-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Α και να αναφέρω τα 11 μαθήματα στις πανελλήνιες αυτής της γενιάς!!! Όχι φλωριές δήθεν αριστούχων με 2 τη μια χρόνια και αλλά 2 την επόμενη
Τι θα σκέφτονται άραγε οι δυο μηχανικοί γονείς σου κομπλεξικό ; Ότι έχωσαν τόσα και ο φελλός δεν κατάφερε να περάσει ούτε σε ΤΕΙ μηχανικών !
Για αυτό το κόμπλεξ με τους μηχανικούς, τους εργολάβους και τους μάστορες !
Αυτό ήταν οντως μια αντίδραση, του στυλ τόσα δίνουμε σε φροντιστήριο, αφού σου αρεσει πως δεν πέρασες!!! Αρχιτεκτονική ηθελα, αλλά τελευταίο έτος δεν εκανα σχέδιο κσι εκανα ΑΟΘ!
Για αυτό επειδή είχα περάσει ήδη σε μια σχολή ξανα έδωσα ΧΩΡΙΣ φροντιστήριο μόνος μου!!! Και στα 11!!!!
Άλλη μια απο τις παπάντζες σου, ψευτρακο !
Τι είπαν οι δυο μηχανικοί γονείς σου; Ότι το παιδί μας είναι λουζερακος;Ήξεραν ότι είμαι ιδιαίτερος!
Όχι ήξεραν για μια κάποια δυσλεξία που είχα! Παραδόξως έγραφα σε άσχετα μαθήματα κάτι 20 άρια! Στη χημεία θυμάμαι έγραφα 20 στα τεστς του φροντιστηρίου ενώ πήγα καλα και στις πανελληνιες, ποτέ δεν με ενδιέφερε η χημεία!!! Αυτό είναι το κουφό!!
Στα μαθηματικά αν θυμάμαι πήγα καλούτσικα όταν το 90%;ήταν κάτω από τη βάση! ΑΟΘ έγραψα πολυ καλά χωρίς καν να διαβάσω, ότι θυμόμουν από την παράδοση, λόγω κούρασης από το πλήθος μαθημάτων! Ήταν τελευταίο!
Αλλά το πρόβλημα μου ήταν η δυσλεξία! Έγραφα δυο τρεις φορές τις εξετάσεις και δεν μου έφτανε ο χρόνος να τα περάσω στο καθαρό! Ενώ σίγουρα θα έχασα λόγω αυτού διότι είχα κσι μεγάλες διαφορες στην βαθμολογία μεταξύ εξεταστών! Λογικά κάποιος αξιολογούσε την εικόνα του γραπτού!
Απο εκεί πηγάζουν τα κόμπλεξ σου, μάλιστα
Δεν νομίζω αλλά αφού το λες, θα γνωρίζεις περισσότερα!
-
Εργολάβοι είναι τρείς..
Οι Δημοσίων Εργων, ήτοι πασοκ γιατί αλλιώς άφραγκος...
Οι ιδιωτικών έργων, ήτοι μαύρα πρόβατα, γιατί είναι εύκολος στόχος, γιατί έπαιρναν τα μαύρα χρήματα αυτών που τους κατηγορούσαν ως λήπτες των μαύρων χρημάτων τους
και τρίτοι
τα γλυκά...
-
Σωστά.
Άρα, εάν κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ και δεν πίνεις νερό στο όνομα του δεν είσαι εργολάβος δημοσίων έργων.
Αν κατηγορείς όσους υποστηρίζουν το πασιφανές και γνωστό ακόμα και στις πέτρες ότι οι εργολάβοι οικοδόμων ζητούσαν μαύρα και άραχνα (οκ όχι όλοι υπηρχαν και εξαιρέσεις ή φόβος για τον πελάτη), τότε δεν είσαι εργολάβος ιδιωτικών κατασκευών.
Λες τελικά εάν κατηγορείς και τα δυο να είσαι ζαχαροπλάστης και να κανεις περιουσία πουλώντας εργολαβους μόνο σε δεξιούς .
Χμμμ έτσι εξηγούνται όλα.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εργολάβοι είναι τρείς..
Οι ιδιωτικών έργων, ήτοι μαύρα πρόβατα, γιατί είναι εύκολος στόχος, γιατί έπαιρναν τα μαύρα χρήματα αυτών που τους κατηγορούσαν ως λήπτες των μαύρων χρημάτων τους
και τρίτοι
τα γλυκά...
Το μόνο γλυκό που χρησιμοποιώ για κεράσματα προσωπικού και συνεργατών και μόνο από το Κοσμικόν, έπος
-
Και αυτοί τι λένε;;;
Για πες μας λοιπόν.....είσαι γιος εργολάβου;;;;
Τις ευθείς κατηγορίες και μαλιστα κατ εξακολουθήση που εξεφρασες για τους συγγενείς μου έχεις την ευθιξία και τον ακέραιο χαρακτήρα να πεις δημοσιως εάν τις φαντάστηκες ή όχι;;;;
Και βγάλε την κουκούλα του ''Αόρατος mode'' τρομάρα σου. Ολόκληρος άντρας
-
Εργολάβοι είναι τρείς..
Οι των Δημοσίων είναι ΟΦΑ . Η τεράστια πλειοψηφία τους μάλιστα (όσους ξέρω , μην τσουβαλιάζω) , τους λες και προς τη δεξιά. Αυτό τα τελευταία 20 χρόνια. Το 80 δε ξέρω , αλλά μάλλον ΟΦΑ θα ήταν και τότε.
Επίσης δεν αναιρεί η μία ιδιότητα την άλλη. Πολλοί εξ ' αυτών είναι και εργολάβοι οικοδομών. Αν τη βρουν την αντιπαροχή , μια χαρά θα τη σηκώσουν. επίσης όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις (μικρομεσαία ξενοδοχεία , δε μιλάω για το ναβαρίνο) αυτοί θα τις κατασκευάσουν συνήθως. Λόγω κάμψης της οικοδομής, τα τελευταία χρόνια, πολλοί πρώην αντιπαροχάδες στράφηκαν αποκλειστικά στα δημόσια έργα, για τον επιούσιο .
Λίγοι μικρομεσαίοι εργολάβοι έχουν ιδιόκτητο εξοπλισμό που θα τους εξειδικεύσει σε ένα είδος έργου ( πχ εγκαταστάσεις παραγωγής ασφάλτου ) , σχεδόν όλοι κατεβαίνουν σε μία γκάμα έργων πολύ μεγάλη , από οδοποιϊες εώς οικοδομικά.
Μιλάω για εργολάβους μικρομεσαίους της επαρχίας , όχι για τη Τερνα και παρόμοια. Αυτοί οι οποίοι κατασκευάζουν το 70% των Δημοσίων έργων της χώρας ( δρόμοι , ύδρευση, αναπλάσεις και λοιπά) . Ο όγκος των οικοδομών στην Αττική , πιθανόν να βιοπορίζει τους Αθηναίου εργολάβους ακόμα και σήμερα ως αποκλειστικά ιδιωτικά οικοδομικούς.
-
Εδώ μάθαμε ότι εργολάβος δεν νοείσαι εάν δεν έχεις μονιμο δικό σου συνεργείο.... ισχύει;;;; τι να εννοεί ο ποιητής;;;;
Όπως επίσης είδαμε μια απαξίωση σε μηχανικούς και χαρακτηρισμούς ως ''κατάντια ''επειδή δεν καταφέρνουν να κανουν έργα αλλά καταφεύγουν στις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ....για να επιβιώσουν και να θρεψουν τις οικογένειες τους.
Όσοι κάνουν τακτοποιησεις αυθαιρέτων ειναι..... κατάντια;;;;
Ρωτώ για να μάθω....
-
@civil357 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εργολάβοι είναι τρείς..
Οι των Δημοσίων είναι ΟΦΑ . Η τεράστια πλειοψηφία τους μάλιστα (όσους ξέρω , μην τσουβαλιάζω) , τους λες και προς τη δεξιά. Αυτό τα τελευταία 20 χρόνια. Το 80 δε ξέρω , αλλά μάλλον ΟΦΑ θα ήταν και τότε.
Επίσης δεν αναιρεί η μία ιδιότητα την άλλη. Πολλοί εξ ' αυτών είναι και εργολάβοι οικοδομών. Αν τη βρουν την αντιπαροχή , μια χαρά θα τη σηκώσουν. επίσης όλες τις ιδιωτικές επενδύσεις (μικρομεσαία ξενοδοχεία , δε μιλάω για το ναβαρίνο) αυτοί θα τις κατασκευάσουν συνήθως. Λόγω κάμψης της οικοδομής, τα τελευταία χρόνια, πολλοί πρώην αντιπαροχάδες στράφηκαν αποκλειστικά στα δημόσια έργα, για τον επιούσιο .
Λίγοι μικρομεσαίοι εργολάβοι έχουν ιδιόκτητο εξοπλισμό που θα τους εξειδικεύσει σε ένα είδος έργου ( πχ εγκαταστάσεις παραγωγής ασφάλτου ) , σχεδόν όλοι κατεβαίνουν σε μία γκάμα έργων πολύ μεγάλη , από οδοποιϊες εώς οικοδομικά.
Μιλάω για εργολάβους μικρομεσαίους της επαρχίας , όχι για τη Τερνα και παρόμοια. Αυτοί οι οποίοι κατασκευάζουν το 70% των Δημοσίων έργων της χώρας ( δρόμοι , ύδρευση, αναπλάσεις και λοιπά) . Ο όγκος των οικοδομών στην Αττική , πιθανόν να βιοπορίζει τους Αθηναίου εργολάβους ακόμα και σήμερα ως αποκλειστικά ιδιωτικά οικοδομικούς.
ενας συγγενης ηλεκτρολογος προσπαθησε να γινει εργολαβος του δημοσιου και πηρε κατι δρομους σε νησια, μετα απο λιγο τα παρατησε.
-
Για να μην μένει καμία κηλίδα και να δούμε το ποιον του συνομιλητή που τα έχει όλα συγκεχυμένα στο μυαλό του και παραποιεί λεγόμενα απλά και μόνο λόγω παράκρουσης και ψυχικής φόρτισης.
Σε ιδιωτική συνομιλία είπα ότι πριν σχεδόν 50 ετη, συγγενής μου ας πούμε όντας ελεγκτικό όργανο της εποχής εντόπισε καλά κρυμμένη και καμουφλαρισμένη παρατυπία και ΕΠΙΑΣΕ επίορκους δημόσιους λειτουργούς ενός κλάδου και οδήγησε την υπόθεση εκεί όπου έπρεπε. Στα κατάλληλα όργανα και στην δικαιοσύνη. Απλώς οι ποινές σε αυτούς ήταν χάδι διότι ήταν συνδικαλιστές μιας συγκεκριμένης παράταξης. Αυτός που έπιασε είχε μια άνεση και ήταν υπέρ των εργατικών αιτημάτων. Πλέον δεν ζει όπως και οι περισσότεροι από εκείνη την εποχή. Αυτό σχολίασα και ήταν αφορμή της συνομιλίας μας σε ιδιωτικό επίπεδο.
Για το ποιόν του συγγενή που τον έπιασε να αναφέρω ενδεικτικά πως απέκτησε οικογενειακά το πρώτο του αυτοκίνητο στα 55 του διότι αυτό όριζαν το ύψος των εισοδημάτων του αλλά και οι οικογενειακές ανάγκες. Και αυτό μεταχειρισμένο 12 ετιας της εποχής, αλλά καλό αυτοκίνητο. Σε σημερινές τιμες 12-15Κ.
Μιλαμε για πολλές δεκαετίες πίσω μη πω μισό αιώνα.
Αυτό λοιπόν ανέφερα σχολιάζοντας τα κόμματα και την πολιτική στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και πάντα σε μια ιδιωτική συζήτηση και ο αγαπημένος μας φίλος το μετέφερε δημοσιως διαστρεβλώνοντας τελείως την αλήθεια χωρίς αιδώ, με σκοπό να ηθικολογήσει και να προσβάλει τους συγγενείς μου ώστε να μην απαντήσει σε μια τόσο απλη ερώτηση που του κάνω.
Δεν μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο που να συζήτησα με το κόκκινο τέρας και να περιείχε την λέξη επίορκος. Σπάω το κεφάλι μου πως αλλιώς μπορεί να έχει τόση σιγουριά για μια τόση σοβαρή καταγγελία. Από καπου θα πηγάζει η σιγουριά του ή θα νομίζει. Φοβάμαι να φανταστώ ότι απλά τα λέει έτσι στον αέρα, χωρίς αιδώ.
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ενας συγγενης ηλεκτρολογος προσπαθησε να γινει εργολαβος του δημοσιου και πηρε κατι δρομους σε νησια, μετα απο λιγο τα παρατησε.
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες , αυτοκτονική κίνηση , ιδίως σε ότι αφορά τα νησιά , στα οποία ισχύουν άλλοι "κανόνες".
Συνήθως όλοι τους ξεκινάνε από περιοχή που γνωρίζουν και έχουν δραστηριοποιηθεί ήδη ,έτσι ώστε να έχουν έτοιμους τους προμηθευτές τους και να γνωρίζουν τα περιθώρια έκπτωσης.
Επίσης ξεκινάνε ( αν είναι από το μηδέν χωρίς εμπειρία ) , με μικροεργάκια επιπέδου , άρση καταπτώσεων , τσιμεντοστρώσεις και λοιπά. Πιθανολογώ ότι έμπλεξε με οδοφωτισμούς ή άλλα ηλεκτρομηχανολογικά, δε ξέρω ....
-
Λαπ αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό.
Ξεμονιαχιάζεις κόσμο απ τη π@ρτουζα και πάτε και κλειδωνεστε σε δωμάτιο ανά δύο και κάνετε τα δικά σας...
Εδώ είμαστε όλοι μια παρέα, όλα στη φόρμα, γκλαζνοστ και περεστρόικα, κομμουνισμος στις απόψεις, όλα κοινόχρηστα, κάτω τα ιδιωτικά τσατ! -
Χαχα, μια ερώτηση εκανα για μια τρύπα που έκανε ένας μαστορας σε ένα δοκάρι, την εκανα και στον ταξιδευτη με έπιασε πανικός και είχα αγχωθεί, και κάτι για συγκολλήσεις για ένα προκάτ. Δεν έχουμε λεφτά και ψάχνουμε φθηνά σπίτια. Μου φάνηκαν μάπα και επειδή δεν είμαι ειδικός ρώτησα έναν πιο ειδικό. Τελικά οντως μάπα ήταν.
Τα αλλά νομίζω ήταν ως συμπλήρωμα για κάποια πολιτικά ποστ που συμφωνούσα κιολας με την διαπίστωση και επισήμανα για επιβεβαίωση ότι πολλοί συνδικαλιστές ήταν λαμόγια.
Αυτό..... το φοβερό είπα ιδιωτικά.....κουτσομπόλες όλα θέλετε να μάθετε.
Τώρα τα αλλά που λεει το κόκκινο τέρας σίγουρα δεν τα έχω πει διότι δεν συνέβησαν ποτέ!
-
Εργολάβοι είναι τρείς..
και τρίτοι
τα γλυκά...
Το μόνο γλυκό που χρησιμοποιώ για κεράσματα προσωπικού και συνεργατών και μόνο από το Κοσμικόν, έπος
Εργολάβοι είναι τρείς..
και τρίτοι
τα γλυκά...
Να δοκιμάσεις και από τον Τασση στην λεωφόρο Πεντέλης.
-
Εργολάβοι είναι τρείς..
Αυτά που λες ισχύουν στην επαρχία που όλοι είναι γνωστοί και τα έργα μοιράζονται.
Στην Αθήνα τα δημόσια έργα θέλουν μεγάλες μίζες και κολλητούς με κόμματα και δημάρχους οπότε οι ιδιωτικοί δεν γουστάρουν και μπορούν να επιβιώσουν από τα ιδιωτικά που δεν έχει πολλούς νταβατζηδες εκεί.
-
Εργολάβοι είναι τρείς..
και τρίτοι
τα γλυκά...
Εργολάβοι είναι τρείς..
και τρίτοι
τα γλυκά...
Να δοκιμάσεις και από τον Τασση στην λεωφόρο Πεντέλης.
Μένω κέντρο σε πολύ λαϊκή γειτονιά (πλησίον Κοσμικόν) και μου είναι δύσκολη η Πεντέλη. Κυρίως γιατί θα τα φάω μέχρι να φτάσω σπίτι
Πάρα ταύτα, τον σημειώνω τον κύριο ! -
Η πλάκα είναι ότι είχαμε ζαχαροπλαστείο Κοσμικον εδώ 70 τουλάχιστον χρόνια και υπάρχει ακόμα, αλλά η αλυσίδα είναι άλλοι.
-
Άρα με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος του οικοπέδου και η τιμή.
Στην Αθήνα κάτω από 30 % αντιπαροχή δεν παίζει.
Nομιζεις.
Δυτικα προαστια που εχω καποια αρκετα αξιολογα οικοπεδα,οι προτασεις που δεχομαι ειναι μετα βιας 25%.
Αυτες τις μερες εκλεισα μια συμφωνια για ενα εξ'αυτων, 362τμ με 1.6 συντελεστη με αρκετα αξιολογο κατασκευαστη για 30% μετα απο πολληηη αναμονη,και ενω στην Ηλιουπολη που μενω οι οικοδομες ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια,γκρεμιζοντας παλιες μονοκατοικιες. -
Εργολάβοι είναι τρείς..
Αυτά που λες ισχύουν στην επαρχία που όλοι είναι γνωστοί και τα έργα μοιράζονται.
Στην Αθήνα τα δημόσια έργα θέλουν μεγάλες μίζες και κολλητούς με κόμματα και δημάρχους οπότε οι ιδιωτικοί δεν γουστάρουν και μπορούν να επιβιώσουν από τα ιδιωτικά που δεν έχει πολλούς νταβατζηδες εκεί.
Μπα ,μη νομίζεις, μοιράζονται τα μικρά της Α τάξης των μέχρι 100.000 . Αυτοί δεν είναι καν εργολάβοι, μικρό κατασκευαστές είναι, πολλοί είναι πρώην χειριστές, έμπειρο τεχνίτες και λοιπά. Και αυτό τελευταία πάντως έχει πεθάνει, σκοτώνονται μεταξύ τους.
Από εκεί και πάνω και μέχρι τα 5 μύρια του διεθνούς η ίδια ιστορία ισχύει σε όλη τη χώρα
-
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άρα με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος του οικοπέδου και η τιμή.
Στην Αθήνα κάτω από 30 % αντιπαροχή δεν παίζει.
Nομιζεις.
Δυτικα προαστια που εχω καποια αρκετα αξιολογα οικοπεδα,οι προτασεις που δεχομαι ειναι μετα βιας 25%.
Αυτες τις μερες εκλεισα μια συμφωνια για ενα εξ'αυτων, 362τμ με 1.6 συντελεστη με αρκετα αξιολογο κατασκευαστη για 30% μετα απο πολληηη αναμονη,και ενω στην Ηλιουπολη που μενω οι οικοδομες ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια,γκρεμιζοντας παλιες μονοκατοικιες.Εντάξει δεν ξέρω τα δυτικά προάστια αλλά σαν της Ξάνθης που παίρνει μόνο το πρώτο σε 6οροφη είναι κάτ αξία στο 15%
-
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ