-
@alexandros-k said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@driver-m said in [Μπαταρία αυτοκινήτου...]
Αν χρησιμοποιειται σχετικα συχνα (ανα 4-5 μερες αλλα για αρκετα χλμ) πιστευεις οτι θα ειμαι ενταξει για μηνες δηλαδη? Η μπαταρια ειναι οντως 16 ετων, ουτε εγω ξερω πως αντεξε τοσο. Απλα εκει που ημουν ετοιμος να την αλλαξω αμεσα, βλεπω οτι το αυτοκινητο παιρνει μπρος εντελως νορμαλ και δεν εχω και καμια αλλη αρνητικη ενδειξη και καπως το ξανασκεφτομαι. Απλα επειδη κανω και ταξιδια φοβαμαι μην ξεμεινω πουθενα. Αν ομως με συχνη χρηση παιζει να αντεξει, λεω να το ρισκαρω.
To κρυο θα χειροτερεψει την αποδοση της. Δεν μπορω να ξερω αν θα ανταποκριθει ή οχι στην χρηση που περιγραφεις . Πιθανον αν κανεις πολλά χλμ συνεχομενα να αντεξει . Αρκει μετα να μην το ξαναπαρεις να πας στο περιπτερο και λοιπες μικρες αποστασεις . Δλδ αμεσως μετα την μεγαλη διαδρομη θα ειναι οκ . Αν μετα κανεις μια μικρη διαδρομη μπορει και να μην ειναι. Αυτα στα λεω απο δικια μου εμπειρια κυριως
η δικη μου ομως εμπειρια λεει οτι ρε συ αλεξ οτι σε παλια μπαταρια ανετα και οποιαδηποτε στιγμη μπορει να κοψει στοιχειο και εκει μενεις επιτοπου, δεν υπαρχει τροπος να μετακινηθεις χωρις να αλλαξεις μπαταρια. στη πρωτη υποψια οτι τα φτηνει, αλλαγη
-
@gatoz said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@alexandros-k said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@driver-m said in [Μπαταρία αυτοκινήτου...]
Αν χρησιμοποιειται σχετικα συχνα (ανα 4-5 μερες αλλα για αρκετα χλμ) πιστευεις οτι θα ειμαι ενταξει για μηνες δηλαδη? Η μπαταρια ειναι οντως 16 ετων, ουτε εγω ξερω πως αντεξε τοσο. Απλα εκει που ημουν ετοιμος να την αλλαξω αμεσα, βλεπω οτι το αυτοκινητο παιρνει μπρος εντελως νορμαλ και δεν εχω και καμια αλλη αρνητικη ενδειξη και καπως το ξανασκεφτομαι. Απλα επειδη κανω και ταξιδια φοβαμαι μην ξεμεινω πουθενα. Αν ομως με συχνη χρηση παιζει να αντεξει, λεω να το ρισκαρω.
To κρυο θα χειροτερεψει την αποδοση της. Δεν μπορω να ξερω αν θα ανταποκριθει ή οχι στην χρηση που περιγραφεις . Πιθανον αν κανεις πολλά χλμ συνεχομενα να αντεξει . Αρκει μετα να μην το ξαναπαρεις να πας στο περιπτερο και λοιπες μικρες αποστασεις . Δλδ αμεσως μετα την μεγαλη διαδρομη θα ειναι οκ . Αν μετα κανεις μια μικρη διαδρομη μπορει και να μην ειναι. Αυτα στα λεω απο δικια μου εμπειρια κυριως
η δικη μου ομως εμπειρια λεει οτι ρε συ αλεξ οτι σε παλια μπαταρια ανετα και οποιαδηποτε στιγμη μπορει να κοψει στοιχειο και εκει μενεις επιτοπου, δεν υπαρχει τροπος να μετακινηθεις χωρις να αλλαξεις μπαταρια. στη πρωτη υποψια οτι τα φτηνει, αλλαγη
Μπορει να εχεις δικιο . Δεν ξερω. Δεν ειχα ποτε τοσο παλια μπαταρια. Μια που ειχα παντως δουλευε για καποιο διαστημα οπως το περιεγραψα . Εμεινε μια δυο ομως απο μικρη διαδρομη και την αλλαξα και ξεμπερδεψα. Ηταν 5 ετων περιπου , καπου εκει δεν θυμαμαι ακριβως
-
Απορώ, η οδική βοήθεια τι λέει που της ζητούν να τρέξει να βάλει μπροστά μια μπαταρία 16 ετών;;
-
@lap said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Απορώ, η οδική βοήθεια τι λέει που της ζητούν να τρέξει να βάλει μπροστά μια μπαταρία 16 ετών;;
Eδώ πάει και γεμίζει βενζίνη... τι ψάχνεις.
-
Εμενα τιποτα. Μια φορα την ειχα παρει τηλ . Την αλλη με καλωδια μονος μου και μετα αλλαγη
(αν και ξερω οτι δεν αναφερεσαι σε μενα) -
Είχα δει πως υπάρχουν κάτι μπαταρίες λιθίου 12v. Τις έχετε δει;
Λενε πως δεν έχεις τέτοια θέματα, και ειναι πολύ ελαφριές
-
Θα σε αφήσει λογικά σχετικά νωρίς. Δεν υπάρχει κανένα νόημα, να ξανά παλέψεις να την βάλεις μπροστά. Σε δική μου εμπειρία σε μπαταρία 9 ετών , με άφησε πολύ σύντομα πάλι , και σε άλλη περίπτωση , η μπαταρία ήταν τόσο πεθαμένη που μετά από αρκετά άνετα, χιλιόμετρα , δεν ξαναπήρε μπρος με τη μία , ήθελε πάλι καλώδια.
Η οδική θα πεί ότι και το συνεργείο που άλλαξα μπαταρία, το κλασσικό "είδες ρε παληκάρι , 9 χρόνια άντεξε, δεν τις φτιάχνουν πλέον όπως παλιά!" .
-
Είχα δει πως υπάρχουν κάτι μπαταρίες λιθίου 12v. Τις έχετε δει;
Λενε πως δεν έχεις τέτοια θέματα, και ειναι πολύ ελαφριές
Πιο μικρες , πιο ελαφριες και πιο ακριβες . Τι δεν εχουν τετοια θεματα? Δεν αδειαζουν ή δεν χαλανε?
-
Ναι έτσι μου είπαν. Κρατάνε πάρα πολλά ετη. Επίσης είναι λέει πολύ ελαφριές κάτι που μειώνει το βάρος στον μπροστινό άξονα!!!
-
@civil357 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Θα σε αφήσει λογικά σχετικά νωρίς. Δεν υπάρχει κανένα νόημα, να ξανά παλέψεις να την βάλεις μπροστά. Σε δική μου εμπειρία σε μπαταρία 9 ετών , με άφησε πολύ σύντομα πάλι , και σε άλλη περίπτωση , η μπαταρία ήταν τόσο πεθαμένη που μετά από αρκετά άνετα, χιλιόμετρα , δεν ξαναπήρε μπρος με τη μία , ήθελε πάλι καλώδια.
Η οδική θα πεί ότι και το συνεργείο που άλλαξα μπαταρία, το κλασσικό "είδες ρε παληκάρι , 9 χρόνια άντεξε, δεν τις φτιάχνουν πλέον όπως παλιά!" .
Ενταξει παιδες με πεισατε να παω για αλλαγη. Ο μονος λογος που σκεφτομουν να την κρατησω λιγο ακομα μεχρι να ξαναμεινω και να μην εχω πλεον ενσοιασμους ηταν οτι προς το παρον παιρνει μπρος με τη μια, χωρις να προιδεαζει για τελειωμενη εμω σε αντιστοιχες περιπτωσεις στο αλλο μου αυτοκινητο ειχε αρχισει να ζοριζεται στην εκκινηση πολυ πριν μ'αφησει.
Απο'και και περα ναι ειναι 16 ετων η μπαταρια αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να την αλλαζα προκαταβολικα, ποτε δεν το κανω ειτε ειναι 3 ετων ειτε 13. Αν αρχισει να δειχνει σημαδια οτι υπολειτουργει τοτε ναι. Αυτη μεχρι να μεινω ηταν αψογη αλλα τωρα ναι θα μπει στο προγραμμα η αλλαγη της.
Ειναι απιστευτο παντως το οτι αντεξε τοσο, αν και χιλιομετρα δεν εχω πολλα (περιπου 105κ) αλλα και παλι. Και τα μισα να εβγαζε η καινουρια που θα βαλω ευχαριστημενος θα'μουν αλλα δεν το κοβω να τα βγαζει, ακομα και γνησια να βαλω. -
Μα είναι κάτι αναλώσιμο, σκέψου να σε αφήσει σε καμία εκδρομή.
Τεσπά, όταν βλέπεις κάτι να φτάνει πέρα από τα όρια που ανακοινώνουν να ξέρεις ότι μπορεί να χαλάσει οποιαδήποτε στιγμή.Κατά τα άλλα άκρως εντυπωσιακό πως άντεξε τόσα χρόνια.
Τα ελαστικά σου τα άλλαξες;
-
Μα είναι κάτι αναλώσιμο, σκέψου να σε αφήσει σε καμία εκδρομή.
Τεσπά, όταν βλέπεις κάτι να φτάνει πέρα από τα όρια που ανακοινώνουν να ξέρεις ότι μπορεί να χαλάσει οποιαδήποτε στιγμή.Κατά τα άλλα άκρως εντυπωσιακό πως άντεξε τόσα χρόνια.
Τα ελαστικά σου τα άλλαξες;
Oχι τα'χω 16 χρονια κι αυτα παρεα με τα φρενα.
Εσυ να αλλαζεις μπαταρια προληπτικα χωρις να εχεις την παραμικρη ενδειξη, εγω την αλλαζω οταν αρχισει να ζοριζεται στην εκκινηση ή αν με αφησει.
Δεν προκειται για ζητημα ασφαλειας αλλωστε οπως φρενα-λαστιχα-αναρτηση κλπ, στη χειροτερη θα περιμενεις κανα μισαωρο μεχρι να ερθει η οδικη να σου βαλει μπρος αν δεν εχεις καποιον αλλο κοντα να σε βοηθησει να βαλεις μπρος με καλωδια και μετα απο μερικες μερες πας και την αλλαζεις. Σιγα τον αμανε.Εντωμεταξυ ρωτησα και στο εξειδικευμενο που παω και μου ειπε 100 ευρω για varta 70αρα (σαν αυτη που φοραω ηδη σε μεγεθος) με κωδικοποιηση, οποτε μεσα στη βδομαδα θα παω να την αλλαξω. Για 100 ευρω αλλωστε δεν θα το σκεφτομουν απ'την πρωτη στιγμη σε αντιθεση με τα 320 που μου ζητησαν οι γελοιοι της αντιπροσωπειας που ειναι σοβαρο ποσο και σκεφτομουν μηπως το τρεναρω λιγο.
-
@driver-m said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Εσυ να αλλαζεις μπαταρια προληπτικα χωρις να εχεις την παραμικρη ενδειξη
Στα 16 χρόνια είναι κάπως γελοίο το να τσιγκουνευεσαι τα 100 ευρώ. Ακόμα και 300 να κοστίζει και να κυκλοφορείς με μια μπαταρία που έχει λήξει η ζωή της περιμένοντας πότε θα χαλάσει για να έρθει μια οδική να σε βάλει μπροστά.
Κοινή λογική είναι ότι μπορεί να σε αφήσει ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε.
Το να πεις πως το ξέχασες, πάει και έρχεται, το καταλαβαίνω το να το κάνεις από νοοτροπία, εντάξει.....δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.
Φυσικά και είναι θέμα ασφαλείας το να μην παίρνει μπροστά το όχημα όταν το έχεις ανάγκη.
-
παιδες εχει και χειροτερα..Εγω εκανα να αλλαξω λαστινα στο παλιο αμαξι 11 χρονια!!! απο Σεπτεμβρη 2005,τα αλλαξα Δεκεμβρη του 2016..Τραγικος..Χιονιλαστιχα...Θελω να αλλαξω μπαταρια εντωμεταξυ αλλα πανω εχει EFB και θελω να βαλω AGM ,δε πιστευω να υπαρχει προβλημα απο οσο εψαξα.Πριν παρω το νεο αμαξι τον Μασρτη το πηγα Σαρακακη,εκει βγαλανε πως θελει αντικατασταση
Επισης μπαταρια λεω να παρω ξανα απο Ιταλο.Θεσσαλονικη ειναι,δε ξερω αν εχει καταστημα και αλλου.Ελπιζω να εχει φρεσκιες μπαταριες -
Και από τότε δεν τα ξαναλλαξες;;;
Και εσύ bmwδακιας; -
οντως,,,,το απο τοτε το ξεχασα.δεν τα αλλαξα ξανα.Περασα κτεο πριν 2 βδομαδες,γραψανε για λαστιχα.Σε ακινησια το εχω τωρα το παλιο..Cicivcακιας
-
@bassstarlet said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Δηλαδή συνδέεις τον ctek στην καινούργια μπαταρία, και δεν δείχνει τίποτα;
Ακριβώς. Λέει ότι δεν αναγνωρίζει συνδεδεμένη μπαταρία. Φυσικά δουλεύει μια χαρά σε άλλα αυτοκίνητα, και οι πόλοι στον χώρο της μηχανής έχουν κανονικά τάση.
-
@oneironaut84 , @driver-m βάλτε τον ίδιο τύπο μπαταρίας που είχε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο δηλαδή efb ο πρώτος και agm ο δεύτερος. Έχουν μια μικρή διαφορά στην τάση φόρτισης που όμως είναι ικανή να ξεκάνει τις μπαταρίες πρόωρα
-
@driver-m said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Εσυ να αλλαζεις μπαταρια προληπτικα χωρις να εχεις την παραμικρη ενδειξη
Στα 16 χρόνια είναι κάπως γελοίο το να τσιγκουνευεσαι τα 100 ευρώ. Ακόμα και 300 να κοστίζει και να κυκλοφορείς με μια μπαταρία που έχει λήξει η ζωή της περιμένοντας πότε θα χαλάσει για να έρθει μια οδική να σε βάλει μπροστά.
Κοινή λογική είναι ότι μπορεί να σε αφήσει ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε.
Το να πεις πως το ξέχασες, πάει και έρχεται, το καταλαβαίνω το να το κάνεις από νοοτροπία, εντάξει.....δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.
Φυσικά και είναι θέμα ασφαλείας το να μην παίρνει μπροστά το όχημα όταν το έχεις ανάγκη.
Δεν τσιγκουνευομαι τιποτα αν συντρεχει σοβαρος λογος. Αλλα μπαταριες προληπτικα δεν αλλαζω. Αν ηταν ετσι θα επρεπε να εχω αλλαξει 3-4 εως τωρα ενω ακομα η εργοστασιακη λειτουργουσε αψογα. Θα ειχα δωσει δηλαδη 400-500 ευρω για κατι που δεν χρειαζοταν. Τωρα λοιπον που ηρθε η ωρα της θα την αλλαξω. Και στην τελικη γυρε δεν σε βαλαμε κριτη του τι θα κανουμε με τις τσεπες μας. Να σου ελεγα οτι εχω λαστιχα 10 χρονια να το καταλαβω αλλα σιγα μην σου ζητησω και τον λογο καθε ποτε θα αλλαζω μπαταρια, χωρις ξαναλεω να εχω την παραμικρη ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα. Toτε ν'αλλαζω κι αισθητηρες λαμδα (κι αυτοι αναλωσιμοι ειναι) κλπ προληπτικα.
Περιεργως παντως και στο εξειδικευμενο που πηγα δεν βρηκε κωδικο για γνησια μπαταρια για το μοντελο μου παρα μονο agm για την fl 320 που εχει αλλο κινητηρα με start stop. Μου εκανε καπως εντυπωση μιας και στο value service της bmw αναφερει και το μοντελο μου αλλα δε βαριεσαι, για μπαταρια μιλαμε, αν η διαφορα ηταν μεγαλη ετσι κι αλλιως δεν θα εβαζα γνησια. Αλλωστε να αντεχε τοσο οσο η τωρινη, εστω και το μισο, το θεωρω απιθανο.
-
@ibiza95 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@oneironaut84 , @driver-m βάλτε τον ίδιο τύπο μπαταρίας που είχε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο δηλαδή efb ο πρώτος και agm ο δεύτερος. Έχουν μια μικρή διαφορά στην τάση φόρτισης που όμως είναι ικανή να ξεκάνει τις μπαταρίες πρόωρα
Δεν φοραει agm εμενα αλλα απλη 70αρα. Τον Ν46 εχω, οχι τον e.d. με το start stop.
Μπαταρία αυτοκινήτου...