-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν είσαι και μηχανικός να ανοίξεις εκει μια μαιμου άδεια, αντε στο τσακιρ κανα ΑΜΟΕ είσαι μια χαρά. Σιγά μην θέλει διδακτορικό για να κάνεις μια ανακαίνιση του κώλου. Γιατί από ΛΕΡΟΙ μόνο ανακαίνιση του κώλου κάνεις
καλα νταξει, δηλ εσυ για διαμερισμα το οποιο το νοικιαζει στο AirBnB τι ανακαινιση θα εκανες και επισης τι αποσβεση θα εκανε αν ηταν τρελλο λουξ η ανακαινιση; Και σιγα οι τουριστες αν νοιαζοντε αν τα πραγματα ειναι απο το Λιροι. Οσοι εχουν μεινει μια χαρα το βρισκουν, εχει και Σκλαβενιτη απεναντι ευρυχωρο ειναι και 10 λεπτα με ποδια απο το Μουσειο Ακροπολης (απλα σπασιμο οτι θελει να περασεις την Καλλιροης που εχει κινηση).
Καλά έκανε ο άνθρωπος δεν το συζητάω.
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φαντάζομαι πλακάκι πάνω στο παλαιό πλακάκι και πλάνισμα των εσωτερικών θυρών, στο μπάνιο μόνο πλακάκια και είδη υγιεινής (που να μπλέκεις με υδραυλικά), ρεύματα δεν τα πειράζουμε και ας μην έχουμε ούτε ρελέδια κλπ κλπ
Αφου το εγραψα ρε συ, οι παλιες σωληνες ειχαν σαπισει και ειχε διαρροη. Αλλαξε ολα τα υδραυλικα, το μπανιο τελειως καινουριο. Κουζινα επηδη ο πατερας του ηταν επιπλοποιος και ειχε φιαξει ο ιδιος τα ντουλαπια απο ξυλο (οχι ψευτοξυλο που βαζουν τωρα) τα ετριψε και εβαψε αλλα κρατησε τα ιδια, και εβαλε νεα πλακακια στην κουζινα κλπ.
-
ενας φιλος εκανε ανακαινιση σε διαμερισμα στον Ν Κοσμο δυαρι, 8 χιλ του πηγε, με την επιπλωση και συσκευες ισως να εφτασε τα 12 χιλ.
Δεν είμαι του χώρου, αλλά αυτό δεν λέγεται ανακαίνιση, αλλά ανανέωση. Ανακαίνιση (έχω κάνει και κοστίζει) σημαίνει:
- Νέα υδραυλικά (σωλήνες, μπάνιο, κουζίνα, είδη υγιεινής)
- Νέα ηλεκτρικά (πίνακας, καλώδια, διακόπτες κλπ.)
- Νέα κουζίνα (ντουλάπια, πάγκος, ηελκτρικά)
- Νέο πάτωμα
- Βάψιμο
- Νέα κουφώματα εσωτερικά και εξωτερικά
Εγώ είχα κάνει όλα αυτά, εκτός από το πάτωμα (άλλαξα μόνο στην κουζίνα) και το κόστος για 80τμ ήταν €30.000 το 2006.
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Και όμως τα μωσαϊκά ξανα είναι στην μόδα. Τραβάς και ένα γυαλλισμα και είσαι κομπλέ.
κολοκυθακια - παρηγορια οταν δεν εχεις να τα αλλαξεις
και εγω οταν μπηκα στο σπιτι φορτω με δανεια και χωρις στρινγκ και εκρατησα τις παπαριες του εργολαβου και τα επιπλα-δωρα γαμου απο 80χρονους, ετσι ελεγα, κλασικ - απλα ηταν αγιουρασικ
Δες τι ωραία γίνεται....
https://reseller-content.4ty.gr/site2/chris-ftp/gkatzianidis-news-2021-5.jpg
Και χωρις αρμούς να καθαρίζεις
-
εξακολουθει να μυριζει μουχλα
η κρυσταλλοποιηση στο μεταξυ κραταει για λιγα μονο σφουγγαρισματα...λαπη δεν ειμαστε λεφταδες, ολοι δοκιμασαμε να πειστουμε
αλλα δυσκολο ειναι να το πιστεψεις -
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ενας φιλος εκανε ανακαινιση σε διαμερισμα στον Ν Κοσμο δυαρι, 8 χιλ του πηγε, με την επιπλωση και συσκευες ισως να εφτασε τα 12 χιλ.
Δεν είμαι του χώρου, αλλά αυτό δεν λέγεται ανακαίνιση, αλλά ανανέωση. Ανακαίνιση (έχω κάνει και κοστίζει) σημαίνει:
- Νέα υδραυλικά (σωλήνες, μπάνιο, κουζίνα, είδη υγιεινής)
- Νέα ηλεκτρικά (πίνακας, καλώδια, διακόπτες κλπ.)
- Νέα κουζίνα (ντουλάπια, πάγκος, ηελκτρικά)
- Νέο πάτωμα
- Βάψιμο
- Νέα κουφώματα εσωτερικά και εξωτερικά
Εγώ είχα κάνει όλα αυτά, εκτός από το πάτωμα (άλλαξα μόνο στην κουζίνα) και το κόστος για 80τμ ήταν €30.000 το 2006.
Συγνωμη αν τα ξυλα στο πατωμα ειναι καλα γιατι να τα αλλαξεις? Για την κουζινα εγραψα ποιο πανω διαβασε το. Αν εχεις ξυλινα ντουλαπια τα κρατας και δεν βαζεις την σαβουρα που βαζουν τωρα. Για ηλεκτρικα δεν ξερω τι εκανε. Μπανιο ολο καινουριο. Γενικα το διαμερισμα μια χαρα εγινε.
-
Η κρυσταλλοποίηση κρατά λίγο διότι δεν σφραγίζεται. Υπάρχει κόλπο.... ο λαπ τ ψάχνει.....διότι έχει μπεζ μάρμαρο που είναι το χειρότερο πάτωμα του πλανήτη. Λερώνει συνεχώς .
-
Και όμως τα μωσαϊκά ξανα είναι στην μόδα. Τραβάς και ένα γυαλλισμα και είσαι κομπλέ.
κολοκυθακια - παρηγορια οταν δεν εχεις να τα αλλαξεις
και εγω οταν μπηκα στο σπιτι φορτω με δανεια και χωρις στρινγκ και εκρατησα τις παπαριες του εργολαβου και τα επιπλα-δωρα γαμου απο 80χρονους, ετσι ελεγα, κλασικ - απλα ηταν αγιουρασικ
Δες τι ωραία γίνεται....
https://reseller-content.4ty.gr/site2/chris-ftp/gkatzianidis-news-2021-5.jpg
Και χωρις αρμούς να καθαρίζεις
Ιουυ
Αν θες να δεις το μωσαϊκό όπως του αρμόζει το τρίβεις με βιντια και πέτρα να βγάλουν τα αδρανή τα πραγματικά τους χρώματα -
Για μάρμαρο έλεγα κάτι τέτοιο
https://m.media-amazon.com/images/I/61gGKPL3mkL.AC_SX679.jpg
-
Μεγαλη αποφαση να τριψεις μονος σου ενα σπιτι μαρμαρο
απ την αλλη γλυτωνεις τα εξοδα του γυμναστηριου
στα+ θα σε ξαναερωτευτει η συζυγος (και οι φιλες της) γιατι θα βγαζεις την αντριλα την σωστη και οχι του λαπα διανοουμενου.
και μην ξεχασω εφημεριδα καραβακι στο κεφαλι η μαντηλι με 2 κομπους και φυσικα τσερτ αμανικο σχισμενο κατω απ τις μασχαλες ναπαιρνουν αερα . -
Βρε λες;
-
-
Συγνωμη αν τα ξυλα στο πατωμα ειναι καλα γιατι να τα αλλαξεις? Για την κουζινα εγραψα ποιο πανω διαβασε το. Αν εχεις ξυλινα ντουλαπια τα κρατας και δεν βαζεις την σαβουρα που βαζουν τωρα. Για ηλεκτρικα δεν ξερω τι εκανε. Μπανιο ολο καινουριο. Γενικα το διαμερισμα μια χαρα εγινε.
Mα έλα ντε! Εμάς 3 υπνοδωμάτια που ήταν ΧΑΛΙΑ, με τρίψιμο, στοκάρισμα, βερνίκι έγιναν σα καινούρια! (και δίνεις και ότι τόνο θέλεις)
Τα υδραυλικά είναι μεγάλη πίπα! Εμάς (αρχαία πολυκαοτικία) έχει σιδεροσωλήνα και σιγά σιγά κλάνουν σε όλα τα διαμερίσματα. Αρκετά μπάνια έχουν αλλαχτεί, το θέμα είναι ότι έχουμε πλέον και 2 περιπτώσεις προβλήματος της παροχής, οπότε νέα σωλήνωση από ρολόι μέχρι το διαμέρισμα = -
Αν έχεις φωταγωγο θα στο περάσουν από εκεί. Δεν θελει πολύ σκάψιμο.
Πολυμουταν να βάλεις.
-
Θα σου πω κάτι απλό.
Αν το επιχειρήσεις μόνος σου θα μπεί σκόνη μέχρι και στο κωλοσουφρίδι σου. Σίγουρη συνταγή για να κάνεις καλοκαίρι single -
Το σκέφτηκε και αυτο το καλο το παλικάρι. Υπάρχουν και ειδικά για χρήση με νερό.....
-
Το σκέφτηκε και αυτο το καλο το παλικάρι. Υπάρχουν και ειδικά για χρήση με νερό.....
κινδυνος ηλεκτροπληξιας με τα τριβεια .
-
το 2003 εκανα ανακαινιση στο σπιτι των πεθερικων στη ναυπακτος
βαθεια αφραγκος
κατασκευη του ποτε με ξυλινη στεγη, ραμποτε και πετρινους κακοχτισμενους τοιχους
εγινε και αλλαγη στεγης, οχι απο εμενα
εγω εκανα απο υδραυλικα(!) οσο μπορουσα, ολα τα ηλεκτρικα (οκ οχι πολυ σκαψιμο-χρησιμοποιησα της οροφη και περασα και καναλια-σοβαντοπια), χτισιματα και βαψιματα
και βοηθος σε οποιο μαστορι, βλεπε μαραγκος-στεγας-σοβατζης-πατωματζης, ερχοτανε
εφαγα τις διακοπες μου και ολα τα σουκου
ξεκινησα 105 κιλα και μετα το 15γουστο ημουν 78....
ποτε ξανα -
το 2003 εκανα ανακαινιση στο σπιτι των πεθερικων στη ναυπακτος
βαθεια αφραγκος
κατασκευη του ποτε με ξυλινη στεγη, ραμποτε και πετρινους κακοχτισμενους τοιχους
εγινε και αλλαγη στεγης, οχι απο εμενα
εγω εκανα απο υδραυλικα(!) οσο μπορουσα, ολα τα ηλεκτρικα (οκ οχι πολυ σκαψιμο-χρησιμοποιησα της οροφη και περασα και καναλια-σοβαντοπια), χτισιματα και βαψιματα
και βοηθος σε οποιο μαστορι, βλεπε μαραγκος-στεγας-σοβατζης-πατωματζης, ερχοτανε
εφαγα τις διακοπες μου και ολα τα σουκου
ξεκινησα 105 κιλα και μετα το 15γουστο ημουν 78....
ποτε ξαναΠροτιμας την ικανοποιηση της πνευματικης εργασιας απο την σωματικη ; και τα 105 kg ;
-
Μη με απογοητεύετε ... το έχω τάξει ότι θα έχει πάτωμα καθρευτη.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ