κοστίσει γύρω στα 2500 € , αλλά πάλι θα μοιραστεί σε μήνες και βέβαια είναι μία στα 20 χρόνια και θέλει και βάψιμο εξωτερικό , οπότε ναι στα 30 χρόνια θα χρειαστούμε 10000 . Δηλαδή 2,78 τον μήνα αναλογικά σε αυτά τα 30 χρόνια .
Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες που έχω φτιάξει και έχω επαφές μαζί τους .
Τώρα όταν λες μικρές , ας πάμε σε μία των 4 διαμερισμάτων με μηδενικό κήπο , με ΔΕΗ των 50 € και 60 συντήρηση ασανσέρ , νερό το πάγιο και 6 € το πρόγραμμα συντήρησης και κοινοχρήστων . Πως θα περάσουν τα 50 τον μήνα ?Αν βέβαια μιλάμε για αμόνωτα κτίρια , τότε ξεφεύγει . Η μάνα μου για αρχαία διπλοκατοικία καταναλώνει σχεδόν το 70 % του πετρελαίου που καταναλώνουμε εμείς στην πολυκατοικία για ανάλογη θέρμανση .
Αλλά αυτά είναι παλιά προβλήματα και υπήρξαν και καλές εποχές που έπρεπε όλοι να κάνουν στοιχειώδη μόνωση . Σε κάποιους που τους κάναμε ανακαίνιση , όταν τους είπα τι διαφορά θα είχαν , δεν με πίστευαν και μετά πάθαιναν πλάκα με μείωση 60-70 % του κόστους θέρμανσης και ψύξης και όχι με τίποτα εξωτικά πράγματα .
-
Τηλέφωνα 39 τον μήνα για πακέτο με απεριόριστο σταθερό και 3 ώρες κινητά , 11 ώρες κινητό , 2 γίγα , 1 γίγα σε σιμάκι και 2 ώρες σε καρτοκινητό δωρεάν . Αντε και άλλο ένα φοιτητικό κινητό που είναι πολύ χαμηλά όπως μαθαίνω .Νόβες και τέτοια ουχί . Για εμάς δεν μας τραβάει , για τον γιο στο σπίτι του , έχει άλλες προτεραιότητες..
-
Για το αμάξι είναι περίπλοκα τα πράγματα . Δεν θα σταθώ στα πόσο δίνουμε , γιατί έχω σήμα 690 , αλλά θα σου πω ότι δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο από το λήζινγκ . Οπότε όταν με 180-200 παίρνεις αμαξάρα για λήζινγκ και με χαμηλό κόστος καυσίμου , το αμάξι είναι λιγότερο . Ακόμα και το μεγάλο γαλλικό μου που είναι δεκαετίας φέτος έχει 280 ασφάλιστρα τον χρόνο και 1000 καύσιμα . Βλάβη έβγαλε την πρώτη φέτος και ήταν ακριβή , μέχρι τώρα τα σέρβις να ήταν συνολικά 1500 εκτός ελαστικών . Αλλά το δεύτερο που είναι φέτος 14 ετών και έχει μόνο 80000 χλμ έχει ελάχιστο κόστος και βλάβες μετά τα 10 χρόνια στα 500 ευρώ συνολικά .
Οπότε κόστος 300 τον μήνα με αμάξι δικό σου , είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ χλίδα . Αλλιώς να δούμε αμάξι αξίας 20000 που έχεις δώσει το προηγούμενο 6000 και το κρατάς 8 χρόνια. Εχεις τόκους κεφαλαίου αστείους αυτή την εποχή και μην βάλουμε χρηματοδοτήσεις γιατί θα μπλέξουμε . Ασφάλεια 8 Χ 300 , σέρβις 8 Χ 125 , βλάβες 300 , αναλώσιμα 1000 , λάστιχα , μπαταρία , τακάκια . Τέλη κυκλοφορίας 8 Χ 150 και είναι και πολλά αυτή την εποχή , αλλά βάζω και εμάς τους παλιούς . Οπότε πάμε στα 6000 , βάζω και άλλα 1000 για κάτι που ξεχνάω και 20000 το αμάξι μείον 7000 η πώληση του , δηλαδή 20000/8 = 2500 τον χρόνο . Πάμε στα 208,33 μηνιαίως και έχουμε και 15000 χλμ που είναι γύρω στα 900 ευρώ τον χρόνο , ήτοι σύνολο με 283,33 τον μήνα .
Και μιλάμε για χλίδα , αφού το αμάξι μπορεί κάλλιστα να κάνει 16000 καινούργιο και να πωληθεί 6000 μτχ στην 8ετία ή 4000 στην 12ετία και το κόστος να έχει αυξηθεί μόνο κατά 2000 στα πάγια και άλλα 3600 σε καύσιμο , αλλά το συνολικό να είναι 16000+11600-4000=23600/12/12 = 163,88 τον μήνα .Πάντα μιλώντας για μέσες περιπτώσεις , γιατί υπάρχουν και άλλοι που χαλάνε και 500 τον μήνα με ακριβά αμάξια και άλλοι που χαλάνε 120 τον μήνα αγοράζοντας μόνο μτχ 8ετίας .
-
ΕΝΦΙΑ να μην μου στείλεις γιατί είμαι οικογενειακώς 5ψήφιος....
Αλλά ότι σου γράφω ισχύει . Δηλαδή 300-400 για ένα μέσο σπίτι και το 500άρικο δύσκολα το περνάς . -
ΕΦΚΑ για τους μη έχοντες μειώθηκε . Για τους έχοντες αυξήθηκε . Πονάει για τους έχοντες αλλά το θεωρώ πιο δίκαιο από πρίν . Και μην κοιτάς το ΕΤΑΑ και τα επικουρικά . Κοίτα τον ΟΑΕΕ που είχε 450 τον μήνα σε εποχές κρίσης επί πιτσαδόρου του ηλιθίου...
Που σημαίνει με το 20,38 που έχουμε πλέον , τα 450 τον μήνα αντιστοιχούσαν σε 22000 € ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ τον χρόνο ήτοι 2000 τον μήνα γιατί άδειες δικαιούνται όλοι .
- Ασφάλειες ιδιωτικές είναι μεγάλη ιστορία . Είναι ιδιωτικές σε έκδοση ελλαδιστάν . Να μην σου τύχει η στραβή . Και έχει τύχει τώρα σε φίλη που έχει μόνο ιδιωτική και ευτυχώς που βοηθάει ο ΕΦΚΑ ακόμα και αν είναι ανασφάλιστη και δεν έχει δουλέψει ποτέ . Νόμιζε και αυτή ότι θα ήταν εξασφαλισμένη...
Οπότε οι 1347 ρομά σε ένα δωμά , είναι θέμα , αλλά και οι άλλοι που χρεώνουν 5 φορές πάνω από τα τιμολόγια του δημοσίου , είναι και αυτοί της ίδιας τάξης και ας είναι ασπρουλιάρηδες...
Να μην σου τύχει ...
Σεντόνι υπέρδιπλο με έκανες να γράψω και έχω να πάω και στο γραφείο...
Να βγαζεις 100κ στην Γαλλια και να μην πληρωνεις φορο εισοδήματος επηδη εχεις 3 παιδια πρωτη φορα το ακουω. Να μην πληρωνεις φορο περιουσιας ναι φυσικα αφου την μοιραζεις με τα παιδια. Συνάδελφος από παρισι με 2 παιδια πληρωνε σχεδόν 50% του εισοδήματος του.
-
Super market, χασάπη και μανάβη δεν πηγαίνετε? Γιατί είναι ίσως το βασικότερο έξοδο για ένα νοικοκυριό. Με 2 μικρά παιδιά θέλουμε κάθε μήνα 600 με 800 ευρώ.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά γενικά τα ποσά που αναφέρονται παραπάνω είναι απλησίαστα από πολύ κόσμο
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Super market, χασάπη και μανάβη δεν πηγαίνετε? Γιατί είναι ίσως το βασικότερο έξοδο για ένα νοικοκυριό. Με 2 μικρά παιδιά θέλουμε κάθε μήνα 600 με 800 ευρώ.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σούζυ τρως!
Και κατηγορείς τα δύο μικρά παιδιά χαχαχα!
-
Τώρα πρέπει να γελάσουμε με την εξυπνάδα που πέταξες? Σαφώς και είναι περισσότερα τα έξοδα με 2 μικρά παιδιά. Εκτός και αν μένεις ακόμα με την μαμά και δεν ξέρεις τι σημαίνει super market. Γάλατα, πάνες, κρέμες, βιολογικά λαχανικά και κρέατα, οικολογικά καθαριστικά.
Μια τετραμελή οικογένεια πόσα θέλει το μήνα για αναλώσιμα και τρόφιμα?
Εκτός αν τη βγάζεις κάθε μέρα με μακαρονάκι κοφτό. Και τώρα περιμένω την πρότασή σου για φυσικό αέριο. Και με τα χρήματα που θα γλιτώσουμε θα τρώμε ακόμα περισσότερο [emoji57]Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η ατάκα ήταν από διάσημη ελληνική ταινία κι είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα. Ο Ζήκος ΔΕ βλέπει μόνο Χατζηχρήστο. Δεν είχα σκοπό να σε θίξω, το καλαμπούρι μας κάνουμε.
Στα σοβαρά όμως, είμαι 100 κιλά άνθρωπος με δύο μικρά παιδιά. Οπότε μπορώ άνετα να σου εγγυηθώ ότι όταν θες 600-800 το μήνα για σούπερ, χασάπη και μανάβη, τον λογαριασμό τον κάνει ο πατέρας, όχι τα μικρά. Κι όταν λείπω ή εξαιτίας κάποιας ασθένειας γίνομαι πολύ λιτός στη διατροφή μου, το εξοδολόγιο μειώνεται δραματικά. Μπορεί και στο μισό.
Τέτοια ποσά που περιγράφεις δεν έχω ακούσει ούτε από φίλο υπερπολύτεκνο με 9 παιδιά.
Τώρα, αν κάποιος θέλει να ανοίγει ένα μπουκάλι κρασί κάθε βράδυ με το φαγητό του ή βιολογικές πάνες για να χέσει ο μπέμπης (μην πάει το σκατό στο λαϊκό babylino), μπορεί να μην του φτάνει και το χιλιάρικο.ΥΓ. Σας έχει δημιουργήσει κόμπλεξ το φυσικό αέριο με το κόστος κίνησης που έχει. Και δεν είμαι καν κάτοχος.
-
Τα δίδυμα μόνο, μου έχουν προσθέσει για πλάκα 1500€ το μήνα...
-
Super market, χασάπη και μανάβη δεν πηγαίνετε? Γιατί είναι ίσως το βασικότερο έξοδο για ένα νοικοκυριό. Με 2 μικρά παιδιά θέλουμε κάθε μήνα 600 με 800 ευρώ.
Προφανώς δε διάβασες καλά τη συνέχεια στο αρχικό ποστ του γατοζ:
αρα μενουν απο τον μισθο 5.5 κατοσταρικα για φαγητο, κανενα κινεζικο ρουχο και καφε απο τα λιντλ. στη πρωτη αναγκη τηλεφωνο τη μαμα αν εχει τιποτε στη ακρη...
εαν υπαρχει και αλλος ενας μισθος αναλογος μονο τοτε βγαινει.
επειδη φυσικα η πιθανοτητα δεν ειναι αυτη, στα 3500 το κοβω εγω.Γενικά πάντως, με 2 παιδιά, 600-800 ευρώ σούπερ δείχνει σχετικά αυξημένο νούμερο. Στην ίδια κατάσταση με σένα είμαι, με δυο παιδιά 12 και 17 χρονώνΕ, δεν πρέπει να δίνω για σούπερ/λαική/φούρνο/χασαπο/ψαρικά παραπάνω από 500-550 το μήνα σύνολο. Τελευταία φορά που το μέτρησα αναλυτικότατα με καταγραφή αποδείξεων το 2014 (δεν έχουν αλλάξει πολύ οι τιμές έκτοτε), ήταν λίγο πάνω από τα 450. Μία ερμηνεία εν μέρει ίσως να είναι οι πάνες και τα άλλα βρεφικά.
Υπόψη, δεν πατάω σχεδόν στα Λιντλ και σπανίως αγοράζω πράιβετ λέιμπελ, αλλά αγοράζω αρκετά 'έξυπνα' (bulk, οικογενειακές συσκευασίες, προσφορές,ιμπέι, λαική στις 14:30μ.μ., όχι ντελίβερυ, κ.ο.κ.), ενώ κάνω σωστή διαχείριση (κυρίως η γυναίκα μου) και δεν πετιέται ούτε μαρουλόφυλλο που λέει ο λόγος. -
Για την Γαλλία έγραψα ότι μου είπε . Εχει τρία παιδιά . Είπε ότι στην Ελλάδα θα πλήρωνε 20000 φόρο για το ίδιο εισόδημα .
Δεν το αναλύσαμε περισσότερο .
Δεν υπολογίσαμε σούπερ μάρκετ κλπ . Είπαμε για τα βασικά έξοδα .
Και η διαφωνία μας είναι ότι ο γάτος έβαλε κάποια έξοδα που τα θεωρώ ότι δεν είναι για όλους το ίδιο και δεν είναι διαχρονικά . Για παράδειγμα ο φίλος έχει πανικοβληθεί με τις πάνες που είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , όπως και τα φροντιστήρια για τις πανελλαδικές και οι ξένες γλώσσες και διάφορα άλλα . Ετσι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε περιστασιακά έξοδα στα πάγια όταν μιλάμε γενικά για έξοδα .
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
ΥΓ. Σας έχει δημιουργήσει κόμπλεξ το φυσικό αέριο με το κόστος κίνησης που έχει. Και δεν είμαι καν κάτοχος.Αν αυτό είναι πλάκα έχει καλώς (αν και έχεις καταντήσει ο Ebenezer Scrooge του forum), αλλιώς όμως...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....